Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewaewa28

Problemy w zwiazku proszę o pomoc

Polecane posty

Gość ewaewa28

Witam wczoraj przy obiedzie mama z babcią zwróciła mi uwagę że powinnam schudnąć bo za dużo waże. Kazały mi pójść na fitness poćwiczyć i zapytały mojego narzeczonego czy mu to nie przeszkadza że jestem przy kosci. A on nie obronił mnie , tylko powiedział że faktycznie mogłabym parę kg zrzucić. Waże 80 kg przy wzroscie 162 🙂  Lecze sie sterydami dermatologicznie i dlatego mi sie przytyło od nich.. Poradzcie jak powinnam sie zachować po tym fakcie ...

Gość Asban

Moim zdaniem po tym fakcie powinnaś jak najszybciej zapisać się na ten fitness. Pozdrawiam, koleżanka z problemami metabolicznymi.

Gość ewaewa28

Asban 
Jestem zapisana ćwidzę już 2 tygodnie 🙂 i nawet schudłam 1 kg , chodzi mi o zachowanie narzeczonego że nie stanął w mojej obronie ... Mógł powiedzieć że mu się podobam i że jak bedzie chciała to schudnie czy coś a on zachował sie standalicznie..

Gość Asban

Skandalicznie zachowałby się, gdyby Cię rzucił, ponieważ jesteś gruba. Nie wyzywał Cię od grubasów, nie rzucił, nawet nie on zaczął temat Twojej tuszy. Nie robił Ci wyrzutów. 
Skoro już chodzisz na fitness, możesz rodzicom i jemu powiedzieć, że wiesz, że jesteś gruba i starasz się schudnąć, ale przykro Ci słyszeć komentarze i jak dalej wałkują tę sprawę. To powinno wystarczyć.

Przed chwilą, Gość ewaewa28 napisał:

Poradzcie jak powinnam sie zachować po tym fakcie ...

Powiedzieć im, jak się poczułaś w chwili, kiedy wszyscy na raz dotknęli tej delikatnej kwestii w tak bezpośredni sposób. Następnie wyjaśnić im powód takiego stanu rzeczy, że nie na wszystko ma się wpływ, szczególnie, kiedy się bierze inwazyjne leki, których częstym skutkiem ubocznym jest przybieranie na wadze. Warto, byś skonsultowała się z endokrynologiem i dietetykiem oraz zapewniła sobie aktywność fizyczną dla własnego dobrego samopoczucia.

Gość ewaewa28

To wiem , ale uważam że jako mój facet powinien jakoś zareagować na ich docinki ... Np odpowiedzieć że kocham swoją kobietę taką jaką jest , dla mnie jest piękna 🙂  Jak będzie chciała to schudnie ale mi to w zupełności nie przeszkadza 🙂 wczoraj zrobiłam mu o to awanturę i dziś się nie odzywam a on mnie przeprasza.... Ale bardzo mi jest przykro że nie stanął w mojej obronie..

Gość ewaewa28

To wiem , ale uważam że jako mój facet powinien jakoś zareagować na ich docinki ... Np odpowiedzieć że kocham swoją kobietę taką jaką jest , dla mnie jest piękna 🙂  Jak będzie chciała to schudnie ale mi to w zupełności nie przeszkadza 🙂 wczoraj zrobiłam mu o to awanturę i dziś się nie odzywam a on mnie przeprasza.... Ale bardzo mi jest przykro że nie stanął w mojej obronie..

Gość Asban

Ma kłamać jeśli mu to przeszkadza? 

Gość gosc

Jezeli rzeczywiscie chcesz schudnac, to polecam polubic ostre potrawy przyprawiane pieprzem cayenne. Sam wazylem blisko stowe, a lubie ostre potrawy, ale pieprz czy tez paryka chilli zmienialy smak potrawy. Az odkrylem ten pieprz, dodawal ostrosci potrawom a nie zmienial smaku. Z czasem dodawalem go coraz wiecej do potraw i zaczalem bez zmieniania diety chudnac, nie wiedzialem dlaczego, poczatkowo myslalem ze to przez tabletki metformax ktore dostalem z powodu cukrzycy typu drugiego nabytego przez nadwage bo te wspomagaja przy terapiach odchudzania, ale potem przeczytalem na wirtualnej polsce o tym pieprzu ze spala tluszcz nawet zalecano dodawac go troszke do kawy bo on spala tluszcz a kofeina przyspiesza metabolizm. W troche wiecej jak pol roku zrzucilem 30 kg a moj cukier sie ustabilizowal tak ze nie musze juz lykac metformaxu. Waga trosżke mi poszla w gore o 2 kg i tak sie utrzymuje. Oczywiscie dalej jem ostro ale juz nie tak jak wtedy.