Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Loki

Jedzenie co dzień tego samego.

Polecane posty

Gość Loki

Nie mogę niestety znaleźć konkretnej opowiedzi na ten temat. Planuje zacząć dietę, ale ciężko byłoby w tygodniu co dzień robić co innego, na dodatek jest masa produktów co nie zbyt jestem wstanie zjeść. Czy można jeść co dzień to samo lub czasem co nie co zmienić, zachowując przy tym optymalną ilość kcal, białka, węglowodanów i tłuszczy, czy musi to być koniecznie zróżnicowana dieta?

Gość Ana

Jasne że możesz. Zróżnicowana dieta to taka gdzie nie omijasz żadnych makro składników. Białka tłuszczy i węglowodanów. Warzywa powinny stanowić 50% tego co jemy 🙂

Gość Vvvv

A witaminy?

Gość Loki

Ale czy witaminy są konieczne do chudnięcia? Bo to chyba można dostarczyć w postaci suplementów diety?

Gość Loki

Jeszcze tak dodam. Tak wygląda ilość makroskładników na dzień.

Białko: 152.42 g
Tłuszcz: 62.38 g
Węglowodany: 245.64 g (w tym błonnik: 35 g)

Ewentualnie co drugi dzień dodam do diety zamiast jakiegoś tam posiłku, banan, kiwi i pomarańcza, to powinno załatwić sprawę z witaminami.

Gość mam taka nadzieje

Mozna. ale jak bedziesz jadla w kolko to samo to po tygodniu sie zniechecisz i zrezygnujesz.

Gość Loki

Nie w moim przypadku. Ja ostatnie 10 lat jadłem dzień w dzień praktycznie to samo, dlatego mnie tak to ciekawi. Ale raz na jakiś czas zmienię co nie co, ale bardziej kosmetycznie, to znaczy przyrządzę co innego z podobnych produktów. Zresztą już jestem na diecie 2 miesiące i jem w koło to samo z tą różnicą, że menu jest na tydzień, ale za dużo czasu na to tracę i zabawy i wolę sobie to ułatwić

Gość Aga

W chudnięciu przydaje się między innymi witamina C. Część z witamin B ma wpływ na metabolizm. Więc przydadzą się. Postawiłabym jednak na zróżnicowaną dietę. Sporo o zrzucaniu znajdziesz na blogu zbijamywage.pl 🙂

Gość LOki
3 godziny temu, Gość Aga napisał:

W chudnięciu przydaje się między innymi witamina C. Część z witamin B ma wpływ na metabolizm. Więc przydadzą się. Postawiłabym jednak na zróżnicowaną dietę. Sporo o zrzucaniu znajdziesz na blogu zbijamywage.pl 🙂

Nie mogę sobie na to pozwolić. Mam bardzo ograniczony czas, muszę mieć coś prostego i szybkiego do przyrządzenia, bez kombinacji każdego dnia, a tym bardziej latania po sklepach w poszukiwaniu konkretnych produktów. Dlatego założyłem ten wątek. Gdybym miał czas, to nie miałbym większego problemu ze sworzniem diety zróżnicowanej.

Gość Aaa

Ale czy witaminy są konieczne do chudnięcia? Bo to chyba można dostarczyć w postaci suplementów diety?

X

do życia tak, wiadomo można brać witaminy w tabsach, ale nie ma wszędzie 100% dawki dziennej kazdej z witamin

to tak jak bialko, mozesz kupic w proszku, ale przeciez nie  bedziesz tego pic jako posilek, tylko np.jak dodatek do koktajlu czy owsianki albo okolotrenigowo

do chudniecia jest potrzebny ujemny bilans kaloryczny i mozna jesc 4 batony przez caly dzien i schudniesz, ale organizm bedzie w oplakanym stanie po jakims czasie