Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do katolików

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do katolików!

Tak jedziecie na tym forum na islam, muzułmanów, na Świadków Jehowy, na sekty ,na ruskich, prawosławnych, na komunistów rządzących wciąż Polską (typu Buzek, Kwaśniewski), na Żydów, żydomasonów i żydokomunę!!! Mówicie że religia katolicka jest najprawdziwsza, bo katolicy czczą papieża, i uznają tradycję !!!

ale - wiele osób źle wypowiada się o katolickich kościołach - budynkach . te kościoły które buduje się od iluś lat w Polsce są nowoczesne, abstrakcyjne i modernistyczne , a przecież Kościół sprzeciwia się zawsze abstrakcyjnym formom i nowoczesności !!!!  to chyba pokazuje jak bardzo "nowoczesność" przenika Kościół od środka i to jest mój zarzut wobec Kościoła Katolickiego - że jest za bardzo pobłażliwy i nowoczesny. 

Gość ewu

Dla jasności: ja osobiście na nikogo nie jadę. Co do prawdziwości wiary: cóż, chyba każdy człowiek, w każdej wierze, uważa, że jego religia jest tą właściwą - gdyby tak nie uważał, to zmieniłby wyznanie, prawda?

Mnie osobiście nie podobają się nowoczesne kościoły, po prostu mam inne upodobania architektoniczne;) Ale nigdy nie słyszałam, by "Kościół sprzeciwiał się abstrakcyjnym formom i nowoczesności"! Mam wrażenia, że mylisz jakieś pojęcia. Co do pobłażliwości i - chyba to masz na myśli - chęci przypodobania się "współczesnym", to się z Tobą zgadzam; też tak uważam. Jak to ktoś powiedział - w niebie na szczęście nie ma żadnych reform:)))

Pozdrawiam

Gość Gość

Mój zarzut do kościoła to pedofilia w kościele oraz pazerność i zachłanność kościoła

Gość qqq

jesteś chrześcijaninem bo masz polskie obywatelstwo musiałbyś zmienić  obywatelstwo ale widać że masz masz swoje urojenia i inne poglądy ale polecam ci udać się do psychiatry na leczenie bo z tobą coś nie tak widać masz źle poukładane w głowie 

Gość gość

cała ta sztuka abstrakcyjna nie jest żadną sztuką - i nie powinna być nazywana sztuką - 

Gość gość
1 minutę temu, Gość qqq napisał:

jesteś chrześcijaninem bo masz polskie obywatelstwo musiałbyś zmienić  obywatelstwo ale widać że masz masz swoje urojenia i inne poglądy ale polecam ci udać się do psychiatry na leczenie bo z tobą coś nie tak widać masz źle poukładane w głowie 

To tekst do autorki?

Gość gość

Wy widać akceptujecie te abstrakcyjne , nowoczesne kościoły katolickie?

bez wizerunków świętych, błogosławionych , bez symboliki religijnej, bez tabernakulum ….

Gość gość

tak zachłannie Katolicy bronią swojej wiary katolickiej, nie widzą że od środka w Kościele źle się dzieje !

Gość gość

Ciekawe, czy jak geje będą brać śluby w waszych kościołach  - to go będziecie bronić przed ruskimi, przed jehowymi, przed islamem? Kościół Katolicki w ostatnich kilkudziesięciu latach jest bardzo pobłażliwy - nawet wobec homoseksualistów!

Gość 111

nie tylko kościół kary za zabicie osoby albo popełnianie przestępstwa też jest pobłażane za przejechanie człowieka dostaje sie kare pieniężna a za zabicie tylko 25 lat 

Gość 111

a za zabicie od 8 do 25 lat pozbawienia wolności 

Gość 111

no to spokojnie możecie przejeżdżać ludzi 

Gość gość

pamiętacie jak spłonęła ta katedra - symbol katolickiej Francji - piękny, stary, kościół. wątpię żeby odbudowali go w tym stylu co był.... , są ludzie, i katolicy, i niekatolicy - którym bardzo nie podobają się takie stare, piękne, tradycyjne kościoły....

Gość ewu
3 godziny temu, Gość gość napisał:

Wy widać akceptujecie te abstrakcyjne , nowoczesne kościoły katolickie?

bez wizerunków świętych, błogosławionych , bez symboliki religijnej, bez tabernakulum ….

A nie, kościół bez tabernakulum to dla mnie nowość, jeszcze się z tym nie spotkałam:D