Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GOŚĆ

DLACZEGO POLACY TAK STRASZNIE ATAKUJĄ LGBT?

Polecane posty

Gość gosc
1 minutę temu, Mateusz Allenstein napisał:

i czego to ma dowodzić?

ze Polska ma w dupie swoich obywateli, placisz podatki a nie masz tego co wiekszosc krajow europy od lat 90tych.

Gość gosc
4 minuty temu, Gość gość napisał:

A ja bym nie chciał, żeby z moich podatków utrzymywać masy nierobów co żyją z socjalu, mopsu, 500+, itp. A jest ich sporo ponad 2%. Oraz w jaki sposób osoby LGBT wyciągają z ciebie podatki!?

Nagonka i szum wokół LGBT to taka rządowa zadyma, żeby ludzie nie dyskutowali o tym, że PiS nam państwo zadłuża w gigantycznym tempie, że sobie nie radzą z niczym, że nie ma leków, że podstawowe rzeczy drożeją szybciej niż pensje i emerytury, że lekarze specjaliści uciekają za granicę, że brakuje miejsc dla dzieci w szkołach, że państwowe spółki przynoszą gigantyczne straty bo są zarządzane przez amatorów z partyjnego nadania, że cała Europa się z nas śmieje, że tolerujemy (wraz z kościołem) bandziorów o nazistowskich zapędach, że 27 miliardów euro z budżetu UE przeszło nam koło nosa, bo PiS wysłał jakieś ofermy do negocjacji, itp. itd. 

homo jest okolo 5% ,do tego sa tez osoby biseksualne ktore ciezko policzyc ale np.niekotre kobiety bi wiaze sie z laskami w stale zwiazki, trans jest okolo 1%.  jestesmy podatnikami i nie mamy tego co wiekszosc europy zalatwila wraz z koncem lat 90.

Gość gosc

ale co mnie obchodzi co jest w krajach europy zachodniej? to zadłużone śmietniki z wymierającą populacją

płaci podatki każdy obywatel, a to pajacowanie ma dotyczyć 2% obywateli, gdzie tu sens?

no widac ze ciebie duzo rzeczy nie obchodzi, a homo jest wiecej niz 2%

Gość spermucha
Dnia 23.07.2019 o 20:29, Gość gość napisał:

I mam takż prośbę: przekazujcie swoim dzieciom od najmłodszych lat informacje o LGBT, nauczajcie je, że związki osób tej samej płci są normalne i wartościowe, zachęcajcie, by nie wstydziły się próbować kontaktów z tą samą płcią, w przyszłych pokoleniach jest nadzieja!

CO TO ZA PROWOKACJE KATO-PRAWICY???

Gość kkh
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

homo jest okolo 5% ,do tego sa tez osoby biseksualne ktore ciezko policzyc ale np.niekotre kobiety bi wiaze sie z laskami w stale zwiazki, trans jest okolo 1%.  jestesmy podatnikami i nie mamy tego co wiekszosc europy zalatwila wraz z koncem lat 90.

czyli pedalstwa?

Gość Namysłów wojew opolsk
Przed chwilą, Mateusz Allenstein napisał:

dokladnie, homo jest tyle ile se wymyslisz

Mateusz Allenstein z czym ci się kojarzy miasto Opole? 

Gość gosc
2 minuty temu, Mateusz Allenstein napisał:

o, okolo 5%, a czemu nie 20%? bedzie ladniejsza liczba

płacenie podatków przez kogokolwiek nie gwarantuje spełniania dowolnej zachcianki. muzulmanie na zachodzie tez płaca podatki a nie maja np ślubów poligamicznych ustanowionych prawnie. a jest ich wiecej niż dewiantów wszelkiej maści. wiec sa poszkodowani, wprowadzmy sluby dla wszystkich w dowolnych konfiguracjach! np poligamiczny 30 lesbijek, 15 gejow i jeden trans.

homoseksulaisci to obywatele polski, sa tutaj podatnikami, odmawia sie im tego co jest juz teraz zalawtione w calej unii europejskiej, i to jest nie fair ze obce kraje trakutja ich lepeij niz ich wlasna ojczyzna, a umowy prawne nie gwarantuja min. dziedziczenia jak w malzenstwa, dziedziczenia swiadczen rent wdowich itp.

Gość gosc
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

homoseksulaisci to obywatele polski, sa tutaj podatnikami, odmawia sie im tego co jest juz teraz zalawtione w calej unii europejskiej, i to jest nie fair ze obce kraje trakutja ich lepeij niz ich wlasna ojczyzna, a umowy prawne nie gwarantuja min. dziedziczenia jak w malzenstwa, dziedziczenia swiadczen rent wdowich itp.

tak samo jak kobiety nie mogly kiedys studiowac min. w Polsce jak Maria Curie keidys a potem sie to zmienilo.

Gość gość
6 minut temu, Mateusz Allenstein napisał:

nie wiem co ma wspólnego 500+ i mops z tematem, masz nieźle nawalone w  łepetynie

Sam pisałeś o podatkach.

wprowadzenie ślubów dla homoseksualistów to kosztowne zmiany w prawodawstwie i dodatkowe pieniądze na urzędników, ich wyszkolenie i dodatkowe kompetencje

Posłowie biorą pieniądze za robienie prawa. Oraz urzędnik nie potrzebuje miesiąca szkoleń, żeby zamiast "Jaś i Małgosia" wpisać do aktu ślubu "Bolek i Lolek".

reszta to sranie w banie

Jakbyś oglądał nie tylko TVPiS, to by ci nie nasrali do głowy. Typowa odpowiedź głupiego pisowca, co nie potrafi logicznie zareagować na rzeczowe argumenty.

1 minutę temu, Gość Namysłów wojew opolsk napisał:

Mateusz Allenstein z czym ci się kojarzy miasto Opole? 

? jakim cudem nie słyszałeś o takim mieście jak Opole? Przecież Opole to duże 128 tysięczne miasto w województwie Opolskim nad Rzeką Odrą, 80 km od Wrocławia, więc jak mogłeś o nim nie słyszeć? 

Gość nonie
1 minutę temu, Gość gosc napisał:

tak samo jak kobiety nie mogly kiedys studiowac min. w Polsce jak Maria Curie keidys a potem sie to zmienilo.

no wlasnie kiedys nie mogly a teraz nie moga, no o co tu chodzi jak one mogly chciec studiowac?

Gość slub

no i po to lepiej wyjechac za granice, malzonek czy malzonka zawsze odziedziczy polowe majatku, dziedziczy sie takze tzw. rente wdowia, inne swiadczenia z ubezpieczen, w Polsce takich rzeczy nie zalatwisz, bo slub jednoplciowy nie bedzie mial mocy prawnej, trzeba przeniesc majatek do innego kraju.

Gość parkan
1 minutę temu, Gość slub napisał:

no i po to lepiej wyjechac za granice, malzonek czy malzonka zawsze odziedziczy polowe majatku, dziedziczy sie takze tzw. rente wdowia, inne swiadczenia z ubezpieczen, w Polsce takich rzeczy nie zalatwisz, bo slub jednoplciowy nie bedzie mial mocy prawnej, trzeba przeniesc majatek do innego kraju.

no ja bym się cieszył jakby całe pedalstwo sobie wyjechało z Polski, w końcu byłby spokój

Gość gosc
Przed chwilą, Gość parkan napisał:

no ja bym się cieszył jakby całe pedalstwo sobie wyjechało z Polski, w końcu byłby spokój

oni tez by sie cieszyli, bo ich podatki nie szly by na takich jak ty, do tego zarobki wieksze, a ludzie mniej zjadliwi. moze rzad pomoze przenosic sie takim osobom poza polske? chetnie bym wyjechal, bo mam znajomych homo za granica co np maja slub i adoptowane dziecko i nikt sie na nich nie wyzywa. moze jakis program rzadowy?

Gość parkan
1 minutę temu, Gość gosc napisał:

oni tez by sie cieszyli, bo ich podatki nie szly by na takich jak ty, do tego zarobki wieksze, a ludzie mniej zjadliwi. moze rzad pomoze przenosic sie takim osobom poza polske? chetnie bym wyjechal, bo mam znajomych homo za granica co np maja slub i adoptowane dziecko i nikt sie na nich nie wyzywa. moze jakis program rzadowy?

a w czym tu pomagać - wsiadasz w auto i jedziesz gdzie chcesz. Mają ci przewodnika jeszcze przydzielić czy co?

Mateusz Allenstein nie ignoruj mnie, wytłumacz mi jakim cudem nie słyszałeś o takim mieście jak Opole? Przecież Opole to duże 128 tysięczne miasto w województwie Opolskim nad Rzeką Odrą, 80 km od Wrocławia i 90 km od Katowic? i kilka razy do roku na TVP 1 i Polsacie pokazują koncerty z Opola, wytłumacz mi to 

Gość gosc

oczywiscie ze gwarantuja, taka umowe mozna sporządzić. a co do tego czy to jest fair czy nie, to przypomnie to o czym pisałem wczesniej, płacenie podatków nie gwarantuje spełnienia dowolnej zachcianki. poligamiści na zachodzie nie mają swojej poligamii prawnie usankcjonowanej a podatki też płacą. i dla mnie to właśnie pozostałe kraje unii są nie fair, kiedy większość musi płacić na jakąś krzyczącą mniejszość

nie gwarantuja bo np. zapiszesz parterowi cos w testamencie, ale reszta jego rodziny odziedziczy wiecej przez zachowek, trzeba by pierw wydziedziczyc np rodzenstwo, zeby partner dziedziczyl jak malzonek. poza tym  homo sa normalnymi podatkimi, i sa wylaczeni z czego co maja podatnicy w kazdym kraju na zachod. 

15 minut temu, Gość Namysłów wojew opolsk napisał:

? jakim cudem nie słyszałeś o takim mieście jak Opole? Przecież Opole to duże 128 tysięczne miasto w województwie Opolskim nad Rzeką Odrą, 80 km od Wrocławia, więc jak mogłeś o nim nie słyszeć? 

A takie piwo z Browaru Namysłów (województwo Opolskie) kojarzysz? W każdym sklepie i supermarkecie w całej Polsce można kupić piwo Namysłów Pils 

Gość gosc
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

nie gwarantuja bo np. zapiszesz parterowi cos w testamencie, ale reszta jego rodziny odziedziczy wiecej przez zachowek, trzeba by pierw wydziedziczyc np rodzenstwo, zeby partner dziedziczyl jak malzonek. poza tym  homo sa normalnymi podatkimi, i sa wylaczeni z czego co maja podatnicy w kazdym kraju na zachod. 

w polsce wydziedziczenie jest mozliwe tylko w przypadku udowodnionego zneciania sie czy krzywdy i jest bardzo trudno to udowodnic.

Gość parkan
7 minut temu, Gość gosc napisał:

ale temu ich dziecku to współczuję

Gość gosc
Przed chwilą, Gość parkan napisał:

ale temu ich dziecku to współczuję

no to wspolczuj w jakikolwiek sposob tyko chcesz

5 minut temu, Gość Namysłów wojew opolsk napisał:

Mateusz Allenstein nie ignoruj mnie, wytłumacz mi jakim cudem nie słyszałeś o takim mieście jak Opole? Przecież Opole to duże 128 tysięczne miasto w województwie Opolskim nad Rzeką Odrą, 80 km od Wrocławia i 90 km od Katowic? i kilka razy do roku na TVP 1 i Polsacie pokazują koncerty z Opola, wytłumacz mi to 

Odpisz 

Mateusz Allenstein a Namysłów jest tylko 60 km od Wrocławia więc musisz go kojarzyć (z Namysłowa do Wrocławia jest bezpośrednie połączenie kolejowe i w godzinę można dojechać do Wrocławia) 

Gość Opole wojew opolsk

"Sam pisałeś o podatkach."

ale czy do głowy nie może ci przyjść że np mi sie też nie podoba 500+? co to ma wspólnego z pieniędzmi na śluby dla gejów? nie mogą kogoś denerwować obydwie rzeczy? 

"Posłowie biorą pieniądze za robienie prawa. Oraz urzędnik nie potrzebuje miesiąca szkoleń, żeby zamiast "Jaś i Małgosia" wpisać do aktu ślubu "Bolek i Lolek"."

zmiana prawa to zawsze koszty

"Jakbyś oglądał nie tylko TVPiS, to by ci nie nasrali do głowy. Typowa odpowiedź głupiego pisowca, co nie potrafi logicznie zareagować na rzeczowe argumenty."

napisałeś że pis wraz z kościołem popiera narodowy socjalizm, nie chce mi sie takich bredni czytać. gdybyś chociaż spróbował napisać czemu

Czemu ty mnie kurrwa ignorujesz? 

Gość gosc

"Sam pisałeś o podatkach."

ale czy do głowy nie może ci przyjść że np mi sie też nie podoba 500+? co to ma wspólnego z pieniędzmi na śluby dla gejów? nie mogą kogoś denerwować obydwie rzeczy? 

"Posłowie biorą pieniądze za robienie prawa. Oraz urzędnik nie potrzebuje miesiąca szkoleń, żeby zamiast "Jaś i Małgosia" wpisać do aktu ślubu "Bolek i Lolek"."

zmiana prawa to zawsze koszty

"Jakbyś oglądał nie tylko TVPiS, to by ci nie nasrali do głowy. Typowa odpowiedź głupiego pisowca, co nie potrafi logicznie zareagować na rzeczowe argumenty."

napisałeś że pis wraz z kościołem popiera narodowy socjalizm, nie chce mi sie takich bredni czytać. gdybyś chociaż spróbował napisać czemu

nie prowadzi to do kosztow bo mozna przepis ze malzenstwo to zwiazek dwojga doroslych ludzi i juz jest po problemie duzo by to nie kosztowalo o wiele mniej niz 500 plus

Gość gosc

DZIEDZICZENIE

Konkubent zostaje dopuszczony do spadku po swoim partnerze, tylko gdy będzie powołany do dziedziczenia w testamencie albo otrzyma zapis windykacyjny. Ale nawet w takim przypadku może dostać mniejszy udział, gdy zostanie zmuszony do wypłacenia zachowku pominiętym w testamencie spad-kobiercom ustawowym. Konkubent nie dziedziczy z mocy ustawy.

Gość Opole wojew opolsk
8 minut temu, Gość Namysłów wojew opolsk napisał:

Czemu mnie ignorujesz? Nie dam ci zapomnieć o Opolu 

Gość prosiak

spiłem 3 Namysłowy i załapałem ciąg, chyba zaraz otworzę flachę Sobieskiego

Gość gosc

PODATKI

Osoby żyjące w konkubinacie nie mogą korzystać z preferencyjnego rozliczenia podatku dochodowego ani korzystać ze zwolnień przy opłacaniu po-datków majątkowych, np. podatku od spadków i darowizn czy podatku od czynności cywilnoprawnych. Wynika to z tego, że prawo podatkowe zasadniczo nie posługuje się pojęciem osób żyjących w nieformalnych związkach na potrzeby rozliczeń z fikusem. Konkubenci są przez fiskusa traktowani jako tzw. osoby sobie obce, czyli takie, których nie łączą żadne więzy rodzinne. W praktyce skutkuje to najwyższymi obciążeniami podatkowymi. Wyjątkowo brak ślubu może się natomiast okazać bardziej opłacalny podatkowo w przypadku osób prowadzących działalność gospodarczą.

Gość Opole
2 minuty temu, Gość Namysłów wojew opolsk napisał:

Mateusz Allenstein a Namysłów jest tylko 60 km od Wrocławia więc musisz go kojarzyć (z Namysłowa do Wrocławia jest bezpośrednie połączenie kolejowe i w godzinę można dojechać do Wrocławia)