Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tak ostatnio sie zastanawiam, czy te chorobliwe zauroczenia mają jakikolwiek sens. Czy jest tu ktoś kto zakochany był na maxa, i przerodziło sie to w dojrzały stabilny związek?

Polecane posty

Gość gość

Czy może zauroczenie to tylko głupia fascynacja która musi zdechnąć śmiercią naturalną, a ludzie ostatecznie i tak zwiążą sie z kimś z kim nie ma blokad i problemów z dogadaniem sie? 

Gość Gość

No dokładnie. Tak robią. Zauroczenie to po prostu chwila fantazji w nudnym życiu i nic więcej.

Gość gość

no dobra, ale jak zauroczenie trwa kilka lat? Co podobno jest niemożliwe wg naukowców? To może to coś więcej?

Gość Gość

Prawdopodobnie gdyby doszło do czegoś więcej to i by się zauroczenie skończyło. Człowiek lubi się czepic czegoś i sobie wyobrażać że jest lepsze niż w rzeczywistości jest. Taka już ludzka natura 

Gość Gość
36 minut temu, Gość Gość napisał:

Prawdopodobnie gdyby doszło do czegoś więcej to i by się zauroczenie skończyło. Człowiek lubi się czepic czegoś i sobie wyobrażać że jest lepsze niż w rzeczywistości jest. Taka już ludzka natura 

Wiec w gruncie rzeczy lepiej brnąc w zauroczenie bo ono rozwiąże sprawę w tą czy w tą stronę. Rezygnacja może wręcz uwięzić człowieka w mylnym wyobrażeniu. 

Gość Lola114
59 minut temu, Gość gość napisał:

Czy może zauroczenie to tylko głupia fascynacja która musi zdechnąć śmiercią naturalną, a ludzie ostatecznie i tak zwiążą sie z kimś z kim nie ma blokad i problemów z dogadaniem sie? 

Tak wlasnie jest. Na zauroczeniu nie zbudujesz zycia..

Gość Gość
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Wiec w gruncie rzeczy lepiej brnąc w zauroczenie bo ono rozwiąże sprawę w tą czy w tą stronę. Rezygnacja może wręcz uwięzić człowieka w mylnym wyobrażeniu. 

Jeśli obie strony są wolne to w sumie tak bo przynajmniej ma się czarno na białym. Jeśli zajęci to prawdopodobnie nie warto bo wracać do czego nie będzie. 

Gość Gość
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Jeśli obie strony są wolne to w sumie tak bo przynajmniej ma się czarno na białym. Jeśli zajęci to prawdopodobnie nie warto bo wracać do czego nie będzie. 

O zajętych ludziach nie mówię, to dla mnie patologia. Tak jak ten gościu z wątku kocham ja kurde, ja myślałem ze on do wolnej skowycze ale do zajętej? Ja to bym sobie natychmiast to wybił z głowy, co to to nie. Powiem wiecej ja to nie podbijam nawet do wolnych jeśli widzę, że kręci się koło niej stado chłopów (bo znaczy to że lubi adoracje dla egoistycznych korzyści - niezrównoważenie) 

Gość Gość

Gdy kobieta jest atrakcyjna to zawsze ma stado chłopów wokół siebie. To nie jej wina nie sądzisz? Pretensje zatem są nieuzasadnione i świadczą o twoich kompleksach. Każdy lubi adorację co nie znaczy że musi korzystać z niej jak potluczony.