Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamapracujaca

500 plus na pierwsze dziecko bez dochodu

Polecane posty

Gość gosc
1 godzinę temu, Lampka napisał:

to też sobie zrób kilkoro dzieci to nie będziesz musiała pracować no chyba że mąż będzie cię wysyłał do pracy. Teraz jest modne nie pracować.Tylko że nie wszyscy mężowie zgadzają się na to żeby ich żony miały lepiej i nie pracowały.

hahaha, moj maz mnie na rekach nosi bylebym tylko nie pracowala. Jak wychodzi rano do pracy to mowi zebym poszla kupic sobie diamentow jesli bede sie nudzic.

A co do osob ktore mowia ze im sie nie oplaca pracowac bo im 500+ zabiora to mam nadzieje ze cale to 500+ zabiora i dadza na cos naprawde potrzebnego. Dzieci powinni utrzymywac rodzice a nie panstwo w ktorym nie ma pieniedzy w budzecie na podstawowe rzeczy! Dajcie te kase rodzicom dzieci niepelnosprawnych albo na domy opieki dla starszych samotnych osob albo zrefundujcie jakies leki, nie wiem, samotnym matkom dajcie, dajcie na obiady w szkolach, na wyprawki szkolne, na stypendia! Nie leniwym rodzicom do kieszeni!

Gość ijoijoijo

A ja właśnie mam dwoje dzieci i że względu na niski dochód mam po 500 na dwoje, bo nie pracuję. Teraz właśnie wrócę do pracy bardzo chętnie, bo nie zabiorą mi 500 na pierwsze.

Gość gosc
53 minuty temu, Gość Mama napisał:

Nie mierz wszystkich swoją miarą kolezanko 😊

Ja akurat inwestuje w dziecko ile mogę. A na moje jak to okreslasz pazury i szmaty mam 2000 zł miesiecznie swojej wypracowanej wypłaty 🙂 te 300 zł to wiesz co to jest? Smiech na sali. Starczy moze na 1/2 tego co dziecku trzeba. Zeszyty, przybory, tornister. Oprocz tego chcemy odswiezyc mu pokój, sciany pomalowac, tapete polozyc na jednej scianie dekoracyjna. To tez swoje kosztuje 🙂

To zarob na to! To jest Twoje dziecko czy moje? 

Grazyna krzyczy ze jej Brajankowi sie nalezy odswiezony pokoj. 

Gość Gość
44 minuty temu, Gość Niemka napisał:

Zalosne są socjale w PL. Mieszkam w Niemczech mam na 3 dzieci 1000euro (bez wykazania dochodów),darmowe podreczniki,szkole,przedszkole,doplate do mieszkania,doplate za to ze chce mi sie pracowac majac dzieci. Moja siostra w PL zarabia najnizsza,ma jedno dziecko,bo mowi ze nie byloby ja stac na więcej i zadnego socjalu

Bez wykazania dochodów to masz co najwyżej 600€ na 3 dzieci. Jak bierzesz jakiś dodatek dla nierobów to już dochody wykazać musisz... I tylko skończony leń nie pracuje w Niemczech. Przedszkole za darmo albo za grosze, popołudniu darmowa Tagesmutter a pracując każde dziecko obniża Ci podatek...

Niemcy nie są takimi frajerami jak Polacy. Wspierają finansowo rodziny ale nie na tyle żeby nie opłacało się pracować. 

Gość Mama
29 minut temu, Gość gosc napisał:

To na tornister i odmalowanie pokoju odstąp swoją wypłatę zamiast na swoje szmaty wydawać. A nie łapy wyciągasz. A na pis nie głosujesz. Hipokrytka

Wez sie odczep. Jesli nie dadza to i te szmaty sobie kupie i remont zrobie i wyprawke tez. Nie boj się 🙂 ale odbiore sobie co moje jesli dadza bo od kilku lat inni pobieraja a ja tylko na to zapieprzam i nic nie mam 😌

Gość gosc
2 minuty temu, Gość Mama napisał:

Wez sie odczep. Jesli nie dadza to i te szmaty sobie kupie i remont zrobie i wyprawke tez. Nie boj się 🙂 ale odbiore sobie co moje jesli dadza bo od kilku lat inni pobieraja a ja tylko na to zapieprzam i nic nie mam 😌

za 2000? 

Gość Mama
12 minut temu, Gość gosc napisał:

To zarob na to! To jest Twoje dziecko czy moje? 

Grazyna krzyczy ze jej Brajankowi sie nalezy odswiezony pokoj. 

Umiesz czytac ze zrozumieniem czy Ci się Karynko nie udalo ukonczyc nawet podstawowki? Pracuje i zarabiam na siebie i nierobow. A teraz sobie odbiore wreszcie choc czesc tego co oddaje 😊 Krzyczysz jak typowy margines spoleczny, wyborca PiS 😁

Gość Mama
1 minutę temu, Gość gosc napisał:

za 2000? 

Nie. Za 6000 bo tyle mamy razem z partnerem. Coś jeszcze chcesz wiedziec? 😊

Gość gosc
2 minuty temu, Gość Mama napisał:

Umiesz czytac ze zrozumieniem czy Ci się Karynko nie udalo ukonczyc nawet podstawowki? Pracuje i zarabiam na siebie i nierobow. A teraz sobie odbiore wreszcie choc czesc tego co oddaje 😊 Krzyczysz jak typowy margines spoleczny, wyborca PiS 😁

Teraz przeczytalam wszystko co napisalas, moze i racja- za "hajs panstwa" baluj- w koncu za 6000 z dwojka dzieci moze byc ciezko...

Gość Mama
32 minuty temu, Gość gosc napisał:

No tak, "tyta" - najważniejsza sprawa na świecie aby dzieciom czekolady i słodyczy nakupować. Brawo. A koszulki kupuj taniej skoro tak czesto wymieniasz. Jak mnie żenują takie matki.. Roz/...dalasz na bzdury a juz lepiej bys temu dzeiciakowi zaoszczedziła. Albo nie brala jak masz na czekolady rozpierd..lać. 

No moze Twój dzieciak jako jedyny pojdzie bez tyty i będzie mu wstyd, ale moj dostanie bo nie bede mu żałować raz w zyciu i robic wstydu 😏 

Gość zalosne
3 minuty temu, Gość Mama napisał:

Nie. Za 6000 bo tyle mamy razem z partnerem. Coś jeszcze chcesz wiedziec? 😊

jest się czym chwalić, 6000 to tyle co nic 

Gość gosc
10 minut temu, Gość Mama napisał:

A Ty krzyczysz jak beneficjentka 500 plus. Na pis nie głosujesz to gów...no powinnaś mieć ze świadczeń jakie wprowadziła ta partia. 

I co ty odbierzesz? Jak pracujesz to w podatkach zabiorą ci jeszcze wiecej niz dadzą. 

Gość gosc
10 minut temu, Gość Mama napisał:

No moze Twój dzieciak jako jedyny pojdzie bez tyty i będzie mu wstyd, ale moj dostanie bo nie bede mu żałować raz w zyciu i robic wstydu 😏 

To masz 6 tysiecy z partnerem (bo przecież oświadczyć ci się nie chciał albo udajesz w mopsie samotną matkę-biedaczkę) a nie stać cie na słodycze dla bachora? To za ile te pazury sobie robisz, że nie starcza ci z tego wszystkiego na wyprawke, pojoj dla brajanka i słodycze?

A brajankowi to wystarczy ze ma taką matką to juz wstyd mu. 

Gość Gaja

Mój syn jest jedynakiem. Ma wszystko co zechce. Gorszych ubrań nie ma. Teraz jeszcze więcej będzie miał od lipca. #PiS rządzi 

Gość gosc
20 minut temu, Gość Mama napisał:

ale odbiore sobie co moje jesli dadza bo od kilku lat inni pobieraja a ja tylko na to zapieprzam i nic nie mam 😌

No tak ty nie mozesz być gorsza od innych, brajanek nie mże być gorszy od innych dzieci. A swój mózg masz? Moze byś tak żyła swoim życiem a nie oglądała się co mają a czego nie maja inni? 

Jak dla mnie, nie powinnaś nic dostać ani na pierwsze ani na drugie dziecko. Powinien być próg dochodowy dla wszystkich dzieci. 

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Gaja napisał:

Mój syn jest jedynakiem. Ma wszystko co zechce. Gorszych ubrań nie ma. Teraz jeszcze więcej będzie miał od lipca. #PiS rządzi 

Tak, przy cenach jakie są (a będą jeszcze wyższe) za 500 zł będzie istne szaleństwo. Brajan się zapomni! 

31 minut temu, Gość gosc napisał:

Teraz przeczytalam wszystko co napisalas, moze i racja- za "hajs panstwa" baluj- w koncu za 6000 z dwojka dzieci moze byc ciezko...

ty chyba jesteś niepoważna my mamy 3 dzieci i dochód 4000 i mam wrażenie że żyjemy ponad stan.

Gość gosc
Przed chwilą, Lampka napisał:

ty chyba jesteś niepoważna my mamy 3 dzieci i dochód 4000 i mam wrażenie że żyjemy ponad stan.

Nie napisalam ze maja najgorzej w calym kraju, tylko ze moze byc ciezko, zalezy tez od stylu zycia, miejsca zamieszkania itd... Ty masz widocznie jeszcze trudniej. 

"zyc ponad stan" to znaczy wydawac wiecej niz sie powinno lub wiecej niz sie zarabia. Nie o to Ci chodzilo, przypuszczam.

Gość mloda
8 minut temu, Lampka napisał:

chyba pod stanem...moi rodzice maja razem 10, ja zarabiam 2 a ciagle brakuje mi do jakiejś nowej torebki czy butow...mam 19 lat

za 4 koła to wy głosujecie...

Gość Rosenrot

A ja od nich nic nie chcę. Od września dziecko idzie do żłobka, ja do roboty. W sierpniu się przeprowadzamy, będziemy wynajmować mieszkanie. Nie pakujemy się w kredyty a od frajerów-polityków też nic nie chcemy.

Jestem Punkiem Anarchistą i ...ę wszystko, o!

Gość gosc
17 minut temu, Lampka napisał:

Ja mam sama 6 tysiecy na miesiac i nie place zadnych oplat, te pieniadze sa tylko na moje osobiste wydatki, za wszystko wieksze placi maz bo on znacznie wiecej zarabia. I ja uwazam ze przydaloby mi sie wiecej. wiec nikt mnie nie przekona ze 4k na 5 osob to nie jest bieda. powiedzmy ze rachunki 1000, jedzenie 2000 i zostaje tego 1000, a gdzie wakacje, gdzie ubrania, gdzie przyjemnosci, hobby, oszczednosci?

Gość gosc
12 minut temu, Gość gosc napisał:

Ja mam sama 6 tysiecy na miesiac i nie place zadnych oplat, te pieniadze sa tylko na moje osobiste wydatki, za wszystko wieksze placi maz bo on znacznie wiecej zarabia. I ja uwazam ze przydaloby mi sie wiecej. wiec nikt mnie nie przekona ze 4k na 5 osob to nie jest bieda. powiedzmy ze rachunki 1000, jedzenie 2000 i zostaje tego 1000, a gdzie wakacje, gdzie ubrania, gdzie przyjemnosci, hobby, oszczednosci?

To zmień robotę! Albo dodatkową bierz jak ci miało bo duspka nie wygrzejesz z gówniakami. I żenada, ze męza masz za jelenia, Dokładaj sie do rachunków. 

Poza tym uważam, ze lepiej gdyby pensje były wyższe, miejsc pracy więcej a nie po 500 zł dla każdej patologi co dupska z domu nie ruszy. 

Normalne rodziny gdyby zarabiały lepiej miałyby wiecej pieniedzy dla dzieci. A patola nie rozmnażałaby się bez opamietania. 

Gość Qefgggggv

Nie jestem fanką obecnie rządzących, 500+ mnie też nie dotyczy, bo dziecko będziemy dopiero mieli, no i ja zarabiam nieźle a mąż bardzo dobrze, zresztą 500 zł na miesiąc to jest tylko jakiś dodatek, który można dziecku odłożyć na przyszłość, żeby miało d na jakieś dodatkowe zajęcia itp. Natomiast nie jestem przeciwniczką tego programu, ale uważam że powinny być zmienione warunki dostępu do tego świadczenia tzn. żeby przysługiwało tylko rodzinom, w których przynajmniej jeden rodzić pracuje na pełen etat, a tym rodzinom w których pracują oboje i mają dość niski dochód dorzuciłabym jeszcze za jakieś drobne ulgi podatkowe. W ten sposób program nie tylko by poprawiał byt niezamożnych rodzin ale też promowałby aktywność zawodową zamiast siedzenie wyłącznie na garnuszku państwa.

1 minutę temu, Gość Qefgggggv napisał:

Nie jestem fanką obecnie rządzących, 500+ mnie też nie dotyczy, bo dziecko będziemy dopiero mieli, no i ja zarabiam nieźle a mąż bardzo dobrze, zresztą 500 zł na miesiąc to jest tylko jakiś dodatek, który można dziecku odłożyć na przyszłość, żeby miało d na jakieś dodatkowe zajęcia itp. Natomiast nie jestem przeciwniczką tego programu, ale uważam że powinny być zmienione warunki dostępu do tego świadczenia tzn. żeby przysługiwało tylko rodzinom, w których przynajmniej jeden rodzić pracuje na pełen etat, a tym rodzinom w których pracują oboje i mają dość niski dochód dorzuciłabym jeszcze za jakieś drobne ulgi podatkowe. W ten sposób program nie tylko by poprawiał byt niezamożnych rodzin ale też promowałby aktywność zawodową zamiast siedzenie wyłącznie na garnuszku państwa.

A znasz rodzinę gdzie oboje rodzice nie pracują i żyją tylko z socjalu? Bo ja nie znam.

Gość gosc
9 minut temu, Gość gosc napisał:

To zmień robotę! Albo dodatkową bierz jak ci miało bo duspka nie wygrzejesz z gówniakami. I żenada, ze męza masz za jelenia, Dokładaj sie do rachunków. 

Poza tym uważam, ze lepiej gdyby pensje były wyższe, miejsc pracy więcej a nie po 500 zł dla każdej patologi co dupska z domu nie ruszy. 

Normalne rodziny gdyby zarabiały lepiej miałyby wiecej pieniedzy dla dzieci. A patola nie rozmnażałaby się bez opamietania. 

Ale ja nie biore zadnego 500 plus bo nie mamy dzieci >.< 

Mowie tylko o tym ze ktos tu pisze ze 6000 to jest masa hajsu na trzy osoby, ktos inny pisze ze 4000 to masa hajsu na piec osob, a ja mowie ze ja mam 6 tylko na swoje ...ki i mi czasem braknie wiec watpie zeby 4000 to bylo dosc na piec osob i ze to jest bieda.

Moj maz uwaza ze mezczyzna jest odpowiedzialny za utrzymanie rodziny i domu, a pieniadze zarobione przez kobiete sa jej wlasne i ja tez tak uwazam wiec bede sobie moimi pieniedzmi palila w kominku jak bede chciala, odstosunkuj sie pani od tego co ja z hajsem robie!

Gość Gosc

Cieszę się że jest 500 plus, i będę brała na 3 dzieci jak ten program wprowadza, do tego pójdę do pracy i zarobie sobie grosza i nadal będę dostawać od męża 2 tyś na moje miesięczne wydatki jak do tej pory, czy wszystko drożeje? I tak całe życie wszystko drozalo tylko nikt nie rozdawał pieniędzy, rachunków nie płacę bo mieszkam w domu jednorodzinnym mam panele słoneczne na prąd i pompę ciepła, zdrowo się odżywiamy, owoce i niektore warzywa sobie sama choruje, słodkich napojów i innych zbędnych rzeczy nie kupuje, dla mnie super fajnie, a w przyszłym roku wybieram się na Dominikane bo jeszcze mnie tam nie było, cieszę się że nie tylko patola ma coś z życia w pl ale bogaci ludzie też  ,na szczęście technika idzie do przodu i już niedługo mój mąż będzie mógł zwolnić aż 25 z 50 pracowników których zastąpią maszyny a my będziemy jeszcze bogatsi, w najbliższym czasie mam zamiar zmienić auta na elektryki, mi tam odpowiada życie w pl i rząd jaki jest, 

Gość Qefgggggv
1 minutę temu, Wola napisał:

A znasz rodzinę gdzie oboje rodzice nie pracują i żyją tylko z socjalu? Bo ja nie znam.

Nie znam osobiście, bo się nie obracam w takim towarzystwie, ale są takie rodziny w tym patologiczne i niestety tacy również mają prawo wyborcze i dlatego taki element odciełabym kompletnie od świadczeń.

Gość gosc
42 minuty temu, Gość gosc napisał:

Moj maz uwaza ze mezczyzna jest odpowiedzialny za utrzymanie rodziny i domu, a pieniadze zarobione przez kobiete sa jej wlasne i ja tez tak uwazam wiec bede sobie moimi pieniedzmi palila w kominku jak bede chciala, odstosunkuj sie pani od tego co ja z hajsem robie!

A nie uważasz, że go wykorzystujesz? Honoru nie masz za grosz. Ciekawe czy Ty byś go utrzymywała równie chętnie, podczas gdy on swoje zarobione pieniądze bydawałby tylko na siebie. 

A co do rodzin z dziećmi - dlatego, trzeba przekalkulować czy kogoś stać na dziecko i dopiero się o nie starać a nie robić jak leci i biec po zasiłki, bo ciężko i nie starcza na życie. 

Myślę, że 500 powinno wliczać się do dochodu, skoro niektóre matki żyją tylko z dzieci. A to chcą i 500 i do mopsu po inne zasiłki też biegną a do pracy? Do pracy to się nie opłaca, co "wychowują" np. 12 i 14-15 letnie dzieci 😉 Zenada naprawdę. 

45 minut temu, Gość Gosc napisał:

Cieszę się że jest 500 plus, i będę brała na 3 dzieci jak ten program wprowadza, do tego pójdę do pracy i zarobie sobie grosza i nadal będę dostawać od męża 2 tyś na moje miesięczne wydatki jak do tej pory, czy wszystko drożeje? I tak całe życie wszystko drozalo tylko nikt nie rozdawał pieniędzy, rachunków nie płacę bo mieszkam w domu jednorodzinnym mam panele słoneczne na prąd i pompę ciepła, zdrowo się odżywiamy, owoce i niektore warzywa sobie sama choruje, słodkich napojów i innych zbędnych rzeczy nie kupuje, dla mnie super fajnie, a w przyszłym roku wybieram się na Dominikane bo jeszcze mnie tam nie było, cieszę się że nie tylko patola ma coś z życia w pl ale bogaci ludzie też  ,na szczęście technika idzie do przodu i już niedługo mój mąż będzie mógł zwolnić aż 25 z 50 pracowników których zastąpią maszyny a my będziemy jeszcze bogatsi, w najbliższym czasie mam zamiar zmienić auta na elektryki, mi tam odpowiada życie w pl i rząd jaki jest, 

Tak i masz tyle wspaniałych prztyjaciół i tyle wspaniałych zajęć, ze az musisz pisac to na kafe. Zenada. 

Gość gosc
16 godzin temu, Gość gosc napisał:

A nie uważasz, że go wykorzystujesz? Honoru nie masz za grosz. Ciekawe czy Ty byś go utrzymywała równie chętnie, podczas gdy on swoje zarobione pieniądze bydawałby tylko na siebie. 

No widzisz to jest inna mentalnosc. Wedlug niego gdybym ja miala dokladac sie do rachunkow czy jedzenia to on wlasnie nie mialby honoru za grosz. Poza tym ja sie zajmuje sama domem. Skoro nam tak obojgu dobrze to czemu Ciebie to boli?

Gość Gosc

Pierwszy raz w zyciu slysze slowo Tyta. Az w google spr co to .