Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Marzę o beztrosce i przyjemnościach. Dlaczego wielu ludzi marzy zamiast tego o trudach i obowiązkach?

Polecane posty

Gość gość

Ja marzę o słoneczku, plaży, zachodach słońca, romantyzmie, seksie, wędrówkach górskich, rowerowych, pięknych widokach, pięknych zapachach, uniesieniach, orgazmach.

Natomiast większość kobiet marzy o śmierdzących zapaćkanych pieluchach, nieprzespanych nocach, braku czasu żeby się podrapać, braku pieniędzy i braku wszystkiego tego o czym ja marzę - nie potrafię tego pojąć - ktoś mi wytłumaczy?

Gość Gość

Tez im sie dziwie...

Gość Kiss

Ja planuję dziecko, a to nie oznacza, że marzę o osranych pieluchach. Przyszła teściowa zadeklarowała pomoc. Oczywiście czasem też zmienię pieluchę, to chyba normalne? A zwiedzać Polskę i świat zamierzam tak czy inaczej i realizuję to, mam też hobby.

Gość gość
39 minut temu, Gość Kiss napisał:

Ja planuję dziecko, a to nie oznacza, że marzę o osranych pieluchach. Przyszła teściowa zadeklarowała pomoc. Oczywiście czasem też zmienię pieluchę, to chyba normalne? A zwiedzać Polskę i świat zamierzam tak czy inaczej i realizuję to, mam też hobby.

Z tego co widzę po znajomych, którzy mają dziecko, to odkąd je mają, to nie maja czasu na nic a ich życie kręci się tylko wokół dzieci

11 minut temu, Gość gość napisał:

Z tego co widzę po znajomych, którzy mają dziecko, to odkąd je mają, to nie maja czasu na nic a ich życie kręci się tylko wokół dzieci

Sama prawda. Jeśli kobieta tak mocno chce dzieci to sama powinnaś siedzieć w pieluchach 

Gość Człowiek nikt

Bez dzieci nic po nas nie pozostanie tylko nawóz. A życie przyjemnościami to tylko ucieczka od egzystencjalnej pustki. 

Gość gość
4 minuty temu, Gość Człowiek nikt napisał:

Bez dzieci nic po nas nie pozostanie tylko nawóz. A życie przyjemnościami to tylko ucieczka od egzystencjalnej pustki. 

A jakie ma znaczenie co będzie kiedy już umrzemy i nie będziemy świadomi?

Gość Człowiek nikt
9 minut temu, Gość gość napisał:

A jakie ma znaczenie co będzie kiedy już umrzemy i nie będziemy świadomi?

To że cząstka nas będzie dalej trwała. Świadomość już nie, ale myślenie o tym co wychodzi ponad nasze instnienie jako jednostka daję przynajmniej poczucie wpływu na rzeczywistość przekraczająca nasze istnienie. Dzięki takiemu myśleniu dzisiejsze pokolenie żyje i zmienia rzeczywistość. Nasze życie to nie tylko my ale walka o życie i zmaganie się z przeciwnościami niezliczonej liczby pokoleń. Dzięki tym co wygrali jesteśmy, a ci co przegrali zostali wymazani na zawsze.

Gość Kiss
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

Ja mam znajomych, którzy mimo posiadania dzieci realizują, co chcą.