Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilo

DLaczego na forum o dzieciach siedzą bezdzietni?

Polecane posty

Gość Ilo

Hejtuja matki, podkreślają jak fajnie nie mieć dzieci i być samotnym(nie zazdroszcze). Czyżby ktoś leczył kompleksy braku potomstwa? Bezdzietni wytłumaczcie się.

Gość nazwaa
8 minut temu, Gość Ilo napisał:

Hejtuja matki, podkreślają jak fajnie nie mieć dzieci i być samotnym(nie zazdroszcze). Czyżby ktoś leczył kompleksy braku potomstwa? Bezdzietni wytłumaczcie się.

Staramy sie o dziecko . Doksztalcam sie, powiedzmy. 

Gość Bezdzietna

Bo to najśmieszniejszy dział na kafe, takiego gniazda żmij jak tutaj nie ma nigdzie.

Gość Gość
26 minut temu, Gość Bezdzietna napisał:

Bo to najśmieszniejszy dział na kafe, takiego gniazda żmij jak tutaj nie ma nigdzie.

Hah dokładnie, jak chce sobie zrobić beke z madek to wchodze właśnie tutaj 😄   

Gość gość

Bo jak czytam wydumane problemy madek to się czuję jeszcze bardziej zaj****a 😄

Gość gość

A odróżniasz prowokacje od normalnych tematów? Bo 80 proc to produkcja kilku trollek, które siedzą na tym dziale. Normalne tematy nie mają wzięcia.  Kilka razy założyłam temat z realnym problemem. Odpowiedziało kilka mam, bardzo kulturalnie, ale wielkiego odzewu nie było. Za to w głupich prowokacjach produkujecie dziesiątki stron, bo niby macie bekę. Szkoda tylko, że w dużej mierze nie są to autentyczne historie. 🙂

Gość gość

pytanie wraca kilka razy w miesiącu. Odpowiedzi się nie zmienia, dla większości to zabawa i żart

Gość gość

Ja akurat nie jestem bezdzietna, ale wiem dlaczego ludzie tu siedzą. Jest to po prostu jedno z największych for, na którym nie trzeba się logować, a ten dział jest popularny i przyciąga trolle i innych bajkopisarzy. 

Gość sasas

Bo bycie matka generuje inne "zyciowe" historie.

Tesciowa, mieszkanie z rodzicami z mezem i dziecmi w 2 pok mieszkaniu (kotarianki), posty o nieszczepieniu, etc etc

Wieksze pole do popisu 😄

Gość Fla
12 godzin temu, Gość Bezdzietna napisał:

Zgadzam się 

Gość Ola

Ja się utwierdzam w tym że nie chce mieć dzieci. Jak mam przeblysk że może jednak wchodzę tu poczytam kilka postów i nieee never 😂😂😂😂 

Gość Kiss

Ja chce miec corke ;)

Gość Gosc
1 godzinę temu, Gość Ola napisał:

Ja się utwierdzam w tym że nie chce mieć dzieci. Jak mam przeblysk że może jednak wchodzę tu poczytam kilka postów i nieee never 😂😂😂😂 

Jak skończysz 40 lat to Twój mężczyzna wymieni cię na młodszy model, będziesz stara i samotna. Sama w wigilię, sama na urlop, sama w szpitalu nikt cię nie odwiedzi.

4 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Jak skończysz 40 lat to Twój mężczyzna wymieni cię na młodszy model, będziesz stara i samotna. Sama w wigilię, sama na urlop, sama w szpitalu nikt cię nie odwiedzi.

No patrz, a ja znam kobietę, która nie ma dzieci, ma męża od 20 lat, jest po 40, nie jest samotna, bo ma mnóstwo znajomych, wigilii nie spędza sama, urlop spędza z mężem i znajomymi na luzie nie martwiąc się o dzieciaki. Żyje szczęśliwie, jest spełniona życiowo i zawodowo. I co ty na to? 

Znam też kobietę, lat 59, troje dzieci. Wigilię spędza sama, mąż od niej odszedł 15 lat temu, dzieci jej nie odwiedzają od kilku lat, kiedy trafiła do szpitala po wypadku to nikt jej nie odwiedzał. Dzieci nie są gwarancją braku samotności. 

Gość Gosc

A ja znam wiele samotnych kobiet po 40 które rozwiodły się z mężem i są wiecznie same i co ty na to?

Gość gość
6 minut temu, Gość Gosc napisał:

Moja mama jest pielęgniarką i kiedy pracowała w szpitalu, opowiadała mi mnóstwo historii o ludziach, których nikt nie odwiedzał, choć mieli dzieci i wnuki. A jej bezdzietna i niezamężna znajoma ma mnóstwo przyjaciół, a dla dzieci i wnuków swoich braci i sióstr jest ukochaną ciocią. Zawsze ma z kim spędzić święta i urlop i zawsze znajdzie się ktoś, kto jej pomoże w razie potrzeby. Posiadanie dzieci nie gwarantuje opieki na starość, a ich brak jej nie wyklucza. 

Gość moli

Wydaje mi się, ze wiele bezdzietnych osób wchodzi tu po to, aby utwierdzić się w swoich decyzjach. Nie oszukujmy się, decyzja o posiadaniu/nieposiadaniu dzieci dość znacząco wpływa na nasze życie i pewnie obydwie strony (i dzieciate i nie dzieciate) czasem nachodzą wątpliwości co do tej decyzji. Przy czym dzieciatych pewnie rzadziej, bo jak gdyby, decyzja jest już nie do odkręcenia, natomiast ludzie bezdzietni, do pewnego wieku, zawsze jeszcze mogą przejść na drugą stronę. Wchodzenie na takie fora najczęściej ludziom bezdzietnym po prostu poprawia humor - czytanie o problemach z jakimi zmagają się ludzie dzieciaci jest pewną przeciwwagą do tego, z czym bezdzietni spotykają się w tzw. "realu", bo tam mało kto potrafi w prost powiedzieć - męczy mnie dziecko, ogranicza, nie jestem szczęśliwa. Zazwyczaj ludzie w realu trzymają maski cudownego macierzyństwa i w ogóle wszystko jest super. Na anonimowym forum ludzie mają odwagę napisać jak jest w rzeczywistości i z czym się zmagają. To utwierdza w decyzji o bezdzietności.

Gość bejbi

A porusz tylko temat 500 plus 😁 Odrazu shitstorm się tworzy niesamowity, nikt nie pobiera, wszyscy pracują w pocie czoła na 2 etaty i jak tak można z pieniędzy podatników!

Gość Olala

Wchodzą by się podbudować, tak robi każdy troll i hejter. 

Gość Olala
6 minut temu, Gość bejbi napisał:

A porusz tylko temat 500 plus 😁 Odrazu shitstorm się tworzy niesamowity, nikt nie pobiera, wszyscy pracują w pocie czoła na 2 etaty i jak tak można z pieniędzy podatników!

Dokładnie😂😂

Gość miko

Ja wchodzę wtedy, gdy nachodzi mnie myśl, że może jednak dziecko, bo wszystkie koleżanki do okoła przekonują, że to taki cud-miód. Wchodzę tutaj, poczytam i wiem, że moja decyzja jest słuszna :)

Gość Gosc

Siedzą tutaj bo są nieszczęśliwe,wredne,złośliwe.  Te szczęśliwe bezdzietne mają  ciekawsze zajęcia w życiu niż siedzenie na forum dla matek. 

Gość kkkkk
14 minut temu, Gość Gosc napisał:

Siedzą tutaj bo są nieszczęśliwe,wredne,złośliwe.  Te szczęśliwe bezdzietne mają  ciekawsze zajęcia w życiu niż siedzenie na forum dla matek. 

Kafeteria to forum dla matek?

Gość Gosc

Dział  ..ciąża,  poród, polog,wychowanie dzieci TAK to forum dla matek . Te bezdzietne które tu siedzą muszą być strasznie nieszczęśliwe w swoim życiu.  

Gość gosc
7 minut temu, Gość Gosc napisał:

Dział  ..ciąża,  poród, polog,wychowanie dzieci TAK to forum dla matek . Te bezdzietne które tu siedzą muszą być strasznie nieszczęśliwe w swoim życiu.  

Eeee tam. Tu są fajne tematy.

ostatnio np: teściowie nie dali kartki dziecku na chrzest. życiowa tragedia. Jak mogli.

Lubię poczytać o problemach Karyn. To lepsze niż seriale.

Gość gosc
4 minuty temu, Gość gosc napisał:

Eeee tam. Tu są fajne tematy.

ostatnio np: teściowie nie dali kartki dziecku na chrzest. życiowa tragedia. Jak mogli.

Lubię poczytać o problemach Karyn. To lepsze niż seriale.

Fajne są tematy o teściowych. O wspólnym mieszkaniu i faworyzowaniu wnuków. Uwielbiam.

Gość Gosc
10 minut temu, Gość gosc napisał:

Fajne są tematy o teściowych. O wspólnym mieszkaniu i faworyzowaniu wnuków. Uwielbiam.

Albo, że facet wydziela pieniądze....

EHHH 2, 28271761 TEMATÓW JAK JEST ŹLE A LASKI NADAL MIESZKAJA Z TESCIAMI

Gość Gosc
7 godzin temu, Gość miko napisał:

Ja wchodzę wtedy, gdy nachodzi mnie myśl, że może jednak dziecko, bo wszystkie koleżanki do okoła przekonują, że to taki cud-miód. Wchodzę tutaj, poczytam i wiem, że moja decyzja jest słuszna :)

Serio sugerujesz się wpisami anonimów na Kafe? Oj chyba nie podejmowalabym tak ważnej decyzji czytając to forum akurat :)

Gość Mama

Jeśli tu dużo różnych problemów jedne są zmyslone inne prawdziwe. Kobiety bez dzieci może myślą, iż dzieci sprawiają jedynie problemy, a tak nie jest. Dzień w którym przytulamy dziecko pierwszy raz jest jednym z najpiękniejszych, równie piękne jest to jak mówi kocham Cię mamo, albo to gdy robi obrazek specjalnie dla mamy, gdy coś mu się nowego uda itd. Mamy o tym nie pisza bo to oczywiste dla nas, więc to pisanie, że wychodzicie tu by się utwierdzic w tym, że posiadanie dzieci to coś strasznego jest co najmniej dziwne.

Gość Gość
7 godzin temu, Gość Mama napisał:

Jeśli tu dużo różnych problemów jedne są zmyslone inne prawdziwe. Kobiety bez dzieci może myślą, iż dzieci sprawiają jedynie problemy, a tak nie jest. Dzień w którym przytulamy dziecko pierwszy raz jest jednym z najpiękniejszych, równie piękne jest to jak mówi kocham Cię mamo, albo to gdy robi obrazek specjalnie dla mamy, gdy coś mu się nowego uda itd. Mamy o tym nie pisza bo to oczywiste dla nas, więc to pisanie, że wychodzicie tu by się utwierdzic w tym, że posiadanie dzieci to coś strasznego jest co najmniej dziwne.

Matki wraz z zajściem w ciążę tracą kawałek mózgu i stają się bardzo infantylne. Może to po to, aby trochę cofnąć się w rozwoju i zblizyć poziomem intelektualnym do dziecka, którym mają się opiekować.