Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helpme

Zwrot towaru zakupionego online od osoby prywatnej

Polecane posty

Gość Helpme

Witam, czy jest tu osoba która powie mi jak to wygląda? 

Otóż sprzedałam telefon - fabrycznie nowy,zapakowany w oryginalne pudełko. Zaplombowane. Z gwarancją od producenta. Był to po prostu nie trafiony prezent. 

Opisalam przedmiot bardzo krótko jedynie model , zdj. Wszystko przebiegło sprawnie. 

Jednak osoba która otrzymala telefon czuje się oszukana ponieważ uważa że zatailam informacje gdzie zakupiłam telefon. Co dla mnie jest chore bo telefon faktycznie został zakupiony za granicą ale kupując go poprosiłam na piśmie o to by napisali mi że telefon będzie funkcjonował bez zarzutu w danym kraju. 

Pan chce zwrotu pieniędzy i odesłać mi towar. Ja natomiast obawiam się że telefon przyjdzie np uszkodzony bądz rozkrecony od środka. 

Ponad to jeśli został już otwarty to jego cena automatycznie spadła. 

Proszę mi powiedzieć czy on ma prawo do zwrotu? 

Ja uważam że nikogo nie oszulalam. 

Telefon działa ponad to proponowałam by Pan odebrał go osobiście jednak nie chciał.. A teraz domaga się zwrotu. 

Gość Gość

Raczej ma. Sprawdź czy niczego nie brakuje w serwisie. Jak się okaże że tak to nie oddawaj pieniędzy 

Gość Helpme

No tak ale ja już tracę na tym telefonie bo facet go otworzył. Wiec nie sprzedam go już jako "fabrycznie nowy". 

Facet chce mi jutro go odesłać ja zamierzam nie przyjmować przesyłki

Ale zastanawiam się czy działam legalnie? Przedmiot sprzedałam przecież zgodny z opisem nie chciałam nic ukryć ani nikogo oszukać. 

Gość Helpme

Dzięki wielkie za odpowiedzi. 🙂