Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

KIEDY OSTATNI RAZ BYLIŚCIE U SPOWIEDZI? BO JA 4 LATA TEMU

Polecane posty

Gość gosc

Po pierwsze, spalić ich synagogi lub szkoły i zakopać, przykryć ziemią to, co się nie spali, aby człowiek nigdy już nie oglądał ponownie kamienia czy żużli, które po nich pozostały. Należy to zrobić na chwałę naszego Pana i świata chrześcijańskiego, aby Bóg ujrzał, że jesteśmy chrześcijanami i że nie godzimy się na takie kłamstwa, przekleństwa i bluźnierstwa wymierzone w Jego Syna i Jego chrześcijan ani ich nie tolerujemy.
Po drugie radzę, by również zetrzeć z powierzchni ziemi i zniszczyć ich domy. Gdyż dążą w nich do tych samych celów, jak w swych synagogach. Zamiast tego można ich zakwaterować pod dachem lub w stodole, jak Cyganów. (…)
Po czwarte doradzam, by zakazano ich rabinom od tej pory nauczania pod karą utraty życia i zdrowia.

Źródło: Żydzi i kłamstwo (1543)

Nie dziwota że Hitler się inspirował Lutrem i jego "dziełami" a potem przeprowadził Holokaust

Czy tego droga Martynko33 nauczał Jezus? Żydzi owszem, bardzo źle potraktowali Jezusa, ale czy to daje nam prawo by ich zgładzić? Czy Jezus nie nakazywał wybaczać i miłować nawet wrogów? a co mówi Pan Luter twój guru protestancki? no mamy wyżej właśnie, czekam na twój komentarz do tych dwóch fragmentów a potem ci wkleje jeszcze pare innych bardzo interesujących cytatów z Lutra - ukrytego szatana, który pod pozorem "dobra" sieje tylko zło i zamęt, rozbija Kościół Apostolski i wzywa do zaprzestania Eucharystii!!!!

Gość gosc
43 minuty temu, martyna 33 napisał:

Odpowiesz za to przed Panem Jezusem. 

ale ty jesteś żałosna Martyna, to są słowa samego Jezusa a ty masz do tego jakieś sapy? ty jesteś naprawdę jakaś opętana albo po prostu głupia

Gość gosc

Nie można wyrywać wersetów z tekstu jak nam wygodnie.

no to jest właśnie podstawa protestanckiej interpretacji, stąd 40tys odłamów protestanckich

x

co właśnie akurat znów czynisz

"Kiedy kosciół głosi Ewangelię, jest to przesłanie przebaczenia grzechów w mocy Ducha Świętego. Dlatego jest głoszone, że ci którzy wierzą w Pana Jezusa, mają przebaczone grzechy." niby skąd ty taki wniosek wysnułaś? na podstawie czego? znowu dowolna interpretacja protestancka?

Gość Poznaj
5 minut temu, martyna 33 napisał:

Nie można wyrywać wersetów z tekstu jak nam wygodnie. Lecz musimy patrzeć na całe Pismo Święte. Dlatego przytoczę PEŁEN KONTEKST tych słów. Wersety te zawierają Janową wersję "Wielkiego Posłannictwa", które jest kulminacją całej ewangelicznej prezentacji Jezusa Chrystusa jako posłanego przez Ojca (Jan 3.17). Posłany (Jezus) teraz stał się Posyłającym, wysyłając Swoich wyznawców. By składali o Nim świadectwo i byli Jego reprezentantami. Wszystkie trzy Osoby Boskie, a więc Trójca Święta, są włączone w to posłanie. Tak jak Bóg Ojciec posłał Boga Syna - Jezusa. Tak teraz Chrystus posyła Swoich uczniów (Jan 20.21), dajac im Boga, Ducha Świętego. Jeżeli chodzi o odpuszczenie grzechów i ich zatrzymaniu. Kiedy kosciół głosi Ewangelię, jest to przesłanie przebaczenia grzechów w mocy Ducha Świętego. Dlatego jest głoszone, że ci którzy wierzą w Pana Jezusa, mają przebaczone grzechy. A ci którzy nie uwierzą w Niego, niestety nie mają ich przebaczonych. To jest odzwierciedleniem tego, co Bóg w niebie już uczynił (Mat. 16.19). Musisz lepiej zrozumieć treść Pisma Świętego, zamiast innych obrażać.

Yyy nie nie, wyraźnie Powiedział tutaj. Nie przekręcaj. Tak szczerze to nie chce mi się na ten temat dyskutować, bo nie mam teraz czasu - mam egzaminy. Ale nie chce mi się wierzyć, ze tak można przekręcić słowa wprost powiedziane. Przeczytaj sobie oryginalne teksty, ale wtedy musiałabyś znać podstawy greki a to już trudniejsze. Nie wyrwałam tego z kontekstu, Jezus przyszedł i powiedzial wezmijcie Ducha Świetego, komu odpuścicie będzie odpuszczone komu zatrzymanie będzie zatrzymane. Nie powiedzial tego do wszystkich, którzy w niego wierzyli, tylko do apostołów, do jego wybranych, przyszedł tam gdzie znajdowali się Jego uczniowie. Można również w tym momencie przypomnieć słowa Pana Jezusa do św. Piotra o tym, ze czyni go głową Kościoła i, ze co zawiąże na ziemi będzie zawiązane w niebie co rozwiąże na ziemi będzie zawiązane w niebie. Trudno pojąć czemu Da grzesznikowi taką władzę, ale tak zrobił. Wg Ciebie Kościół błądził 1500 lat i nie był prowadzony przez Ducha Świetego? Pojawił się luter 1500 lat po zmartwychwstaniu i nagle stwierdza, ze on wie lepiej? Poza tym św. Piotr wyraźnie pisze, ze Pismo trzeba interpretować we wspólnocie, nie można tego robić samodzielnie. Można odnosić prawdy zawarte w nim do siebie, ale nie można ich samodzielnie interpretować, wkładać w usta Jezusa coś czego nie powiedział. W tym wersecie wyraźnie mówi o władzy odpuszczania jaką nadaje  apostołom. Nie mówi nic o tym co napisałaś, ze sama wiara odpuszcza grzechy. Diabeł tez wie, ze jest Bóg czy to z automatu odpuszcza jego grzechy? 

http://www.kofc.org/un/pl/resources/cis/cis108.pdf strona 23 

Nie jestem Ci wrogiem, w Chrystusie wszyscy jesteśmy braćmi. 

Gość Iksinski
4 minuty temu, PanTosziro napisał:

dyskuja o religii to domena bezrobotnych pasozytow, normalni pracujacy ludzie nie maja na to czasu

@panTosziro to co tu robisz, skoro takie zapracowany? 

Gość gosc

gość Poznaj, tutaj wielu próbuje nawrócić Martyne i przede wszystkim namówić ją do zaprzestania tej nienawiści którą sieje przeciwko Kościołowi, ale do niej od lat nic nie trafia, ta sekta protestancka wyprała jej mózg nieodwracalnie

dla mnie jej największym s/k/u/r/w///y/s//y//n/s/t/w/e//m jest to ze odciąda ludzi od Eucharystii, podważa ją, neguje itd przecież to jest szatański plan, tylko jemu mogłoby na tym tak bardzo zależeć, no i niestety protestantom również, zwiedzionych przez masona Lutra

Gość gosc

Martyna wczoraj pisałaś że jesteśmy kłamcami i oszustami. Dziś piszesz że to niezdrowa nauka. Codziennie piszesz coś wrednego i złośliwego na KK i katolików, bo bez tego dzień byś miała zmarnowany. Jak się sytuacja odwróciła, i padło kilka niemiłych słów na temat nauk protestanckich, to nagle się wywyższamy i uważamy innych za głupszych. Przecież to Ty cały czas piszesz "czytajcie Biblię" "czytajcie ze zrozumieniem" abyś ludzi za i'd'i'o't'ów miała, czy jak tam napisałaś - za bezmózgowców. To Ty masz nas za gorszych bo zwiedzionych,  bo nie chcemy iść za protestantami. Znam Pismo, znam nauki katolickie i protestanckie. Wybór jest da mnie jasny, widać Bóg ma dla mnie inne plany. Na forum trafiasz na różne osoby, na poszukujące i całkowitych ignorantów. Wiem że dla Ciebie z takowymi najlepiej się rozmawia. Schody zaczynają się jak natykasz na na swej drodze utwierdzonego katolika, obeznanego z naukami.

gość Poznaj potrzeba nam tu Ciebie

Gość Iksinski
56 minut temu, PanTosziro napisał:

kto powiedzial ze jestem zapracowany xD po prostu uswiadamiam was jakimi strupami spolecznymi jestescie xD

Fajnie, cieszę się, ze dowartościowales się zgnojeniem innych

Gość gość

Ostatnio, to jakoś przed pierwszą komunią 😊

Gość gosc
5 minut temu, martyna 33 napisał:

Człowiek naprawde wierzący i kochający Boga, to po poznaniu kłamstw, powinien sam szukać prawdy. Nawet jeśli jest w KK. A więc powinien czytać Pismo Święte i wtedy Bóg dalej go poprowadzi. Wtedy otworzy mu oczy i przekona serce. Ale ty działasz dosłownie jak jakiś działacz i wcale nie chcesz poznać prawdy. 

właśnie że ja znam prawdę, ty jej nie znasz i dlatego ją przeinaczasz

a czemu sie nie odniesiesz do tego co twój Luterek głosił o żydach albo że Bóg najpierw musi być szatanem albo o tym że Jezus katolicki jest przeicwko rozwodom i antykoncepcji a protestancki zezwala, no czemu zawsze odnosisz sie TYLKO do tego co tobie pasuje? a nigdy do niewygodnych faktów protestanckich

Jezus protestantów vs Jezus katolików
Jeden dopuszcza rozwody = drugi mówi: nie, nie ma rozwodów
Jednemu nie przeszkadza antykoncepcja = drugi mówi: nie, nie ma antykoncepcji
Jeden mowi: Moja matka to zwykła kobiecina, uciekaj kobito do garów = Drugi mówi: Moja matka to jest Królowa

powiedzcie mi który Jezus jest prawdziwy?

grzech ułatwia życie, po co sie męczyć, można włożyć Jezusowi w usta pewne słowa, tak jak ludziom pasuje i hulaj dusza piekła nie ma, rozwody, antykoncepcje itd

https://f.kafeteria.pl/temat-7546120-prawda-o-protestantach-i-ich-guru-marcinie-lutrze-w-dwoch-prostych-cytatach-tego-co-glosil/

x

na KK to ty byś najlepiej cały dzień ujadała od rana do wieczora, ale k,u,r,e,s,t,w,a protestantów to ty wolisz przemilczeć, udajesz ze tego nie widzisz. To jest właśnie cała prawda o tobie, źdźbło widzisz u innych, a belki u siebie nie