Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna1929191

Podejrzenia przemocy wobec 5 latki

Polecane posty

Gość dziewczyna1929191

Mam podejrzenia, ze dziecko jest bite przez rodzicow. 

Powiedzcie mi czy dzieci sa agresywne bez powodu? Dziewczynka, ktora ma 5 lat dzisiaj uderzyla mnie bardzo silnie w twarz gdy powiedzialam jej, ze nie moge sie z nia bawic w berka. Wielokrotnie widzialam jak jej tata na nia krzyczy albo potrafi nia potrzasnac publicznie. Z drugiej strony bardzo czesto ja caluje i przytula i pozwala jej sie bawic, po czym gdy mala sie rozkreca i zaczyna byc glosno on na nia krzyknie. (zdaje sobie, ze nie jest to wlasciwe bo daje dziecko sprzeczne sygnaly) Nigdy nie widzialam, zeby ja przy mnie uderzyl. Nie wiem co sie dzieje za zamknietymi drzwiami. 

Jestem wyczulona na przemoc. Po prostu zastanawia mnie, czy dzieci potrafia byc az tak agresywne bez powodu? Rozumiem, ze dzieci placza itd. ale ta mala dziewczynka po mojej odmowie, powiedziala mi ze jestem niedobra i naprawde silnie mnie uderzyla w twarz. 

To pytanie szczegolnie skierowane do rodzicow malych dziecim, ktore maja doswiadczenie w tej kwestii. Nie chce robic rabanu bez pwoodu ale nie chce tez godzic sie na przemoc wobec dzieci. 

Uprzedzam pytania, ten czlowiek jest moim szefem (praca w gastro), wiec nie mam z nim przyjacielskiego kontaktu.