Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaja

Dwulatek nie myje zabkow co robic

Polecane posty

Gość Kaja

Drogie mamy mam taki problem, moj synek niedlugo bedzie mial dwa I pol roczku, zawsze chetnie myl zabki a od jakiegos miesiaca nie wiem z jakiego powodu zbuntowal sie I nie chce o tym slyszec, wstyd sie przyznac ale juz dobre trzy tygodnie wogole nie myl zabkow bo jest straszny krzyk I moge rozne szopki odstawiac I nic to nie da jestem bezradna, nosek tez zawsze dal sobie czyscic bez problemu a teraz jest to koszmarem, na nocnik tez nie usiadzie chocby nie wiem co, najbardziej jednak martwia mnie te zeby zeby nie dostak w koncu pruchnicy bo nie zanosi sie ze zacznie myc, ogolnie jest bardzo grzeczny nie ma z nim problemow ale jesli chodzi o te rzeczy to jest zawsze placz I konczy sie na tym ze idzie spac z brudnymi zebami, kupuje I rozne szczoteczki I gadzety do wyciskamia pasty kubeczki kolorowe I nic, co jeszcze mozna zrobic?

Gość Emi 30

Mam synka w tym samym wieku, strasznie sie buntuje, na nocnik nie chce patrzec. Z zebami nie ma problemu. Kup moze szczpteczke elektryczna, u nas obaj synowie (starszy 4 lata) sa zafascynowani i 2 razy dziennie bez problemu myja

Gość Kaja

Dziekuje za sugestie kupie elektryczna I zobaczymy, myjemy zeby wszyscy razem ale on tez nie chce I nawet puszczalam bajki o myciu zabkow jak dzieci myja ale to go nie rusza, nie mam pojecia co sie stalo ze tak nagle nie chce myc

Gość Gooosssc

Pokaż mu dziurawe i czarne zeby na Internecie. Moja corka się wystraszyla i potem myla 

Gość Aaa

Ja swojej też w Internecie pokazałam dziurawe i czarne zeby. Teraz wystarczy że jej przypomnę to biegnie do łazienki myc

Gość Gabriela
56 minut temu, Gość Aaa napisał:

Ja swojej też w Internecie pokazałam dziurawe i czarne zeby. Teraz wystarczy że jej przypomnę to biegnie do łazienki myc

Cha cha. Super pomysł.

Mój syn ma 20 miesięcy i też od jakiegoś miesiąca jest duży problem z myciem zębów. Od kilku dni myje mu niestety na siłę, bo tak to nie chce ich myć, a ja chcę go uchronić przed próchnica. Sama nie wiem czy dobrze robię 😕

Gość gość

przecież i tak ma mleczaki, które mu wypadną

Gość Yyy

Co za głupie gadanie, że o mleczaki nie trzeba dbać, bo wypadną... Próchnica wpływa na zdrowie całego organizmu, przechodzi z mleczakow na stałe, braki w mlecznych zębach powodują wady zgryzu. Już nie mówiąc o tym, że dbania o zęby należy uczyć od początku, a nie pierwszych stałych zębów. 

Na moją córkę też podziałalo postraszenie, nie musiałam pokazywać zdjęć, mówiłam tylko że jak nie będzie myć to się zrobią czarne i wypadna.

Gość Iki

Myślicie że szczoteczka elektryczna sprawdzi się u rocznego dziecka , moja ma rok i nie chce myć zębów od pierwszego zabka codziennie jest mycie na siłę żeby trwało dłużej niż kilkanascie sekund , szczoteczkę jej daje po takim myciu żeby sama trochę poruszała sobie szczoteczka, jak ktoś inny myje zęby to tylko się śmieje ale nie chce naśladować, szybko jej wyszły zeby bo w wieku 9 miesięcy 8 już miała 

Gość Emi 30

Rocznikowi bym kupila soniczna, nie tska obrotowa. Na szczoteczce nawet jest napisane ze od 3 latek mozna stosowac.

Gość Iki

Widziałam właśnie że doniczce są pingwinki jakieś czy to się sprawdziło u takich maluchów

Gość Iki

Widziałam właśnie że soniczne są pingwinki jakieś czy to się sprawdziło u takich maluchów

Gość Gość
31 minut temu, Gość Iki napisał:

moja ma rok i nie chce myć zębów od pierwszego zabka codziennie jest mycie na siłę żeby trwało dłużej niż kilkanascie sekund

Jak ma rok, to te pół minuty wystarczy, żeby się nie zraziła. Później będziesz wydłużać czas mycia. Dobrze, że się śmieje i sprawia radość. Zacznie naśladować, bez obaw :classic_biggrin: