Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ala

Jak mnie wkurzają Ci rządzący się u nas ukraincy

Polecane posty

Gość Gosc
4 minuty temu, Gość gość napisał:

Tak, co to jest 5000 zł? Niecałe 1500 euro. Nie wstyd Wam jest robić z siebie dziadów oferujących taką jałmużne?

Jak ktoś jest nieudacznikiem żerującym na wyzysku ludzi zamiast wprowadzać innowacje mające na celu stanięcie do wyścigu na globalnym rynku to zawsze będzie zwalać winę na innych a nie szukać w jej sobie. Bo leserzy, bo nie przychodzą za darmo do pracy, bo socjalizm, bo kodziarze etc. Wiadomo, córeczka uwieszona tatusia pseudobiznesmena będzie go bronić, status społeczny córunia prezesa zobowiązuje.

Żenujące, a później się dziwić, że jak ludzie idą do takich dziadów do roboty to wyłącznie aby wynieść jak najwięcej a kobiety wolą na 500 plus siedzieć.

Widac z jakiego marginesu sie wywodzisz roszczeniowa paniusiu. Ciekawe czy zaplacilabys za wybudowanie domu 500 tys a nie 200 tys. Bo żeby moc płacić pensje na miarę zagranicznych to jeszcze trzeba miec z czego. Wszyscy maja wymagania. Klient by chciał za pół darmo a zwykły za przeproszeniem robol chciałby zarabiac niczym dyrektor. Śmieszna jesteś. A ja nie jestem uwieszona tatusia tylko mu pomagam bo jego zdrowie juz nie to, sama pracujac na etacie po magisterce i dwóch podyplomowkach za 2500 zł na rękę. Taki sobie zawod wybralam. Pieniadze mojego ojca mnie nie obchodzą, nie korzystam z nich. Mam swoją rodzine i swoje życie 😊

Gość gość

No tak jak dajesz się dymać za 2500 netto w robocie to faktycznie nie ma o czym rozmawiać. Niewolnik rzadko jest świadomy swej pozycji.

Gość Gosc
15 minut temu, Gość Ola napisał:

Powinien ten zwykły podawać z cegieł zarabiać tyle by móc rodzinę w Polsce utrzymać. A za 2000zł to on sobie mieszkanie wynajmie i co dalej???Wcale mnie nie dziwi że trafiają się wam same lasery nikt przy zdrowych zmysłach i znający się na robocie w budowlance palcem z to nie kiwnie. A co do pracowitości Ukraińców to z nimi bywa bardzo różnie jak i wśród Polaków całkiem sporo tam laserów jak diabli. A ich stały tekst ja nie panimaju.

Gdzie przeczytałaś, ze tyle dostaje u nas fachowiec z papierem jakimś w ręku i doswiadczeniem? Wskaż konkretne zdanie. Czekam na cytat. 

Gość Uok

Zasrani Janusze biznesu w 90%w budowlance jest od groma szarej strefy ubezpieczenie od najniższej krajowej reszta pod stołem. Dziwne że ten głupi rząd jeszcze się Januszom prezesikom do dupy nie dobrał.  

Gość gość
3 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Widac z jakiego marginesu sie wywodzisz roszczeniowa paniusiu. Ciekawe czy zaplacilabys za wybudowanie domu 500 tys a nie 200 tys. Bo żeby moc płacić pensje na miarę zagranicznych to jeszcze trzeba miec z czego. Wszyscy maja wymagania. Klient by chciał za pół darmo a zwykły za przeproszeniem robol chciałby zarabiac niczym dyrektor. Śmieszna jesteś. A ja nie jestem uwieszona tatusia tylko mu pomagam bo jego zdrowie juz nie to, sama pracujac na etacie po magisterce i dwóch podyplomowkach za 2500 zł na rękę. Taki sobie zawod wybralam. Pieniadze mojego ojca mnie nie obchodzą, nie korzystam z nich. Mam swoją rodzine i swoje życie 😊

Oj nie, to raczej Ty wraz z tatusiem macie zawężone horyzonty myślowe. O zwykłej zaradnośći życiowej i biznesowej obrotności - poza w/w wyzyskiem siły roboczej - nie wspominam. Nawet mi Ciebie było żal, ale po tym jak racjonalną ekonomicznie postawę by nie przesilać się w robotach oferowanych przez Tobie podobnych etykietkujesz jako "roszczeniowość" mi się odechciało. I jeszcze się cieszysz jak głupi do syra, że sama siedzisz po podyplomówkach na kasie w biedrze za 2500 zł. Widać brakuje jednak kursów, wykształcenia i kompetencji by coś osiągnąć w życiu :)

Gość gość

Gdzie przeczytałaś, ze tyle dostaje u nas fachowiec z papierem jakimś w ręku i doswiadczeniem? Wskaż konkretne zdanie. Czekam na cytat. 

A co to tylko fachowiec ma dobrze zarabiać? Inne brzuchy mają, inne ceny wynajmu, zniżki na przejazd komunikacją masową w zależności od stopnia "fachury"? Coraz głupsze argumenty podają.

Gość Gosc
5 minut temu, Gość gość napisał:

No tak jak dajesz się dymać za 2500 netto w robocie to faktycznie nie ma o czym rozmawiać. Niewolnik rzadko jest świadomy swej pozycji.

Moja praca daje mi satysfakcje a ze nauczyciele mają ile mają to mam jak mam. Dużo dorabiam sobie na boku i dobrze mi sie żyje. Nie narzekam 🙂 a ze Ty zyjesz w wyimaginowanej rzeczywistości to już Twoj problem nie mój 🙂

dobranoc. Żegnam 

Gość gość
4 minuty temu, Gość Uok napisał:

Zasrani Janusze biznesu w 90%w budowlance jest od groma szarej strefy ubezpieczenie od najniższej krajowej reszta pod stołem. Dziwne że ten głupi rząd jeszcze się Januszom prezesikom do dupy nie dobrał.  

No wiesz jak typiara za normalny uznaje stan gdy otrzymuje bieda pensje rzędu 2500 na rękę za lata nauki to jak jej tu uświadomić, że powinni się z ojcem nie ośmieszać takimi stawkami bo to grozi bankructwu ich fiermki?

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość gość napisał:

A co to tylko fachowiec ma dobrze zarabiać? Inne brzuchy mają, inne ceny wynajmu, zniżki na przejazd komunikacją masową w zależności od stopnia "fachury"? Coraz głupsze argumenty podają.

Nie no niech zwykły robotnik ma tyle co prezes 😂😂 ide juz stąd serio bo juz mi sie nawet nie chce tej dyskusji prowadzić. "Rynce opadajo" 😂😂 piszecie jakby to bylo cos nowego a od wiekow ten najniżej w hierarchii ma najmniej 😎

Gość gość

Moja praca daje mi satysfakcje a ze nauczyciele mają ile mają to mam jak mam. Dużo dorabiam sobie na boku i dobrze mi sie żyje. Nie narzekam 🙂 a ze Ty zyjesz w wyimaginowanej rzeczywistości to już Twoj problem nie mój 🙂

dobranoc. Żegnam 

To się nie dziwie, że legitymizujesz układ, w którym ojciec proponouje złodziejskie stawki robotnikom. Dorabiasz sobie w szarej strefie jak jakiś kryminogenny patus ukrywający dochody. I jeszcze jaka dumna z siebie, że szerzy patologie.

Gość Boze widzisz i nie grzmisz
3 minuty temu, Gość gość napisał:

No wiesz jak typiara za normalny uznaje stan gdy otrzymuje bieda pensje rzędu 2500 na rękę za lata nauki to jak jej tu uświadomić, że powinni się z ojcem nie ośmieszać takimi stawkami bo to grozi bankructwu ich fiermki?

"Typiara" typowo patologiczne nazewnictwo. 

Gość gość

Nie no niech zwykły robotnik ma tyle co prezes 😂😂 ide juz stąd serio bo juz mi sie nawet nie chce tej dyskusji prowadzić. "Rynce opadajo" 😂😂 piszecie jakby to bylo cos nowego a od wiekow ten najniżej w hierarchii ma najmniej 😎

Obrotny prezes będzie miał wielokrotność stawki oferowanej robotnikowi. Kilka warunków musi być jednakże spełnionych 1) powyższy stan nie powinien być wynikiem wyzysku siły roboczej bo ten biznes mu się nie rozwinie i dalej się będzie szarpać o jakieś śmieszne kontrakty o których wstyd wspominać przed znajomymi 2) stale inwestuje w firmie jak również kompetencje podległego mu personelu 3) oferuje atrakcyjne dodatki motywacyjne. Ale to przede wszystkim musi przestać być nieudacznikiem.

Gość gość
1 minutę temu, Gość Boze widzisz i nie grzmisz napisał:

"Typiara" typowo patologiczne nazewnictwo. 

Zejście do poziomu typiary, która operuje w szarej strefie okradając podatników.

Gość gość
5 minut temu, Gość Gosc napisał:

Już miałaś iść spać, bo jutro kartkówka z przyrki i będziesz w niedyspozycji rozdając sprawdziany uczniom :D

Gość Gosc
4 minuty temu, Gość gość napisał:

To się nie dziwie, że legitymizujesz układ, w którym ojciec proponouje złodziejskie stawki robotnikom. Dorabiasz sobie w szarej strefie jak jakiś kryminogenny patus ukrywający dochody. I jeszcze jaka dumna z siebie, że szerzy patologie.

😂😂😂 wystawiam ludziom normalne rachunki pod firma ojca. Wystarczyło dopisać pdk do dzialalnosci zeby legalnie udzielac korków 😎 na boku mialam na mysli poza pracą. 

BYE wariatki 😘😘

Gość Zuzka
3 godziny temu, Gość llk/klK napisał:

Zabierają pracę i zaniżają stawki, jeśli już mowa o pensjach.

Nie jest tak, że w Pl było za dużo wakatów w stosunku do chętnych. To po prostu pracodawcy chcą płacić głodowe stawki i szukają na te miejsca pracy ludzi zza granicy. Tylko że taki Ukrainiec nie płaci takiego czynszu jak Polak, rodziny w Pl też może nie mieć, to i pracuje za ochłapy. A Polak musi emigrować, żeby czynsz opłacić.

Powinniśmy się dobrać do dupy przedsiębiorcom i rządowi. Wymagać respektowania choćby prawa pracy i godnego wynagrodzenia. I jeśli nadal będą wolne miejsca pracy, wtedy niech są zatrudniani ci, którzy tu na stałe nie mieszkają i nie ponoszą kosztów zamieszkania, nie wyprowadzają środków finansowych za granicę.

Ale to wina naszego systemu, nie tych którzy korzystają.

Co do samych Ukraińców, znam różnych. Ostatnio broniliśmy Ukraińskiej rodziny przez polską swołoczą, ich i naszymi sąsiadami, bo się na ludzi uwzięli... Niestety Ukraińcy sami zrezygnowali z zamieszkania a szkoda (przynajmniej dla nas), to byli kapitalni ludzie. Mam nadzieję że znaleźli lepsze miejsce do życia.

Jednak z kolei u męża w pracy Ukraińcy są źle przygotowani do swoich zadań, spieprzają robotę, za nic mają normy BHP (i częściej padają ofiarami wypadków przy pracy - no bo jak się chce siedzieć pod suwnicą.. ), kradną na oczach wszystkich... i uciekają ze sprzętem po zakładzie, twierdząc potem że ich, choć podpisany (paranoja, raz, że ludzie muszą sobie sprzęt podbierać a dwa, że trzeba sprzęt podpisywać bo... (patrz pkt 1)).

Nigdy nie bylas pracodawca widac z twojego wpisu wiec na ... sie wypowiadasz w obcej ci dziedzinie. Pracownikiem tez pewnie nie bylas.

Gość Agnieszka00
50 minut temu, Gość Hahaha napisał:

Sprzątaczka tez ma Twoim zdaniem zarabiac powyżej 3400? Wynagrodzenie dostaje się adekwatne do umiejetnosci, kursów, szkoleń, wykształcenia itd itp. 

wiesz... znam sprzątaczkę, która za sprzątanie prywatnych domów we Włoszech dostaje ok. 400 euro na miesiac więcej, niż inna Polka, też we Włoszech, zastępca kierowniczki ogromnego sklepu z ciuchami.  znam te obie Polki jakby co - ja mieskzam w Polsce. i nie gardzę sprzątaczkami  - ty najwyraźniej tak. tym się różnimy.

sprzątanie takie porządne też wymaga czegoś tam -  niekoniecznie wykształcenia - ale odpowiednich umiejętnosci ,staranności i efektywności, jak najbardziej.

Gość werty

Mnie nie wkurzają, jak kogos wkurza tylko to, ze ktos jest ukraincem to jest zacofany i ograniczony. Kultura tak podobna do naszej ze praktycznie to samo, do tego b serdeczni i mniej zepsuci. Od polaków mnie spotkało wystarczajaco duzo złego, ze moge mówic, ze sami jestesmy strasznie kiepscy.

Jedyne kogo nie trawie to kultury typu arabska

Gość werty

a jesli chodzi o sprzatanie, to przeciez tam tez pracuja ludzie po studiach, ja sobie tak dorabiam, a mam studia z bdb na dyplomie. Praca jest fizycznie męcząca i musi byc dobrze opłacana

Gość Gosc
11 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Dajcie spokoj ludziom którym sie chce pracowac za niewielkie pensje. Gdyby naszym Sebixom bez szkoły się chciało pracodawcy nie musieliby sciagac ludzi z ukrainy, ktorzy nie sa leserami i rzetelnie wykonuja swoje obowiazki. 

Zgadzam się , mnie nie wkurzaja Ukraińcy,  za to wkurzaja mnie Polacy co to by chcieli dostawać kasę za nic nie robienie, mój mąż zatrudnia Ukraińców i bardzo dobrze jak Polakom w dupie źle to wont,  jeszcze oferujemy Ukraińcom nasze mieszkania dbają o nie i żyją w nich bardzo oszczędnie,

Gość

A ja tam patrzę na nich z sympatią. Kobiety to zwykle fajniejsze niż Polki pracujące z nimi. Uśmiechnięte, starające się dbać o wygląd. Poza tym znam zawodowo wielu Ukraińców i są to mili, sympatyczni, uczynni ludzie. W odróżnieniu od wielu Polaków.

Gość Gość
9 godzin temu, Gość Agnieszka00 napisał:

Sprzątaczka tez ma Twoim zdaniem zarabiac powyżej 3400? Wynagrodzenie dostaje się adekwatne do umiejetnosci, kursów, szkoleń, wykształcenia itd itp. 

Rzadko kiedy 🙂

Gość do werty

Dziecko,naucz się pisać,...u,bo trudno rozgryźć o czym ty tam bełkoczesz :/

Gość Eeeee
4 godziny temu, Gość Gosc napisał:

Zgadzam się , mnie nie wkurzaja Ukraińcy,  za to wkurzaja mnie Polacy co to by chcieli dostawać kasę za nic nie robienie, mój mąż zatrudnia Ukraińców i bardzo dobrze jak Polakom w dupie źle to wont,  jeszcze oferujemy Ukraińcom nasze mieszkania dbają o nie i żyją w nich bardzo oszczędnie,

To przyznaj się ile płacicie Polakom a ile Ukraińców? Znam kilka przykładów gdzie Polak dostawał 2000-2500 na rękę, a szef za tą samą pracę dla Ukraińców daje 500-800zł więcej i jeszcze mieszkanie wynajmuje i biadoli że Polak nieroby, daj dla Polaka tyle co dostaje Ukrainiec plus to co kosztuje mieszkanie to ludzie nie będą się denerwować i będą chętni do pracy

Gość Gosccccc
6 minut temu, Gość Eeeee napisał:

To przyznaj się ile płacicie Polakom a ile Ukraińców? Znam kilka przykładów gdzie Polak dostawał 2000-2500 na rękę, a szef za tą samą pracę dla Ukraińców daje 500-800zł więcej i jeszcze mieszkanie wynajmuje i biadoli że Polak nieroby, daj dla Polaka tyle co dostaje Ukrainiec plus to co kosztuje mieszkanie to ludzie nie będą się denerwować i będą chętni do pracy

Tylko, ze zapominasz o tym, że obcokrajowcow dofinansowuje panstwo. Dlatego pracodawca moze im dac wiecej bo jemu roznicy nie robi komu placi. Na jedno wychodzi. 

Gość Gość

Mnie najbardziej wkurzaja ekspedientki w sklepie.  Jakby nie patrzeć,  pracują z ludźmi i nie opanowały podstawowych słów.  Cio jecie? Co jeszcze- powtarzane przez te babki kilkaset razy dziennie.  I dziekuju.