Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola

Czy są tutaj osoby wierzące? Mam pytanie

Polecane posty

Gość Gość
4 minuty temu, brokeninside87 napisał:

czuło jedynie ból i cierpienie? tak nisko oceniasz własną miłość?

Miałam na myśli chwilę gdy się rodzil i te kilka chwil zaraz po porodzie. Gdy był w brzuszku był kochany tak bardzo jak to było możliwe. 

Gość Gość
7 minut temu, brokeninside87 napisał:

😄 to się kurfa zdecydujcie

a) nie istnieje, wszystko jest losowe

b) istnieje, i chce nam do'j;e;pać

c) nie istnieje i jest to jego wina

d) nie istnieje, ale zsyła cierpienie

Przecież każdy może mieć swoje zdanie na ten temat. Mamy przeprowadzić głosowanie, czy jak i wybrać jedną opcję?

Gość znaw

jak Bóg moze pomoc kobiecie, skoro kobieta urodzila sie aniolem a szatan ją opetal i szuka ksiecia, a sama ma nic do zaoferownia?

Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Miałam na myśli chwilę gdy się rodzil i te kilka chwil zaraz po porodzie. Gdy był w brzuszku był kochany tak bardzo jak to było możliwe. 

no widzisz, czyli możliwe, że czuł coś więcej 🙂 bardzo Ci współczuję, używasz bardzo ciężkiego argumentu, licz się z tym, że ktoś to odbierze jako manipulację emocjonalną. 

każdy kiedyś umrze. każdy zaliczy śmierć i  jeszcze małe "śmierci" przez całe nasze życie. 

na szczęście Chrystus poprawił nasze relacje z Bogiem, które knociliśmy w Starym Testamencie.

i teraz KAŻDY ma wybór, żeby wyjść z tego z twarzą, umrzeć w chwale i żyć lżej tak naprawdę. każdy ma ten wybór, mimo że z niego zrezyguje milion razy

ja naprawdę radzę czytać Pismo Święte, nie fora

Gość Menge

A mnie zastanawia to ze skoro wierzący powinni brac przykład z Jezusa i żyć według jego przykazań bla bla bla a widać po wypowiedziach choćby niektórych katoli tu na forum jak przepełnieni są nienawiścią. Niby chca bronić kościoła wiary itp ale drugiego utopiliby w łyżce wody

1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Przecież każdy może mieć swoje zdanie na ten temat. Mamy przeprowadzić głosowanie, czy jak i wybrać jedną opcję?

po prostu czasem mi się wydaje, że ateolewacy to jeden program komputerowy 😮

Gość Gość
9 minut temu, Gość Ola napisał:

Czy niektórzy z was nie potrafią czytać??? Prosiłam o wypowiedzi osób wierzących a nie prowokatorów pragnących zacząć g.burze. 

Do osoby która straciła dziecko. Wyrazy współczucia. Wiem ze żadne słowa nie są w stanie cię pocieszyć, ale mam nadzieje ze kiedyś poczujesz jeszce radość w sercu. Trzymaj się. 

Przeszkadza ci to, że ktoś ma swoje zdanie na temat boga i je wypowiada?

Przed chwilą, Gość Menge napisał:

A mnie zastanawia to ze skoro wierzący powinni brac przykład z Jezusa i żyć według jego przykazań bla bla bla a widać po wypowiedziach choćby niektórych katoli tu na forum jak przepełnieni są nienawiścią. Niby chca bronić kościoła wiary itp ale drugiego utopiliby w łyżce wody

jeśli mowa o mnie to właśnie topię Cię w łyżce kawy 😄

nie dam sobie uciąć ogona za słuszność żadnego wyznania chrześcijańskiego, już apostoł Paweł zapowiadał, że będzie z tym dramat jeśli chodzi o różnice itd. 

Gość Gość
7 minut temu, brokeninside87 napisał:

no widzisz, czyli możliwe, że czuł coś więcej 🙂 bardzo Ci współczuję, używasz bardzo ciężkiego argumentu, licz się z tym, że ktoś to odbierze jako manipulację emocjonalną. 

każdy kiedyś umrze. każdy zaliczy śmierć i  jeszcze małe "śmierci" przez całe nasze życie. 

na szczęście Chrystus poprawił nasze relacje z Bogiem, które knociliśmy w Starym Testamencie.

i teraz KAŻDY ma wybór, żeby wyjść z tego z twarzą, umrzeć w chwale i żyć lżej tak naprawdę. każdy ma ten wybór, mimo że z niego zrezyguje milion razy

ja naprawdę radzę czytać Pismo Święte, nie fora

Ja również radzę czytać Biblię. I unikać "uczonych w piśmie" i wszelkich doktryn religijnych.

Czy niektórzy z was nie potrafią czytać??? Prosiłam o (…)

x

🙂😄 błagam, powiedz, że sformułowałaś to specjalnie tak

genialne

masz generalnie problemy

z proszeniem 😄

Ja również radzę czytać Biblię. I unikać "uczonych w piśmie" i wszelkich doktryn religijnych.

ale w sumie dlaczego? bo ja nie jestem kompletnie przeciwna sola scriptura, ale sugerowanie, że nikt nic mądrego w tym temacie nie napisał, tylko Twój własna interpretacja Biblii jest najtwojsza wydaje mi się być... niedojrzała?

Gość Gość
9 minut temu, brokeninside87 napisał:

po prostu czasem mi się wydaje, że ateolewacy to jeden program komputerowy 😮

To chyba bardziej pasuje do teistów.

Gość Gość
5 minut temu, brokeninside87 napisał:

ale w sumie dlaczego? bo ja nie jestem kompletnie przeciwna sola scriptura, ale sugerowanie, że nikt nic mądrego w tym temacie nie napisał, tylko Twój własna interpretacja Biblii jest najtwojsza wydaje mi się być... niedojrzała?

Jeśli uważasz dogmaty za mądre to już twoja sprawa.

To chyba bardziej pasuje do teistów.

może obydwoje mamy dysonans poznawczy 😮

Jeśli uważasz dogmaty za mądre to już twoja sprawa.

nie rozumiem, czemu te wszystkie Tomasze z Akwinu itd. to  d'e'b'i'l'e Twoim zdaniem

Gość Bebsbsb

Brokeninside 

ty obleśna szmato. Mam nadzieje ze zdechniesz na raka sromu i odbytu. Ty sciero za je pana!!! Zdychaj kurfo. Masz grzyba w picie i pewnie stad ta agresja ... bura. Zdychaj w męczarniach 

Gość Gość
5 minut temu, brokeninside87 napisał:

nie rozumiem, czemu te wszystkie Tomasze z Akwinu itd. to  d'e'b'i'l'e Twoim zdaniem

A widziałaś cudzysłów? 

Gość Ola
10 minut temu, Gość Gość napisał:

Przeszkadza ci to, że ktoś ma swoje zdanie na temat boga i je wypowiada?

Ale nikt cię o zdanie nie pytał 

1 minutę temu, Gość Bebsbsb napisał:

Brokeninside 

ty obleśna szmato. Mam nadzieje ze zdechniesz na raka sromu i odbytu. Ty sciero za je pana!!! Zdychaj kurfo. Masz grzyba w picie i pewnie stad ta agresja ... bura. Zdychaj w męczarniach 

wieczi Ciebie tutaj nie mogło zabraknąć, wiem

Gość Brokeninside

Ile ty sciero już lat siedzisz na tej zjepanej kafeterii. To jedyne twoje życie, bo w realu jesteś śmieciem ty brudna s u Ko 

Gość Gość
5 minut temu, Gość Ola napisał:

Ale nikt cię o zdanie nie pytał 

Jeśli ci się coś nie podoba, to idź na jakieś zamknięte forum 🙂 Wtedy będziesz mogła decydować o tym kto, i w jaki sposób będzie się wypowiadał 🙂 Kryzysy wiary to jeden z moich ulubionych tematów 🙂 

Gość Ola

Szkoda ze trolle musza zawsze zaśmiecić cały temat. Masz racje pójdę na jakieś normalne forum. Żegnam 

Gość Brokeninside

I co zdechlas już brokeninside? To super. Teraz zjedzą cię robaki 

Gość Bbwbsb
Przed chwilą, brokeninside87 napisał:

gość Ola - obyś na innym forum została WYSŁUCHANA XD

Broken. Ty za s rana szmato do wycierania butów gardzę toba. Jesteś śmieciem zdychaj na raka 

Gość gość

Ja generalnie byłam praktykującaka katoliczka. Ale dopiero jako dorosła przeczytałam  P Św.  Mój kryzys zaczął się od kryzysu katolickiego- odrzucanie kultu świętych,  Maryi, odrzuca mnie ta adoracja obrazów,  figur itd. Różańce. Litanie. Zaczęłam modlić się własnymi słowami plus Ojcze Nasz, jak uczył Jezus. Z czasem coś we mnie pękło  (dużo złych rzeczy w życiu i brak miejsca w jakiejkolwiek wspólnocie religijnej) i teraz wyznaje raczej deizm. 

7 minut temu, Gość gość napisał:

Ja generalnie byłam praktykującaka katoliczka. Ale dopiero jako dorosła przeczytałam  P Św.  Mój kryzys zaczął się od kryzysu katolickiego- odrzucanie kultu świętych,  Maryi, odrzuca mnie ta adoracja obrazów,  figur itd. Różańce. Litanie. Zaczęłam modlić się własnymi słowami plus Ojcze Nasz, jak uczył Jezus. Z czasem coś we mnie pękło  (dużo złych rzeczy w życiu i brak miejsca w jakiejkolwiek wspólnocie religijnej) i teraz wyznaje raczej deizm. 

no ale to jest takie potrzebowanie społecznego poziomu słuszności, nie wierze w Boga, bo nikt nie robi dobrze wiary w Boga 🤔

Gość Gość
5 minut temu, Gość Ola napisał:

Szkoda ze trolle musza zawsze zaśmiecić cały temat. Masz racje pójdę na jakieś normalne forum. Żegnam 

Powodzenia! A może lepiej swój kryzys wiary wykorzystać raczej do przezwyciężenia zabobonu i do zastanowienia się nad sensem tego w co CHCESZ na siłę uwierzyć i co próbowano ci wmówić przez lata indoktrynacji religijnej (średnio udanej). Sam kryzys wiary świadczy o tobie bardzo dobrze. Jesteś skłonna do refleksji i samodzielnego myślenia, ale coś nie pozwala ci na to, aby rozum zwyciężył.

Gość alka
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

1) biblia jest prawdziwa - stanowi nierzadko źródło dla historyków, wiec nie wiem co ty pierdo lisz

No jako zapiski z dawnych lat czy pozycja literacka owszem ale jako podstawa wiary i dowód na istnienie Boga? Nie rozśmieszaj mnie. Dla mnie to taki sam dowód na istnienie Boga jak Saga Zmierzch na istnienie wampirów i wilkołaków.  W dodatku w Apokalipsie jest mowa o płaskiej ziemii więc wiesz...

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Ola napisał:

Przechodzę coś w rodzaju kryzysu wiary. Czy zdarzyło wam się coś takiego ze zastanawialiście się czy Bog w ogóle istnieje czy został wymyślony przez ludzi? Przecież dowodów na jego istnienie jest tyle co na istnienie świetego Mikołaja czy Batmana. Szukałam odpowiedzi w Biblii ale tam już są takie nieścisłości. Mnóstwo przemocy, kazirodztwo itp. Jak prosiłam Boga o pomoc w jakiejś kwestii to często zupełnie nie byłam wysłuchana. Poza tym jak kochać kogoś kogo nie znamy, nie widzimy, nie czujemy, wiemy o nim tylko tyle co napisano w Biblii która tez nie wiadomo czy jest prawdziwa. 

Kryzys wiary chyba każdy przechodzi 😉

Polecam Ci przeczytać choćby jedną książkę Szymona Hołowni.Są w bibliotece.Dzięki niemu nie mam żadnych pytań.Pozdrawiam 🙂