Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabi88

Mama 4 plus - tak czy nie?

Polecane posty

Gość Mmmm
8 minut temu, Gość Kikut napisał:

Ciekawe jakby to bylo, gdyby wprowadzili prog dochodowy do 500 plus. Czyli osoby, ktore go przekrocza, w tym spora rzesza ludzi, ktorzy placa naprawde wysokie podatki, bo maja duzy dochod, nie dostana, bo po co bogatym, a ci co sie pracy nie imaja (szlachta nie pracuje), dalej beda dostawac, bo progu nigdy nie przekrocza (a zobaczcie ile jest rodzin, gdzie facet pracuje na czarno, wiec dostaja jeszcze inne pomoce, takie baby kombinujace o jaki jeszcze zasilek wniesc, to tez zwykle zlodziejki), a beda sie dalej smiali, ze frajer na nich robi. Eldorado, polska miodem i mlekiem plynaca. 

Jak pracujesz to masz zaburzone priorytety i zaniżone poczucie własnej wartości:D

Gość Gość

Może trzeba dla dobra Narodu Polskiego, w trosce o przyszłe pokolenia Polek i Polaków, wprowadzić ustawę zakazującą pracy matek? Przecież takie karierowiczki tylko przyczynią się do rozprzestrzeniania się patolgii poprzez wpajanie dzieciom patalogicznego światopoglądu, fundowania im traumy związanej z chodzeniem do przedszkola, koniecznością opieki nad młodszym rodzeństwem i braku mamy na każde zawołanie. To oczywiste, że takich podłych wzorcach z dziecka nie może wyrosnąć nic dobrego.

Może jakiś projekt obywatelski? Możemy zaadoptować argumentację pani, która w tak cudowny sposób pisze o tych wszystkich traumach, które doświadczają dzieci wychowywane przez matki karirowiczki i tych wszystkich cudownościach gdy matka rezygnuje z pracy na rzecz dopilnowania dzieci. Myslę, że po przedstawienie takiej argumentacji w sejmie mamy tę ustawę w kieszeni.

Gość Kikut

Ja proponuje jeszcze ustawe, zeby ludzie pracowali za jedzenie, sam premier takie cos mowil, nagrania z restauracji.

Gość Kikut
4 minuty temu, Gość Mmmm napisał:

Jak pracujesz to masz zaburzone priorytety i zaniżone poczucie własnej wartości:D

Wiem, jestem totalna kaleka. 

Gość Mmmm
13 minut temu, Gość gość napisał:

Ciekawe, skąd rząd weźmie na te szpitale, w których już za chwilę będziecie wegetować i wasze emerytury, bo chyba nie sądzisz naiwnie, że odkłada pieniądze z twoich podatków? Co do Grecji, to ściśle zaplanowana polityka, bogactwa naturalne przejęte, pieniądze z międzynarodowej pomocy w 80% zasiliły banki. Zgadnij czyje 😄

Wojna o Polskę trwa, chociaż chyba już jest przegrana. Pis niestety też nas sprzedał, ale nie w taki sposób, o jakim myślicie. Robią was w totalne bambuko, a wy tańczycie chocholi taniec i jeszcze sobie do gardeł skaczecie o ochłapy pod stół rzucane. 

No z uszczelnienia vatu .Przecież napisałam.Studnia bez dna.A praca to najgorsze zło:D 

Gość gość
2 minuty temu, Gość Kikut napisał:

Ja proponuje jeszcze ustawe, zeby ludzie pracowali za jedzenie, sam premier takie cos mowil, nagrania z restauracji.

To mi się podoba, ile kto wypracuje, tyle może zeżreć. Ni grama więcej. To już w biblii jest napisane, kto nie pracuje, niech też niech nie je. Może Chińczyk za miskę ryżu, to moze i Polak za miskę, a choćby i kawioru.

Gość gość
11 minut temu, Gość Gość napisał:

Może trzeba dla dobra Narodu Polskiego, w trosce o przyszłe pokolenia Polek i Polaków, wprowadzić ustawę zakazującą pracy matek? Przecież takie karierowiczki tylko przyczynią się do rozprzestrzeniania się patolgii poprzez wpajanie dzieciom patalogicznego światopoglądu, fundowania im traumy związanej z chodzeniem do przedszkola, koniecznością opieki nad młodszym rodzeństwem i braku mamy na każde zawołanie. To oczywiste, że takich podłych wzorcach z dziecka nie może wyrosnąć nic dobrego.

Może jakiś projekt obywatelski? Możemy zaadoptować argumentację pani, która w tak cudowny sposób pisze o tych wszystkich traumach, które doświadczają dzieci wychowywane przez matki karirowiczki i tych wszystkich cudownościach gdy matka rezygnuje z pracy na rzecz dopilnowania dzieci. Myslę, że po przedstawienie takiej argumentacji w sejmie mamy tę ustawę w kieszeni.

Mi to się marzy taki czerwony marsz, z czerwonymi parasolkami, pierwszego maja na przkład. Co wy na to?

Gość Kikut
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Mi to się marzy taki czerwony marsz, z czerwonymi parasolkami, pierwszego maja na przkład. Co wy na to?

Tak, a ci co pracuja nie beda mieli wstepu.

Gość gość
20 minut temu, Gość Kikut napisał:

Wiem, jestem totalna kaleka. 

Wytrwaj, nie ma to jak śmierć męczeńska na taśmie. 300% normy. 

Gość gość
23 minuty temu, Gość Mmmm napisał:

No z uszczelnienia vatu .Przecież napisałam.Studnia bez dna.A praca to najgorsze zło:D 

a kto niby będzie ten vat odprowadzał?

Gość Gość
23 minuty temu, Gość Kikut napisał:

A to też by był dobre. Ludzie pracują za jedzenie a reszta wypracowanych przez nie pieniędzy idzie na niepracujące matki i ich liczne potomstwo. Cudowne! Ewentualnie można jeszcze coś odpalić ojcom, gdy oni nie zechcą pracować. Wszak ojciec i matka w domu to jeszcze lepiej dopilnowane dziecko!

Gość Login
Dnia 27.01.2019 o 12:29, Gość Ela napisał:

Co ty pieprzysz? Jakbys byla nie z tej ziemi. 

Nie tylko patologia bierze 500+. To ra

Dwa :500 + jest na prokreacje a nie dla wygodnych mamusiek jedynakow. 

Nie ma dofinansowan opiekunek? Nie ma przedszkoli? Chyba nie mieszkasz w Polsce i nie masz dzieci. Takie szczekają najwiecej.

Co do pytania jestem ZA! Mam dwojke dzieci i widze ile trzeba włożyc cięzkiej pracy by wychowac ich na ludzi a co dopiero 4! 

Na ta prokreacje to najpierw trzeba miec pieniądze. Ja np. poronilam już 3 ciąże. I nie bede mieć drugiego dziecka bo pisdzielce wielce chca zeby ludzie mieli dzieci a jakos nie pomagaja im ich mieć. A mnie nie stać żeby robic badania i leczyc sie za grube tysiace. Wiec wez sie puknij w czolo i skoncz pier/dolic ze matki jedynakow sa leniwe i wygodne bo w wielu przypadkach gowno to ma wspolnego z lenistwem czy wygoda. Do zlobka moj syn chodzil prywatnego zebym ja mogla pracowac i miec chociaz 500 zł do budżetu domowego. Zlobek zabieral 800 a zarabialam wówczas 1300 zł netto. Przedszkole tez nie jest za darmo i tylko dzięki PO nie musialam rzucac pracy badz płacić za prywatne przedszkole bo jeden jedyny rok nie bylo problemu z miejscem w publicznej placówce. 

Ja będę zapieprzac na dwa etaty do 60 roku zycia. W pracy i w domu przy dziecku i dostanę tyle emerytury co leniwa krowa rozplodowa, której sie nie chce pracowac. Znam wiele matek wielodzietnych, ktore pracuja a nawet caly czas douczaja, robia studia dokroraty. Ja tez staram sie podniesc kwslifikacje zeby chociaz temu jednemu dziecku dac co najlepsze. Żeby jak najmniej musiec pracowac. 

Tyle w temacie. 

Gość Gość
29 minut temu, Gość Mmmm napisał:

nie zapominaj o podwyższeniu vatu na kawior! Jak mogłaś zapomnieć o kawiorze?

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

A to też by był dobre. Ludzie pracują za jedzenie a reszta wypracowanych przez nie pieniędzy idzie na niepracujące matki i ich liczne potomstwo. Cudowne! Ewentualnie można jeszcze coś odpalić ojcom, gdy oni nie zechcą pracować. Wszak ojciec i matka w domu to jeszcze lepiej dopilnowane dziecko!

jaka reszta? jakich pieniędzy? 

Gość Gość
20 minut temu, Gość Kikut napisał:

Tak, a ci co pracuja nie beda mieli wstepu.

Możemy urządzić protest pod jakąś dużą siedzibą korporacji (może gdzieś w Mordorze) i dla przykłady wywieść pare pracujących matek na taczkach albo przynajmniej obrzicuć je śmierdziącymi jajami. Podłe karierowiczki.

Będziemy dzierżyć w dłoniach zdjęcia poszkodowanych dzieci, zapłakanych, poturbowanych psychicznie nastolatków i studentów. I będziemy krzyczeć "czy nie żal wam waszych dzieci? coście im uczyniły? One musiały chodzić do przedszkola, opiekować się młodszym rodzeństwem i robić sobie kanapki do szkoły! Zaraz na pewno pójdą kraść"!

Gość Gość
13 minut temu, Gość gość napisał:

a kto niby będzie ten vat odprowadzał?

Roboty. Przecież można zaadoptować japońskie rozwiązania. Nie czytałaś?

Gość gość
6 minut temu, Gość Login napisał:

Na ta prokreacje to najpierw trzeba miec pieniądze. Ja np. poronilam już 3 ciąże. I nie bede mieć drugiego dziecka bo pisdzielce wielce chca zeby ludzie mieli dzieci a jakos nie pomagaja im ich mieć. A mnie nie stać żeby robic badania i leczyc sie za grube tysiace. Wiec wez sie puknij w czolo i skoncz pier/dolic ze matki jedynakow sa leniwe i wygodne bo w wielu przypadkach gowno to ma wspolnego z lenistwem czy wygoda. Do zlobka moj syn chodzil prywatnego zebym ja mogla pracowac i miec chociaz 500 zł do budżetu domowego. Zlobek zabieral 800 a zarabialam wówczas 1300 zł netto. Przedszkole tez nie jest za darmo i tylko dzięki PO nie musialam rzucac pracy badz płacić za prywatne przedszkole bo jeden jedyny rok nie bylo problemu z miejscem w publicznej placówce. 

Ja będę zapieprzac na dwa etaty do 60 roku zycia. W pracy i w domu przy dziecku i dostanę tyle emerytury co leniwa krowa rozplodowa, której sie nie chce pracowac. Znam wiele matek wielodzietnych, ktore pracuja a nawet caly czas douczaja, robia studia dokroraty. Ja tez staram sie podniesc kwslifikacje zeby chociaz temu jednemu dziecku dac co najlepsze. Żeby jak najmniej musiec pracowac. 

Tyle w temacie. 

Dobrze, że nie możesz mieć więcej dzieci. Szkoda i tego, które masz, krowo rozpłodowa. Aż trzy razy  przed gachem nogi rozkładałaś? Pewnie jakby nie poronienia, miałabyś już z 10 bachorów. 

I widać głupia jesteś, skoro twoją robocinę wyceniono na 1300 zł

Gość Kikut
4 minuty temu, Gość gość napisał:

Dobrze, że nie możesz mieć więcej dzieci. Szkoda i tego, które masz, krowo rozpłodowa. Aż trzy razy  przed gachem nogi rozkładałaś? Pewnie jakby nie poronienia, miałabyś już z 10 bachorów. 

Nie wiem jak mozna cos takiego napisac kobiecie, ktora poronila... 

Gość gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Możemy urządzić protest pod jakąś dużą siedzibą korporacji (może gdzieś w Mordorze) i dla przykłady wywieść pare pracujących matek na taczkach albo przynajmniej obrzicuć je śmierdziącymi jajami. Podłe karierowiczki.

Będziemy dzierżyć w dłoniach zdjęcia poszkodowanych dzieci, zapłakanych, poturbowanych psychicznie nastolatków i studentów. I będziemy krzyczeć "czy nie żal wam waszych dzieci? coście im uczyniły? One musiały chodzić do przedszkola, opiekować się młodszym rodzeństwem i robić sobie kanapki do szkoły! Zaraz na pewno pójdą kraść"!

4 minuty temu, Gość gość napisał:

Żeby jak najmniej musiec pracowac. 

Czy ja dobrze widzę?!

Gość gość
1 minutę temu, Gość Kikut napisał:

To przeczytaj jej podły agresywny post...TO JEJ WŁASNE SŁOWA, kto czym wojuje...

Gość Kikut

Ale mnie rozsmieszylyscie, dzieki

Gość Mmmm
8 minut temu, Gość gość napisał:

A na ile jest wyceniona Twoja? A już wiem na Facebooku "szlachta nie pracuje"

Gość gość
4 minuty temu, Gość Mmmm napisał:

A na ile jest wyceniona Twoja? A już wiem na Facebooku "szlachta nie pracuje"

Relatywnie niewiele ale i tak kilka razy więcej niż twoja. I ja swoją pracę lubię, i igdy nie będę miała 4 dzieci. NIe do uwierzenia, ze tak bezinteresownie bronię programu 4+? może faktycznie przedwcześnie, jeśli wszystkie jesteście w równym stopniu odczłowieczone 😞 

Acha, i nie mam facebuka 😄  

Gość Mmmm

Relatywnie niewiele ale i tak kilka razy więcej niż twoja. I ja swoją pracę lubię, i igdy nie będę miała 4 dzieci. NIe do uwierzenia, ze tak bezinteresownie bronię programu 4+? może faktycznie przedwcześnie, jeśli wszystkie jesteście w równym stopniu odczłowieczone 😞 

Acha, i nie mam facebuka 😄  

Właśnie widzę Twoje uczłowieczenie.

Gość Mmmm
22 minuty temu, Gość Kikut napisał:

Kobieta z sercem na dłoni

Gość pozyczkahapi.pl

pozyczkahapi.pl - Pożyczki na dowód od 800zł do 25.000zł wypłata na Twoje konto w 30minut lub odbiór gotówki na poczcie! Okres pożyczki od 3  do 48 miesięcy, RRSO: 9,72 %, Możliwość rozpoczęcia spłaty dopiero po 2 miesiącach, pieniądze wypłacamy na Twoje konto ekspresowo – po akceptacji wniosku

Gość gość

Kiedyś w prl, głównie w Łodzi były takie fajne żłobki tygodniowe. Robotnice przynosiły niemowlaka w poniedziałek rano a odebrac można było dopiero w piątek wieczorem. Co wy na to, kobitki? Nie można by tego jakoś reaktywować? Może właśnie gdzieś w okolicy Mordoru? Człowiek mógłby spokojnie popracować do wieczora a nie wychodzić o 16-tej z drżeniem, że wszyscy patrzą z wyrzutem i zaraz jakaś nowa bezdzietna dziunia ze stanowiska wygryzie albo dostaniemy premii 22% zamiast 25? 

Gość gość
6 minut temu, Gość Mmmm napisał:

Kobieta z sercem na dłoni

do wściekłago psa się z sercem na dłoni nie podchodzi, nawet jak go serdecznie żal

Gość Mmmm
6 minut temu, Gość Mmmm napisał:

Właśnie widzę Twoje uczłowieczenie.

Skromna, bezinteresowna i uczłowieczona.Cala Ty .Pokazałaś to w poście o kobiecie która poronila

Gość Mmmm

do wściekłago psa się z sercem na dłoni nie podchodzi, nawet jak go serdecznie żal

O i w dodatku widzę z porównaniami godnymi prawdziwego czlowieka