Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 552211

Praca Rossmann cz 12

Polecane posty

Gość Bfyjft
18 godzin temu, Gość Upa napisał:

? A kiedy wyleci Karolina w?

Kto to jaki sklep?? 

Gość Asystentuuu
Dnia 23.05.2019 o 10:57, Gość Gość napisał:

Wow po 10 latach doczekała się 😊 koniec z głupim pytaniem na kasie czy zapakować 😊 hehe pismo jest o zmianie sok na kasie od 1 czerwca. Podobno na workplace ludzie narzekali i stąd te zmiany

Gość Asystent66

U nas kiero która zawsze gnę biła ludzi i nikt nie chciał z nią pracować przed wejściem HR na sklepy została przeniesiona dyskretnie na malutki sklep. Bo po kontroli HR na pewno by ją wyrzucili. Ale jak ma się plecy u KR to tak wykombinowały. Przynajmniej my teraz mamy spoko KS 😉

Gość Nati
Dnia 26.05.2019 o 20:09, Gość Gość napisał:

To jak teraz będzie wyglądał SOK? 

Gość Gosc
52 minuty temu, Gość Nati napisał:

To jak teraz będzie wyglądał SOK? 

Nie będzie trzeba mówić każdej jednej osobie w kolejce bo jest to bardzo denerwujące, szczególnie kiedy stoi do kasy kilka osob i tak naprawdę conajmniej 3 - 4 osób słyszy co doradzamy aktualnie obsługiwanej osobie i nie będziemy pakować już w reklamowki😉

Gość Gość

Ja już od dawna nie pakuje w reklamówki. Daje klientowi i niech sam pakuje

Gość wwww

A żeby nie stracić premii inwentaryzacyjnej to można być w ciagu pól roku na zwolnieniu 14 czy 15 dni? I czy są to dni robocze czy wszystkie dni wliczając soboty i niedziele?

Gość Ssss

Kiedy jest wypłacana premia inwentaryzacyjna 

Gość Uur

Filtr filtrem, ale on filtruje konkretną ilość wody. Czy po 3 miesiącach zostanie wymieniony? Skoro tak dbamy o środowisko to powinnyśmy dostać na sklepy dystrybutor do wody. Rossmann to korporacja, a nie spożywczak na targowisku. W korporacjach mają na socjalach kuchnie, pokoje relaksu itp. Chce być liderem na rynku, a nie potrafi o pracowników zadbać? Taka jest prawda, tną koszty na potęgę, a mydlą oczy ochroną środowiska. Wydrukowane karteczki o oszczędzaniu prądu, szkoda tylko że gorzej jest włączać i wyłączać w kółko światło, niż na chwilę zostawić by się świeciło. Trzeba mieć pojęcie o tym co się robi.

Gość Asdallo

Zgadzam się, wiecie w ogóle. O to za filtr? Czy uzdatnią wodę? Ciekawe czy zabija bakterię, bo u Nas latem często woda jest niezdatna do picia przez bakterię e coli. Tego chyba Rossmann nie przewidział, hipokryzja sprzedajemy wodę w kartonach dla dzieci, którą jeszcze trzeba przegotować by zrobić mleko, a same mamy kranówe pić? Czemu nie sprzedajemy tylko filtrów, zamiast wody w butelkach skoro jesteśmy tacy eco??

Gość Śląsk

Tak to jest, jak się organizuje imprezy na pokaz. Jestem kierowniczką ze śląska i irytuje mnie przepych centaura, dwie gwiazdy itp., a jak chce iść z dziewczynami na integrację to ledwo Nam starcza na obiad w restauracji i same dopłacamy, a na Centaurze wszędzie taksówkami, hotele i to nie byle jakie. Może pomyślcie też o szaraczkach, bo możemy same coś zorganizować, ale możemy też założyć związek zawodowy i wtedy wody na sklep się znajdą. 

Gość Lodzia

Śląskie ma wodę z Goczałkowic.Pamiętam akcję podtopienia pobliskiego cmentarza w czasie powodzi. Sanepid badający wodę do basenów latem,często nie dopuszcza jej do użytku.

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Śląsk napisał:

Tak to jest, jak się organizuje imprezy na pokaz. Jestem kierowniczką ze śląska i irytuje mnie przepych centaura, dwie gwiazdy itp., a jak chce iść z dziewczynami na integrację to ledwo Nam starcza na obiad w restauracji i same dopłacamy, a na Centaurze wszędzie taksówkami, hotele i to nie byle jakie. Może pomyślcie też o szaraczkach, bo możemy same coś zorganizować, ale możemy też założyć związek zawodowy i wtedy wody na sklep się znajdą. 

Bo to impreza tak na prawdę nie jest dla kierowników  sklepów, chociaż tak sie mówi, ale dla wierchuszki z centrali i całej tej otoczki korporacyjnej. Kierownicy są tam dodatkiem, na który asygnowana jest kasa z której korzystają "wszyscy".
Podobało wam sie przemówienie prezesa i aluzje o bycia nie owcą a wilkiem? Kim chcą byśmy byli?
No i ten Owsiak jako gwiazda - ohyda, jego aluzje do PiS, sugestie na głosowanie na liberałów.  :(

Gość Iwonkagry

Hej. Czy jeśli mam 16,5 dnia urlopu bo tak wychodzi z godz z tety to należy mi się 16 czy 17 dni urlopu. Nasza kierowniczka sam nie potrafi mi odp na moje pytanie

Gość Zoo

Odnośnie premii inwentaryzacyjnej. Można być 14 dni w okresie rozliczeniowym, jak bedziesz 15 dni to premii nie dostaniesz. Wliczaja sie do tych 14 dni również soboty i niedziele,  tak więc 14 dni ciągiem. 

Gość Żmija

Do iwonkagry: wydaje mi się że możesz iść na 16 dni a za te 1/2 dnia ci zapłacą kiedyś tam, tub idziesz na 17 dni, ale zapłacą ci za połowę dnia (czyli przy 3/4 etatu zapłacą ci za 3 godziny A nie za 6godzin)

Gość Nati

Jestem zatrudniona na 3/4 etatu. W Tecie pokazuje mi 18.75 dni urlopu, co jest niemożliwe bo jeszcze na urlopie w tym roku nie byłam. Czy ten wymiar urlopu 18.75 dzielę na 0.75 i dopiero wtedy wychodzi mi ilość dni urlopowych? 

Gość Ytj
2 godziny temu, Gość Nati napisał:

Jestem zatrudniona na 3/4 etatu. W Tecie pokazuje mi 18.75 dni urlopu, co jest niemożliwe bo jeszcze na urlopie w tym roku nie byłam. Czy ten wymiar urlopu 18.75 dzielę na 0.75 i dopiero wtedy wychodzi mi ilość dni urlopowych? 

Dokładnie tak. Liczysz to, co pokazuje teta i dzielisz przez etat. 

Gość JagoscGosc
8 godzin temu, Gość Iwonkagry napisał:

Hej. Czy jeśli mam 16,5 dnia urlopu bo tak wychodzi z godz z tety to należy mi się 16 czy 17 dni urlopu. Nasza kierowniczka sam nie potrafi mi odp na moje pytanie

16,5

Gość JagoscGosc

Miliony na centaura a my za 30 zl mamy sobie integracje zrobic, smiech na sali.

Gość gosc

a co tam sie na tym centaurze działo? jakie gwiazdy?

Gość Gosc

Dziewczyny! Czy byla ktoras z Was nad morzem jako pomoc w sezonie letnim? Opowiecie cos wiecej? Warto?

Gość gsosc
11 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Dziewczyny! Czy byla ktoras z Was nad morzem jako pomoc w sezonie letnim? Opowiecie cos wiecej? Warto?

ja próbuje co rok i sie regionalna moja nie zgadza z powodu braków kadrowych. Podobno cięzko - ogromne dostawy codziennie i setki klientów, dodając sobie teraz dostępnościowe cięcia - będzie zapieprz 😉

Gość gość
16 godzin temu, Gość JagoscGosc napisał:

Miliony na centaura a my za 30 zl mamy sobie integracje zrobic, smiech na sali.

i co smieszne ta kwota 30 zł jest od 15 lat. 15 kat temu kwota 30zł miała o wiele większą wartość niz dzisiaj. Dzisiaj za 30zł moge kupić 2 paczki papierosów bo nawet na dobrą kawę z ciastkiem w knajpie nie wystarczy

Gość www
Dnia 29.05.2019 o 14:24, Gość Zoo napisał:

Odnośnie premii inwentaryzacyjnej. Można być 14 dni w okresie rozliczeniowym, jak bedziesz 15 dni to premii nie dostaniesz. Wliczaja sie do tych 14 dni również soboty i niedziele,  tak więc 14 dni ciągiem. 

Dzięki

Gość Ania

Hej!! Szkole właśnie dziewczynę na asystenta.. Czy jest szansa że dostanę za to jakiś dodatek do wypłaty? 

Gość Gość

Dziewczyny!

Jak długo jesteście już  w PCP i ile mniej więcej macie godzin?

Czy faktycznie są to gołe etaty czy coś więcej? My w wydajności mamy średnio 140 - 150. Regionalny mydli nam oczy,  że w PCP nie będzie mniej. 

Czy od czasu wejścia PCP zwiększyła się Wam liczba godzin?

Gość monik
1 godzinę temu, Gość Ania napisał:

Hej!! Szkole właśnie dziewczynę na asystenta.. Czy jest szansa że dostanę za to jakiś dodatek do wypłaty? 

co ty nie w tej firm,ie

Gość Rosska

Oczywiscie ze dostaniesz . 100 zl za tydzien szkolenia. Taka premię zglasza kierownik wraz z podaniem kto szkolil , kogo na jakie stanowisko 

Gość Ksksks
1 godzinę temu, Gość Ania napisał:

Tak dostaniesz tylko kierownik musi pilnowac i w premiach do KR do 15 kazdego miesiaca w tabelce wyslac 😉