Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorota

Spiralka czy to dobry pomysł

Polecane posty

Gość 123

Tabletki są spoko ale moja żona ma mniejsze libido i co za tym idzie mniej orgazmow.

Gość 123

A dlaczego wychodzisz przed końcem ?

15 minut temu, Gość Dorota napisał:

W efekcie co miesiąc kupuję test ciążowy już mam zwyczajnie dosyć. Z resztą wydaje mi się że jemu też nie jest przyjemnie jak w najlepszym momencie wyciąga...

To musi być bardzo obciążające, takie ciągłe myślenie o ewentualnych konsekwencjach. Koniecznie coś z tym zrób. Mirena to faktycznie dobre rozwiązanie. Jeśli masz stałego lekarza, któremu ufasz, to załatw to u niego, jeśli nie, to  wcześniej porównaj ceny u kilku. Potrafią sporo się różnić.

Gość Dorota
12 minut temu, Kusza Myślivski napisał:

To musi być bardzo obciążające, takie ciągłe myślenie o ewentualnych konsekwencjach. Koniecznie coś z tym zrób. Mirena to faktycznie dobre rozwiązanie. Jeśli masz stałego lekarza, któremu ufasz, to załatw to u niego, jeśli nie, to  wcześniej porównaj ceny u kilku. Potrafią sporo się różnić.

Jest obciążające dlatego bardzo chce to zmienić. Niestety nienawidzę wizyt u ginekologa dawno nie byłam będę musiała się przemóc

16 minut temu, Gość Dorota napisał:

Jest obciążające dlatego bardzo chce to zmienić. Niestety nienawidzę wizyt u ginekologa dawno nie byłam będę musiała się przemóc

Przed wkładką niezbędny jest komplet badań, więc i cytologia. Potem oczekiwanie do miesiączki (bo wtedy "instaluje" się wkładkę). Dlatego nie zwlekaj, bo to i tak rozłoży się w czasie. Zobaczysz jaki to komfort psychiczny, kiedy można wszystko i zawsze. Powodzenia. 🙂 

Gość Dorota
12 minut temu, Kusza Myślivski napisał:

Przed wkładką niezbędny jest komplet badań, więc i cytologia. Potem oczekiwanie do miesiączki (bo wtedy "instaluje" się wkładkę). Dlatego nie zwlekaj, bo to i tak rozłoży się w czasie. Zobaczysz jaki to komfort psychiczny, kiedy można wszystko i zawsze. Powodzenia. 🙂 

Dziękuję. Jestem dobrej myśli. Jak tylko wyleczę infekcje gardła to się wybiorę, bo to faktycznie jeszcze trochę potrwa. Już się nastawiłam i mam nadzieję że się wszystko uda. Jeszcze raz dziękuję 😘😘😘

Gość Big
4 godziny temu, Gość 123 napisał:

A dlaczego wychodzisz przed końcem ?

Bo czasem ona albo ja mamy ochotę na finisz gdzie indziej. Zależy jak nas najdzie 🙂

Gość Big
4 godziny temu, Gość Dorota napisał:

Niestety nienawidzę wizyt u ginekologa dawno nie byłam będę musiała się przemóc

Nie rób tak. To podstawowy błąd kobiet. Jedna już się tak przejechała. Znajdź ginekologa do którego nabierzesz przekonania i chodź przynajmniej raz w roku. Cytologia i ust to podstawa! Zupełnie jak ze stomatologiem (chodź na te dolegliwości się nie umiera).

Zdrowa i przyjemności Ci życzę! 🙂

Gość Mika

Spirala to zły pomysły bo czesto wywołuje bezylenowce bardzo trudne do wyleczenia! Ja mam zawsze przy każdym badaniu cipki i zabiegu chłopaka który pilnuje sterylności gdyż często dochodzi do groźnych zakażeń pochwy bo rękawiczki chronią tylko ginekologa nie pacjenta! Raz podczas badania palpacyjnego pochwy chłopak spytał gina o nieszkodliwe antykoncepcje. Usłyszeliśmy że tylko wyśmiewany kalendarzyk i prezerwatywa nie szkodzi reszta jest szkodliwa na wątrobę itd....!

Gość Big
13 godzin temu, Gość Mika napisał:

Spirala to zły pomysły bo czesto wywołuje bezylenowce bardzo trudne do wyleczenia! Ja mam zawsze przy każdym badaniu cipki i zabiegu chłopaka który pilnuje sterylności gdyż często dochodzi do groźnych zakażeń pochwy bo rękawiczki chronią tylko ginekologa nie pacjenta! Raz podczas badania palpacyjnego pochwy chłopak spytał gina o nieszkodliwe antykoncepcje. Usłyszeliśmy że tylko wyśmiewany kalendarzyk i prezerwatywa nie szkodzi reszta jest szkodliwa na wątrobę itd....!

Piszesz kompletne bzdury! I to mnie tylko o wkładcem ale i o badaniu ginekologicznym. Od dawna piszesz jak to twój chłopak jest orzy każdym badaniu. Ciekawe, że moja kobieta od dawna ma wszystko w porządku? Jak to wytłumaczysz? Cud?

Mitoman/ka.

Gość Dorota

Jasne że kalendarzyk nie ma skutków ubocznych nie licząc ciąży oczywiście. Mam dość takiego sexu jak do tej pory. Już zdecydowałam się na spiralę, a co mnie czeka to się okaże.

Gość Big
1 godzinę temu, Gość Dorota napisał:

Jasne że kalendarzyk nie ma skutków ubocznych nie licząc ciąży oczywiście. Mam dość takiego sexu jak do tej pory. Już zdecydowałam się na spiralę, a co mnie czeka to się okaże.

Kalendarzyk jest o tyle dobry, o ile kobieta wiedzie życie pozbawione stresów. A i tu regularność nie do końca jest idealna. Każdy organizm jest inny. Wystarczy jedno wahnięcie i zaczyna się jazda.

Gość Genja
27 minut temu, Gość Big napisał:

Kalendarzyk jest o tyle dobry, o ile kobieta wiedzie życie pozbawione stresów. A i tu regularność nie do końca jest idealna. Każdy organizm jest inny. Wystarczy jedno wahnięcie i zaczyna się jazda.

Ja mam chłopaka i jest normalny więc mam stabilne życie i dlaczego stosujemy kalendarzy z powodzeniem. Jest również przy palpacyjnych badaniach i innych badaniach.