Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alina

Przedszkole pobiera opłaty jak za normalny miesiąc a w ferie są zamknięci. To jest ok?

Polecane posty

Gość Alina

Punkt prywwtny.Dla mnie to zwykły tupet i zdzierstwo. Mam płacić za to że przedszkolanka jedzie na narty z dzieckiem??? To samo było w grudniu gdy też było dwa tygodnie bez przedszkola, żądają opłat jak za caly miesiąc.

Gość Alina

Dla mnie w ogóle ...yzmem jest robienie ferii niespełna trzylatkom bo po czym.one niby mają odpoczywać???? mój syn ma dwa i pół i dopiero od niedawna chodził..lubi chodzić i nigdy nie.placze jak niektóre dzieci ... A teraz dosłownie kisimy się w domu, bo ja zachorowałam i nawet wyjść z nim nie mam.jak.

Gość Gość

Ferie w przedszkolu najbardziej przeszkadzają niepracującym matkom. Taka prawda.

Gość Kasia
4 godziny temu, Gość Alina napisał:

Punkt prywwtny.Dla mnie to zwykły tupet i zdzierstwo. Mam płacić za to że przedszkolanka jedzie na narty z dzieckiem??? To samo było w grudniu gdy też było dwa tygodnie bez przedszkola, żądają opłat jak za caly miesiąc.

Moje chodzi do panstwowego i tez trzeba placic. Wcale mnie to nie dziwi

Gość Elena

Tobie pracodawca też płaci jak masz urlop. 😛

Gość Aga

Prosze to zglosic do rzecznika praw konsumenta.

Gość mamanaetacie

Po pierwsze dziwne jest to że w ogóle w ferie jest zamkniete, przecież nie wszyscy rodzice dostana wolne "bo ferie" U nas dziwczyny chodzą cały czas - tylko na czas ferii grupy sa łączone.
Za to w wakacje wolny jest cały sierpień i wówczas opłaty nie ma żadnej
Chciaż jak chodziły do żłobka to w sierpniu 2 tyg było zamkniete i podstawę tak czy siak trzeba było zaplacic, nie płacilo się tylko stawki za wyzywienie

Gość Alina
12 minut temu, Gość Gość napisał:

Ferie w przedszkolu najbardziej przeszkadzają niepracującym matkom. Taka prawda.

No tak, rzeczywiście, geniuszu. Tylko że matki niepracujące mogą w tym czasie spędzić czas z dzieckiem, a pracujące muszą szukać opieki zastępczej, ja na miejscu nie mam nikogo takiego, więc weź coś ciężkiego do ręki i przypiertol się z całej siły w czoło, bo widać że mózg zastany...

W którym miejscu, ...ko, napisałam że nie pracuję? Jestem aktualnie chora ...ko, więc i tak bym nie szła do pracy, ale nie uśmiecha mi się kiszenie się z dzieckiem tyle czasu w chorobie.

P.S. Aga, serio mówisz?

Gość Alina

dla mnie też to jest dziwne że w ferie jest zamknięte. Niekażdy chce i niekażdy może od razu rzucać wszystko i dwa tygodnie siedzieć z dziećmi. Dzieciom też nudzi się siedzieć 14 dni w domu, tym bardziej jak rodzic chory. Nie wiem kto to wymyślił, ale ponoć było w umowie...szkod atylko że czytałam umowę i nic takiego tam nie widzę odnośnie tego konkretnego okresu, że na feriach ma być zamknięte. Mowa była o świętach państwowych i dniach ustawowo wolnych o pracy a ferie nimi NIE SĄ.

Gość Gosccc

To idź to wyjaśnij z dyrektorem placówki, a nie szukasz szczęścia na Kafe 

Gość Alina
6 minut temu, Gość Gosccc napisał:

To idź to wyjaśnij z dyrektorem placówki, a nie szukasz szczęścia na Kafe 

dyrektorka placówki jest udana: "mamy tak i już, jeśli komuś nie odpowiada, niech wypisze dziecko" wybrnęła.

Gość Gość

A autorka to chyba ze wsi jest, bo to trzba mieć wąskie horyzonty, żeby nie wiedzieć, że przedszkole generuje koszty nawet kiedy nie ma w nich dzieci. Rachunek za prąd przyjdzie, za wynajem lokalu trzeba płacić, pracownice wykorzystują płatny urlop,zusy poopłacać, a i dyrektor też chce coś jeść. Jak ci się nie podoba i za drogo to siedź sobie sama z własnym bachorem. Będzie darmo. A jak chcesz mieć gdzie swojego parcha prowadzać to płać za ferie królowo cebuli.

Gość Gość
11 minut temu, Gość Alina napisał:

dyrektorka placówki jest udana: "mamy tak i już, jeśli komuś nie odpowiada, niech wypisze dziecko" wybrnęła.

I dobrze ci powiedziała ciemna ...ko, za prąd przyjdzie opłata- prognoza, plus przesyłowa, plus licznik. Ogrzewanie jakieś minimalne musi być, więc licznik bije, za wodę może być abonament, czynsz, wywóz śmieci, zus, ubezpieczenie, pracownicom też jakiś urlop się należy, albo czas na szkolenie, często w ferie robi się naprawy/remonty których nie można robić przy dzieciach. To wszystko generuje koszty. Mogłaś nie robić sobie dziecka, albo siedzieć z nim sama.

Gość Gość
47 minut temu, Gość Alina napisał:

dla mnie też to jest dziwne że w ferie jest zamknięte. Niekażdy chce i niekażdy może od razu rzucać wszystko i dwa tygodnie siedzieć z dziećmi. Dzieciom też nudzi się siedzieć 14 dni w domu, tym bardziej jak rodzic chory. Nie wiem kto to wymyślił, ale ponoć było w umowie...szkod atylko że czytałam umowę i nic takiego tam nie widzę odnośnie tego konkretnego okresu, że na feriach ma być zamknięte. Mowa była o świętach państwowych i dniach ustawowo wolnych o pracy a ferie nimi NIE SĄ.

To zmień przedszkole.

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Alina napisał:

No tak, rzeczywiście, geniuszu. Tylko że matki niepracujące mogą w tym czasie spędzić czas z dzieckiem, a pracujące muszą szukać opieki zastępczej, ja na miejscu nie mam nikogo takiego, więc weź coś ciężkiego do ręki i przypiertol się z całej siły w czoło, bo widać że mózg zastany...

W którym miejscu, ...ko, napisałam że nie pracuję? Jestem aktualnie chora ...ko, więc i tak bym nie szła do pracy, ale nie uśmiecha mi się kiszenie się z dzieckiem tyle czasu w chorobie.

P.S. Aga, serio mówisz?

Nie podniecaj się tak. Mam się przejąć bo królewna chora W DOMU i rozpacza bo gówniarz w domu. A Tobie szef za chorobowe płaci? Za urlop? Za macierzyńskie przesiedziane w domu pieniądze wpadły? To skończ i użalać się nad sobą.

Gość Alina
40 minut temu, Gość Gość napisał:

A autorka to chyba ze wsi jest, bo to trzba mieć wąskie horyzonty, żeby nie wiedzieć, że przedszkole generuje koszty nawet kiedy nie ma w nich dzieci. Rachunek za prąd przyjdzie, za wynajem lokalu trzeba płacić, pracownice wykorzystują płatny urlop,zusy poopłacać, a i dyrektor też chce coś jeść. Jak ci się nie podoba i za drogo to siedź sobie sama z własnym bachorem. Będzie darmo. A jak chcesz mieć gdzie swojego parcha prowadzać to płać za ferie królowo cebuli.

CEBULA to z ciebie wyszła, prostaczko... Ale wysyp chamskich tekstów w jednym poście...od razu widać z jakiej jesteś rodziny i jak wąskie masz horyzonty, o braku elementarnej kultury nie wspomnę. Aha i nie obrażaj cudzych dzieci bo na to teraz są już większe sankcje zwłaszcza po akcji w Gdańsku na WOŚP, z hejtem uważaj księżniczko bo możesz się zdziwić. I nie obrażaj mojego syna.

Dobrze wiem że wszystko muszą opłacić ale co mnie to obchodzi? Placic powinno się za wykonaną usługę a nie za to że dyrektorka opier..ala się na nartach za nasze pieniądze.

P.S. na wsi nigdy nie mieszkałam, za to widzę ze to twoje naturalne srodowisko...

W PRYWATNEJ FIRMIE nie powinno byc mowy o sciaganiu kasy od klientów za BRAK USŁUGI.

Gość Alina

Nazwałaś moje dziecko parchem, ty ściero? Zgłaszam to, nie tylko do administratora kafeterii. Może sie nauczysz szacunku, córko ochlajtusów.

Gość Alina
46 minut temu, Gość Gość napisał:

porobiłam już screenshoty, napisałam też zgłoszenie twojego posta, następny krok będzie mniej przyjemny, nie pozwolę nikomu obrażać mojego dziecka, wyzywać od "parchów", weź wracaj na melinę a ten post na sucho ci nie ujdzie na bank, odpadzie ludzki.

Gość olkaa

może na nią matka mówiła "ty parchu" i dlatego obraża twoje dziecko. Życzmy jej jak najgorzej, oby się spełniło. Ja też reaguję tak samo jak ktoś bez powodu obraża moje dzieci.

Gość gość

Pierwsze słyszę by na feriach było przedszkole zamknięte. Autorko zmien to przedszkole bo to zwykli zdziercy i lenie, żerujący na waszych opłatach. pierwsze słyszę.

Gość Alina

ta co wyzywa moje dziecko to jakaś Grażynka biznesu, która poczuła sie dotknięta że ktoś gani te praktyki waszych pseudofiremek krrzaków :P A tak, bo macie tupet, inne placówki prywatne potrafią zorganizować zastepstwa, ale to trzeba chciec i miec szacunek do klienta. Ale co taki janusz biznesu moze wiedziec o kontakcie z klientem

Gość 123

Pracowałam w przedszkolu prywatnym i było otwarte cały czas z wyjątkiem oczywiście świąt. Jakie ferie? Bardzo dziwne. 

Gość polka

PARCHA to ty codzien w lustrze widzisz, chamska, ordynarna babo ktora wyzywasz cudze niewinne dzieci

Gość Alina
1 minutę temu, Gość 123 napisał:

Pracowałam w przedszkolu prywatnym i było otwarte cały czas z wyjątkiem oczywiście świąt. Jakie ferie? Bardzo dziwne. 

no właśnie, Wytłumacz to Grażce biznesu, bo zaczyna moje dziecko od parchów wyzywać. Jakbym taką na żywo spotkała, to nie interesowałyby mnie konsekwencje prawne i nie patyczkowałabym się z taką.

Gość Aaa

U nas przed feriami trzeba było zadeklarować czy dziecko będzie chodziło. Moja nie chodziła i dostaliśmy zwrot na konto za te dwa tygodnie. Przedszkole samorzadowe

Gość Alina
6 minut temu, Gość Aaa napisał:

U nas przed feriami trzeba było zadeklarować czy dziecko będzie chodziło. Moja nie chodziła i dostaliśmy zwrot na konto za te dwa tygodnie. Przedszkole samorzadowe

bo tak powinno być w cywilizowanym świecie. Ale Grażynka Biznesu się obruszyła, bo pewnie robi tak samo jak to przedszkole mojego syna. Prawda ją zabolała. Nie wie to to, jakie to uczucie siedzieć w domu w gorączce i w grypie z żywotnym 2,5 latkiem.

Nie wie, bo nie ma dzieci. Jakby miała, bałaby się z mordy wypuścić takie obelgi jakie wypuściła

Gość O zgrozo.

Ja piernicze, autorka jaka prostaczka...wspolczuje dziecku, pewnie tez bedzie takie wulgarne i bez kultury. Jak zaciazylas to pewnie tez Ci placili, chociaz miesiacami pracy nie robilas, kolejna cwaniara lasa na kaske. Do prawdziwej roboty sio, to zarobisz i nie bedziesz szlochac na kafe, ze dziecko kosztuje.

Gość Alina
24 minuty temu, Gość O zgrozo. napisał:

Ja piernicze, autorka jaka prostaczka...wspolczuje dziecku, pewnie tez bedzie takie wulgarne i bez kultury. Jak zaciazylas to pewnie tez Ci placili, chociaz miesiacami pracy nie robilas, kolejna cwaniara lasa na kaske. Do prawdziwej roboty sio, to zarobisz i nie bedziesz szlochac na kafe, ze dziecko kosztuje.

Chyba raczysz żartować :) Nie maskuj sie pod innymi nickami, cebularo, dobrze wiemy że to ty, która odzywałaś się słowami "parch", "cebula", etc. I kto tu mówi o kulturze :)

A jak ci tak żal matek na maceirzynskim i taki masz ból tyłka, to zajdź w ciążę i tez ten macewirzynski dostaniesz...tylko dziecka żal :)

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Alina napisał:

porobiłam już screenshoty, napisałam też zgłoszenie twojego posta, następny krok będzie mniej przyjemny, nie pozwolę nikomu obrażać mojego dziecka, wyzywać od "parchów", weź wracaj na melinę a ten post na sucho ci nie ujdzie na bank, odpadzie ludzki.

Hallo Policja? Przyjeżdżajcie na kafe szybko 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Gość Gość
55 minut temu, Gość Alina napisał:

Nie wie, bo nie ma dzieci. Jakby miała, bałaby się z mordy wypuścić takie obelgi jakie wypuściła

Boże jaka patologia... Współczuje temu niechcianemu dziecku. Niech się wyprowadzi z domu bo matka nieudacznik zachorowała. Jeszcze kasę od niej ciągną w przedszkolu i zabraknie nie tipsy.