Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gościówa

Dlaczego kupujecie tandetę w sklepach typu Pepco ?

Polecane posty

Gość Co za glupie Baby...
Dnia 12.12.2018 o 09:11, Gość Gość na chwilę napisał:

A co mnie interesuje, że daną rzecz zrobił mały chińczyk za miskę ryżu? Z tego powodu ma czegoś nie kupić? Nie bądź śmieszna. Kupuję tam gdzie chcę i kupować będę. Czasem kupuję w Pepco, czasem w sklepie gdzie cena tshirtu zaczyna się od 100 zł. Moje pieniądze i będę je wydawać tak jak ja uważam i tam gdzie chcę.

Przez takich samolubnych jak ty swiat gorszy. Truj sie badziewiem. Nic nie rozumiesz. Jak tacy jak ty sie nie obudza to przyszlosc bedzie ciezka zasmiecona i zanieczyszczone srodowisko coraz bardziej. Pewnie wyrzucasz wszystko do jednego smietnika tez. Nie masz serca samolubko.

Gość Choyowe forum

Człowiek to zagrożenie dla planety. Powinna nas zabić wszystkich jak najprędzej. Dlatego kupujemy goofno, nie segregujemy śmieci, palimy butelkami w piecu etc.

Gość Co za glupie baby...
Dnia 12.12.2018 o 10:14, Gość Sylwia,a napisał:

Bo większość madek to Grażynki zarabiające trochę ponad średnią krajową, na nic porządnego je nie stać, więc jak idą do pepco i się obkupią to czują się szczęśliwe. A, że są też mało inteligentne  i nie potrafią patrzeć dalej niż czubek własnego nosa to mają gdzieś, że niszczą planetę, napędzają chińską gospodarkę podczas kiedy polska leży i kwiczy, czy że przyczyniają się do wykorzystywania taniej siły roboczej

Jedna rozsadna kobieta. Ale stada owiec cos nauczyc to ciezko. One nie znaja konceptu: cause and effect. Pani Sylwia ma rozum I go uzywa.

🙂

Gość Emiska 30

Patrzac na metki (a robie to prawie zawsze) masa ubran jest made in china, bez wzgledu czy pepco czy smyk. Staram sie nie wybierac chin ale czasem nie ma wyjscia. Zabawet w pepco nie kupuje, barszo nie lubie gdy od razu sie lamie plastik, szkoda wyrzuci ale bawic sie nie da. Ubranka polskie sa dobrej jakosci, szczegolnie te dla niemowlat. Zabawki - nie za wiele polskich chyba jest, sa swietne puzzle z trefla i castorlandu, nietety duzo jest chinszczyzny, chyba nawet kultowe lego sa z chin. Tak samo z produktami spozywczymi, wspieram zazwyczaj polskich producentow ale nie zawsze to wychodzi

Gość Co za glupie baby...
Dnia 12.12.2018 o 10:12, Gość Jak napisał:

Autorko. Cztery litery podcierasz sobie białym miękkim papierem czy jednak naprawdę dbasz o środowisko i w twoim domu jest szary ekologiczny. A tak na serio ekologia i dbanie o środowisko to coś więcej niz kupowanie lepszych jakościowo ubran. Mam kolezanke, ktora sama szyje ubrania dla rodziny. Wybiera dobre jakościowo materialy. A pomimo tego nikomu nie oddaje ubran bo sa przez dzieci znoszone i inni zwyczajnie wolna kupic nowe. Autorko twoje dzieci w jakich chodza butach w zimie? W sorel? I wiesz jakiej jakosci jest guma z ktorej zrobione sa sniegowce twoich dzieci? I rozumiem ze pozniej mlodsze chodzi w tych samych butach? A rehabilitant ma dodatkowa kase? Czy tylko stac cie na taki wydatek? Jakie masz ubezpieczenie? Smieszna jestes mieszkam zagranica i wiekszosc ludzi w ogole nie przejmuje sie ekologia wiecej na pewno nie na poziomie ubran. 

Za duzo pani sie domysla. Na twoje idiotyczne zarzuty odpowiem...

1. Nie mam dzieci.

2. Papier dupny, torby w sumie wszystko mozliwe mam ekologiczne. I mam bidet zeby sie umyc a nie rozcierac gowna po dupe rozmazywac.

3. Mieszkam na farmie ekologicznej I uprawiamy wlasne jedzenie.

4. Na co dzieje nosze buty tez ekologiczne I nie sorel ale firmy Kanadyjskiej Pajar ekologiczne. 

5. Tenisowki mam z konopii.

6. Wracam co Zime na 2-4 miesiace opiekowac sie 95letnia babcia I swietnie rozumie polskie oraz zagraniczne realia.

7. Ty I twoje towarzystwo sa smieszni. Bo w moim gronie wszyscy sie przejmujemy przyszlascia planety oraz ojczyzny. 

Krotko wzroczni ludzie sa. 

Gość GOść

Pepco, smyk, 5 10 15 i tym podobne sklepy to najgorsze co tylko moze byc.. Nie wiem jak można ubierać dzieci  w tak brzydkie i tandetne ubrania. 

Gość gosc

bo małpo nie dostaję 500+ od cholernych pisowców ponieważ mam jedno dziecko i dochód 800 zł na osobę ponieważ pracuję a nie tylko rozmnażam się  i nie stać mnie na droższe rzeczy, także na drugi raz nie wyśmiewaj innych

Gość GOść

Hahaha, to po ch* robiłaś sobie dzieciaka tepa strzało ? Żeby wegetowało tak samo jak ty ? Ja nie biore 500 + chociaż mi przysługuje, a moje dzieci mają wszystko co najlepsze a nie ubranka po 10 zł sztuka i plastikowe zabwki 😮

Gość Gosc
45 minut temu, Gość gosc napisał:

bo małpo nie dostaję 500+ od cholernych pisowców ponieważ mam jedno dziecko i dochód 800 zł na osobę ponieważ pracuję a nie tylko rozmnażam się  i nie stać mnie na droższe rzeczy, także na drugi raz nie wyśmiewaj innych

A to dziecko to skad sie wzielo? Adoptowalas?

Gość gosc
31 minut temu, Gość GOść napisał:

Hahaha, to po ch* robiłaś sobie dzieciaka tepa strzało ? Żeby wegetowało tak samo jak ty ? Ja nie biore 500 + chociaż mi przysługuje, a moje dzieci mają wszystko co najlepsze a nie ubranka po 10 zł sztuka i plastikowe zabwki 😮

a to po wuj pizdo sobie robiłaś kilkoro jak ciebie nie było stać na żadne, bo gdyby było stać to nie musiałyby przygłupy pisowskie ci dawać 1000+ i 500+

Gość GOść

Widzę, że nie dość, że przygłupia to nawet czytać nie umie 😄 Przecież pisałam inteligentko, że sama utrzymuje moje dzieci... 😮

Gość Ilucha
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

Jak ja nienawidzę takich tępych bab - nie mam kasy ale i tak muszę się rozmnożyć dla zasady 😮 A potem jescze płacz, że inni, równie nieporadni życiowo mają więcej bo mają zasiłek 😮 Masakra.

Gość Gość gośś
Dnia 12.12.2018 o 11:09, Gość Na chwilę napisał:

Tak, mnie brzydzi kupowanie ubrań, które wcześniej ktoś nosił. A nie oburza Cię, że do prania ubrań z second handów używa się mocnej chemii, która później jest spuszczana z wodą i wsiąka w grunt?

Też mnie dziwi, że ludzie kupują w lumpach, ja tak samo strasznie się brzydzę ciuchów z second handów. Fuj, sama bym nie założyła, a tym bardziej dziecku. 

Ubrania kupuję z Coco club(średnie, lepsze trochę od pepco, bawełniane bluzki się rozciągają i tracą kształt, rajstopki ok), net (rewelacja, niestety najbliższy mam w czeskiej Pradze, odsprzedaję znajomej, a ona kolejnym dwóm znajomym! _ taka jakość). Body z h&m cienkie bardzo, wolę na zimę z FF. W Pepco kupuję ciuszki, które zakładam do jedzenia i których nie żal poplamić. Oddaję tej znajomej za darmo, jako ciuszki do karmienia itd. Cocodrillo kupiłam sukienkę biało (szara biel, jakby brudną, przez neta kupowałam, a tam na zdjęciu piękna biel) i bolerko (tragedia!) dlatego tam w ogóle nie zaglądam i szerokim łukiem omija nawet stacjonarne. 

Fajne ma tommy hilfiger i na necie w przecenach jest śmiesznie tanio (parka rozm.. 92 za ok. 120 zł). Z cool Club miałam kilka wiosennych kurteczek i były świetne. 

Gość Gość gośś

Ubranka firmy NEXT - to do postu powyżej, jakość świetna. Zwłaszcza dżinsy, choć h&m też dają radę (dżinsy) 

Gość Zajefajna

A dlaczego zadajesz takie głupie pytania? Możesz sobie kupować np w JUrexie cz\y Czesławeksie i nam nic do tego. Dzieci szybko wyrastają z ubrań, plamią, obsikane i czasami os... nie warto przekazywać dalej. Pepco ma ładne ciuszki, JUrex pewnie takie same, a cena lepsza gdzie.....no w Pepco -oto odpowiedź.

JA mam pytanie: dlaczego jedni są mądrzy, zdrowi, piekni, bogaci, a drudzy głupi,  chorzy, brzydcy, biedni?

Gość Gosc
5 minut temu, Gość Zajefajna napisał:

A dlaczego zadajesz takie głupie pytania? Możesz sobie kupować np w JUrexie cz\y Czesławeksie i nam nic do tego. Dzieci szybko wyrastają z ubrań, plamią, obsikane i czasami os... nie warto przekazywać dalej. Pepco ma ładne ciuszki, JUrex pewnie takie same, a cena lepsza gdzie.....no w Pepco -oto odpowiedź.

JA mam pytanie: dlaczego jedni są mądrzy, zdrowi, piekni, bogaci, a drudzy głupi,  chorzy, brzydcy, biedni?

Bóg tak chciał 🤣

Gość gosc

Jakim znowu Jurexie ? 😮 Jak się kupuje dobre jakościowo ubranka to nawet jak są poplamione i obsikane to po wypraniu są nadal w bardzo dobrym stanie  i można je przekazywać dalej. Ale nie, lepiej kupić sterty szmat, żeby je wyrzucić po paru użyciach 😮

Gość Rumianek

Są ładne, tanie. Z jakością różnie bywa, czasem można dostać coś dobrej jakości, ale większość to takie szmatki, które po kilku praniach się zniszczą. Od czasu do czasu kupię coś w innych sklepach sieciówkowych, ale większość to niewiele lepsze szmatki, podobnie jak te w Pepco robione w Chinach lub innym Bangladeszu. Według mnie nie ma co przepłacać. A co to takich "wzniosłości", że powinniśmy kupować lepsze by dbać o środowisko terefere. Gdybym mieszkała w niemczech lub USA gdzie ceny ciuchów w stosunku do zarobków są śmieszne to może było by mnie stać na takie wzniosłości. 

Gość dodd

Polskie marki wcale nie mają drogich ubran, no ale wiadomo lepiej wspierać zagraniczne sieciówki z tandetą.

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Rumianek napisał:

Są ładne, tanie. Z jakością różnie bywa, czasem można dostać coś dobrej jakości, ale większość to takie szmatki, które po kilku praniach się zniszczą. Od czasu do czasu kupię coś w innych sklepach sieciówkowych, ale większość to niewiele lepsze szmatki, podobnie jak te w Pepco robione w Chinach lub innym Bangladeszu. Według mnie nie ma co przepłacać. A co to takich "wzniosłości", że powinniśmy kupować lepsze by dbać o środowisko terefere. Gdybym mieszkała w niemczech lub USA gdzie ceny ciuchów w stosunku do zarobków są śmieszne to może było by mnie stać na takie wzniosłości. 

Takie osoby jak ty w ogóle nie powinny się rozmnażać. Dla dobra tych bardziej empatycznych i inteligentnych.

Gość kkkaaaka

pepco i kik to dokładnie taki sam szajs jak h&m, smyk czy zara. Różni je tylko cena, niektórym się wydaje, że jak kupią body za 5 dych to są one lepsze od tych za dychę, a to gówno prawda, bo wszystko to taki sam chiński shit. Trzeba być po prostu tępym człowiekiem żeby kupować zabawki  w smyku, gdzie te same zabawki na allegro albo w sklepach internetowych są nawet 20-30% tańsze. 

Gość Tamaryszek

A dlaczego nie możemy kupować tandety w sklepach Pepco, skoro lubimy i za swoją kaskę?! 🙂 

Gość Gość
7 minut temu, Gość Tamaryszek napisał:

A dlaczego nie możemy kupować tandety w sklepach Pepco, skoro lubimy i za swoją kaskę?! 🙂 

Przeczytaj wątek, to się dowiesz.

Gość ddd

Autorka nawet nie ma dzieci...Mieszka zagranicą i jest eko. To ja się pytam co Autorko robisz na tym forum? Zajmuję się ekologią bo to jest stricte związane z moim zawodem. Podkreślam zawodem. Jestem za ekologią, ale wszystko ma drugie dno. Niestety. Nie będę na forum pisać bo to zwyczajnie nie ma sensu. Znam ludzi, którzy dbają o środowisko i szczerze nikt nie zajmuję sobie czasu żeby siedzieć na forum. Piszesz post z masą nienawiści plus oczekujesz, że ktoś Ciebie posłucha. Mieszkasz zagranicą, nie znasz polskich realiów. I uwierz mi chińskie ubrania z Pepco to najmniejszy problem dla środowiska w Polsce. Nie mówię, że nie należy dbać nawet na tych najmniejszych poziomach czyli kupować naturalnych zabawek. Ale naprawdę są o wiele poważniejsze problemy. I jeszcze jedno zapewne żyjesz tak od pewnego okresu. Bo wątpię, żeby i Twoi rodzice, dziadkowie dbali tak o środowisko. Miej trochę pokory i szacunku do innych ludzi. Chcesz ratować planetę? Planeta to nie tylko rośliny i powietrze, to też ludzie. Jeszcze nikt agresją nie ulepszył świata. Skup się na swoim ogródku, swojej społeczności i tam pracuje nad ekologią. A jeżeli już chcesz zmieniać i uświadamiać innych to rób to z klasą, bo środowisko ekologiczne to nie jest rynsztok słowny i brak szacunku do innych, nawet tych co nie dbają o środowisko. 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość ddd napisał:

Autorka nawet nie ma dzieci...Mieszka zagranicą i jest eko. To ja się pytam co Autorko robisz na tym forum? Zajmuję się ekologią bo to jest stricte związane z moim zawodem. Podkreślam zawodem. Jestem za ekologią, ale wszystko ma drugie dno. Niestety. Nie będę na forum pisać bo to zwyczajnie nie ma sensu. Znam ludzi, którzy dbają o środowisko i szczerze nikt nie zajmuję sobie czasu żeby siedzieć na forum. Piszesz post z masą nienawiści plus oczekujesz, że ktoś Ciebie posłucha. Mieszkasz zagranicą, nie znasz polskich realiów. I uwierz mi chińskie ubrania z Pepco to najmniejszy problem dla środowiska w Polsce. Nie mówię, że nie należy dbać nawet na tych najmniejszych poziomach czyli kupować naturalnych zabawek. Ale naprawdę są o wiele poważniejsze problemy. I jeszcze jedno zapewne żyjesz tak od pewnego okresu. Bo wątpię, żeby i Twoi rodzice, dziadkowie dbali tak o środowisko. Miej trochę pokory i szacunku do innych ludzi. Chcesz ratować planetę? Planeta to nie tylko rośliny i powietrze, to też ludzie. Jeszcze nikt agresją nie ulepszył świata. Skup się na swoim ogródku, swojej społeczności i tam pracuje nad ekologią. A jeżeli już chcesz zmieniać i uświadamiać innych to rób to z klasą, bo środowisko ekologiczne to nie jest rynsztok słowny i brak szacunku do innych, nawet tych co nie dbają o środowisko. 

A co ona ma do tego co robili jej rodzice, albo tym bardziej dziadkowie. Miała na to jakiś wpływ??? Miała na to jakiś wpływ jako dziecko jak zyli jej rodzice? Od kiedy to dzieci decydują o tym co kupują i jak się zachowują ich rodzice? Albo dziadkowie? Zupełnie odjechałaś.

Gość Tamaryszek

Nie chce mi się tych bzdur czytać, uważam, że każdy może kupować za swoje pieniądze to co chce i gdzie chce. A, dlaczego autorka zadaje glupie pytanie?

Gość Kasia
6 minut temu, Gość Tamaryszek napisał:

Nie chce mi się tych bzdur czytać, uważam, że każdy może kupować za swoje pieniądze to co chce i gdzie chce. A, dlaczego autorka zadaje glupie pytanie?

Skoro nie chce ci się czytać, jak mówisz, bzdur i uważasz pytanie autorki za głupie to po co tu wchodzisz? I po co zadajesz głupie pyania, skoro i tak nie interesują cię odpowiedzi? Aż tak ci się nudzi?

Gość Tamaryszek

Autorko, ogólnie człowiek nie jest ekologiczny, niszczy planetę, zwierzęta, atmosferę, ziemia jest przeludniona,...więc poddaj się sterylizacji, podcieraj lisciem, itp.Ubrania z Pepco oddaje znajomym do dalszego użytkowania, nic się nie marnuje do zniszczenia, a Chińczycy to też ludzie. Twój apel mnie nie poruszył, kupuje w różnych sklepach i tobie nic do tego.

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość ddd napisał:

Autorka nawet nie ma dzieci...Mieszka zagranicą i jest eko. To ja się pytam co Autorko robisz na tym forum?

Co robi Autorka na forum? Tak trudno się domyśleć? Autorka pyta matek, po co kupują tandetę. Na jakim forum ma pytać o takie rzeczy matki. Na forum o ekologii?

Gość ggggg

Pytam się co robi tutaj autorka, ponieważ ośmiesza się produkując naprawdę kiepskie wypociny, ponieważ nosi tenisówki z konopi?