Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czasuciekac

On gada o dzieciach po 3 miesiącach związku

Polecane posty

Gość czasuciekac

Jestem z moim facetem 3 miesiące. Jest miedzy nami spora rożnica wieku ja 20 on 31... Ma dobre serce,jest opiekuńczy itd. Dziś napisał mi ,że jest mu ze mną bardzo dobrze itd. Potem niby w 

żartach napisał "Domagam się możliwości zrobienia małych dzieciaczków hehe",ja odpowiedzialam żartem "ojoj czas uciekać hehe". Potem ciągnął ten żart dalej..  Ogólnie nawet poza tą sytuacją widzę,że myśli o nas bardzo poważnie. Kurczę powiem wam,że sie zdystansowałam.. Mi też na nim zależy,dobrze się dogadujemy,podone wartosci.. Ale ja chce dzieci za 10 lat a tu takie cos.. i coraz czesciej takie zarty..Co sądzicie?

Gość gość
6 minut temu, Gość czasuciekac napisał:

Jestem z moim facetem 3 miesiące. Jest miedzy nami spora rożnica wieku ja 20 on 31... Ma dobre serce,jest opiekuńczy itd. Dziś napisał mi ,że jest mu ze mną bardzo dobrze itd. Potem niby w 

żartach napisał "Domagam się możliwości zrobienia małych dzieciaczków hehe",ja odpowiedzialam żartem "ojoj czas uciekać hehe". Potem ciągnął ten żart dalej..  Ogólnie nawet poza tą sytuacją widzę,że myśli o nas bardzo poważnie. Kurczę powiem wam,że sie zdystansowałam.. Mi też na nim zależy,dobrze się dogadujemy,podone wartosci.. Ale ja chce dzieci za 10 lat a tu takie cos.. i coraz czesciej takie zarty..Co sądzicie?

Wykorzystaj to póki mu jeszcze staje.

Gość czasuciekac

dzięki za pomoc..

Gość gość
12 minut temu, Gość czasuciekac napisał:

Dziwny facet ze wzial kogos kto skonczyl ledwo nascie lat to po pierwsze. Nie chce ci ublizyc ale zwykle takie osoby maja siano w glowie jeszcze. A po drugie jeszcze jej mowic o dziecku ciagle po tak krotkim czasie... Jakis świrek. Moze zdesperowany? Duzo mial zwiazkow?  Czy kazda go olewala? Mial jakies rownolatki w zwiazku czy ciagle malolaty?

Gość gość
3 minuty temu, Gość czasuciekac napisał:

dzięki za pomoc..

Podziękujesz mi w naturze, możesz wypluć po wszystkim.

Gość czasuciekac

Z tego co wiem to miał dużo związków ale dawno kogoś tak prawdziwie nie kochał. Miał i równolatki i małolaty.. Wiekszość go zdradzała z tego co wiem 😕

Gość Kiss

Trudno powiedziec, co on planuje. Pewnie chce dzieci i tak daje Ci znac, ale niekoniecznie teraz. Moze porozmawiajcie szczerze jak on to widzi. Z drugiej strony, jesli Ty chcesz miec dzieci za 10 lat to musisz tez wziac pod uwage jego potrzeby, jesli jest dla Ciebie wazny. Poza tym mezczyzni tez maja „date waznosci”, nie tylko kobiety. Musisz byc swiadoma, ze za 4 lata jego szanse na splodzenie chorego psychicznie dziecka i dziecka z Zespolem Downa znacznie wzrosna. Mimo iz plemniki produkowane sa „na biezaco”, z wiekiem ojca ilosc anomalii wzrasta, a on juz teraz nie jest najmlodszy.

Gość czasuciekac

On ma 40 centymetrowego jak stoi, czy to dużo?

Gość gość

ludzie sie produkuja a to troll tylko

Gość gość
13 minut temu, Gość Kiss napisał:

Trudno powiedziec, co on planuje. Pewnie chce dzieci i tak daje Ci znac, ale niekoniecznie teraz. Moze porozmawiajcie szczerze jak on to widzi. Z drugiej strony, jesli Ty chcesz miec dzieci za 10 lat to musisz tez wziac pod uwage jego potrzeby, jesli jest dla Ciebie wazny. Poza tym mezczyzni tez maja „date waznosci”, nie tylko kobiety. Musisz byc swiadoma, ze za 4 lata jego szanse na splodzenie chorego psychicznie dziecka i dziecka z Zespolem Downa znacznie wzrosna. Mimo iz plemniki produkowane sa „na biezaco”, z wiekiem ojca ilosc anomalii wzrasta, a on juz teraz nie jest najmlodszy.

Tak najlepiej niech robia dzieciaki w wieku 23 lat i pozniej patologia!

Gość Kiss
5 minut temu, Gość gość napisał:

Tak najlepiej niech robia dzieciaki w wieku 23 lat i pozniej patologia!

Niby dlaczego? Wiele osob w tym wieku jest juz po slubie i ma wlasne firmy. 

Ja najwczesniej bede miala w wieku 27 lat, uwazam, ze to pozno.

Gość gość
3 minuty temu, Gość Kiss napisał:

Niby dlaczego? Wiele osob w tym wieku jest juz po slubie i ma wlasne firmy. 

Ja najwczesniej bede miala w wieku 27 lat, uwazam, ze to pozno.

Pozniej wypisuja ze ojeju facet jeszcze we lbie kielbie ma i sie dzieckiem nie chce zajmowac tylko siedzi na fejsie i zarywa do innych a ja taka biedna jestem bo tez nie moge na impreze. Rozejrzyj sie, to juz nie ci sami 23 latkowie co kiedys byli. Kiedys do wielu rzeczy osoby w takim wieku podchodzily powaznie a teraz im glupszy tym wieksze guru, a jeszcze panstwo przeciez placi to biznes w robieniu dzieci...

Gość czasuciekac

To nie jest troll 😞 Proszę o porady,nie wiem co mam myśleć.. a wydawał się taki idealny itd  😞 

Gość Kiss
9 minut temu, Gość gość napisał:

Pozniej wypisuja ze ojeju facet jeszcze we lbie kielbie ma i sie dzieckiem nie chce zajmowac tylko siedzi na fejsie i zarywa do innych a ja taka biedna jestem bo tez nie moge na impreze. Rozejrzyj sie, to juz nie ci sami 23 latkowie co kiedys byli. Kiedys do wielu rzeczy osoby w takim wieku podchodzily powaznie a teraz im glupszy tym wieksze guru, a jeszcze panstwo przeciez placi to biznes w robieniu dzieci...

Jej facet bedzie mial 35 lat, jak ona bedzie miala 24 lata, skoro piszesz o facetach. A moj ma 29 i powaznie mysli o zyciu, w tym o naszym zwiazku i dzieciach. 

Gość gość
2 minuty temu, Gość czasuciekac napisał:

To nie jest troll 😞 Proszę o porady,nie wiem co mam myśleć.. a wydawał się taki idealny itd  😞 

Szczegolnie jak dodalas ze ma 40cm

Gość czasuciekac

Przecież to był jakiś podszyw 😕 

Gość gość
2 minuty temu, Gość Kiss napisał:

Jej facet bedzie mial 35 lat, jak ona bedzie miala 24 lata, skoro piszesz o facetach. A moj ma 29 i powaznie mysli o zyciu, w tym o naszym zwiazku i dzieciach. 

Napisalas ze 31 lat to juz stary na robienie dzieci. To moze mogl sie zainteresowac rownolatkami a nie 11 lat mlodszymi i oczekiwac, ze od razu beda mu robic dzieci, bo nie chca sie wyszalec, probowac sciezki w ktorej sie spelnia (probowac roznych prac) itd, tylko pieluchy od razu, bo jemu sie tak podoba.

Gość gość

W kazdym razie gdyby mi ktos tak powiedzial po 3 m-cach to bym uciekala. Balabym sie ze on juz ma zaplanowane +20 lat, albo ze "przypadkiem" mi to dziecko zrobi. Duzo teraz desperatow i osob ze skrzywieniem psychicznym (patrz chociazby ojciec slynnego Dawidka).

Gość gość

ja spotykałam sie z gosciem który po miesiacu znajomosci chciał sie juz zaręczac, i tez gadał ciagle ze chce miec dziecko. Wytłumaczyłam  mu ze miesiac to jest zbyt krótko na takie deklaracje a on sie upierał ze mnie bardzo kocha i dla niego to nie ma zadnej róznicy. Pogoniłam go

Gość Kiss
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Napisalas ze 31 lat to juz stary na robienie dzieci. To moze mogl sie zainteresowac rownolatkami a nie 11 lat mlodszymi i oczekiwac, ze od razu beda mu robic dzieci, bo nie chca sie wyszalec, probowac sciezki w ktorej sie spelnia (probowac roznych prac) itd, tylko pieluchy od razu, bo jemu sie tak podoba.

Nie, niczego takiego nie pisalam, to kompletna bzdura. Niestety nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Napisalam, ze mezczyzni tez maja date waznosci i ze po 35 roku zycia wzrasta u nich ryzyko splodzenia chorego dziecka. Wg mnie czekanie 10 lat czyli az on bedzie mial 41 to za duzo, ale to, ze 31 lat to mezczyzna za stary na dzieci to klamstwo, ktore z palca sobie wyssalas. 

Poza tym fakt, ze kobieta ma 31 lat nie oznacza, ze bedzie chciala miec dzieci. Ludzie sa rozni. Tak samo fakt, ze ktos ma 20 lat nie oznacza, ze dzieci bedzie chcial po 30.

Gość Kiss
6 minut temu, Gość gość napisał:

W kazdym razie gdyby mi ktos tak powiedzial po 3 m-cach to bym uciekala. Balabym sie ze on juz ma zaplanowane +20 lat, albo ze "przypadkiem" mi to dziecko zrobi. Duzo teraz desperatow i osob ze skrzywieniem psychicznym (patrz chociazby ojciec slynnego Dawidka).

To zalezy w jaki sposob to powiedzial. Zart jest o.k. Danie do zrozumienia, ze w najblizszych latach, dajmy na to w ciagu 3 lat, chcialoby sie zalozyc rodzine, jest o.k. Powazne planowanie ciazy w najblizszym czasie po 3 mcach jest chore.

Gość czasuciekac
11 minut temu, Gość czasuciekac napisał:

Przecież to był jakiś podszyw 😕 

To ty jesteś podszyw. On ma 40 cm.

Ja bym uciekała, jesteś młoda, za młoda na dzieciaki a on będzie naciskał bo go już jaja swędzą.

3 minuty temu, Gość Kiss napisał:

To zalezy w jaki sposob to powiedzial. Zart jest o.k. Danie do zrozumienia, ze w najblizszych latach, dajmy na to w ciagu 3 lat, chcialoby sie zalozyc rodzine, jest o.k. Powazne planowanie ciazy w najblizszym czasie po 3 mcach jest chore.

Taki „żart” do dalej cringe straszny.

Gość gość

Kobiety maja i w wieku 39-40 lat dziecko i rodza sie zdrowe. A osoby majace lat 25 moga urodzic chore. Juz nie ma na to reguly. Tak samo te prowadzace zdrowy tryb zycia moga miec komplikacje a balangowiczki wieloletnie bezproblemowo to przejda i dzieci zdrowe. Nic nie poradzisz. Wydaje mi sie, ze te mlodsze pokolenie ma gorszy material genetyczny, bo niestety co mozna wychodowac siedzac tylko na portalach spolecznosciowych?

1 minutę temu, Gość gość napisał:

Kobiety maja i w wieku 39-40 lat dziecko i rodza sie zdrowe. A osoby majace lat 25 moga urodzic chore. Juz nie ma na to reguly. Tak samo te prowadzace zdrowy tryb zycia moga miec komplikacje a balangowiczki wieloletnie bezproblemowo to przejda i dzieci zdrowe. Nic nie poradzisz. Wydaje mi sie, ze te mlodsze pokolenie ma gorszy material genetyczny, bo niestety co mozna wychodowac siedzac tylko na portalach spolecznosciowych?

W jaki sposób siedzenie na portalach społecznościowych wpływa na materiał genetyczny? Czy jest na sali biolog? Genetyk? Ktokolwiek fachowy?

Gość xyxy

On jest na innym etapie myśli już o rodzinie i dzieciach a ty jeszcze nie. on powinien poszukać sobie starszej a ty młodszego.

Gość Kiss
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Zdrowe dziecko mozna urodzic poki sie jest plodnym, czyli kobiety niektore nawet do 50, mezczyzni do konca zycia, ale niestety po 35 roku zycia jest coraz wiecej wad genetycznych :( po co ryzykowac? Niektorym sie tak zycie ulozylo, ze wczesniej nie mogli, ale moim zdaniem swiadome czekanie jest nieodpowiedzialne. 

Co do mlodszego pokolenia, to akurat glownie z mezczyznami jest tu problem. Z uwagi na duze stezenie w glebie i wodzie zenskich hormonow i noszenie telefonu „przy jajach” mezczyzni sa o 2/3 mniej plodni, niz ich dziadkowie (o ile pamietam).

Gość Kiss
5 minut temu, Barrranek napisał:

Taki „żart” do dalej cringe straszny.

Raczej nie.

Gość gość
7 minut temu, Barrranek napisał:

W jaki sposób siedzenie na portalach społecznościowych wpływa na materiał genetyczny? Czy jest na sali biolog? Genetyk? Ktokolwiek fachowy?

A dlaczego dawniej dzieci potrafily sie chociazby bawic majac kamyk i krede na placu a teraz musza miec stos zabawek a i tak sa znudzone? Dawniej potrafily sobie radzic a teraz bez pradu i telefonu to juz zalamanie i brak sensu zycia.