Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominik5

idą świeta a ja chcę skończyć z sobą

Polecane posty

Gość Dominik5

świat wymknął mi się ,posiadam rodzinę a jednak czuję że jestem sam w innym świecie nie mam celu nie mam chęci do walki

wigilia to dobry czas na pożegnanie

Gość Mimikeusz

Jestes sam na tym swiecie i co z tego? Wiele ludzi ma tak samo i jakos nie placzą z tego powodu. Jesli znajdziesz chociaż jeden powód dla ktorego warto zyc to nie koncz ze sobą

7 minut temu, Gość Dominik5 napisał:

nie mam celu nie mam chęci do walki

A masz chociaż coś, co lubisz robić? Cokolwiek by to było, po prostu zacznij to robić. Pierwszy krok ku lepszemu. Człowiek jest zwierzęciem z natury 'leniwym', ale i hedonistycznym. Jeśli brakuje Ci chęci, by się uszczęśliwić nawet w najprostszy z możliwych sposobów, gnaj do psychoterapeuty i nie marudź. Przede wszystkim trzeba dokładnie określić przyczynę Twojego złego samopoczucia. Wykonać badania rutynowe, by wykluczyć tło zaburzeń hormonalnych i nerwowych, które też mogą mocno wpływać na myśli depresyjne. A póki co spójrz na sytuację pod innym kątem - skoro dobrnąłeś do tego momentu, kiedy stwierdziłeś, że już nic Cię nie interesuje i nie masz nic do stracenia popełniając samobójstwo, to tak naprawdę dopiero teraz możesz wszystko. Możesz wykorzystać tę obojętność i zrobić na tym świecie cokolwiek przyjdzie Ci do głowy. Niewielu ma taką szansę, jeszcze mniej z niej korzysta. Pomyśl i zdecyduj. Powodzenia.

Gość gosc

żegnaj dominiku i nie zapomnij konia zwalić przed zgonem

Gość grzesiek

Dominiku nie słuchaj bredni, przemyśl czy naprawdę nic nie da się w życiu zmienić? Napewno  jest rozwiązanie

Cytat

Gość Sławek

oj gościu gościu szkoda że cię ziemia nosi,masz duże problemy weź młotek i walni się w główkę...

to słoowo  jest nie przetłumaczalne i ma kilka znaczen  jest to imie i funkcja   gabriel   powiedział   witaj  Kecharitomene  a nie od dzisiaj będziesz  Kecharitomene  https://www.youtube.com/watch?v=a2BHLBbUny8   Jest to imiesłów bierny czasu przeszłego, oznaczający, że dana czynność już się wydarzyła, a nadal trwa jej efekt. Znaczenie źródłosłowu - charitoō - wiąże się z zapewnieniem obfitości łaski. Tak więc kecharitomene można przetłumaczyć: w pełni i trwale obdarowana (wcześniej) łaską. Z taką interpretacją zgadza się wielu protestanckich biblistów, m.in. baptysta A.T. Robertson.Zamiast użyć jej ziemskiego imienia zwraca się do niej kecharitomene - to jest jej nowe imię. Ponadto posłaniec Boży nie stwierdza: odtąd będziesz zwać się Pełna Łaski, jak to miało miejsce w wielu innych przypadkach nadawania nowych imion w Starym [Abram-Abraham, Jakub-Izrael] i Nowym Testamencie [Szymon-Piotr]. Gabriel po prostu nazywa tak Maryję już w przywitaniu, jakby to było Jej zwykłe imię - i dopiero zmieszanie Maryi powoduje, że wraca on do Jej ziemskiego imienia.

Tak więc Gabriel traktuje jako naturalne, że tak należy zwracać się do Matki Boga, bo w ten sposób nazywana jest przed tronem Najwyższego. Ponadto Anioł wypowiada to imię jeszcze przed Dziewiczym Poczęciem Jezusa, co oznacza, że nowe imię zostało nadane Jej wcześniej - przed Zwiastowaniem. Nie mógłby tak zrobić, gdyby Maryja nie była wcześniej Pełna Łaski.
Tylko Maryja po prostu jeszcze o nowym imieniu nie wiedziała, stąd jej zmieszanie (Łk 1,29).  inne watpliwosci   co do tego słowa  sa tutaj bo bym musiał skopiowac 3 strony  https://www.katolik.pl/2227,416.druk?s=1

Gość gośc

a stary daj na luz, co dziś jest do doopy jutro już być nie musi...

Gość gosc

Dominiku skoro czujesz, że tracisz kontrolę to najwyższy czas na rozmowę z bliskimi i terapię. Czasami umysł podsyła samobójstwo jako jedyne wyjście z sytuacji. To jest iluzja. Trzymaj się! 

Gość do palanta

a CO mają powiedziec ci co nie maja rodziny