Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

KIEDY OSTATNI RAZ BYLIŚCIE U SPOWIEDZI? BO JA 4 LATA TEMU

Polecane posty

Gość aneta222222
16 minut temu, Gość gosc napisał:

a wy

ja nie chodzę do żydowskiego kościoła

Gość Gość

2 tygodnie temu, w czasie rekolekcji wielkopostnych. Było 4 spowiedników i dlugaśne kolejki do konfesjonału.

Gość gosc

Smakosz pójdziesz do piekła za to

Gość gosc
1 minutę temu, martyna 33 napisał:

Nie pamiętam kiedy. Pismo Święte nigdzie nie naucza o spowiedzi grzechów przed kapłanem. Nowy Testament naucza, ze wszyscy wierzący są kapłanami. I Piotra 2.5-9 przedstawia wierzących jako "święte kapłaństwo". Bo tylko w Starym Przymierzu, wierni musieli przybliżać się do Boga poprzez kapłanów. Kapłani byli wtedy pośrednikami między ludźmi a Bogiem. Kapłani składali ofiary Bogu w imieniu ludzi. Jednak teraz jest już to niepotrzebne. Bo dzięki ofierze Jezusa, możemy obecnie przychodzić przed Boży tron z odwagą (Hebr.4.16). Możemy bezpośrednio przybliżać się do Boga, sami z siebie, bez używania ludzkich pośredników. Jeśli natomiast chodzi o wyznawanie grzechów to I Jana 1.9 mówi o tym, że wierzący mają wyznawać grzechy, ALE BOGU. Jeśli wyznajemy nasze grzechy Bogu on jest wierny i sprawiedliwy aby nam je przebaczyć.

Martyna wiesz ze smakosz sie w tobie podko...e?

Gość gosc
2 minuty temu, martyna 33 napisał:

Nie wiem i nie interesuje mnie to. Bo ja mam męża, którego bardzo kocham. 

On trzepie konia pod twoje wpisy

Gość gosc
23 minuty temu, martyna 33 napisał:

Nie wiem i nie interesuje mnie to. Bo ja mam męża, którego bardzo kocham. 

to kłamstwo Martyna, to przemek pravvik największy troll na tym forum ciągle wymyśla takie teksty a ty mu wierzysz... tak samo jak kiedyś ci napisał ze chce sie z tobą tenteges bo krew nie woda, a ty też uwierzyłaś. Taki pacan robi co chce, oczernia ludzi, a inni to łykają i potem przez niego mają o mnie "dziwną" opinie, ale ja mam to gdzieś, ważne że Pan Bóg wie i widzi co ja robie i robiłem, co i komu pisałem, a reszta może mnie nawet opluwać i gnoić, trudno... Pana Jezusa też opluwali

Gość gosc
33 minuty temu, martyna 33 napisał:

Nie pamiętam kiedy. Pismo Święte nigdzie nie naucza o spowiedzi grzechów przed kapłanem. Nowy Testament naucza, ze wszyscy wierzący są kapłanami. I Piotra 2.5-9 przedstawia wierzących jako "święte kapłaństwo". Bo tylko w Starym Przymierzu, wierni musieli przybliżać się do Boga poprzez kapłanów. Kapłani byli wtedy pośrednikami między ludźmi a Bogiem. Kapłani składali ofiary Bogu w imieniu ludzi. Jednak teraz jest już to niepotrzebne. Bo dzięki ofierze Jezusa, możemy obecnie przychodzić przed Boży tron z odwagą (Hebr.4.16). Możemy bezpośrednio przybliżać się do Boga, sami z siebie, bez używania ludzkich pośredników. Jeśli natomiast chodzi o wyznawanie grzechów to I Jana 1.9 mówi o tym, że wierzący mają wyznawać grzechy, ALE BOGU. Jeśli wyznajemy nasze grzechy Bogu on jest wierny i sprawiedliwy aby nam je przebaczyć.

no ale jak sie nie wyspowiadamy to wtedy nie możemy iść do Komunii Świętej przyjąć Pana Jezusa

Martyna a czemu nie piszesz o pedofilii wśród protestantów i waszych pastorów, nauczycieli? Myślisz ze ten problem nie istnieje? jak chcesz mogę ci tu zaraz przygotować liste artykułów i obsmarowywać całymi dniami protestatntów tak samo jak ty to robisz przeciwko KK, ale nie bede sie zniżał do twojego poziomu... Natomiast co do rzekomych kłamstw w KK to powtarzam już chyba po raz dziesiąty, że miałaś te kłamstwa tu już wielokrotnie obalone, wszystko wytłumaczone itd ale ty jesteś głucha i ślepa na to i wciąż tylko dalej powtarzasz swoje kalumnie i oczerniasz kościół. Ciągle tylko gadasz ze koncentrujesz się na Jezusie, a wcale tego nie widać, zacznij to w końcu robić, bo póki co widze ze wiekszosc swojej energii i zaangażowania poświęcasz na gnojenie i oczernianie KK i wymyślanie kłamst na temat kościoła, a mogłabys ten czas poświęcić Panu Jezusowi, ale nieeee ty tylko gadasz o ty ze sie na nim skupiasz, ty tylko gadasz ze mu poświęcasz czas, jedno gadasz a drugie robisz, bo ciągle tylko sie skupiasz na KK i zajadle go niszczysz i odciągasz ludzi od kościoła, Eucharystii itd no iście szatańskie zagrywki, tak patrząc zupełnie neutralne z boku, nawet nie angażując się w wasze duskysje widać jak na dłoni jak ty kręcisz i mącisz niczym przebiegły wąż

No i ciągle podważasz obecność Pana Jezusa w Eucharystii, jak on sam mówił że tam jest! Już podczas ostatniej wieczerzy mówił "Bierzcie i jedzcie z tego wszyscy OTO CIAŁO MOJE" ale protestanci jak zwykle muszą przekręcać, niby Sola scriptura i dosłowność odczytywania Biblii a jak macie to dosłownie podane na tacy i to nie w jednym cytacie ale w wielu to i tak wam nie pasuje!!! no toć to jest istne szaleństwo co wy robicie!

Dnia 29.03.2019 o 22:04, merkaba napisał:

Cytat

Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim (J 6,53-56).

a niektórzy mieli ducha antychrysta  i nie uwierzyli  j6,66     widzisz te  3 szóstki   jana 6  66

na powyższy cytat Martyna odpisała tak: Jezus powiedział dalej "Duch daje życie; ciało na nic się nie przyda. Słowa, które Ja wam powiedziałem, są duchem i są życiem" (Jan 6.63). Tak więc, jeśli "ciało na nic się nie przyda" to dlaczego mielibyśmy spożywać ciało Jezusa w celu posiadania życia wiecznego? 

Czyli co Martyno NEGUJESZ słowa Pana Jezusa? (J 6,53-56) ewidentnie je negujesz, odrzucasz! i to jawnie i świadomie i jeszcze do tego zachęcasz innych!!! no czy ty jesteś normalna? przecież ty dziewczyno głosisz czyste herezje podważając i odrzucają słowa samego Pana Jezusa!!!!

A ciało Jego spożywamy ku umocnieniu ducha i więzi z Panem Jezusem, by wiara w nas wzrastała i by sam Pan w nas wzrastał, by mieć w sobie życie, by mieć w sobie żywego Chrystusa, naszego Pana i Zbawiciela! "Kto bowiem spożywa moje Ciało trwa we mnie, a ja w nim." nie dla ciała go przecież przyjmujemy by brzuchy napełnić,

"Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne" tych słów też nie rozumiesz? ty wielka biblistka oczytana? sola scriptura? a jednak nie przyjmujecie wszystkiego jak jest, tylko jak zwykle interpretujecie tak jak wam pasuje, ale akurat tych cytatów nawet nie ma co interpretować, one są przecież jasne i klarowne! a ty mimo to odrzucasz to, rezygnujesz świadomie z tego i jeszcze namawiasz innych do tego, a to już grzech ciężki

Dnia 29.03.2019 o 22:58, Gość Autorka napisał:

Cytat

Jana 6:47-52
„[...] zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam, kto wierzy we mnie, ma żywot wieczny. (48) Ja jestem chlebem żywota. (49) Ojcowie wasi jedli mannę na pustyni i poumierali; (50) tu natomiast jest chleb, który zstępuje z nieba, aby nie umarł ten, kto go spożywa. (51) Ja jestem chlebem żywym, który z nieba zstąpił; jeśli kto spożywać będzie ten chleb, żyć będzie na wieki; a chleb, który Ja dam, to ciało moje, które Ja oddam za żywot świata. (52) Wtedy sprzeczali się Żydzi między sobą, mówiąc: Jakże Ten może dać nam swoje ciało do jedzenia?”. 

Dnia 29.03.2019 o 22:38, Gość Gość napisał:

Cytat

No właśnie a protestanci z Martyną na czele podważają obecność pana Jezusa w Eucharystii, w żywej hostii i sami świadomie z tego rezygnują!!! A już szczytem bezczelności jest to że namawiają też do tego innych i podburzają ludzi przeciwko kościołowi

Gość marekaba

martyna to zwodzicielka luteransko szatanska odciagajaca od przyjmowania ciala panskiego w eucharystii, niby dobra glosi slowo boze naucza o jezusie ale jest ten jeden szczegol ze odciaga ludzi od eucharystii a to juz jest dzialanie szatanskie. w dzisiejszych czasach szatan jest bardzo cwany i pod pozorem dobra promuje złe rzeczy

Gość gosc
2 minuty temu, Gość marekaba napisał:

martyna to zwodzicielka luteransko szatanska odciagajaca od przyjmowania ciala panskiego w eucharystii, niby dobra glosi slowo boze naucza o jezusie ale jest ten jeden szczegol ze odciaga ludzi od eucharystii a to juz jest dzialanie szatanskie. w dzisiejszych czasach szatan jest bardzo cwany i pod pozorem dobra promuje złe rzeczy

to prawda, trzeba uświadamiać ludzi przed protestantami zwodzicielami

https://www.youtube.com/watch?v=Po33t0rOsz8

Gość gosc

"Bóg nie może być Bogiem, zanim najpierw nie stanie się szatanem" Marcin Luter

Gość gosc
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

"Bóg nie może być Bogiem, zanim najpierw nie stanie się szatanem" Marcin Luter

https://www.youtube.com/watch?v=_fm-bFAMH_4

Gość gosc

Protestanckie błędy: Kanon Biblii

https://www.youtube.com/watch?v=4aPwLc4ipJ4

Gość gosc

Dlaczego KATOLICYZM, czyli mój problem z protestantyzmem. Geneza zła

https://www.youtube.com/watch?v=9rz1lQ6LTa0

"Kłamstwa Lutra powtarzane 1000 razy stają się prawdą?"

Gość gosc

Obalenie na podstawie biblii protestanckich kłamstw, dotyczących tworzenia obrazów, rzeźb oraz dotyczących modlitwy różańcowej. Protestanci nie przyjmują tego do wiadomości - ponieważ jak typowi sekciarze zafiksowali się na swoich kłamstwach.

https://www.youtube.com/watch?v=V4Du_ZBUhTk

To co Wy rozumiecie z nieznanych mi powodów jako II przykazanie my rozumiemy jako I, a rysunki przedstawiające Maryję i Pana Jezusa rysowali już pierwsi chrześcijanie w rzymskich katakumbach na przełomie I i II wieku. Dodam też, że katolicką ideę obrazów uznają też prawosławni, Kościoły przedchalcedońskie, a nawet największe denominacje protestanckie (głównie Kościoły luterańskie i anglikańskie).

Gość gosc

Martyna sekciara jak zwykle uciekła szatanica jedna

Gość MARTYNA33

odwal sie gnojku! jak bede chciała to nawet świadkiem jehowy zostane i nic ci do tego szmaciarzu

Gość MARTYNA 33

OD...CIE SIE WSZYCY ODE MNIE

Gość gosc

@merkaba dlaczego protestanci uciekają gdy sie im pokazuje prawde i fakty o ich guru Marcinie Lutrze i o tym co im narobił w głowach?

Gość gosc

Martyna to smakosz. On ma rozdwojenie jaźni.

Gość Psik!

chyba ze dwa razy mi się zdarzyło, przed pierwszą komunią - to taka żenada, że nie mam zamiaru powtórzyć tego błędu :)

Gość Poznaj
2 godziny temu, martyna 33 napisał:

Xd w sumie wygodne, szkoda, ze nie prawdziwe. Opętany nie może nawet podejść do konfesjonału ciekawe czemu...

"(21)...Pokój wam! Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam. (22) Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: Weźmijcie Ducha Świętego! (23) Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane." Ewangelia Jana 20:21-23 bt

Gość Poznaj
Przed chwilą, martyna 33 napisał:

Odpowiesz za to przed Panem Jezusem. 

Za co? Za cytowanie to co powiedział? Napisane jak wół 

Gość gosc
1 godzinę temu, martyna 33 napisał:

Jestem ciekawa skąd tą bzdurę wziąłeś. Bo Marcin Luter nigdy czegoś takiego nie powiedział, ani nie napisał. 

masz przecież źródło podane, tam jest o tym więcej, co skąd i tak dalej, ale już nie łaska zajrzeć co? opluwasz KK fałszywymi kłamstwami a jak ktoś coś powie na twojego Luterka to od razu oburzenie, ale jesteś tak ślepa jak jehowcy którzy NIE ZAJRZĄ do źródeł, bo sie boją że ich mit upadnie, ich sekta i ich wiara upadnie, dlatego tylko ciągle trzymasz sie kurczowo swojego, dopuść wreszcie do swojego zatwardziałego łba źródła, obejrzyj, pomyśl i potem dopiero stwierdź czy mają racje czy nie, a ty już od razu wszystko wiesz pyszna dziewucho

Gość gosc
1 godzinę temu, martyna 33 napisał:

Zamiast mnie obrażać, zapoznaj się z przesłaniem Słowa Bożego. Bo dzięki Biblii można zobaczyć, że jeśli nie chcemy wejść do nieba. To możemy połóżyć swoją ufność w dobrych uczynkach oraz tradycji. 

ja prtle ale ty tępa jesteś, wiara jest podstawą!!! a z niej wynikają uczynki, a tradycja tylko te nauczania podtrzymuje, czemu ty k...wa mać ciągle wszystko przekabacasz? no czy ty jesteś normalna???? czemu ty to ciągle robisz? i ty sie dziwisz ze cie szatanem nazywają szatanico? ty spójrz wreszcie co ty odwalasz

tu masz księdza katolickiego WIARA WIARA i WIARA, to tylko wy i inni szatani próbują wmawiać ze uczynkami sie człowiek zbawia lub tym że po prostu jest dobrym czlowiekiem, to jest również ważne ale jest to TYLKO dodatek wynikający z WIARY która jest podstawą, no przecież jak ktoś WIERZY i chce być uczniem Jezusa to przecież będzie sie starał by być dobrym człowiekiem, by czynić dobrze, no jest tak czy nie? JEST! ale to wszystko wynika z WIARY która jest podstawą, wiec błagam cie nie przekrecaj juz dziewczyno heretyczno cholerna, odpowiesz kiedys za te wszystkie oszustwa i zwodzenia i odciąganie od Eucharystii przed Panem Bogiem

https://www.youtube.com/watch?v=sOEOPDVltAo

Gość gosc

Piotr (2 P 1, 19) prawdziwie pisze, że Słowo jest jak lampa świecąca w ciemnym miejscu. (…) Boża wierność i prawda zawsze musi najpierw stać się wielkim kłamstwem, zanim stanie się prawdą. Świat nazywa tę prawdę herezją. I my także ciągle jesteśmy kuszeni do wiary, że Bóg nas porzuci lub nie dotrzyma słowa. W ten sposób w naszych sercach staje się kłamcą. W skrócie, Bóg nie może być Bogiem, jeśli najpierw nie stanie się diabłem. Nie możemy iść do nieba, jeśli najpierw nie pójdziemy do piekła. Nie możemy stać się dziećmi Boga, jeśli najpierw nie staniemy się dziećmi diabła. (…) Dlatego to właśnie Duch [Święty] jest Tym, który oświeca i naucza nas Słowa, abyśmy wierzyli inaczej. W ten sam sposób kłamstwa świata nie mogą stać się kłamstwami, jeśli najpierw nie stały się prawdą. Bezbożni nie mogą iść do piekła, jeśli najpierw nie poszli do nieba. Nie stają się dziećmi diabła, jeśli najpierw nie byli dziećmi Boga.

Źródło: Psalmenvorlesung 117 (Komentarz do Psalmu 117.); w: Luthers Werke Weimar Ausgabe 31, s. 249.