Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GOŚĆ

DLACZEGO POLACY TAK STRASZNIE ATAKUJĄ LGBT?

Polecane posty

Gość Gosc
5 minut temu, Mateusz Allenstein napisał:

a jak to sie wiąże z tym że umowa jest zawierana między dwoma gejami lub lesbijkami i ewentualną 3 stroną jest jedynie notariusz?

Tak się wiąże że umowy nie ma skutków takich jak małżeństwo, i ogólne koszty takich umów będę wysokie nawet ze względu na przepływ dokumentów tymbatdziej że byłoby to kilkanaście umów a nie jedna sprawa jak zawarcie małżeństwa. 

Gość Gosc
4 minuty temu, Mateusz Allenstein napisał:

ale skąd wniosek że równouprawnienie to możliwość zawierania związku małżeńskiego (który od zawsze był związkiem mężczyzny i kobiety, nawet w starożytnej grecji o której często piszą homoseksualiści nikt nie wpadł na to by robić jakieś małżeństwa dla pederastów) dla każdego w dowolnej konfiguracji to równouprawnienie? jeżeli uważacie że to rażąca niesprawiedliwość, kiedy kobieta i mężczyzna mogą zawierać małżeństwo a inni nie dlaczego nie będziecie dążyć do zniesienia instytucji małżeństwa? wtedy każdy będzie musiał sporządzać umowę i będzie wolność. to dla katolików i tak dobre rozwiązanie bo oni mają małżeństwo w kościele a tym cywilnym nikt się nie przejmuje

napisałem że jeżeliby znieść  przywileje małżeńskie dla kobiet i mężczyzn i zrobić tak że każdy będzie je musiał sobie wprowadzać umową (a więc równość) to żaden katolik na tym nie ucierpi, bo oni mają swoje ceremonie ślubne w kościele, a ślub cywilny to tylko formalność

Dobrze ale po co robić jeszcze bardziej na około niż tylko zrównac małżeństwa na pary obu płci, zniesienie małżeństwa wygenerowaloby jeszcze więcej kosztow. 

Gość Gość
4 minuty temu, Mateusz Allenstein napisał:

ma dokładnie takie same, jedyną rzeczą jakiej homoseksualiści nie mogą załatwić to ubezpieczenie zdrowotne dla partnera ale dlaczego by tego nie rozwiązać w ten sposób, jak na ZACHODZIE żeby wprowadzić ubezpieczenie dla każdego? poza tym umówmy sie, to jest absurd żeby przypuszczać że znaczna liczba homo żyje tak jak 50 lat temu ludzie na wsi czyli baba siedzi w domu chłop pracuje

a przepływ dokumentów wygląda tak że idziesz z umową i pokazujesz ją urzędnikowi. nawet jakby jakimś  cudem to było droższe od zmiany konstytucji to to jest faktycznie RÓWNOŚĆ :- ) bo każdy wtedy może tak samo zrobić sobie małżeństwo, nie tylko uprzywilejowani homo ale też np poligamiści 

Nie ma, nie ma zachowku tak jak w przypadku małżeństwa, nie ma również tego co piszesz czyli ubezpieczenia wspólnego dla pary, podejrzewam że renty wdowiej, nie ma możliwości adopcji dziecka partnera (znam les wychowujace razem dziecko). To tylko parę rzeczy bez większego szukania. 

Gość Bimba

Dlaczego tak bronicie zawierania małżeństwa osobom LGBT skoro wszędzie wpisujecie że małżeństwo nic nie znaczy,  że jest głupie i bez sensu bo i tak będzie rozwód, że jest do niczego nie potrzebne, że jest niesprawiedliwe, że tylko unieszczęśliwia, wszystko niszczy - tak wam zależy żeby LGBT mieli od Was lepiej???

Gość Gosc
Przed chwilą, Gość Bimba napisał:

Dlaczego tak bronicie zawierania małżeństwa osobom LGBT skoro wszędzie wpisujecie że małżeństwo nic nie znaczy,  że jest głupie i bez sensu bo i tak będzie rozwód, że jest do niczego nie potrzebne, że jest niesprawiedliwe, że tylko unieszczęśliwia, wszystko niszczy - tak wam zależy żeby LGBT mieli od Was lepiej???

Bo insze jest nieważne, zachód jest głupi a mojsze jest najważniejsze dlatego zapewne. 

Gość greg 34
9 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie ma, nie ma zachowku tak jak w przypadku małżeństwa, nie ma również tego co piszesz czyli ubezpieczenia wspólnego dla pary, podejrzewam że renty wdowiej, nie ma możliwości adopcji dziecka partnera (znam les wychowujace razem dziecko). To tylko parę rzeczy bez większego szukania. 

wystarczy sporzadzic testament

można wprowadzić powszechne ubezpieczenie tak jak na mitycznym zachodzie, poza tym umówmy sie, to jest absurd żeby przypuszczać że znaczna liczba homo żyje tak jak 50 lat temu ludzie na wsi czyli baba siedzi w domu chłop pracuje

nawet w skrajnie pro homoseksualnym artykule "rodzicielstwo osób lgbt" pisze że dzieci wychowane przez takie pary są sfeminizowane w przypadku chłopców i zmaskulinizowane w przypadku dziewczynek co może utrudniać znalezienie partnera w przyszłości.

Gość gosc
2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Bo insze jest nieważne, zachód jest głupi a mojsze jest najważniejsze dlatego zapewne. 

O i lepiej zrobić wszystko na około bo kiedyś śluby będą chcieli poligamiści a za parę milionów lat psy i koty. 

Gość greg 34
16 minut temu, Gość Gosc napisał:

Dobrze ale po co robić jeszcze bardziej na około niż tylko zrównac małżeństwa na pary obu płci, zniesienie małżeństwa wygenerowaloby jeszcze więcej kosztow. 

ale potem byłoby taniej bo nie trzeba by było organizować ślubów dla nikogo, państwo by miało mniej na głowie. szybki zwrot

Gość greg 34
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

O i lepiej zrobić wszystko na około bo kiedyś śluby będą chcieli poligamiści a za parę milionów lat psy i koty. 

dokladnie

Gość Gość

Mateusz Allenstein Czemu mnie ignorujesz? Ja spamowałem Opolem wczoraj dlatego żebyś zwrócił na mnie uwagę, odpisz, ps nie dam ci zapomnieć o Opolu, jak mogłeś Opola nie kojarzyć dziwię się, czy ty w ogóle jesteś polakiem? 

Gość Gosc

Dlatego ja zachęcam takie pary do wyjazdu do kraju gdzie można, pamiętajcie że obywatele funduja ten ustrój, obecnie ustrój można sobie wybrać. 

Gość Zoo Opole

W Opolu są 4 McDonald'sy, 3 KFC, 3 kina, 3 teatry, filharmonia i amfiteatr oraz ogród zoologiczny i muzea i galerie  handlowe

Gość Zoo Opole
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Dlatego ja zachęcam takie pary do wyjazdu do kraju gdzie można, pamiętajcie że obywatele funduja ten ustrój, obecnie ustrój można sobie wybrać. 

Czemu Polska wygania pary LGBT z Polski? 

Gość Bimba
9 minut temu, Gość Gosc napisał:
11 minut temu, Gość Bimba napisał:

Ha ha ha ha ha

Gość Zoo Opole
5 minut temu, Gość Zoo Opole napisał:

W Opolu są 4 McDonald'sy, 3 KFC, 3 kina, 3 teatry, filharmonia i amfiteatr oraz ogród zoologiczny i muzea i galerie  handlowe

XD

Gość Bimba
3 minuty temu, Gość Zoo Opole napisał:

Czemu Polska wygania pary LGBT z Polski? 

Polska wygrania z kraju wszystkich - tych co nie chodzą do kościoła, lekarzy rezydentów, ostatnio uczniów którzy się nie dostali szkół, a przede wszystkim tych co chcą żyć inaczej niż zakłada to madkowy model.

Gość gosc

Ja tam wspieram środowiska LGBT, dla mnie to bardzo fajni i przyjażnie nastawieni ludzie, w życiu się nie spotkałam z agresją lub wyśmiewaniem innych przez ludzi LGBT. Gdyby wszyscy byli tak dobrze, jak LGBT, to świat byłby piekny i kolorowy, a nie pełen nienawiści i szydzenia z drugiego człowieka!

Gość fan francuskiej motoryzacj

niesamowite jest to jak media wypraly ludziom mózgi i nawet juz heteroseksualni ludzie nie majacy nic wspolnego z lbgt organizuja marsze obrony dla tych chorych psychicznie ludzi nie majac nic innego do roboty w zyciu 

Gość fan francuskiej motoryzacj
3 minuty temu, Gość gosc napisał:

Ja tam wspieram środowiska LGBT, dla mnie to bardzo fajni i przyjażnie nastawieni ludzie, w życiu się nie spotkałam z agresją lub wyśmiewaniem innych przez ludzi LGBT. Gdyby wszyscy byli tak dobrze, jak LGBT, to świat byłby piekny i kolorowy, a nie pełen nienawiści i szydzenia z drugiego człowieka!

Tutaj mamy przyklad zmanipulownej takiej osoby wlasnie 

Gość gosc

To nie manipulacja, a zwyczajnie widzę, jak uciskane i gnębione są osoby LGBT, dlatego je wspieram i tego samego uczę moje już nastoletnie dzieci.