Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość RR ME

Proszę o poradę - Powrót do Polski

Polecane posty

Gość Fauve

Ja tam jem towary z najwyższej półki, bo stać mnie na to. Nie zarabiam kokosów ale te marne 6.000zł/mc mi wystarczy. I za te pieniądze kupię dwa-trzy razy lepsze i tańsze produkty niż na zachodzie. Gdyby w PL nie było tak tanio jak jest niestać by mnie było na takie zakupy. Ale że mamy bajecznie niskie ceny wiec żyję dostatnio. I ty też wężyki się do roboty to będziesz żył jak człowiek nie wyjeżdżając zagranice.

5 godzin temu, Gość motr napisał:

Pytania do Fauve i Bty:

Gdzie kupie w Polsce prawdziwy ser zolty, a nie wyrob seropodobny?

Gdzie jest mieso,  ktore nie zostalo napchane woda z chemia, bo tylko takie widze w sklepach.

Dlaczego kawa jest droga, znacznie drozsza niz na Zachodzie, a w dodatku  podla, nie ma dobrej?

Gdzie jest czekolada najwyzszej jakosci?  Albo chociaz "dobrej" jakosci? W sklepach sa wyroby czekoladopodobne.

Gdzie mozna kupic dobre kakao a nie jego  namiastke?

Jesli chce kupic dzikie ryby , np. re, Sw. Piotra, sole, dzikie lososie,  to gdzie mam sie udac?

To ci jest w PL sprzedawane jako "losos wedzony" bardzo czesto jest pstragiem teczowym. W dodatku jakosc "lososia", realnie scierwa z ktorego wyplywa jakas tlusta ciecz, przyprawia o mdlosci. Losos wedzony jest suchy, jesli cos z niego wyplywa, to nie wolno tego brac do ust!    Gdzie sa dostepne  lososie wedzone dymem i solone recznie sucha sola?

Kiedy ostatnio jedliscie jagniecine? A  wolowine miesna, nie mleczna - tylko taka jest dostepna w PL.

Jesli nie potraficie odpowiedziec na moje pytania, to znaczy, ze jecie tylko wyroby seropodobne,  najtansze gatunki miesa (swinie i kurczaki),  w dodatku napchane woda, na antybiotykach. Nic innego nie znacie. 

A możesz napisać gdzie mieszkasz jak.dlugo i czym.sie zajmujesz?

Gość Myk

To wszystko jest w PL a do tego za bezdurno.

Gość Fauve

W PL jest wszystko a do tego najtaniej. Ja jem wszystko co z najwyższej półki, za ułamek zachodniej ceny. Cóż! Stać mnie na to, bo zarobki bardzo się poprawiły.

Gość wqqq
9 godzin temu, Gość Fauve napisał:

Ja tam jem towary z najwyższej półki, bo stać mnie na to. Nie zarabiam kokosów ale te marne 6.000zł/mc mi wystarczy. I za te pieniądze kupię dwa-trzy razy lepsze i tańsze produkty niż na zachodzie. Gdyby w PL nie było tak tanio jak jest niestać by mnie było na takie zakupy. Ale że mamy bajecznie niskie ceny wiec żyję dostatnio. I ty też wężyki się do roboty to będziesz żył jak człowiek nie wyjeżdżając zagranice.

No jasne. Bajki jakies. To prawda ze w Polsce w jedzeniu jest mnostwo chemii i zywnosc ma slaba jakosc. Jesli bys chcial kupowac dobra jakosc to zaplacisz naprawde duzo. Wiekszosci  ludzi na to nie stac bo zarabiaja kolo 2 tys na reke.

Gość Gość

To jakiś pisowski troll, który za wszelką cenę chce namawiać Polaków do powrotu do Polski.

Gość chemiczny sen
7 godzin temu, Gość Fauve napisał:

W PL jest wszystko a do tego najtaniej. Ja jem wszystko co z najwyższej półki, za ułamek zachodniej ceny. Cóż! Stać mnie na to, bo zarobki bardzo się poprawiły.

jesz jedzeniopodobną chemie a potem zdychasz i latasz po doktorach i aptekach, bo tanie lepsze, debíl

Gość grupa bezmózgów
7 godzin temu, Gość Gość napisał:

To jakiś pisowski troll, który za wszelką cenę chce namawiać Polaków do powrotu do Polski.

bo brak im niewolników co robią za BEZDURNO

Gość Werr

Żeby go chociaż było stać na latanie po lekarzach to by było dobrze. Przecież z problemami gastrycznymi to nie jest tak prosto w Polsce. 

No tak. PiS potrzebuje losi, którzy wrócą i będą płacić podatki na tych wszystkich nierobow.

A ten mądry, który tu się tak chwali, że zarabia 6 tys to się nie pochwali ile podatku musi zapłacić??? 

Gość Run

Wracajcie do PL bo tak tanio jak jest u nas to nie ma nigdzie. No i pensje idą cały czas w górę a wszystko jest za bezduszność.

Gość tyyyy
1 godzinę temu, Gość Werr napisał:

Żeby go chociaż było stać na latanie po lekarzach to by było dobrze. Przecież z problemami gastrycznymi to nie jest tak prosto w Polsce. 

No tak. PiS potrzebuje losi, którzy wrócą i będą płacić podatki na tych wszystkich nierobow.

A ten mądry, który tu się tak chwali, że zarabia 6 tys to się nie pochwali ile podatku musi zapłacić??? 

nie płaci bo robi na czarno

Gość tajga
44 minuty temu, Gość Run napisał:

Wracajcie do PL bo tak tanio jak jest u nas to nie ma nigdzie. No i pensje idą cały czas w górę a wszystko jest za bezduszność.

paliwo od litra jedno z najdroższych na świecie w porównaniu z najczęstszą pensją, ponad 5zł litr przy dochodzie 2500/3000( przy dobrych wiatrach)

Gość Poi

Po co CI samochód jak komunikacja jest za bezdurno.

Gość quwa
1 godzinę temu, Gość Run napisał:

za bezdusznosc??? ... hahaha

bezdurno pajacu, to twoje ulubione slowo, ktore gowno znaczy tak jak i ty

Gość jakiquj
1 godzinę temu, Gość tyyyy napisał:

nie płaci bo robi na czarno

Chcialby tyle zarabiac, bajkopisarz pisowski

komunikacja za bezdurno? Taaaa

durne, to sa chyba drogi, 100 lat za Europa, dziura na dziurze, autostrad jak na lekarstwo i wcale nie jest tania

ostatnio jak w PL bylam to jechalam pociagiel z Gdyni do Warszawy- to byl pociag TLK , to takiej kpiny za taka cene dawno nie widzialam. Mialam wrazenie ze cofnelam sie w czasie - w lata 80 te

Gość Myk

Bo w PL wszystko jest za bezdurno. Najtańszy kraj w UE a pensje są już całkiem całkiem. Stać nas na wszystko. Budujemy piękne domy, kupujemy najnowsze samochody i mamy dobrobyt, że aż hej!

Gość Kot

PL to sutość i dobrobyt. Kto tego nie docenia skazany jest na tułaczkę. A po latach płacz i zgrzytanie zębów. Jak wrócić? Co ja zrobiłem, co ja zrobiłem!

Gość Irma

Ani mi w głowie wracać. Nie po to wyjeżdżałam żeby wracać. Do czego wracać? W PL nie ma niczego czego nie miałabym tu gdzie jestem. 

Gość wqqq
11 godzin temu, Gość Kot napisał:

PL to sutość i dobrobyt. Kto tego nie docenia skazany jest na tułaczkę. A po latach płacz i zgrzytanie zębów. Jak wrócić? Co ja zrobiłem, co ja zrobiłem!

Oho, co za przemyslenia! Nie tulam sie, mam gdzie mieszkac; A nie zadaje sobie pytania- co ja zrobilam, tylko dlaczego tak pozno.

A jesli nawet bede chciala wrocic to co za problem? Zawsze do rodzinki sie mozna wprowadzic- przeciez Polacy to tacy goscinni katolicy co nie? A jesli nie to sobie wynajme za bezdurno hehe

Gość Kkk

Pensje bardzo się ostatnio poprawiły i idą cały czas w górę! 

Gość Yjjj

W górę to chyba zasiłki i zapomogi idą. No i ceny. 

Gość gość

nie znam wielu ludzi co zarabiają powyżej 2,000, są ludzie co im się dobrze żyje ale oni zarabiają minimalną ale mają rodziców dobrze ustawionych, nie znam nikogo kto tutaj zarabia kokosy...

Gość gość

życie tutaj to dno, przykro mi, może wróćcie za 20 lat może PRZEPAŚĆ trochę się wyrówna :(((

Gość Gosc
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

nie znam wielu ludzi co zarabiają powyżej 2,000, są ludzie co im się dobrze żyje ale oni zarabiają minimalną ale mają rodziców dobrze ustawionych, nie znam nikogo kto tutaj zarabia kokosy...

To co piszesz się wyklucza,skoro rodzice są "ustawieni "to raczej te 2000 mają więc nie można mówić,że takich ludzi nie ma. Ja nie mam pojęcia ile ludzie zarabiają ale patrząc na konsumpcję którą mamy w tym momencie to chyba niezle.

Gość Myk

Paliwo w PL nie jest wcale takie drogie. Jak porównać z innymi krajami UE to paliwo u nas jest względnie tanie. Problemem jest natomiast liczba samochodów i ich wiek. Mamy za dużo starych aut, które zanieczyszcają powietrze i są wielkie problemy z parkingami. A wszystko dlatego że samochody i ich koszt utrzymania (ubezpieczenie) są zbyt tanie. Ubezpieczenie na zachodzie jest o wiele razy droższe.

Gość gosc1111111111111111111111

Zycie w PL jest naprawde spoko. Lepiej tutaj niz zyc w niepewnosci w UK (brexit, nie brexit; beda wizy czy nie itd.)

W PL potrzeba pracownikow. Sa nawet firmy, ktorym zalezy wlasnie na powracajacym Polakom. Jest strona www.brexit.pl, gdzie jest duzo ofert pracy wlasnie dla wracajacych z UK.

Gość gość
Dnia 21.03.2019 o 16:12, Gość Myk napisał:

Paliwo w PL nie jest wcale takie drogie. Jak porównać z innymi krajami UE to paliwo u nas jest względnie tanie. Problemem jest natomiast liczba samochodów i ich wiek. Mamy za dużo starych aut, które zanieczyszcają powietrze i są wielkie problemy z parkingami. A wszystko dlatego że samochody i ich koszt utrzymania (ubezpieczenie) są zbyt tanie. Ubezpieczenie na zachodzie jest o wiele razy droższe.

Lepiej porównaj ile musi pracować mieszkaniec danego kraju na litr paliwa, a nie same ceny.

Gość Myk

W PL jest coraz więcej bogatych ludzi ale nawet klasa średnia obrasta w piórka i stać ich na wszystko. Sklepy przepełnione kupującymi, najnowsze auta śmigają po autostradach, luksusowe domy rosną jak grzyby po deszczu i jest oszałamiający dobrobyt a wszystko taniutkie że aż hej! Ludzie wracają zza granicy bo już się nie opłaca pracować za granicą. Polskie zarobki bardzo się poprawiły i idą cały czas w górę.

Gość mlkjhgtf

Co to za ATAK TROLLA na ten temat? Kilkanascie postow napisanych przez ta sama osobe, ktora pisze w kolko to samo, ze niby w PL jest tak dobrze. Dwa do trzech milionow Polakow WYJECHALO od tego miodu. Wola mieszkac w Wielkiej Brytanii, Irlandii, w Niemczech, w Szwecji, w Norwegii i w innych panstwach, ale jeden troll bedzie smiecil po forum swoimi mONdrosciami.

1 godzinę temu, Gość mlkjhgtf napisał:

Co to za ATAK TROLLA na ten temat? Kilkanascie postow napisanych przez ta sama osobe, ktora pisze w kolko to samo, ze niby w PL jest tak dobrze. Dwa do trzech milionow Polakow WYJECHALO od tego miodu. Wola mieszkac w Wielkiej Brytanii, Irlandii, w Niemczech, w Szwecji, w Norwegii i w innych panstwach, ale jeden troll bedzie smiecil po forum swoimi mONdrosciami.

A 38 mln wciaz jest w Polsce Plus mnóstwo obcokrajowców. Zaradni lub wykształceni jakos sobie radza a ty narzekaj dalej.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować