Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Czy ślub cywilny jest mniej ważny niż kościelny?

Polecane posty

Gość Gosc
17 minut temu, Gość Gość napisał:

Sylwia idź spać. Zgłoszę to twojemu dziekanowi. Nie odpuszczę żeby ktoś taki był odpowiedzialny z cudze życie. Inna wariatka już kierunek zmieniła.

Ktoś jaki?

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Sylwia s napisał:

Czekaj na wizyte policji.Ja tak tego nie zostawie.!Ide jutro po pracy!Będziesz miec wariatke  !!Odpowiesz za wszystko!Nie żartuję!

To dobrze. Nie będę musiała iść sama. A teraz turlaj dropsa do psychiatry i skończ robić kafeteryjne jerry springer szoł ze swoją rodziną.

Gość Sylwia s
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

To dobrze. Nie będę musiała iść sama. A teraz turlaj dropsa do psychiatry i skończ robić kafeteryjne jerry springer szoł ze swoją rodziną.

Do psychiatry to Ty powinnaś iść a póki co odpowiesz karnie za zniesławienie nękanie oraz rozwalanie małżeństwa.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Sylwia s napisał:

Do psychiatry to Ty powinnaś iść a póki co odpowiesz karnie za zniesławienie nękanie oraz rozwalanie małżeństwa.

Kijem bym twojego grzyba nie tknela. Nie przeceniaj go i siebie przy okazji.

Gość Sylwia s
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

To c. Nie będę musiała iść sama. A teraz turlaj dropsa do psychiatry i skończ robić kafeteryjne jerry springer szoł ze swoją rodziną.

Zajmuj się z soba patologio bo wylewasz na mnie szambo i bluzgi od kilku lat powaliło Cię?

Gość Sylwia s

Kijem bym twojego grzyba nie tknela. Nie przeceniaj go i siebie przy okazji.

To co się odzywasz i interesujesz?

5 minut temu, Gość Gość napisał:

To c. Nie będę musiała iść sama. A teraz turlaj dropsa do psychiatry i skończ robić kafeteryjne jerry springer szoł ze swoją rodziną.

Zajmuj się z soba patologio bo wylewasz na mnie szambo i bluzgi od kilku lat powaliło Cię?

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Sylwia s napisał:

To co się odzywasz i interesujesz?

Interesowac się będzie każdy dopóki będziesz opisywać swoje życie w sieci. Twój fejsbuk musi być obrazem nędzy i rozpaczy a znajomi muszą się z ciebie śmiać do rozpuku biorąc pod uwagę atencyjnosc. Żałosne.

Gość Sylwia s

Interesowac się będzie każdy dopóki będziesz opisywać swoje życie w sieci. Twój fejsbuk musi być obrazem nędzy i rozpaczy a znajomi muszą się z ciebie śmiać do rozpuku biorąc pod uwagę atencyjnosc. Żałosne.

Nie każdy bo nie każdy ma tak zryta banie jak Ty i nie każdy łamie prawo jak Ty.Czekaj na wizytę policji.O Facebooku też wspomnę!dobrze ze mi przypominasz.Zglosze hakerstwo w sieci.Mam dowody.

Gość gość
12 godzin temu, Gość taki_jeden_964 napisał:

Mniej. Taki ślub nie wiele warty.

Cywilny to tylko podpis w jakimś urzędzie, możesz go brać i rozwodzić się ile razy chcesz. 

bo takie jest prawo w Polsce, że można się rozwodzić analfabeto zacofany, który nigdy nie był na ceremonii ślubnej w USC i nie wie, że oprócz podpisu również składa się przysięgę 

"Świadomy praw i obowiązków wynikających z założenia rodziny, uroczyście oświadczam, że wstępuję w związek małżeński z (imię Panny Młodej) i przyrzekam, że uczynię wszystko, aby nasze małżeństwo było zgodne, szczęśliwe i trwałe." 
Po Panu Młodym te same słowa powtarza Panna Młoda

"Świadoma praw i obowiązków wynikających z założenia rodziny, uroczyście oświadczam, że wstępuję w związek małżeński z (imię Pana Młodego) i przyrzekam, że uczynię wszystko, aby nasze małżeństwo było zgodne, szczęśliwe i trwałe."

Rozwód w sądzie dostaniesz też jak będziesz miał ślub kościelny. Według prawa polskiego będziesz wtedy rozwodnikiem, a twój ślub kościelny będzie niewiele wart.

Gość Hahahaha
12 godzin temu, brokentiger87 napisał:

tak

- jest przed Bogiem, nie przed państwem

- jest z miłości, nie dla przywilejów

- panna młoda wygląda jak księżniczka, nie jak urzędniczka

- nie da się go złamać, wiec nie trzeba potem męża przywiązywać za krawat

Buhaha jak ty przywiązujesz gacha za krawat to jeszcze nie znaczy że każda tak robi z mężem księżniczko zrobiona w konia przez żonatego kochanka. 

Gość Gość
11 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Masz racje, ale widać że niektórzy tego nie zrozumią. Ślub cywilny to taki sam jak założyć sobie samemu obrączki. Tylko na pokaz i nic więcej.

To ty nic nie rozumiesz. Ślub kościelny to właśnie jak założyć sobie samemu obrączki, bo nie ma mocy prawnej

Gość He he he

No jak nie podpiszesz papierów z Urzędu Stanu Cywilnego zaraz po swoim kościelnym to ten twój ślub kościelny staje się nieważny i możesz brać kolejny i kolejny dotąd aż podpiszesz papiery 😄 😄 

Gość Gosc
7 minut temu, Gość Gość napisał:

To ty nic nie rozumiesz. Ślub kościelny to właśnie jak założyć sobie samemu obrączki, bo nie ma mocy prawnej

Nie ma co dyskutować o założeniu i ściąganiu obrączki. Ja nie mam i wcale tobie nie zazdroszczę bo czego? Heh babochłopie:)

Gość gość
12 godzin temu, Gość Gość napisał:

Tak. 

Kościelny bierzesz tylko raz, cywilny to papier, umowa, która można zrywać ile się chcę razy i robić cyrki z małżeństwa jak np. w Ślubie od pierwszego wejrzenia. To dowodzi, ile warty jest ślub cywilny. 

bUHAHAHA MOZESZ WZIAC ILE RAZY CI SIE CHCE, KATLICKI, PRAWWOSLAWNY, PROTESTANCKI,JAK MASZ KATOLICKI MOZESZ SIE PRZEMIANOWAC NA PRAWOSLAWIE I CO?...KO,JAK MI SIE ODWIDZI PRAWOSLAWIE PRZEMIANUJE SIE NA EWANGELICKI I TEZ WEZME

Gość Gość
19 minut temu, Gość Gosc napisał:

Nie ma co dyskutować o założeniu i ściąganiu obrączki. Ja nie mam i wcale tobie nie zazdroszczę bo czego? Heh babochłopie:)

Nie masz obrączki babochłopie? 

Bo żaden mężczyzna nie chce babochłopa za żonę, proste

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Pomyliłaś płeć😄 do czego tobie ta obraczka przecież macie tylko kota a stary strzela ślepakami i w dodatku w inne heh

Zejdz na ziemie!!! Aha zappmniałem że to miłość☺

Gość gość

Mnie uczyli że tak zwany cywilny w ogóle nie jest ślubem, bo nie jest zawierany przed Bogiem. To tak samo, jakby współzyli ze sobą bez ślubu. No bo taka umowa cywlino prawna to tylko papierek i faktycznie można go nie mieć żeby dalej uprawiać seks. 

Gość Gosc
27 minut temu, Gość gość napisał:

bUHAHAHA MOZESZ WZIAC ILE RAZY CI SIE CHCE, KATLICKI, PRAWWOSLAWNY, PROTESTANCKI,JAK MASZ KATOLICKI MOZESZ SIE PRZEMIANOWAC NA PRAWOSLAWIE I CO?...KO,JAK MI SIE ODWIDZI PRAWOSLAWIE PRZEMIANUJE SIE NA EWANGELICKI I TEZ WEZME

Idz się przemianuj na faceta...😄

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Mnie uczyli że tak zwany cywilny w ogóle nie jest ślubem, bo nie jest zawierany przed Bogiem. To tak samo, jakby współzyli ze sobą bez ślubu. No bo taka umowa cywlino prawna to tylko papierek i faktycznie można go nie mieć żeby dalej uprawiać seks. 

Przecież dla nich Bogiem jest tylko pieniądz, zero wartości. Liczy się ile zostanie oszukanych osób.

Gość Gość
20 minut temu, Gość Gosc napisał:

Pomyliłaś płeć😄 do czego tobie ta obraczka przecież macie tylko kota a stary strzela ślepakami i w dodatku w inne heh

Zejdz na ziemie!!! Aha zappmniałem że to miłość☺

Łykaj leki babochłopie, bo znów twoja schizofrenia daje znać o sobie 😄 

47 minut temu, Gość Gosc napisał:

Gość Gość
14 minut temu, Gość Gosc napisał:

Przecież dla nich Bogiem jest tylko pieniądz, zero wartości. Liczy się ile zostanie oszukanych osób.

Czyli gdyby nie bog nie mialbys zadnych wartosci? Nic dziwnego, ze kosciol sciaga zwyrodnialcow. Jak kazdy ma takie myslenie...

Gość gość
21 minut temu, Gość Gosc napisał:

Przesadzasz. 

Gość Hahaha

Uwaga! Śmierdząca wieprzowina - padlina już szuka żony byłego kochasia po wpisach.🤣

Gość Gosc
9 minut temu, Gość Gość napisał:

Czyli gdyby nie bog nie mialbys zadnych wartosci? Nic dziwnego, ze kosciol sciaga zwyrodnialcow. Jak kazdy ma takie myslenie...

Jesteś zbyt ograniczona jeśli trzeba tobie wszystko tłumaczyć jak temu małemu dziecku które poznaje świat.

Gość Gosc
6 minut temu, Gość gość napisał:

Przesadzasz. 

Niestety sam poznałem takich osobników ale naszczęście już po wszystkim.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Jesteś zbyt ograniczona jeśli trzeba tobie wszystko tłumaczyć jak temu małemu dziecku które poznaje świat.

Po prostu nie chcesz przyznac, ze to prawda. Ateista ktory jest wierny partnerowi, dobry dla ludzi, ktory nie oszukuje, nie kradnie i nie wyzywa innych jak katolicy w tym temacie robi tak bo taki po prostu jest. Nie dlatego, ze kosciol zakazuje. 

Gość Abigajl

W kościelnym jedyne co jest ważne to jego moc prawna, a więc ślub tzw 'cywilny'. Reszta to religijne czary mary.

Gość gość

dokładnie

Gość gość

bo tylko ślub cywilny ma moc prawną - te papiery które podpisujesz po ślubie. jak nie podpiszesz to ślub nieważny bez znaczenia czy był w kościele czy w urzędzie czy na łące.

Gość Gość
Dnia 2.08.2019 o 09:20, Gość gość napisał:

Gdzieś ty się człowieku wychował? W jaskini?