Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

BÓG JEST ZŁY!

Polecane posty

Gość Gość

Czy jest tu ktoś jeszcze kto pojął tę prostą prawdę? Bóg jest zły i zależy mu na naszym cierpieniu. Stworzył bezwzględną naturę. Ból, choroby, śmierć, zło i piekło, do którego wszyscy trafią, bo wystarczy byle przewinienie, żeby się tam znalezc i na sądzie ostatecznym każdy z was usłyszy: sorry nie zasłużyłeś na wejście do raju, bo kilka minut przed śmiercią miałeś jakaś nieczystą myśl, albo 20 lat temu coś tam zrobiłeś. 

Gość gość 666

Nie zły, ale sprawiedliwy dlatego wydaje ci się ci zły, zły to ja jestem 😛

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Czy jest tu ktoś jeszcze kto pojął tę prostą prawdę? Bóg jest zły i zależy mu na naszym cierpieniu. Stworzył bezwzględną naturę. Ból, choroby, śmierć, zło i piekło, do którego wszyscy trafią, bo wystarczy byle przewinienie, żeby się tam znalezc i na sądzie ostatecznym każdy z was usłyszy: sorry nie zasłużyłeś na wejście do raju, bo kilka minut przed śmiercią miałeś jakaś nieczystą myśl, albo 20 lat temu coś tam zrobiłeś. 

Co do przewinien - spowiedź i żal za grzechy+zadośćuczynienie zalatwia problem. Uważasz się za mądrego, skoro krytykujesz Boga a nie zaplanujesz nad myślami? 

Gość Gość
6 minut temu, Gość gość 666 napisał:

Tez nie jesteś zły,  co najwyżej źle postępujesz,  gdybyś faktycznie był zły, nie przyznalb6s się do tego a wyszukiwał argumenty przeciw tej tezie. 

Gość gośc 666

nie do końca spowiedź załatwia problem dlaczego? już wyjaśniam po pierwsze nie odpowiadasz przed człowiek tylko przed bogiem więc dużą rolę odgrywa tu kto cie spowiada musi to być ksiądz prawy aby bóg cie wysłuchał, druga sprawa sama spowiedź to żal samego siebie nie boga.

Gość 1111

Jeżeli już to Ludzie  są źli przez narkotyki i alkohol zniszczeni 

Gość Gość
33 minuty temu, Gość gość 666 napisał:

No dobrze, ale co z tymi wszystkimi modlitwami jakie nasze kochane osoby zmawiają po śmierci dla nas?Albo msze w naszej intencji?