Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

4 tydzień + 6 dni prosze o wyjaśnienie kto ma rację.

Polecane posty

Gość Gosc

Jeśli dziś mam według miesiaczki 4 miesiąc + 6 dni to znaczy, że jutro 5 tydzień się skończy czy zacznie? 

Według mojego rozumowania minie 5 pełnych tygodni ciąży i zacznie sobie lecieć 6 tydzień. Miesiaczke miałam 2 stycznia. 

Natomiast moja koleżanka, ktora tez jest w ciąży tylko duzo dalej już twierdzi, że teraz skoncze 4 tydzień i zaczne 5. Lekarza mam w przyszłą środę to się dowiem u specjalisty, ale chcialabym wiedziec w którym tygodniu jestem w końcu...

Gość gosc

teraz jestes w 5 tygodniu,zaczniesz 6

Gość Gramofon

4 tydzien i 6 dni to 5 tydzień zaczety. jutro zaczniesz 6 tydzień

tak samo jak dziecko ma 

6miesiecy - to 1 rok zycia , jak ma 18miesiecy to juz drugi rok zycia

Gość Gosc

Dzięki. Byłam przekonana, ze mam rację, ale koleżanka w końcu wzbudziła we mnie wątpliwości. 

Gość Kasia

Lekarze to liczą trochę inaczej. Ja teraz jestem w 38t i 5d to lekarz to liczy jako 38 tydzień. Lekarze liczą tylko skończone tygodnie. Czyli lekarz u Ciebie by policzył 4t i 6d jako 4 tydzień. Ale normalnie licząc tak jak jest najwygodniej i logicznie patrząc to skończyłaś 4 tydzień i teraz jesteś w 5 tygodniu. 🙂

Gość Gość

Nie mogą liczyć inaczej, bo matematyka jest jedna. Po prostu czasem podają informację o skończonych tygodniach.

Gość Gość

Dla lekarza 4 tydzień 6 dzień to czwarty tydzień. Jak straciłam ciążę w 9t4d to mam na wypisie ze szpitala stratę w 9 tygodniu ciąży. Nikogo nie obchodzi, że leci sobie kolejny tydzień. Właśnie trafiłam do szpitala, a jestem w 18+1 i mam w karcie przyjęcia, że zostałam przyjęta na oddział w 18 tygodniu ciąży. 

Gość Ktoś
20 minut temu, Gość Gość napisał:

Dla lekarza 4 tydzień 6 dzień to czwarty tydzień. Jak straciłam ciążę w 9t4d to mam na wypisie ze szpitala stratę w 9 tygodniu ciąży. Nikogo nie obchodzi, że leci sobie kolejny tydzień. Właśnie trafiłam do szpitala, a jestem w 18+1 i mam w karcie przyjęcia, że zostałam przyjęta na oddział w 18 tygodniu ciąży. 

Bo w takich sytuacjach licza tygodnie ciąży skończone, pełne. 

Gość Gość
11 minut temu, Gość Ktoś napisał:

Bo w takich sytuacjach licza tygodnie ciąży skończone, pełne. 

Na zwykłej wizycie lekarz też posługuje się skończonymi tygodniami. Zarówno mój ginekolog, jak i genetyk u którego byłam po usg prenatalnych posługiwali się skończonymi tygodniami.

Gość Gość

To tak jak z naszym wiekiem. Zapytana o wiek odpowiadam, że mam 30 lat a w rzeczywistości leci mi już 31 rok życia.

Gość Gosc

Rzadko zdarza się tak, ze dziecko jest równo z miesiączka. Za zwyczaj usg pokazuje inaczej. Zależy kiedy była owulacja. I trochę bez sensu gadasz. Gadasz, ze jestes w 5 tygodniu. A później, ze jesteś w 6tygodniu skąd ten 6 tydzien. To jest tydzień różnicy więc wkoncu się zdecyduj. Skoro był 4tydzien i 6 dni to dziś jesteś w 5 tygodniu a nie żadnym 6. Bo to nie ma logicznego sensu. Tak jakbyś miała 21 lat a gadała że masz 22. 

Gość Gosc

W 6 tyg to ty będziesz ale za tydzień. 

Gość Gosc

6 miesięcy to dziecko ma niby rok? Chyba pół roku... Coś tu ktoś ma najwyraźniej problem. Rok ma 12 miesięcy. Także ale przykład podałaś nie ma co... Rozumowanie widać masz tak dziwne jak autorka która dodaje sobie tygodnie. 

Gość Gosc

A 18 miesięcy to 1.5 roku. Nie wiem dziewczyno jak ty skończyłaś szkole chyba nie skończyłaś.