Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka jest wasza pierwsza myśl jak widzicie

Polecane posty

Gość Gość

Ech, dziwne podejście. Gdybym urodziła wszystkie dzieci dątąd to miałabym 5 dzieci. Pierwsza ciąża była bliźniacze, ale przetrwało jedno z moich dzieci wówczas.  Później, trzecią ciążę poronilam,  nie pojawiło się serduszko.

Ogólnie jak spodziewałam się pierwszego dziecka, myślałam że 5 to jakiś kosmos. Teraz tak nie myślę, choć i trójka to dla niektórych nie do pomyślenia. 

Gość Liwia

Jeśli wyglądają normalnie to im zazdroszczę bo też bym chciała dużą rodzinę. A te komentarze typu "500 plus idzie" pochodzą najczesciej od niezamoznych i nieszczęśliwych rodziców kiszacych się w małym mieszkaniu i których ledwo co stać na drugie dziecko.

Wszystkie rodziny wielodzietne które znam to ludzie zamożni. Mają własne piękne domy, nowe samochody, firmy lub dobre pracę. Robią dzieci bo ich stac. Ubierają się narmalnie.

Gość Gość
48 minut temu, Gość Liwia napisał:

Jeśli wyglądają normalnie to im zazdroszczę bo też bym chciała dużą rodzinę. A te komentarze typu "500 plus idzie" pochodzą najczesciej od niezamoznych i nieszczęśliwych rodziców kiszacych się w małym mieszkaniu i których ledwo co stać na drugie dziecko.

Nie tylko od rodziców marzących o kolejnym dziecku. Od bezdzietnych, emerytów i od rodziców nie marzących o żadnym więcej dziecku również. Od ludzi biednych, bogatych, z dużymi mieszkaniami i z małymi. 

Gość Gość

Nigdy nie widziałam rodziny z piątką dzieci.

1 godzinę temu, Gość gość napisał:

W Polsce większość rodzin wielodzietnych to patologia . Dlatego ludzie patrza. 

Teraz już nie patologia.Dzieki 500+ ubóstwo w Polsce spadło o 98%.pamiętam jak kilka lat temu widywałam sąsiadkę która ma 6 dzieci w tym bliźniaczki,odprowadzała te dzieci do szkoły, do przedszkola, były biednie ubrane ,widać było że ciuchy znoszone a teraz normalnie nie do poznania.Mają nowe ciuchy, bliźniaczki chociaż mają 13 lat jednakowo ubrane ,normalnie szok.Niebo a ziemia.

Gość Gość
11 minut temu, Wola napisał:

Teraz już nie patologia.Dzieki 500+ ubóstwo w Polsce spadło o 98%.pamiętam jak kilka lat temu widywałam sąsiadkę która ma 6 dzieci w tym bliźniaczki,odprowadzała te dzieci do szkoły, do przedszkola, były biednie ubrane ,widać było że ciuchy znoszone a teraz normalnie nie do poznania.Mają nowe ciuchy, bliźniaczki chociaż mają 13 lat jednakowo ubrane ,normalnie szok.Niebo a ziemia.

Bieda nie równa się patologia. Bieda może wynikać ze zwykłej życiowej niezaradności a nie z patologii.

Patologia to stan umysłu. Jeśli dasz patolom kasę do ręki to nic to nie zmieni w ich życiu specjalnie. Kasę przepultają i dalej będą patolami.

Gość gość

do gość Wiola

tutaj masz racje . Dzięki 500 + te rodziny wyglądają zdecydowanie lepiej .  Jednak ten program powyciągał takie rodziny z  strasznej  biedy . 

Gość gosc

Nic nie mysle.. Nie zaprzataja mojej uwagi. U mnie czworka dzieci to norma 😉 Rodzice tych dzieci maja jeszcze wiecej rodzenstwa, wiec piatka dzieci nikogo nie dziwi.

Ale w Pl to afera.. Wiadomo..PL 😛

Gość Gość
31 minut temu, Gość gosc napisał:

Nic nie mysle.. Nie zaprzataja mojej uwagi. U mnie czworka dzieci to norma 😉 Rodzice tych dzieci maja jeszcze wiecej rodzenstwa, wiec piatka dzieci nikogo nie dziwi.

Ale w Pl to afera.. Wiadomo..PL 😛

No właśnie. Polska jest beeee. W takim Nigerze np. 5 dzieci to prawie jak bezdzietność. Trzeba brać z nich przykład.

Gość Gość

Ni od dziś wiadomo, że rozwój cywilizacji idzie w parze z coraz większą dzietnością 🙂

Gość Gość
7 godzin temu, Gość Monika napisał:

Ogolnie zauwazylam,ze mamy dziewczynek sa bardziej zadbane (szpilki, fryzjer). A ostatnio widzialam taka mame z trojka chlopcow: krotkie wlosy, plecak, ubior jak w gory (haha) zmeczona bardzo, ale chlopaki super, choc widac, ze urwisy. Podziwiam wtedy :)

A jak ma syna i córkę?

Gość krzykacz

Moze być i 7ka dzieci, jeśli są grzeczne  nie rusza mnie to. Wystarczy jeden krzykacz w pobliżu i uciekam na drugi koniec sklepu.

Gość gosc
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

No właśnie. Polska jest beeee. W takim Nigerze np. 5 dzieci to prawie jak bezdzietność. Trzeba brać z nich przykład.

Oczywiscie, ze jest be 🙂

Biedna umyslowo, homofobiczna, w okowach religii i z nosem zadartym wyzej niz doopa 😛

Piekny kraj tylko ludzie koorwy 🙂

Trudno byc Polakiem.. wiem to.

Ale ja wole miec innych idoli niz Niger.. Ty mozesz rownac w dol 🙂

Gość Gość
10 minut temu, Gość gosc napisał:

Oczywiscie, ze jest be 🙂

Biedna umyslowo, homofobiczna, w okowach religii i z nosem zadartym wyzej niz doopa 😛

Piekny kraj tylko ludzie koorwy 🙂

Trudno byc Polakiem.. wiem to.

Ale ja wole miec innych idoli niz Niger.. Ty mozesz rownac w dol 🙂

To jakich masz idoli? Burkina Faso, Gwinea Równikowa, Jemen, Sudan? Bo już nawet Zimbabwe i Kenii 4 dzieci nie jest normą. 

Gość gość

No własnie cóż to za państwo gdzie 5 dzieci to norma ?  

Gość Gość
19 minut temu, Gość gość napisał:

No własnie cóż to za państwo gdzie 5 dzieci to norma ?  

Timor Wschodni, Benin i  Tanzania

Gość Gosc

Nic nie mysle chyba, ze czyms zwracaja na siebie uwage.  Moja siostra ma czworke i wielki dom, ogrod, samochody, wlasne biznesy.  

Gość europejka
12 godzin temu, Jusia8428 napisał:

Jeśli jest to w Polsce to widze, że komuś idzie na rękę 500+ 🤣🤣

A w UK Child Benefit   🤣🤣

Gość turystka

Jeśli jest to:

Dania 1670+

Szwajcaria 1416+

Niemcy 1399+

Luksemburg 1078+

Liechtenstein 1072+

Belgia 846+

Islandia 797+

Holandia 653+

Włochy 602+

Irlandia 576+

Francja 552+

Austria 545+

Rumunia 523+

Polska (zaraz za Rumunią 🤣 500+

Szwecja 486+

Gość Gość
3 minuty temu, Gość turystka napisał:

Jeśli jest to:

Dania 1670+

Szwajcaria 1416+

Niemcy 1399+

Luksemburg 1078+

Liechtenstein 1072+

Belgia 846+

Islandia 797+

Holandia 653+

Włochy 602+

Irlandia 576+

Francja 552+

Austria 545+

Rumunia 523+

Polska (zaraz za Rumunią 🤣 500+

Szwecja 486+

Porównaj to ze średnią krajową. Bo tak to sobie możesz....

Gość turystka

dalej to już bida z nędzą😢 😢 😢 😢 😢:

Norwegia 456+

Malta 411+

Cypr 405+

Wielka Brytania 340+

Estonia 192+

Portugalia 192+

Węgry 179+

Słowenia 146+

Chorwacja 111+

Grecja 105+

Hiszpania 103+

Słowacja 100+

Łotwa 98+

Bułgaria 94+

Czechy 88+

Gość gość
7 minut temu, Gość Gość napisał:

Rumunia 2845

Polska 4973

Gość Gość

Średnie stawiki za godzinę PRACY:

Dania 164 zł

Luksemburg 185 zł

Belgia 160 zł

Rumunia 23 zł

Polska   27 zł

W odniesieniu do przeciętnego wynagrodzenia Polacy za rozmnażanie dostają od innych Polaków 2x więcej hajsu niż Belgowie od innych Belgów. Nie ma jak radosne rozdawanie nie swoich pieniedzy!

Gość gość
11 minut temu, Gość Gość napisał:

Ale w tym wszystkim przecież najważniejsze, że IDZIE +

😉

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Średnie stawiki za godzinę PRACY:

Dania 164 zł

Luksemburg 185 zł

Belgia 160 zł

Rumunia 23 zł

Polska   27 zł

W odniesieniu do przeciętnego wynagrodzenia Polacy za rozmnażanie dostają od innych Polaków 2x więcej hajsu niż Belgowie od innych Belgów. Nie ma jak radosne rozdawanie nie swoich pieniedzy!

I dlatego blisko 3 miliony Polaków wyjechało a na ich miejsce radośnie rozdajemy "hajs" (skąd ty się urwałaś?) Ukraińcom

Gość Gość

Heheheh, a ja tak wlasnie myślę: o 500+ idzie :-D :-D :-D I przeliczam ile mają miesięcznie za rozród.  Matce i dzieciom się nie przyglądam. Nie interesuje mnie jak wyglądają. Chyba, że jakoś rzucają się w oczy szczególnie.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

I dlatego blisko 3 miliony Polaków wyjechało a na ich miejsce radośnie rozdajemy "hajs" (skąd ty się urwałaś?) Ukraińcom

Wyjechali bo w Polsce nie da się normalnie zarobić. A Ukraińcy też od nas wyjadą jak tylko szerzej granice zachodnich państw się dla nich otworzą. I juz  wogóle nie będzie komu robić na to 500+, mamę+ i babcię . Jeszcze niech szwagra+ i chrzestnych+ wymyślą.

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Wyjechali bo w Polsce nie da się normalnie zarobić. A Ukraińcy też od nas wyjadą jak tylko szerzej granice zachodnich państw się dla nich otworzą. I juz  wogóle nie będzie komu robić na to 500+, mamę+ i babcię . Jeszcze niech szwagra+ i chrzestnych+ wymyślą.

wyjechali i tam się rozmnażają. Jak już większość wyjedzie, nie będzie na twoje pacjent+ i emeryt+

W każdym razie nie ma na świecie drugiego kraju o tak żałosnej mentalności pogardliwego zawistnika

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

wyjechali i tam się rozmnażają. Jak już większość wyjedzie, nie będzie na twoje pacjent+ i emeryt+

W każdym razie nie ma na świecie drugiego kraju o tak żałosnej mentalności pogardliwego zawistnika

O wow. Pewna jesteś? Znasz mentalności wszystkich narodów świata?

Gość Gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

I jak się czujesz jako Polka, czyli osoba z żałosną mentlnością pogardliwego zawistnika.