Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaylah

Dlaczego ludzi tak szokuje mój wygląd i poglądy

Polecane posty

Gość gosc
4 godziny temu, Gość XDD napisał:

Ja zauważyłam że ci niby oryginalnie ludzie i tak wyglądają tak samo. Jak był zlot jakiś lewackich aktywkstsk to prawie każda miała czerwone krótkie włosy jakieś kolczyki etc no klonu. 

Wczorjs jakąś baba broniła w autobusie pijanego smierdzsxeho menela po tym jak kierowca kazał mu opuścić autobus. Ze to człowiek i może jechać xD odwracam się i co, czerwone krótkie włosy, torba w teczce, no wypisz wymaluj 

Jak słyszę taki bełkot to na 90% ta osoba będzie wyglądała jak ww

Zgadza sie.  Ten sposob "orginalnosci" jest zwiastowaniem o przynaleznosci do pewnej grupy spolecznej i ich pogladow.  Kazde bardziej odstajace od centrum poglady sa powodem do dumy ich wyznawcow i obwieszczaja je calemu swiatu, a potem sie dziwia, ze ludzie sie patrza.

Nie rozumiem zreszta co jest zlego w patrzeniu.  Chcesz byc orginalny to jestes i ludzie to zauwazaja.  

Dodatkowo, narzeka sie na znieczulice spoleczenstwa, a wlasnie brak zainteresowania ludzmi na ulicy jest jej objawem.  Takze to, ze przeszkadza ci zainteresowanie ludzi na ulicy jest sprzeczne z twoimi pogladami w zasadzie.

Gość Gosc
7 godzin temu, Gość Juliiiiaa napisał:

Mieszkam za granicą od 11 lat. Tu naprawdę ludzie nie patrzą się na innych. możesz mieć zielone dready do pasa , możesz mieć różową ...enkę w kwiatki a do tego żółte kalosze,  możesz być kolorowy, możesz byc kobietą idącą za rękę z inną kobieta, lub facetem idącym za rękę z innym facetem - ludziom to tutaj zwisa.

spojrzą się może starsi ludzie czasem i wiesz kto jeszcze ?  Polacy. no ale nie wszyscy, na szczęście.

a no widzisz to jednak sa spojrzenia ludzi...a jeszcze niedawno NIKT nie zwracal uwagi.I o czym ty mowisz... 

Gość gosc
Dnia 10.08.2019 o 16:28, Gość Gość napisał:

W swoim czasie Sklodowska byla rownie znana ze swojego mlodego kochanka co z pracy naukowej. Tez miala w tyle to co wypada 😛

Jednak pamietamy ja , nie  za  jej  kochanka 😉

A np.za to , ze byla pierwsza kobieta na Sorbonie 🙂

Miala w tyle co wypada.. ale gdyby nie byla dobra  , toby jej nie przyjeli 😉

Blyszczala.

Gość Gość

Robisz wszystko, by się wyróżnić, wręcz szokować, a potem się dziwisz, że ludzie się gapią. Też bym się gapiła na kobietę, która tylko tak umie zaistnieć. Masz określone poglądy, no ok, oddaj swoje dzieci na wychowanie jednopłciowym, nie rozporządzaj cudzymi. Cala Polska pomaga ukraińskim uchodźcom, przyjmując ich, dając pracę i poczucie bezpieczeństwa, gdzyż przyjechali ze swojego kraju, w którym toczy się wojna. Innym uchodźcom i ludziom w potrzebie pomagamy na miejscu. Jak w PL jest ci zaściankowo, to po co tu przyjeżdżasz?

Gość Gość
3 godziny temu, Gość Gość napisał:

Robisz wszystko, by się wyróżnić, wręcz szokować, a potem się dziwisz, że ludzie się gapią. Też bym się gapiła na kobietę, która tylko tak umie zaistnieć. Masz określone poglądy, no ok, oddaj swoje dzieci na wychowanie jednopłciowym, nie rozporządzaj cudzymi. Cala Polska pomaga ukraińskim uchodźcom, przyjmując ich, dając pracę i poczucie bezpieczeństwa, gdzyż przyjechali ze swojego kraju, w którym toczy się wojna. Innym uchodźcom i ludziom w potrzebie pomagamy na miejscu. Jak w PL jest ci zaściankowo, to po co tu przyjeżdżasz?

A ja pamietam jej kochanka tak samo jak ja, bo nie mam w zwyczaju zapominac faktow historycznych zeby mi do argumentu pasowalo :D

Gość gosc
6 godzin temu, Gość Gość napisał:

zgadzam się! zreszta ja bym nie chciala zeby moje dziecko bylo wychowywane przez dwie kobiety lub dwoch mężczyzn. Takie dziecko bedzie mialo zakodowane że o normalne i tak ma byc i raczej nawewno też będzie gejem czy lesbijką.

Gość Gość
11 godzin temu, Gość Gość napisał:

Tylko jak ona robi wszystko by sie wyrozniac skoro tam gdzie mieszka wcale sie nie wyroznia?

Gość gość

Autorko, wyróżniasz się, to się gapią, proste. Co do poglądów, to ja nie jestem za taką adopcją. Każdy zdrowy człowiek jest zdolny do rozrodu i nie ma żadnych przeciwskazań, żeby sobie spłodzić dziecko, nie trzeba żadnej adopcji, zwłaszcza, że geje tak naprawdę chcą niemowlaki, a niemowląt i dzieci do 3lat w naszym kraju jest bardzo malutko.

Gość Gość

Tak odbiegajac od tematu - jakos nie chce mi sie wierzyc, ze kraj w ktorym aborcja jest nielegalna nie ma niemowlakow do adopcji

Gość Gosc

Rozumiem, że farbujesz tak włosy, robisz tatuaże itd bo Ci się to podoba, ale na pewno zdawałam sobie sprawę z tego że taki wygląd przyciąga uwagę, nie masz co się teraz dziwić. 

Jeśli nie lubisz przyciągać uwagi to tego nie rób po prostu. 

Poglądami nie musisz się dzielić jeśli nie masz na to ochoty, ja niespecjalnie lubię konfrontować swoje poglądy z konserwatystami, bo też nie wierzę w to że ich zdanie można zmienić- swoje poglądy omawiam z ludzmi którzy są otwarci na inne punkty widzenia, a nie z zatwardziałymi przeciwnikami wszystkiego w co wierzę. Jeśli Ty czujesz że chcesz wszystkie stare mohery informować o swoich liberalnych poglądach to powinnaś się liczyć z tym że będą zszokowani. 

Słowem podsumowania- gdybyś nie chciała szokować to byś tego nie robiła.

Gość TrzcinaMyśląca
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

Autorko, wyróżniasz się, to się gapią, proste. Co do poglądów, to ja nie jestem za taką adopcją. Każdy zdrowy człowiek jest zdolny do rozrodu i nie ma żadnych przeciwskazań, żeby sobie spłodzić dziecko, nie trzeba żadnej adopcji, zwłaszcza, że geje tak naprawdę chcą niemowlaki, a niemowląt i dzieci do 3lat w naszym kraju jest bardzo malutko.

Taa... każdy jest zdolny do rozrodu...ale czy sie nadaje?  A co z dziecmi wychowanymi w skrajnej biedzie i patologii?  Tak sie przejmujecie; zeby ludzie homosekdualni nie wychowywali dzieci,  bo biedzie to dla nich krzywdzace a NIKT NIGDY with tym kure*skim katolickim kraju nie pomyslal, co sie dzieje z psychika dzieci wychowanych przez toksycznych rodzicòw.  To jest ta hipokryzja,  ktorej u Polakow nienawidzę!  Moze tak w koncu zrobic cos w tym kierunku,  zeby patole sie nie rozmnazaly? 

Osobiscie wolalabym byc wychowywana przez dwie matki,  ktore by mnie kochaly niz przez jedna,  ktora mi cale dziecinstwo powtarzala;, że nie powinnam się urodzic i ojca,  ktòry mial w dupie czy w ogòle żyję i mam co jeść.

Gość onaaa
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Tak odbiegajac od tematu - jakos nie chce mi sie wierzyc, ze kraj w ktorym aborcja jest nielegalna nie ma niemowlakow do adopcji

To nie wierz. Więszkość dzieci w domach dziecka to dzieci z nieuregulowaną sytuacją prawną. Wiesz ile para (kobieta - mężczyzna) czeka na adopcję? Średnio 3 lata. Najszybciej można adoptować dziecko z niepełnosprawnością. Wbrew pozorom niemowląt i małych dzieci, któ®e można adoptować jest bardzo mało i one najkrócej czekają na adpocję. A raczej na te dzieci się najdłuzej czeka. Wiem brzmi jak hipermarket, jednak takie są fakty. 

Gość gość
15 minut temu, Gość Gosc napisał:

Rozumiem, że farbujesz tak włosy, robisz tatuaże itd bo Ci się to podoba, ale na pewno zdawałam sobie sprawę z tego że taki wygląd przyciąga uwagę, nie masz co się teraz dziwić. 

Jeśli nie lubisz przyciągać uwagi to tego nie rób po prostu. 

O tym jest cały temat i o tym wszyscy mówią - ten wygląd przyciąga uwagę w Polsce, dla kogoś kto żyje i robi te tatuaże w innym kraju przyjazd do Polski i chamskie spojrzenia to jest szok

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

I co z tego, że nielegalna skoro kobiety i tak usuwają. Jak donosisz i zostawisz w szpitalu, to patrzą na ciebie jak na zbrodniarza.

8 minut temu, Gość TrzcinaMyśląca napisał:

Taa... każdy jest zdolny do rozrodu...ale czy sie nadaje?  A co z dziecmi wychowanymi w skrajnej biedzie i patologii?  Tak sie przejmujecie; zeby ludzie homosekdualni nie wychowywali dzieci,  bo biedzie to dla nich krzywdzace a NIKT NIGDY with tym kure*skim katolickim kraju nie pomyslal, co sie dzieje z psychika dzieci wychowanych przez toksycznych rodzicòw.  To jest ta hipokryzja,  ktorej u Polakow nienawidzę!  Moze tak w koncu zrobic cos w tym kierunku,  zeby patole sie nie rozmnazaly? 

Osobiscie wolalabym byc wychowywana przez dwie matki,  ktore by mnie kochaly niz przez jedna,  ktora mi cale dziecinstwo powtarzala;, że nie powinnam się urodzic i ojca,  ktòry mial w dupie czy w ogòle żyję i mam co jeść.

Ale to, że nie każdy się nadaje i ty wolisz dwie matki (ciekawe, dlaczego nie dwóch ojców co?), to nie ma tutaj żadnego znaczenia. Jak gej jest płodny, to spokojnie może sobie załatwić własne dziecko. Tak naprawdę o adopcję ryja drą tylko geje, bo lesbijki zawsze sobie z tym radziły i rodziły własne dzieci. Nikt nigdy nie pomyślał o dzieciach toksyków? To ciekawe skąd te dzieci  domach dziecka, których nie można adoptować, czy w rodzinach zastępczych co?

Gość gość

Jeżeli chodzi o facetów i wychowywanie dzieci to oni zawsze mają pod górkę - nie muszą być w związku z innym mężczyzą, po rozwodzie prawie zawsze są na łasce matki z sprawach tego czy się z dzieckiem będą widywać. Takie smutne przemyślenia trochę zwiazane z tematem

Gość Gosc
49 minut temu, Gość gość napisał:

O tym jest cały temat i o tym wszyscy mówią - ten wygląd przyciąga uwagę w Polsce, dla kogoś kto żyje i robi te tatuaże w innym kraju przyjazd do Polski i chamskie spojrzenia to jest szok

Temat jest o tym że ona się dziwi że w Polsce szokuje wyglądem I POGLĄDAMI. W przypadku wygladu wierzę, że może być taka sytuacja, że ona mieszka w innym miejscu gdzie jej wygląd nie szokuje, nie będzie przecież się maskowala przyjeżdżając tutaj i może to stwarzac dyskomfort. Ale w połączeniu z twierdzeniem o szokujących pogladach? Poglądów nie ma wypisanych na czole, jeśli nie chce szokować to niech konserwatystom o nich nie mówi, jaki to problem? Dlatego moim zdaniem ona całkiem świadomie i celowo szokuje innych, bo jej się to podoba. Tak jak podoba jej się dodatkowo uzewnętrzniać się tutaj. Taki mentalny ekshibicjonizm, potrzeba bycia zauważaną, i potem narzekanie na to jako sposób na jeszcze więcej uwagi. 

Gość gość
4 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Temat jest o tym że ona się dziwi że w Polsce szokuje wyglądem I POGLĄDAMI. W przypadku wygladu wierzę, że może być taka sytuacja, że ona mieszka w innym miejscu gdzie jej wygląd nie szokuje, nie będzie przecież się maskowala przyjeżdżając tutaj i może to stwarzac dyskomfort. Ale w połączeniu z twierdzeniem o szokujących pogladach? Poglądów nie ma wypisanych na czole, jeśli nie chce szokować to niech konserwatystom o nich nie mówi, jaki to problem? Dlatego moim zdaniem ona całkiem świadomie i celowo szokuje innych, bo jej się to podoba. Tak jak podoba jej się dodatkowo uzewnętrzniać się tutaj. Taki mentalny ekshibicjonizm, potrzeba bycia zauważaną, i potem narzekanie na to jako sposób na jeszcze więcej uwagi. 

myślę, że to może wychodzić w rozmowie. Jak dawno nie była to może to ją szokować jak bardzo takie zupełnie normalne na zachodzie poglądy szokują lub powodują awanturę w Polsce. Dużo też zależy od rodziny (bo to w końcu z rodziną najpewniej rozmawiała). Z obcymi raczej nie rozmawiała, a polski rasizm i homofobia to niestety coś co w europie jest znane. Za każdym razem kiedy Polska jest wspominana w zagranicznych mediach to coś związane z tymi dwoma. Najlepiej po prostu odwiedzić rodzinę i nie wchodzić w dyskusję na etamty polityczne - chyba, że to ktoś inny zacznie. 

Inna sprawa, ludzie zaczepiają. Już nie chodzi o samo to, że się patrzą i to jest nieprzyjemne. Chamskie odzywki (często homofobiczne, bo przecież wytatuowana kobieta na 120% jest homoseksualna), dogryzanie. To nie jest normalne zachowanie i nie można mieć pretensji do ludzi których to dotyka, że im to przeszkadza. 

Gość Gosc
Przed chwilą, Gość gość napisał:

myślę, że to może wychodzić w rozmowie. Jak dawno nie była to może to ją szokować jak bardzo takie zupełnie normalne na zachodzie poglądy szokują lub powodują awanturę w Polsce. Dużo też zależy od rodziny (bo to w końcu z rodziną najpewniej rozmawiała). Z obcymi raczej nie rozmawiała, a polski rasizm i homofobia to niestety coś co w europie jest znane. Za każdym razem kiedy Polska jest wspominana w zagranicznych mediach to coś związane z tymi dwoma. Najlepiej po prostu odwiedzić rodzinę i nie wchodzić w dyskusję na etamty polityczne - chyba, że to ktoś inny zacznie. 

Inna sprawa, ludzie zaczepiają. Już nie chodzi o samo to, że się patrzą i to jest nieprzyjemne. Chamskie odzywki (często homofobiczne, bo przecież wytatuowana kobieta na 120% jest homoseksualna), dogryzanie. To nie jest normalne zachowanie i nie można mieć pretensji do ludzi których to dotyka, że im to przeszkadza. 

Chyba mieszkacie w jakiejś ciężkiej Polsce B, bo ja nigdy w życiu nie usłyszałam żadnych komentarzy pod swoim adresem, nawet jak dziesięć lat temu miałam piercingi w twarzy, pokazywałam tatuaże, ubierałam się oryginalnie. Włosów nie farbowałam, ale koleżanki miały wszystkie kolory tęczy. Wiadomo, że zwracalysmy na siebie uwagę, ale o to nam chodziło. 

Naciąć się na to że poglądy mogą szokować można raz czy dwa, jeśli widzi że jest otoczona nietolerancyjnymi burakami to niech nie wspomina o swoich poglądach. Jeśli to robi to ma świadomość konsekwencji. 

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Chyba mieszkacie w jakiejś ciężkiej Polsce B, bo ja nigdy w życiu nie usłyszałam żadnych komentarzy pod swoim adresem, nawet jak dziesięć lat temu miałam piercingi w twarzy, pokazywałam tatuaże, ubierałam się oryginalnie. Włosów nie farbowałam, ale koleżanki miały wszystkie kolory tęczy. Wiadomo, że zwracalysmy na siebie uwagę, ale o to nam chodziło. 

Naciąć się na to że poglądy mogą szokować można raz czy dwa, jeśli widzi że jest otoczona nietolerancyjnymi burakami to niech nie wspomina o swoich poglądach. Jeśli to robi to ma świadomość konsekwencji. 

Może tobie nie robiło różnicy bo jesteś spragniona uwagi? Jestem z jednego z największych miast w Polsce. Mogę mówić tylko za siebie, ale ja nie lubię takiego rodzaju uwagi. Już pominam zainteresowanie ochrony w sklepach 😄 

Gość Gość

Autorko a dlaczego masz kolorowe wlosy? robisz wszystko by zwraać na siebie uwage, bo wlasnie o to i chodzi, a tu piszesz jacy to ludzie dziwni...a dziwna jestes ty.

Gość Gość

Po co podbijasz temat tym samym argumentem ktory juz zostal wyjasniony? A moze jestes autorka i to kolejne prowo adminow?

Gość Gosc
20 godzin temu, Gość gość napisał:

Może tobie nie robiło różnicy bo jesteś spragniona uwagi? Jestem z jednego z największych miast w Polsce. Mogę mówić tylko za siebie, ale ja nie lubię takiego rodzaju uwagi. Już pominam zainteresowanie ochrony w sklepach 😄 

Ja też nie lubię, dlatego nie mam duzych widocznych tatuaży ani krzykliwego koloru włosów. 

Jeśli ktoś nie chce zwracać na siebie uwagi, to nie będzie. Koniec.

Gość Gość

Zabawne bo ja lubie duze tatuaze i mualam wszystkie kolory teczy na glowie. Bo tak mi sie podobalo, ale nienawidze uwagi. Traktuje to jako upierdliwy skutek uboczny, ale nie bede twierdzic, ze pokazujacy mnie palcem cham jest ok :) szanujcie sie ludzie. Ktos wam nasra na glowe, a wy bedziecie twierdzic, ze to wasza wina bo za blisko usiedliscie