Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Olga

Chcialabym poznac wasze zdanie na temat niegolenia nog , pach przez kobiety

Polecane posty

Go艣膰 Gosc

Jakim trzeba byc idiota zeby wlosy na nogach porownywac z wlosami na glowie 馃槪te drugie to atut聽 kobiecosci聽 od wiekow,聽聽

Jakos nie ma kosmetykow do pielegnacji i ukladania聽 wlosow聽 na nogach czy pod pachami聽 .聽聽

Moj facet聽 goli聽 i przystrzyga tam gdzie trzeba聽 ( jak na zadbanego faceta聽 przystalo )聽

Chcecie聽 udowodnic ze jestescie聽 takie same jak mezczyzni,聽 to udawadniajcie聽 to na uczelniach,聽 w pracy itp a nie owlosieniem聽

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Gosc
6 minut temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Jakim trzeba byc idiota zeby wlosy na nogach porownywac z wlosami na glowie 馃槪te drugie to atut聽 kobiecosci聽 od wiekow,聽聽

Jakos nie ma kosmetykow do pielegnacji i ukladania聽 wlosow聽 na nogach czy pod pachami聽 .聽聽

Moj facet聽 goli聽 i przystrzyga tam gdzie trzeba聽 ( jak na zadbanego faceta聽 przystalo )聽

Chcecie聽 udowodnic ze jestescie聽 takie same jak mezczyzni,聽 to udawadniajcie聽 to na uczelniach,聽 w pracy itp a nie owlosieniem聽

Daj spokoj.聽 Kazdy niech sobie robi jak chce.聽 Jezeli komus jest tak wygodnie to niech sobie to wlosy nosi gdzie chce.聽 Jest dowiedzione naukowo, ze wlosy na wargach sromowych sa dla zdrowia narzadow plciowych bardzo wazne.聽 Z wlosami na nogach jest w zimie cieplej.聽 Nie oceniam cie, ale nie zachowuj sie jak niewolnica mediow.聽 Kazdy sobie robi jak mu dobrze i trzeba to akceptowac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

Tu sie聽 zgodze聽 wlosy na sromie聽 sa nie z przypadku.聽聽

Gladkie nogi i okolice bikini i odkrylam聽 聽ze sa bardzo ladne聽 聽, jak jeszcze mediow nie bylo聽 w takiej dzisiejszej聽 formie聽聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
19 minut temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Piszesz, 偶e osoba niedepiluj膮ca si臋 = fleja. Kto艣 pisze, 偶e depiluje NOGI ze wzgl臋d贸w higienicznych. W tym kontek艣cie nie widz臋 by por贸wnywanie w艂os贸w na g艂owie do tych na nogach czy pod pachami jest idiotyzmem.

Dla Ciebie kobieta musi by膰 wydepilowana. Taki jest Twoje pojmowanie atrybut贸w kobieco艣ci. Dla kogo艣 innego nie.

I do cholery dlaczego kobieta maj膮ca w艂osy pod pachami czy na nogach to fleja a facet z jeszcze wi臋kszym ow艂osieniem w tych miejscach jest zadbanym facetem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc
4 minuty temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Piszesz, 偶e osoba niedepiluj膮ca si臋 = fleja. Kto艣 pisze, 偶e depiluje NOGI ze wzgl臋d贸w higienicznych. W tym kontek艣cie nie widz臋 by por贸wnywanie w艂os贸w na g艂owie do tych na nogach czy pod pachami jest idiotyzmem.

Dla Ciebie kobieta musi by膰 wydepilowana. Taki jest Twoje pojmowanie atrybut贸w kobieco艣ci. Dla kogo艣 innego nie.

I do cholery dlaczego kobieta maj膮ca w艂osy pod pachami czy na nogach to fleja a facet z jeszcze wi臋kszym ow艂osieniem w tych miejscach jest zadbanym facetem?

To fakt, okreslanie kobiet z owlosieniem flejami jest obrazliwe i niesluszne.聽 聽Golenie nog czy pach nie oznacza, ze osoba ma swietna higene osobista i vice versa nawet juz nie porownujac do facetow.聽 Dziwki tez sie gola, a sa flejami niesamowitymi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

Cieplej wam we wlosach na nogach? ? Jesus to jakie wy futro聽 musicie miec 馃槂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lol

Tak si臋 burzycie o golenie n贸g. A faceci jako艣 nie protestuj膮 przeciwko goleniu twarzy. Wiadomo, jeden nosi zarost inny nie, kwestia gustu, ale generalnie co艣 musi robi膰 albo si臋 goli膰 albo dba膰 o brod臋, bo by si臋 w ko艅cu zacz膮艂 potyka膰 i jako艣 si臋 temu nie buntuj膮 偶e CO艢, jakie艣 minimum musz膮 robi膰 a wy toczycie wojn臋, zamiast przyj膮膰 do 艣wiadomo艣ci, 偶eby o siebie dba膰 to wolicie le偶e膰 od艂ogiem聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
6 godzin temu, Go艣膰 gosc napisa艂:

dla mnie zadbane cialo = wydepilowane cialo , gladziutkie , miekkie , nawilzone聽

brrr nie moge sie nadziwic ze wiekszosc z was to takie fleje , ktore na zime odpuszczaja wszystko ( chyba stare panny bez partnerow )聽

Widzisz, a dla kogos innego zadbane cialo to聽 delikatnie zarysowane miesnie, zdrowa聽 i jedrna skora聽 .

Co kto lubi聽kochana..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
5 godzin temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Ze co ? NIE JESTESMY TAKIE SAMEJAK MEZCZYZNI !! Kto ci takich glupot naopowiadal ?

Ty sie uwazasz za mezczyzne w spodnicy聽 na szpilkach ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
40 minut temu, Go艣膰 Lol napisa艂:

Tak si臋 burzycie o golenie n贸g. A faceci jako艣 nie protestuj膮 przeciwko goleniu twarzy. Wiadomo, jeden nosi zarost inny nie, kwestia gustu, ale generalnie co艣 musi robi膰 albo si臋 goli膰 albo dba膰 o brod臋, bo by si臋 w ko艅cu zacz膮艂 potyka膰 i jako艣 si臋 temu nie buntuj膮 偶e CO艢, jakie艣 minimum musz膮 robi膰 a wy toczycie wojn臋, zamiast przyj膮膰 do 艣wiadomo艣ci, 偶eby o siebie dba膰 to wolicie le偶e膰 od艂ogiem聽

Chyba mamy inne postrzeganie co to znaczy " dbanieo siebie " 馃檪

Faceciprotestuja , oj protestuja..聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. W艂osy 艂onowe nie s膮 do ochrony przed infekcjami! Przecie偶 m臋偶czy藕ni te偶 tam maj膮 w艂osy, a infekcje p艂ciowe si臋 nie zdarzaj膮 cz臋艣ciej kobietom wydepilowanym, ni偶 tym ow艂osionym. 艁oniaki maj膮 nas chroni膰 przed nadmiernymi otarciami podczas seksu, a chyba najwa偶niejsza ich funkcj膮 jest trzymanie zapachu intymnego i tym samym wabienie partnera. I to samo z pach膮. Ochrona przed otarciami, odparzeniami jak si臋 cz艂owiek poci, ale te偶 trzymanie zapachu feromon贸w. Ale, 偶e bardziej czu膰 smr贸d potu, to niestety, natura nie przewidzia艂a, 偶e my ludzie z czasem zrobi膮 si臋 bardziej wra偶liwi na zapach potu.

Tak naprawd臋 s臋k w tym, 偶e kobieta wydepilowana wygl膮da na bardziej zadban膮, ale czy jest ona czystsza od tej w艂osami. No niekoniecznie. Kwestia indywidualna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

Kiedys聽 biegalismy聽 na golasa i siadalysmy kuciapa gdzie聽 popadnie to loniaki sie聽 przydawaly i jak ktos聽 dobrze聽 napisal,聽 zapach tzipy przyciagal聽 samca聽

Dzisiaj聽 sie troche czasy聽 zmienily,聽 niektore z was tego聽 nie zauwazyly?聽聽

Tak! Dzisiaj owlosione giry i pachy聽 to dowod niechlujstwa u kobiety聽 ,,i niech bedzie pieknie umiesniona ale umiesniona owlosiona noga聽 to niech zostanie u faceta聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

Glowy tez sobie depilujacie. Po co wam wlosy na glowie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mamatrojeczki

Raz si臋 tylko ogoli艂am tam na dole przy pierwszym porodzie, czu艂am si臋 jak dziewczynka a nie kobieta. Ja si臋 nie gole tylko latem pachy a tak to bez sensu poza tym kiedy czas znalesc jak si臋 ma dzieci to ma si臋 inne priorytety

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
35 minut temu, Go艣膰 Mamatrojeczki napisa艂:

Raz si臋 tylko ogoli艂am tam na dole przy pierwszym porodzie, czu艂am si臋 jak dziewczynka a nie kobieta. Ja si臋 nie gole tylko latem pachy a tak to bez sensu poza tym kiedy czas znalesc jak si臋 ma dzieci to ma si臋 inne priorytety

Nic dziwnego, 偶e syn nie mo偶e dosta膰 sz贸stki z polskiego. Wida膰 t臋pak po mamusi, kt贸ra pisze "znale艣膰". Tak w og贸le to 艣mierdzisz prowokacj膮 z kilometra.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

Ile masz lat, ze boisz sie powiedziec SROM tylko piszesz,聽 tam na dole ( ja mam stopy na dole )聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
3 minuty temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Ile masz lat, ze boisz sie powiedziec SROM tylko piszesz,聽 tam na dole ( ja mam stopy na dole )

Naczyta艂a si臋 wie艣niara Greja-Sreja i pr贸buje zab艂ysn膮膰. Tam te偶 to chwil臋 by艂o "tam na dole".聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mamatrojeczki

Dobrze nie gole sromu vel waginy vel cipki. Zadowolone? Jak zwalczy膰 tak zwa艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luiza

Nie rozumiem tego, 偶e niekt贸re kobiety zim膮 przestaj膮 si臋 goli膰. Ja bym si臋 czu艂膮 nieswojo, cho膰 mam sk膮pe i jasne ow艂osienie. Na pewno w zimie mnie nie grzeje (wtf?). U mnie pachy i nogi s膮 wydepilowane zawsze. Zajmuje mi to max minut臋 pod prysznicem, wi臋c nie przekonuje mnie argument o braku czasu. A te偶 mam dziecko. Bikini gol臋, ale nigdy na zero, bo nie lubi臋. Gol臋 to, co mog艂oby z majtek wystawa膰 a reszt臋 przycinam na kr贸tko. Tak pasuje i mnie i m臋偶owi. On nawet lubi, jak jestem bardziej zaro艣ni臋ta w strefach intymnych, ale musi si臋 pogodzi膰 z tym, 偶e ja wol臋 kr贸cej. M膮偶 goli pachy, nie tylko dlatego, 偶e np. latem mocno si臋 poci, ale te偶 ze wzgl臋d贸w estetycznych. N贸g nie goli, bo w balecie nie ta艅czy i rajstop nie nosi. Zarost lubi kilkudniowy, ale dla mnie goli si臋 cz臋艣ciej, bo inaczej mnie drapie podczas minetki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

U偶ywam od paru lat Philips lumea i bardzo sobie chwal臋.聽 W艂oski odrastaja sporadycznie bardzo s艂abe i liche. Czuje si臋 w ka偶dym momencie komfortowo bo wiem 偶e mam wszedzie g艂adko. R贸偶ne sytuacje si臋 dzieja- mo偶na w grudniu zwichnac noge i musie膰 ja pokazywa膰 przystojnemu doktorowi w szpitalu 馃槈 pomijaj膮c, 偶e maj膮c w 艂贸偶ku m臋偶a nie chcialabym 偶eby mnie smyral po szczecinie.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc
1 godzin臋 temu, Go艣膰 luiza napisa艂:

Nie rozumiem tego, 偶e niekt贸re kobiety zim膮 przestaj膮 si臋 goli膰. Ja bym si臋 czu艂膮 nieswojo, cho膰 mam sk膮pe i jasne ow艂osienie. Na pewno w zimie mnie nie grzeje (wtf?). U mnie pachy i nogi s膮 wydepilowane zawsze. Zajmuje mi to max minut臋 pod prysznicem, wi臋c nie przekonuje mnie argument o braku czasu. A te偶 mam dziecko. Bikini gol臋, ale nigdy na zero, bo nie lubi臋. Gol臋 to, co mog艂oby z majtek wystawa膰 a reszt臋 przycinam na kr贸tko. Tak pasuje i mnie i m臋偶owi. On nawet lubi, jak jestem bardziej zaro艣ni臋ta w strefach intymnych, ale musi si臋 pogodzi膰 z tym, 偶e ja wol臋 kr贸cej. M膮偶 goli pachy, nie tylko dlatego, 偶e np. latem mocno si臋 poci, ale te偶 ze wzgl臋d贸w estetycznych. N贸g nie goli, bo w balecie nie ta艅czy i rajstop nie nosi. Zarost lubi kilkudniowy, ale dla mnie goli si臋 cz臋艣ciej, bo inaczej mnie drapie podczas minetki.

Minut臋 zajmuje ci przejechanie maszynk膮 ca艂ych n贸g? I to jeszcze pod prysznicem? W sumie pewnie masz ma艂o wzrostu i te w艂osy jak zauwa偶y艂a艣 skromne. Ja mam d艂ugie no偶yska, a samych w艂os贸w bardzo du偶o i bardzo mocne. Wi臋c sorry, ale mnie to zajmuje troch臋 wi臋cej czasu.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia

Ja robi si臋 to regularnie- nie raz na tydzien, czy dwa to zajmuje to kilka chwil. Wiadomo, zapuszczone w艂osy na nogach (czy kr贸tkich czy d艂ugich) wymagaj膮 czasu.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

Chyba k膮piesz si臋, bierzesz prysznic codziennie, prawda? to co to za problem przejecha膰 po nogach, pachach maszynka?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
2 godziny temu, Go艣膰 luiza napisa艂:

A sk膮d mo偶esz wiedzie膰 czy ci臋 grzeje czy nie skoro zawsze ogolona jeste艣? :-D

A jak ja nie ta艅cz臋 w balecie i nie nosz臋 rajstop to czy mog臋 n贸g nie goli膰 i wtedy to zrozumiesz? Czy rozumiesz to tylkow przypadku swojego m臋偶a?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
1 godzin臋 temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

U偶ywam od paru lat Philips lumea i bardzo sobie chwal臋.聽 W艂oski odrastaja sporadycznie bardzo s艂abe i liche. Czuje si臋 w ka偶dym momencie komfortowo bo wiem 偶e mam wszedzie g艂adko. R贸偶ne sytuacje si臋 dzieja- mo偶na w grudniu zwichnac noge i musie膰 ja pokazywa膰 przystojnemu doktorowi w szpitalu 馃槈 pomijaj膮c, 偶e maj膮c w 艂贸偶ku m臋偶a nie chcialabym 偶eby mnie smyral po szczecinie.聽

A m膮偶 si臋 te偶 depiluje? Nogi goli?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Halo

My艣l臋 偶e co kto lubi. Nic mi do tego. Ka偶dy ma prawo chodzi膰 Jk mu wygodnie i si臋 mu podoba o ile nie sieje zgorszenia (np. :nie paraduje nagi)聽

馃槈

Co do w艂asnej osoby odrastajace w艂oski mnie dra偶ni膮 i s膮 dla mnie nie estetyczne wi臋c regularnie staram si臋 usuwa膰.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc
9 godzin temu, Go艣膰 gosc napisa艂:

Chyba mamy inne postrzeganie co to znaczy " dbanieo siebie " 馃檪

Faceciprotestuja , oj protestuja..聽

Poza tym mowimy o usuwaniu owlosienia, ktore widac.聽 Kobiety rowniez musze usuwac owlosienie na twarzy z wiekiem i usuwaja- rozmowa nie jest na ten temat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Monika

Moje zdanie:

Uwazam,ze golenie nog,pach i bikini jest fajne i fajnie wyglada,ale...

sa dni,ze zazdroszcze chlopom. Np latem wstaje (jest weekend) rano i mysle idealny dzien na plaze: szykuje jakies zarcie,ogarniam dzieci,ubrania,pilki,koc,rekawki,olejki do opalania i kremy z filtrem,wode,reczniki,owoce,okulary...i nagle patrze....NOGI NIEOGOLONE i mnie strzela bo bym sobie normalnie wyszla jak moj maz,ale juz widze te spojrzenia na plazy (a moze to moja wyobraznia)...

Ja bym chciala zeby bylo tak jak z zarostem u chlopow,czy sie ogoli czy nie nikogo to nie obchodzi,a u nas przez mode jest troche presja na te golenie. A ja bym chciala wieczorem na randke byc gladka,a na plazy nie i zeby nikr sie nie gapil jak na yeti ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luiza
3 godziny temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Minut臋 zajmuje ci przejechanie maszynk膮 ca艂ych n贸g? I to jeszcze pod prysznicem?

Przecie偶 napisa艂am, 偶e mam w艂os贸w niewiele, wi臋c nie wiem, co ci臋 tak dziwi. Serio golenie n贸g to dla mnie minuta, g贸ra dwie. Pachy robi臋 w max. p贸艂 minuty. Nie nale偶臋 do os贸b niskich, raczej mam 艣redni wzrost, ale gol臋 tylko 艂ydki, bo na udach po prostu nie mam co goli膰. Takie geny. A pod prysznicem idzie mi to zdecydowanie szybciej ni偶 poza. Gdybym mia艂a wi臋cej w艂os贸w i grubsze, to tym bardziej bym je goli艂a, nawet jakbym mia艂a po艣wi臋ci膰 na to wi臋cej czasu i zachodu, bo zwyczajnie 藕le bym si臋 czu艂a maj膮c d偶ungl臋 na nogach. W przypadku ciemnych w艂os贸w na pewno posz艂abym na laser, ale moje s膮 jasne, wi臋c nie ma to wi臋kszego sensu. Wstyd by mi by艂o po艂o偶y膰 si臋 ko艂o m臋偶a czy i艣膰 do lekarza z nieestetycznymi w艂osami na nogach. Dla mnie to po prostu element dbania o siebie podobnie jak na艂o偶enie od偶ywki na w艂osy, zrobienie cho膰 minimalnego makija偶u czy uprasowanie ubra艅 przed za艂o偶eniem ich. To jest moja opinia i m贸j czas. Ty masz prawo do swojego zdania i innego dysponowania czasem.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luiza
3 godziny temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

A sk膮d mo偶esz wiedzie膰 czy ci臋 grzeje czy nie skoro zawsze ogolona jeste艣? 馃槃

A jak ja nie ta艅cz臋 w balecie i nie nosz臋 rajstop to czy mog臋 n贸g nie goli膰 i wtedy to zrozumiesz? Czy rozumiesz to tylkow przypadku swojego m臋偶a?

呕eby w艂osy na nogach mog艂y grza膰, to trzebaby genetycznie mie膰 bardzo bujne futro na ciele. Przez d艂ugie lata ewolucji, odk膮d cz艂owiek pierwotny przesta艂 skaka膰 nago po drzewach, ow艂osienie zacz臋艂o zanika膰 na jego ciele, poniewa偶 dzi臋ki ubraniom nie pe艂ni艂o ju偶 funkcji grzewczej. Nawet silniej ow艂osieni faceci nie maj膮 na nogach g臋stego futra z podszerstkiem, jakie maj膮 ssaki, kt贸re futro ma chroni przed zimnem.聽

Co do niegolenia n贸g przez m臋偶czyzn (nie tylko mojego m臋偶a), to dla mnie akurat jest to fajne, bo 艣wiadczy w pewnym sensie o m臋sko艣ci, o ilo艣ci testosteronu, kt贸rego panowie maj膮 zdecydowanie wi臋cej. Zbyt obfite ow艂osienie u kobiet te偶 wyst臋puje zreszt膮 przy zbyt du偶ej ilo艣ci testosteronu. Panowie z ogolonymi nogami wygl膮daj膮 dla mnie jak niedojrzali ch艂opcy. Mnie ow艂osiony facet si臋 podoba a ow艂osiona kobieta nie. Kwestia gustu a o gustach si臋 nie dyskutuje.

Jak dla mnie to mo偶esz nic nie goli膰 i chodzi膰 sobie w rajstopach, ta艅czy膰 w balecie, chodzi膰 na pla偶臋 i kocha膰 si臋 tak z m臋偶em. Twoje w艂osy, tw贸j wyb贸r i nic mi do tego. Ja bym nie mog艂a chodzi膰 zaro艣ni臋ta niezale偶nie od pory roku. Nawet zim膮, gdy chodz臋 non stop w spodniach i b臋d膮c po zabiegu ginekologicznym, gdy musia艂am od艂o偶y膰 seks na kilka tygodni, nie pozwoli艂am cia艂u zarosn膮膰. Po rostu 藕le bym si臋 tak czu艂a.聽

Nie rozumiem natomiast tego, 偶e kobieta goli si臋 latem a zim膮 nie, bo nie wida膰. To dla kogo si臋 goli? Dla obcych ludzi na ulicy czy dla siebie? Skoro nie przeszkadza komu艣 ow艂osienie i dla samej siebie si臋 nie goli, to niech si臋 nie goli ca艂y rok. Jakby zapanowa艂a moda na 艂yse g艂owy, to taka kobieta ogoli艂aby na 艂yso pi臋kne loki, kt贸re kocha i zapuszcza od lat tylko po to, by przypodoba膰 si臋 spo艂ecze艅stwu? Tego nie rozumiem.

Udost臋pnij ten post