Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktosia

Za krótkie kości długie u płodu! Pomocy!

Polecane posty

Gość Ktosia

Dzień dobry, Od usg połówkowego mój synek miał krótsze kości udowe i ramienne o ok. 2 tygodnie. Teraz 33 tc i są mniejsze już o 3 tyg. Czy ktoś miał taka sytuacje i wszystko było ok z dzieckiem? Lekarz twierdzi, ze prawdopodobnie taki urok dziecka (ja jestem niska) ale nie może na 100% wykluczyć chorób układu kostnego. Jestem załamana:( pomocy, czy ktoś tak miał?

Gość gość

Lekarz może mieć racje, skoro ty jesteś niska to nie możesz oczekiwać że dziecko będzie ponadprzeciętnie wysokie. Oczywiście nie można wykluczyć że coś nie jest w porządku, więc jak jest opcja dodatkowych badań to je dla świętego spokoju zrób

Gość Gość

Urodzenie karła to nie dramat.

Gość Ktosia

Akurat karłowatość została praktycznie wykluczona - twarzoczaszka jest prawidłowa a kości proste i bez zwapnień.

Gość Gość

Może faktycznie taka jego uroda? Mój środkowy syn też ma dość krótkie rączki i nozki. Za dziadkiem.  I lekarz zawsze też podkreślał,  ale nie było paniki.  Za to najstarszy i najmłodszy mają duże głowy.  O 3-4 tygodnie.  I też mają za kim, sa zdrowi. Nie kazdy człowiek ma proporcje czlowieka witruwianskiego.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Może faktycznie taka jego uroda? Mój środkowy syn też ma dość krótkie rączki i nozki. Za dziadkiem.  I lekarz zawsze też podkreślał,  ale nie było paniki.  Za to najstarszy i najmłodszy mają duże głowy.  O 3-4 tygodnie.  I też mają za kim, sa zdrowi. Nie kazdy człowiek ma proporcje czlowieka witruwianskiego.

Czasem rzeczywiście trafiają się takie pokraki.