Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dokad jechac

Dokąd emigrować dla spokojniejszego życia?

Polecane posty

22 godziny temu, Gość Bedz napisał:

A patrz jaki BUFON. Siedź więc dalej na sachsach. Skoro nie wiesz gdzie posłać dzieci do szkoły, to gratuluję wyboru Państwa 🦌

lepiej siedziec na Sachsach niz w Polsce z takim burakiem jak ty w sąsiedztwie

Gość Czesiek
20 minut temu, dokad jechac napisał:

Dziekuje za odpowiedz. a jak jest z praca tam na północy? slyszelismy ze jest jej więcej niz tu w Sachsen?

Oczywiście przecież Saksonia to jedyne z czego słynie to z biedy i bezrobocia. Uciekajcie póki jeszcze macie czas i młodzi jesteście

7 minut temu, Gość Czesiek napisał:

Oczywiście przecież Saksonia to jedyne z czego słynie to z biedy i bezrobocia. Uciekajcie póki jeszcze macie czas i młodzi jesteście

no teraz jeszcze zaczyna słynąć z nazizmu i ksenofobii

Gość Czesiek
23 minuty temu, dokad jechac napisał:

no teraz jeszcze zaczyna słynąć z nazizmu i ksenofobii

To tym bardziej nie ma się nad czym zastanawiać.

Gość Karolina

A ja się im bardzo dziwię. Skoro gdzieś jest mi źle to szukam innego miejsca w którym będę szczęśliwa. A nie latam i zakładam wątki i pytam obcych ludzi, którzy ani nie znają dokladnie waszej sytuacji, ani nie byli we wszystkich krajach świata. Jednym się ułoży w Niemczech innym w Danii a jeszcze innym w Szkocji na przykład. To wy musicie sami podjąć decyzje. Wy wiecie co wam się nie podoba, co przeszkadza. Nikt nie podsunie wam rozwiązania gotowego pod nos.

Kolejna sprawa jeżeli jesteście ludźmi którym wiecznie coś się nie podoba to w każdym miejscu na ziemi znajdziecie jakieś minusy.

Region w Niemczech zmienic jest dziecinnie prosto wiec na prawdę nie rozumiem jaki macie problem. Przenoszę się gdzieś indziej a jak stwierdzam, że w tym kraju poprostu mi się nie podoba to jadę gdzie indziej

Gość Gość

Niestety ale takie osobniki jak autor, nie potrafiące utrzymać rodziny i nie umiejący żyć bezkonfliktowo z sąsiadami, gardzący swoim pochodzeniem z wybujałym ego ale nie mający nic do zaoferowania oprócz daj, daj, daj nigdzie nie będą akceptowani nawet na bezludnej wyspie, bo się nawzajem z małżonką i potomstwem własnym jadem powybijają.

Gość Ewka
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Niestety ale takie osobniki jak autor, nie potrafiące utrzymać rodziny i nie umiejący żyć bezkonfliktowo z sąsiadami, gardzący swoim pochodzeniem z wybujałym ego ale nie mający nic do zaoferowania oprócz daj, daj, daj nigdzie nie będą akceptowani nawet na bezludnej wyspie, bo się nawzajem z małżonką i potomstwem własnym jadem powybijają.

A ty znasz tą rodzinę i jak to nazwałeś tego osobnika? Po jakiego grzyba czepiasz się tej rodziny? Co o nich mozesz powiedziec? Pyta o emigracje a ty zaczynasz pluc jadem w jego rodzine? Widzisz chamstwo u kogos? w pierwszej kolejnosci zauwaz je u siebie. Ale w sumie to takie typowe widzisz u kogos a u siebie klapki na oczka 👎🏻

Gdzie autor napisal ze nie potrafi utrzymac rodziny? Albo ze oczekuje od zycia badz kraju tylko daj, daj? Bo z tego co zauwazylam napisal ze maja odlozone srodki finansowe zeby sie utrzymac w nowym kraju dobrych kilka miesiecy, wiec raczej nie o prace a spokojne zycie tu chodzi.

Serio? Wyemigrowal to powinien ten kraj wychwalac pod niebiosa? 

Powiedz skad Ty jestes? Jestes emigrantem? Jezeli tak, to widzisz same plusy tego kraju? Czy potrafisz dowalic rodakowi tylko dlatego ze mial na tyle jaj zeby dla dobra rodziny wyjechac z Polski a teraz ma keszcze czelnosc szukac czegos lepszego? 

Sorry chcesz zmieniac swiat? Zacznij od siebie.

Nie zarzucaj komus ze pluje jadem skoro zamiast pomoc sam to robisz

Gość Gość
19 minut temu, Gość Ewka napisał:

A ty znasz tą rodzinę i jak to nazwałeś tego osobnika? Po jakiego grzyba czepiasz się tej rodziny? Co o nich mozesz powiedziec? Pyta o emigracje a ty zaczynasz pluc jadem w jego rodzine? Widzisz chamstwo u kogos? w pierwszej kolejnosci zauwaz je u siebie. Ale w sumie to takie typowe widzisz u kogos a u siebie klapki na oczka 👎🏻

Gdzie autor napisal ze nie potrafi utrzymac rodziny? Albo ze oczekuje od zycia badz kraju tylko daj, daj? Bo z tego co zauwazylam napisal ze maja odlozone srodki finansowe zeby sie utrzymac w nowym kraju dobrych kilka miesiecy, wiec raczej nie o prace a spokojne zycie tu chodzi.

Serio? Wyemigrowal to powinien ten kraj wychwalac pod niebiosa? 

Powiedz skad Ty jestes? Jestes emigrantem? Jezeli tak, to widzisz same plusy tego kraju? Czy potrafisz dowalic rodakowi tylko dlatego ze mial na tyle jaj zeby dla dobra rodziny wyjechac z Polski a teraz ma keszcze czelnosc szukac czegos lepszego? 

Sorry chcesz zmieniac swiat? Zacznij od siebie.

Nie zarzucaj komus ze pluje jadem skoro zamiast pomoc sam to robisz

tylko nie posřaj się w gacie przygłupie 😃

Gość Ewka
18 minut temu, Gość Gość napisał:

Braklo Ci argumentow i tylko na cos takiego Cie stac 🙄🙄🙄 reprezentujesz soba dno dna tylko tyle powiem 🖕🏻 i nie bede sie wdawala w rozmowe z takimi ...ami bo szkoda i slow i nerwow i czasu tym bardziej.

Gość Rudek
1 minutę temu, Gość Ewka napisał:

Braklo Ci argumentow i tylko na cos takiego Cie stac 🙄🙄🙄 reprezentujesz soba dno dna tylko tyle powiem 🖕🏻 i nie bede sie wdawala w rozmowe z takimi ...ami bo szkoda i slow i nerwow i czasu tym bardziej.

Daj spokój i nie denerwuj się tekstami buraka. ...i nie sieją, sami się rodzą i nic z tym nie zrobimy.

Gość Zosia
24 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie masz nic ambitniejszego do powiedzenia? Zapomniałeś wyjąć słomę z butów i bolca z dupy 

Gość gość

Ja bym pojachała do Szwecji, może są tam muzułmanie (wcale nie tak dużo), ale nie wyszyscy z nich to terroryści, większość z nich których tam poznałam są bardziej wyluzowani niż typowy Polak pisiarz, poza tym ceny już nie są tak wysokie w porównaniu z Polską, bo u nas bardzo zdrożało wszystko. Ludzie kochają naturę tam a dopóki nie krzywdzisz innych nikt ci się nie bedzie wtrącał w życie. 

Gość Gość
14 minut temu, Gość Ewka napisał:

o jak się pajac oburzył, chyba już pupuścił gnoĵem w spodnie z tej wściekłości 😄

Gość Gość
12 minut temu, Gość Zosia napisał:

Nie masz nic ambitniejszego do powiedzenia? Zapomniałeś wyjąć słomę z butów i bolca z dupy 

a po co pisać coś ambitnego do takiego głũpka jak ty ?

Gość gość
6 minut temu, Gość gość napisał:

Ja bym pojachała do Szwecji, może są tam muzułmanie (wcale nie tak dużo), ale nie wyszyscy z nich to terroryści, większość z nich których tam poznałam są bardziej wyluzowani niż typowy Polak pisiarz, poza tym ceny już nie są tak wysokie w porównaniu z Polską, bo u nas bardzo zdrożało wszystko. Ludzie kochają naturę tam a dopóki nie krzywdzisz innych nikt ci się nie bedzie wtrącał w życie. 

P.S. Poznałam ich analnie.

Gość Karol
6 minut temu, Gość gość napisał:

P.S. Poznałam ich analnie.

Wlasnie za takich "polaczkow" nam wstyd poza granicami. Jestes ...em, który nic soba nie reprezentuje.Tylko tyle mozna stwierdzic czytajac twoje zalosne komentarze. Matka powinna ci zabrac internet zanim narobisz jej problemow.

Gość Jakubiak
13 minut temu, Gość Gość napisał:

o jak się pajac oburzył, chyba już pupuścił gnoĵem w spodnie z tej wściekłości 😄

Ja pierd**e ile ty masz lat? Bo inteligencja zatrzymales sie na etapie krewetki.

Gość gość
2 minuty temu, Gość Karol napisał:

Wlasnie za takich "polaczkow" nam wstyd poza granicami. Jestes ...em, który nic soba nie reprezentuje.Tylko tyle mozna stwierdzic czytajac twoje zalosne komentarze. Matka powinna ci zabrac internet zanim narobisz jej problemow.

i co w związku z tym ?

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Jakubiak napisał:

Ja pierd**e ile ty masz lat? Bo inteligencja zatrzymales sie na etapie krewetki.

a co cie to obchodzi ?

Gość Jakubiak
Przed chwilą, Gość gość napisał:

i co w związku z tym ?

Nic...i tak nie zrozumiesz więc nie warto strzępic sobie języka 🤭

Gość Jakubiak
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

a co cie to obchodzi ?

Poprostu ciekaw jestem gdzie rodzą się takie kaleki umysłowe 🤯

Gość O zgrozo.

Te wypowiedzi to kwintesencja narodu polskiego. Wyzwiska, zawisc, chamstwo. Czasem wejde na kafe czy inne postale by tylko sie upewnic, ze dalej jest dno. Jestem dumna z Polski, ale za Polakow obecnych zawsze bylo mi wstyd. Zalosny narod, wspanialy kraj. Hitler wiedzial co robil wybijajac inteligencje polska, niszczac sztuke, architekture, byl to ewenement historyczny. Nie podnieslismy sie, odradzamy sie z chlopstwa, ktore sie ostalo po wojnie. To widac, slychac i czuc. Z duma mowie, ze jestem Slowianka, ale jak mowie, ze Polka to czuje wstyd za ten narod, k*wa. 

Gość Ewka
2 minuty temu, Gość O zgrozo. napisał:

Te wypowiedzi to kwintesencja narodu polskiego. Wyzwiska, zawisc, chamstwo. Czasem wejde na kafe czy inne postale by tylko sie upewnic, ze dalej jest dno. Jestem dumna z Polski, ale za Polakow obecnych zawsze bylo mi wstyd. Zalosny narod, wspanialy kraj. Hitler wiedzial co robil wybijajac inteligencje polska, niszczac sztuke, architekture, byl to ewenement historyczny. Nie podnieslismy sie, odradzamy sie z chlopstwa, ktore sie ostalo po wojnie. To widac, slychac i czuc. Z duma mowie, ze jestem Slowianka, ale jak mowie, ze Polka to czuje wstyd za ten narod, k*wa. 

👏🏻👏🏻👏🏻 100% prawda👏🏻👏🏻👏🏻

Gość O zgrozo.
9 minut temu, Gość O zgrozo. napisał:

P.S. Dodam tez z duma, ze jestem pedāłem w rajstopach i sie tego nie wstydze.

Gość O zgrozo.

Polacy nie wyjezdzaja tylko za lepszym zyciem, ale maja dosyc Polakow, tej mentalnosci. Mi sie zylo dobrze w Polsce, ale z 99% Polakow wole unikac. Patriotyzm mam w sobie, nie musze stac w kraju by tym emanowac. Nie wspomne ilu Polakow zyjacych w Polsce ma marne pojecie o historii Polski, symbolice, tradycji, literaturze polskiej. Hipokryzja. Chcecie byc patriotami jak wasi dziadowie, a uprawiacie szopke by poczuc sie lepiej. Zyjecie ich patriotyzmem, bo tylko to jeszcze trzyma ludzi. Soba jako narod nie reprezentujemy niczego.

Gość grzesio
38 minut temu, Gość Jakubiak napisał:

Poprostu ciekaw jestem gdzie rodzą się takie kaleki umysłowe 🤯

największe kaleki rodzą się w twoim domu rodzinnym, matole

Gość Brwauszki
7 minut temu, Gość O zgrozo. napisał:

Polacy nie wyjezdzaja tylko za lepszym zyciem, ale maja dosyc Polakow, tej mentalnosci. Mi sie zylo dobrze w Polsce, ale z 99% Polakow wole unikac. Patriotyzm mam w sobie, nie musze stac w kraju by tym emanowac. Nie wspomne ilu Polakow zyjacych w Polsce ma marne pojecie o historii Polski, symbolice, tradycji, literaturze polskiej. Hipokryzja. Chcecie byc patriotami jak wasi dziadowie, a uprawiacie szopke by poczuc sie lepiej. Zyjecie ich patriotyzmem, bo tylko to jeszcze trzyma ludzi. Soba jako narod nie reprezentujemy niczego.

👏👏👏👏👏popieram 

Mieszkam w Polsce i widzę

Też mam ochotę wyjechać

Gość Kaska
9 minut temu, Gość O zgrozo. napisał:

Dokladnie tak jest. Nie mieszkam w Polsce i za nic nie wroce. Szkoda tylko ze ludzie ktorzy tam kisna bo nie maja odwagi wyjechac potem wylewaja swoje frustracje w internecie 👎🏻👎🏻👎🏻

Gość korzeniuk
3 minuty temu, Gość Brwauszki napisał:

👏👏👏👏👏popieram 

Mieszkam w Polsce i widzę

Też mam ochotę wyjechać

i gadasz sam do siebie 😆

Gość korzeniuk
3 minuty temu, Gość Kaska napisał:

Dokladnie tak jest. Nie mieszkam w Polsce i za nic nie wroce. Szkoda tylko ze ludzie ktorzy tam kisna bo nie maja odwagi wyjechac potem wylewaja swoje frustracje w internecie 👎🏻👎🏻👎🏻

nawet nie zmieniasz IP pisząc ze sobą spod różnych nicków... :classic_mellow: