Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka jest wasza pierwsza myśl jak widzicie

Polecane posty

Gość gość

Jaka jest wasza pierwsza myśl jak widzicie  rodzinę  z 5 dzieci ?   Przyglądacie  sie jak wygląda  matka czy dzieci sa zadbane ?

Gość aza

W ogóle nie zwracam na nich większej uwagi bo i po co?

Gość gość

Nie wiem dlaczego ale zawsze jak widzę rodzinę wielodzietna to patrze jak ubrane sa dzieci  ,czy  sa czyste , Jak rodzice odzywają sie do dzieci .

Gość Gosc

Żadna, zajmuję się dalej swoim życiem, autorce radzę to samo. 

nie zwracam uwagi, nie rozumiem po co wy się gapicie, przecież to niekoniecznie ich dzieci wszystkie. Nie raz idę z mężem (mamy 2 dzieci) i jeszcze dwójką mojej siostry na salę zabaw. Z tego wynika, że wy się na nas gapicie i oceniacie nasz wygląd. Nie wiem jak wypadam, bo o ile ciuchy mam nawet spoko, to mam nadwagę, robię sobie kucyka i lekko się maluję, prawie niewidocznie. Wyglądam pewnie na umęczoną życiem matkę 4 dzieci ;)

Gość Gramofon

podziw ze ogarnia:D:D czasem po osiedlu kreci sie babka z czwórka dzieci, sami chłopcy do 7 moze 8lat i ostatnio z wielkim brzuchem , juz na terminie była. Nie wiem czy wszystkie dzieci jej, ale sporo tego się kolo niej kreciło.

Nie moja sprawa ile ma dzieci, nie moja sprawa jak o nie dba, nie moja sprawa jest jej zycie. Wiec zero przeyslen na te temat

Gość hehehehehehe

Taaa nikt nie patrzy jasne jasne . Jak ostatnio byliśmy w zoo i przechodziła  rodzinka z 5 dzieci i 6 w drodze  to WSZYSCY sie na nich patrzyli . Malo tego jedna z parek z 2 dzieci rzuciła komentarz  "500 plus  idzie " . 

Gość Gość

Zwykle nie zwracam uwagi, a jak już, to zastanawiam się, jak ona ogrania taką gromadkę. Ja mam dwoje i bywa ciężko :)

Gość Gość

Ostatnio byłam z córką na szczepieniu i po chwili weszła mama z 5 dzieci (do przychodni raczej się nie zabiera nie swoich dzieci, więc zakładam, że wszystkie jej). Przedział wiekowy od 9-10 do pół roku. Ja nie jestem w stanie w 100% panować nad własnymi myślami ;) i pierwsza to było coś w stylu "o Boże", a kolejne, że masakra. W takim sensie, że ja bym nigdy nie chciała mieć 5 dzieci. Nie oceniałam tej kobiety ani ich rodziny, ale też nie mogę powiedzieć, że w ogóle nie zwróciłam uwagi.

Gość Onkosfera

Patrzę czy babka spasiona i wyniszczona od tych ciąż. Czy ma zęby.

Gość Monika

Ja tez podziwiam takie kobiety (o ile dzieci sa zadbane i nie chodzi o brudne ubranie,bo to chwila ubrudzic , ale takie zadbanie ogolne: wlosy, zabki, paznokcie, waga). Szalec i brykac moga, bo to dzieci :D

Gość Monika

Ogolnie zauwazylam,ze mamy dziewczynek sa bardziej zadbane (szpilki, fryzjer). A ostatnio widzialam taka mame z trojka chlopcow: krotkie wlosy, plecak, ubior jak w gory (haha) zmeczona bardzo, ale chlopaki super, choc widac, ze urwisy. Podziwiam wtedy :)

Gość Na chwilę

Szczerze mówiąc spojrzę ale nie oceniam, bo nie interesują mnie czyjeś życiowe wybory. Chociaż ostatnio widząc matkę z 6 dzieci, jeden jedyny raz, pomyślałam "co za patologia". Ale miało to swoje podstawy w jej zachowaniu. Wyglądało to tak. Wsiadła do autobusu z dziećmi, jedno było w wózku. Jedno z jej dzieci nie zdążyło się chwycić poręczy, a ta kobieta szarpnęła je (miało na oko 2 latka nie więcej) i wydarła się tak, że wszyscy słyszeli "ku... a trzymaj się, bo ci zaraz wpi....e". Jedna kobieta zwróciła jej uwagę żeby uważała na słownictwo i nie zwracała się tak do dziecka to usłyszała "zamknij ryj". 

Gość gość

Na chwilę

to dlaczego nie zareagowałaś ? w takiej sytuacji dziwni sie po straż miejska  , policje cokolwiek  Mówisz ze niepokoi cie zachowanie matki , jest agresywna . Takie dzieci pewnie sa bite w domu 😞

Gość Mari

Nie zwracam uwagi ! 

Nie cierpię tej polskiej mentalności gapienia się na innych.

Jak jestem za granicą to wiecie po czym poznaje Polaków?? - po tym że się na każdego gapia. Inni zajmują się sobą a Polak siedzi i się przygląda ; oceniając w myślach bezpodstawnie 

Gość Deszczowa ☔

Podziwiam matkę.Trochę współczuję.

Gość Gość

Myślę pięćset plusy. 2.5 tys zł z moich podatków.

I uciekam jak najdalej bo 5 dzieci oznacza duże zamieszanie.

Gość Aaa

Takie ocenianie po pozorach jest chyba trochę bez sensu? Ja miałam kiedyś taką sytuację, że z dwójką moich dzieci odbierałam dwoje dzieci sąsiadów z przedszkola (jakąś awaryjna sytuację mieli i mnie poprosili o przysługę). Pogoda była ładna, więc wzięłam dzieciaki na lody i na plac zabaw. Ta dwójka od sąsiadów na oko nawet podobna do moich, bo wszystkie jasnowlose. Ludzie się gapili jak na jakieś zjawisko, idzie babka z 4 dzieci.... 

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Monika napisał:

Ogolnie zauwazylam,ze mamy dziewczynek sa bardziej zadbane (szpilki, fryzjer). A ostatnio widzialam taka mame z trojka chlopcow: krotkie wlosy, plecak, ubior jak w gory (haha) zmeczona bardzo, ale chlopaki super, choc widac, ze urwisy. Podziwiam wtedy :)

No tak, bo noszenie szpilek świadczy o zadbaniu... Mam dwóch synów i Twoja teoria mnie mega rozbawiła :) A plecak też często noszę i nie dlatego, że mam synów, tylko dlatego, że jak idę gdzieś z dwóją małych dzieci to wolę mieć ręce wolne, a nie taszczyć torebkę. Gdybym miała córki, to też bym nosiła :)

Gość Onaaa

Nie gapie się. Sama mam 2 dzieci a nieraz 5 razem z dziecmi kuzynki jak gdzieś chodzę wiec skod wiadomo że te wszystkie dzieci są 1 kobiety.

Gość gosc

Pierwsza mysl to O MATKO ILE TO ROBOTY! :d mam dwojke dzieci i czasem odnosze wrazenie,ze tylko robie jedzenie,myje gary,sprzatam, piore i nie mam ani sekundy ciszy bez darcia geby.Z 5 bym zwariowala.Podziwiam. A to czy kobieta jest zadbana nie ma nic wspolnego z iloscia dzieci. Znam mamy wielodzietne,ktore wygladaja bardzo ladnie,a znam tez mamy jedynakow,ktore wygladaja jak kluchy z tlustymi odrostami i petem w zebach

O kurczę te tematy na cafe naprawdę są coraz głupsze..

Gość Gość

Mam to gdzieś, nie oceniam ludzi po ilości dzieci.

Gość Gość
3 godziny temu, Gość Monika napisał:

Ogolnie zauwazylam,ze mamy dziewczynek sa bardziej zadbane (szpilki, fryzjer). A ostatnio widzialam taka mame z trojka chlopcow: krotkie wlosy, plecak, ubior jak w gory (haha) zmeczona bardzo, ale chlopaki super, choc widac, ze urwisy. Podziwiam wtedy 🙂

Nawet jak nie miałam dzieci to nie chodziłam w szpilkach, och nie, jaka ja zaniedbana...

Gość Gość
13 minut temu, Gość Gość napisał:

Nawet jak nie miałam dzieci to nie chodziłam w szpilkach, och nie, jaka ja zaniedbana...

Ja też. I do tego najczęściej chodzę z plecakiem. Torebki, a szczególnie te na jedno ramię są niewygodne. Wychodzi na to, że jestem zaniedbana jak cholera.

Gość Jaka
4 godziny temu, Gość gość napisał:

Jaka jest wasza pierwsza myśl jak widzicie  rodzinę  z 5 dzieci ?   Przyglądacie  sie jak wygląda  matka czy dzieci sa zadbane ?

Pierwsza myślę to... Muszą mieć bardzo wesoło w domu 😊 jeśli już dłużej patrzę to próbuje wybadac czy jest w tej rodzinie dużo miłości 😊😊

Gość gość

W Polsce większość rodzin wielodzietnych to patologia . Dlatego ludzie patrza. 

Gość Gość

2.5 tys na miesiąc za rozmnażanie. To jest pierwsza myśl.