Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taki ktoś

Związki z różnica wieku

Polecane posty

Gość Taki ktoś

Cześć wszystkim! Mam faceta starszego o 8 lat, dogadujemy się, oboje już pracujemy (ja mam 28 lat). Ostatnio jednak nachodzą mnie myśli jak to będzie wyglądało za powiedzmy 15 lat... . Nie pozwala mi się to w pełni zrelaksować w tym związku. 

Chciałabym zapytać osoby będące w związkach lub małżeństwach z różnica wieku 6-10 lat jak to wygląda później. Jakie są wasze doświadczenia? 

Gość Gość

Normalnie. 6 lat to żadna różnica już w ogóle. 

Gość iTlina

Ja mam 11 lat młodszego 😄

Gość Bobik

8 lat to jeszcze norma. Gorzej gdyby to kobieta była starsza o 8 lat od faceta.

Gość lotus esprit
16 minut temu, Gość iTlina napisał:

Ja mam 11 lat młodszego 😄

W TV był ostatnio program o poprawianiu urody. Pewna kobieta chce się odmłodzić na twarzy gdyż jest starsza od swojego partnera o 15 lat i ma kompleksy gdyż wygląda jakby była jego matką. 

54 minuty temu, Gość Taki ktoś napisał:

Cześć wszystkim! Mam faceta starszego o 8 lat, dogadujemy się, oboje już pracujemy (ja mam 28 lat). Ostatnio jednak nachodzą mnie myśli jak to będzie wyglądało za powiedzmy 15 lat... . Nie pozwala mi się to w pełni zrelaksować w tym związku. 

Chciałabym zapytać osoby będące w związkach lub małżeństwach z różnica wieku 6-10 lat jak to wygląda później. Jakie są wasze doświadczenia? 

Za 15 lat będziesz stara torba. Faktycznie mógł sobie chłopina znaleźć młodszą.

1 minutę temu, Gość lotus esprit napisał:

W TV był ostatnio program o poprawianiu urody. Pewna kobieta chce się odmłodzić na twarzy gdyż jest starsza od swojego partnera o 15 lat i ma kompleksy gdyż wygląda jakby była jego matką. 

W najbliższym otoczeniu mam parę: ona rocznik 72 on rocznik 84

Ona wygląda zjawiskowo figura nastolatki, długie włosy, ciemna oprawa oczu ciemna karnacja...

On tak sobie - trochę może jak mocno starszy brat, żeby nie powiedzieć tato.

Kwestia starzenia jest indywidualna

Gość Taki ktoś
29 minut temu, Piaskun napisał:

Dzięki 😂 

Gość Gość
35 minut temu, Piaskun napisał:

Prawdopodobnie cie zaskoczę nieslychanie ale ty też nie będziesz młodszy za 15 lat. Żałosny pampersiarz.

1 minutę temu, Gość Taki ktoś napisał:

Dzięki 😂 

Proszę ^^.

A tak na poważnie: mężczyzna długo zachowuje witalność jeśli o siebie dba. Testosteron jest produkowany przez całe życie (owszem liniowo spada) a siłowe aktywności fizyczne tylko to poprawiają.

To kobiecie raptem wszystko się wyłącza i z ryczącej czterdziestki zamienia się czasem i kilka lat później w starą, gderliwą babę. (pre-menopauza).

Zależy czy motywujesz swojego mężczyznę wystarczająco by dbał o siebie.

Gość gość

Stary chłop nigdy nie jest tak stary jak stara baba.

Tylko z różnicą wieku. Nasze babki i matki miały więcej instynktu samozachowawczego niż my. Ty oczekujesz od faceta: odpowiedzialności, stabilności, wsparcia, a on od Ciebie: pogody ducha, piękna, świeżości, podziwu. To się klei tylko przy różnicy wieku.

Gość Taki ktoś
42 minuty temu, Amperka napisał:

Tylko z różnicą wieku. Nasze babki i matki miały więcej instynktu samozachowawczego niż my. Ty oczekujesz od faceta: odpowiedzialności, stabilności, wsparcia, a on od Ciebie: pogody ducha, piękna, świeżości, podziwu. To się klei tylko przy różnicy wieku.

Teraz nazywają to materializmem. 

Gość gość

Ale teraz jest równouprawnienie.

Stara baba chce być taka sama jak stray chłop.

Gość Jim
2 godziny temu, Gość Taki ktoś napisał:

w drugą stronę to mógłby być problem

Gość g+ss
2 godziny temu, Piaskun napisał:

Proszę ^^.

A tak na poważnie: mężczyzna długo zachowuje witalność jeśli o siebie dba. Testosteron jest produkowany przez całe życie (owszem liniowo spada) a siłowe aktywności fizyczne tylko to poprawiają.

To kobiecie raptem wszystko się wyłącza i z ryczącej czterdziestki zamienia się czasem i kilka lat później w starą, gderliwą babę. (pre-menopauza).

Zależy czy motywujesz swojego mężczyznę wystarczająco by dbał o siebie.

chyba sobie jaja robisz 😂

mało jest fajnych facetów po 50tce a już po 55 roku życia to prawie każdy to dziad

Gość gość

Dobrze że kobitki po 40ce to jedna w drugą laski z nogami do szyi🤣🤣🤣

Gość Taki ktoś

Hehe, spodziewałam się że będzie walka kto bardziej zdziadzialy na starość. To chyba kwestia genów, stylu życia i tego czy kobieta rodziła dzieci. Moi rodzice są rówieśnikami. Do 50 mama wyglądała na dużo młodszą, tato na starszego. Teraz gdy dobijają do 54, mama już ma wyrazne zmarszczki, a tato wciąż wygląda tak samo jak 10 lat temu, skóra już nie taka jędrna ale zero zmarszczek, zero siwych włosów i łysiny. Gdyby zgolił wąsa to w ogóle wyglądałby młodziej. Jego młodszy o 12 lat brat wygląda starzej. 

Gość z ukosa
1 godzinę temu, Gość Taki ktoś napisał:

Hehe, spodziewałam się że będzie walka kto bardziej zdziadzialy na starość. To chyba kwestia genów, stylu życia i tego czy kobieta rodziła dzieci. Moi rodzice są rówieśnikami. Do 50 mama wyglądała na dużo młodszą, tato na starszego. Teraz gdy dobijają do 54, mama już ma wyrazne zmarszczki, a tato wciąż wygląda tak samo jak 10 lat temu, skóra już nie taka jędrna ale zero zmarszczek, zero siwych włosów i łysiny. Gdyby zgolił wąsa to w ogóle wyglądałby młodziej. Jego młodszy o 12 lat brat wygląda starzej. 

takze roznie rozni ludzie wyglądają i nie zaawsze zalezy to od wieku

Gość gość
5 godzin temu, Gość Taki ktoś napisał:

Za 15 lat to on cię zostawi i wymieni na młodszą..

Gość ość

Ja mam 8 lat młodszego faceta i mam w doopie co na ten temat sądzą inni, i co będzie za 15 lat.  Młodzik może żyć ze starszą kobietą do śmierci szczęśliwie, jak i dużo starszy facet może zostawić młodziutką żonę dla jeszcze młodszej. W miłości nie ma reguł. A jeśli jest prawdziwa, to nigdy nie ustaje, więc nie ma się czego bać.

Gość Taki ktoś
1 godzinę temu, Gość ość napisał:

Ja mam 8 lat młodszego faceta i mam w doopie co na ten temat sądzą inni, i co będzie za 15 lat.  Młodzik może żyć ze starszą kobietą do śmierci szczęśliwie, jak i dużo starszy facet może zostawić młodziutką żonę dla jeszcze młodszej. W miłości nie ma reguł. A jeśli jest prawdziwa, to nigdy nie ustaje, więc nie ma się czego bać.

Masz prawidłowe podejście. Ehh ja zawsze miałam taką głupią tendencję do planowania wszystkiego na siłę i zamartwiania się na zapas, przez co nie mogę w pełni cieszyć się tym co jest teraz. 

Gość Ona

Witaj, wg mnie różnica lat między wami jest idealna. Kobieta powinna być młodsza od mężczyzny, bo ok.45-50 kobiety "szybciej "się starzeją, być może ma na to wpływ klimakterium. Po 50tce tempo starzenia wraca na zwykłe tory. Jestem młodszą o 10 lat mężatką i jest super. Znajome pary rówieśników już dawno się rozwiodły. Życzę Ci szczęścia i miłości:)

Gość Julianna
1 godzinę temu, Gość Ona napisał:

Witaj, wg mnie różnica lat między wami jest idealna. Kobieta powinna być młodsza od mężczyzny, bo ok.45-50 kobiety "szybciej "się starzeją, być może ma na to wpływ klimakterium. Po 50tce tempo starzenia wraca na zwykłe tory. Jestem młodszą o 10 lat mężatką i jest super. Znajome pary rówieśników już dawno się rozwiodły. Życzę Ci szczęścia i miłości:)

Dziękuję 😊 Tobie również życzę szczęścia. 

Gość Seni
1 godzinę temu, Gość Ona napisał:

Szybciej się starzeją ? Większych głupot nie czytałam. 

Gość Sca
2 godziny temu, Gość Seni napisał:

Szybciej się starzeją ? Większych głupot nie czytałam. 

Kazdy sadzi po swoich doświadczeniach. Mama autorki tego posta szybko sie postarzala, a ona sama wyglada na rowiesniczke meza, dlatego poszukala sobie faceta patrzacego przede wszystkim na wiek i starszego. To jej wybor, ty mozesz miec inny

Gość Ehhh

Mam podobny problem i nie wiem już co robić. Z jednej strony kocham, a z drugiej myśli nie dają mi spokoju. Czy wychowamy wspólnie dzieci... 

1 godzinę temu, Gość Ehhh napisał:

Mam podobny problem i nie wiem już co robić. Z jednej strony kocham, a z drugiej myśli nie dają mi spokoju. Czy wychowamy wspólnie dzieci... 

Jak kochasz, nie zawracaj sobie głowy czarnymi wizjami 😊

Najważniejsze jest to by dwoje ludzi się dogadywalo i dobrze czuło się w swojej obecności. Dorzuć do tego szczyptę uczucia i reszta się nie liczy 😊

Gość Klaus

Kwesta indywidualna ale jeżeli facet jest straszy do 10lat to spoko bo zacierają się choroby starcze. 

Jeżeli będziecie się szanować i kochać to nie ma problemów. Gorzej jest gdy ty po 40 bedziesz myśleć że jeszcze cały swiat przed Tobą a On już wie że mineło co najlepsze. Wtedy może ci odbić i stracisz wszytko co dobre.