Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośc 2

Telewizja a niemowlak

Polecane posty

Gość Gośc 2

Czy na prawdę oglądanie telewizji przez niemowlaka tak bardzo mu szkodzi?

Czy niemowlak oglada tv? Raczej chwile obserwuje  zmieniające się kolory na ekranie. W późniejszym okresie najlepiej ograniczyć tv bo zle wpływa na mowe i koncentrację dziecka. 

Gość Gość

Niemowlakowi może i nie ale wyrabiasz u niego zły nawyk wgapiania się w ekran już od urodzenia. Zanim się obejrzysz już będzie czail co się dzieje i wtedy tylko bajki, tablety i komputery. Lepiej, żeby co najmniej do trzeciego roku życia dziecko miało z tym kontakt zerowy lub rzadki. Tyle teraz zaburzeń rozwojowych i emocjonalnych przez sprzęty, my się bez tego wychowalismy i żyjemy, niejednokrotnie lepiej

Gość Iubire

Moim zdaniem oglądanie bajek od czasu  do czasu jest ok. Gorzej jak tv gra cały czas w tle i lecą jakieś wiadomości czy głupawe programy. Dziecko niby nie ogląda ale wszystko słyszy i chłonie jak gąbka. 

Gość Gość

Mózg dziecka nie jest gotowy do 3 r.z. na oglądanie telewizji.

Gość Gramofon

Przez swieta maz siedzial w domu , mimo ze prosilam , sadzal mlodego ( roczniaka ) przed TV. Wystarczyl tydzien, Maluch nie mogl zasnac, budzil sie w nocy po 10 razy, nie mozna bylo go uspokoic. Byl przebodzcowany. Kolejny tydzien TV gral dopiero od 15 do wieczora - czyli jak zawsze. Minely kolejne trzy tyg, juz nie udalo mi sie sprawic ze zasypia sam w lozeczku, ale sporo sie uspokoil, nie ma napadow placzu, noce przesypia dosc fajnie.

Dla mnie Tv moglby nie istniec, wiec poki maz nie wraca z pracy to jest wylaczony

Gość Gość

Dwójka dzieci oglądała w tv piosenki i bajki (niektóre) i nie najmniejszych problemów z koncentracją. Chętnie słuchają/starsza czyta książki. Jednak dzieci nie były sadzane przed tv i zostawiane. To co widać było nazywane, później omawiane. Ja też miałam w swoim pokoju tv od dzieciństwa. W mojej rodzinie - z mojej strony - ludzie mają jakąś wrodzoną podzielność uwagi.