Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zzz

Czy moje dziecko moze byc chore? Syn chodzi na paluszkach. Zobaczcie co dzis przeczytalam!

Polecane posty

Gość Zzz

Synek chodzi na palcach, nie caly czas, ale robi tak kilka krokow i dalej chodzi normalnie. Ma prawie 20 miesiecy. Jakos na to nie zwracalam uwagi, ale kolezanka mi zwrocila uwage, aby sie temu przyjrzec. Znalazlam taki artukol:

https://www.medme.pl/artykuly/dziecko-chodzi-na-palcach-jaka-jest-przyczyna,69251.html

strasza tam roznymi chorobami, w szczegolnosci jesli dziecko chodzi tak w drugim polroczu drugiego roku. Czyli w wieku mojego. Synek chodzi odkad skoczyl 11 miesiecy, mial WNM.

czy to faktycznie taki grozny objaw. Faktycznie nie widze, zeby dzieco kolezanek tak chodzily :-(

Gość Malina

Moja tak czasem chodzi ma 16 miesięcy.czytałam że na tym etapie to normalne.jeszcze jedna rada dziecko do 3 roku piwinno po domu chodzić w bucikach kapciach z twardą podeszwą.

Gość kk6

Syn chodził tak dość często i długo bo do 2,5 roku. Byłam u neurologa i nic niepokojącego nie stwierdził. Zaczęłam zakładać mu papcie typu adamki - ortopedyczne i upominałam jak mu się zdarzyło znów stanąć na paluszkach. Papcie zdecydowanie pomogły ale do teraz (a ma prawie 4 lata) baaardzo sporadycznie zdarzy mu się zrobić jeszcze kilka kroków na palcach. Mówi się, że dzieci chodzą na palcach jak używany był chodzik bo w nim dziecko odpycha się na palcach.

Gość gość

Czy wasze dzieci korzystaly z  chodzika ?