Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata ze wsi

Zazdroszczę ludziom mieszkającym w Warszawie (jedynym dużym mieście w Polsce)

Polecane posty

Gość Agata ze wsi

W Warszawie jest 40 teatrów gdzie grają znani i lubiani aktorzy znani z telewizji oraz w Warszawie jest 40 kin, dwie Opery i Filharmonia, kilka tysięcy restauracji z całego świata, jest dużo ogromnych galerii handlowych, można zrobić karierę w korporacji, modelingu, w TV, w agencji reklamowej, firmie IT bo to wszystko ma siedziby w Warszawie, na każdym kroku można spotkać sławne osoby na ulicy, jest metro, tramwaje i lotnisko z którego można dolecieć na drugi koniec świata, są piękne szklane wieżowce, dziesiątki klubów, pubów, dyskotek. Warszawa nigdy nie śpi i w Warszawie we wszystkie dni w roku coś się dzieje... 

Gość Agata ze wsi

😄

Gość Agata ze wsi

🙂

Gość uodziłam się w mieście

Jak byś została na wsi to byś miała opłacany KRUS i emeryturę , a gotować, prać, zajmować się dziećmi i domem - wszędzie trzeba - i na wsi, i w mieście. Patrząc na kobiety ze wsi i z miasta - widzę że - te ze wsi w dzisiejszej Polsce - mniej w swoim życiu pracują od tych z miasta!

Mało tego znam kobiety z miasta co nie wypracowały sobie minimalnej emerytury..... 

Gość Agata ze wsi
5 minut temu, Gość uodziłam się w mieście napisał:

Jak byś została na wsi to byś miała opłacany KRUS i emeryturę , a gotować, prać, zajmować się dziećmi i domem - wszędzie trzeba - i na wsi, i w mieście. Patrząc na kobiety ze wsi i z miasta - widzę że - te ze wsi w dzisiejszej Polsce - mniej w swoim życiu pracują od tych z miasta!

Mało tego znam kobiety z miasta co nie wypracowały sobie minimalnej emerytury..... 

Ale w Warszawie jest wszystko 

Gość gość

Wieś dla młodego człowieka jest jak wiezienie. Można sie tylko depresji nabawić patrząc na kilka domów na krzyż, pola i brak czegokolwiek w promieniu kilometrów. 

5 minut temu, Gość Agata ze wsi napisał:

tak jest wszystko, włącznie z korkami które są na porządku dziennym 😩

Gość urodziłam się w mieście
2 minuty temu, Gość Agata ze wsi napisał:

tak, wszystko tam jest... i kluby gejowskie LGBT, i wielkie hipermarkety, i Pałac Kultury i Nauki (symbol Stalina), i Mcdonaldy (zagraniczny kapitał) 

- czekam  tylko od jakiegoś czasu na informację, że będzie jakaś nowa stolica Polski  - Warszawę ciężko będzie już przerobić....

Gość Namysłów wojew opolsk
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Wieś dla młodego człowieka jest jak wiezienie. Można sie tylko depresji nabawić patrząc na kilka domów na krzyż, pola i brak czegokolwiek w promieniu kilometrów. 

Najgorzej jest że na wsi nie ma gdzie wyjść i co robić i wszędzie jest daleko i bez samochodu ani rusz bo autobusy nie jeżdżą (jedyny plus to wsie podmiejskie pod dużym miastem które mają infrastrukturę miejską i komunikację autobusowa do miasta jak np Dobrzeń Wielki czy Zawada pod Opolem, bądź Długołęka, Mirków, Bielany Wrocławskie pod Wrocławiem itd 

8 minut temu, Gość urodziłam się w mieście napisał:

tak, wszystko tam jest... i kluby gejowskie LGBT, i wielkie hipermarkety, i Pałac Kultury i Nauki (symbol Stalina), i Mcdonaldy (zagraniczny kapitał) 

- czekam  tylko od jakiegoś czasu na informację, że będzie jakaś nowa stolica Polski  - Warszawę ciężko będzie już przerobić....

W Opolu też są kina, teatry, filharmonia i amfiteatr, oraz duże galerie handlowe zoo a nawet 4 "restauracje" McDonald's i 3  "restauracje" KFC itd... A w jakim mieście się urodziłaś, dużym czy małym? Ja urodziłem się w małym mieście powiatowym 

Gość uodziłam się w mieście
1 minutę temu, Gość Namysłów wojew opolsk napisał:

W Opolu też są kina, teatry, filharmonia i amfiteatr, oraz duże galerie handlowe zoo a nawet 4 "restauracje" McDonald's i 3  "restauracje" KFC itd... A w jakim mieście się urodziłaś, dużym czy małym? Ja urodziłem się w małym mieście powiatowym 

ja też jestem z małego miasta powiatowego! Ale Warszawy bardziej nie lubię od mojego małego miasta - bo to miasto bez kultury

Ja mieszkam na wsi Polkowskie (gmina Domaszowice) 15 km od Namysłowa (województwo Opolskie) zapewnie Namysłów kojarzysz z piwem które można w każdym supermarkecie w Polsce kupić, urodziłem się w 1998 roku w szpitalu w Namysłowie 

Gość urodziłam się w mieście

najbardziej w Warszawie nie lubię tego że:

- jest pełna zagranicznego kapitału,

- symboli Stalina

- i abstrakcyjnej architektury....