Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzisiaj ostatni dzień września jutro mam się wyprowadzić z mieszkania z 2 dzieci ale nie mam gdzie czy właściciel może mnie ot tak wyrzucić proszę o odpowiedz

Polecane posty

Gość Gość

Mam nadzieję, że wylądujesz na bruku.

Gość Lexi
12 godzin temu, Gość Gość napisał:

Bo to kolejna nieudolna prowokacja. 

Dokladnie,  Ale kafe.ebile lykaja 😂

Gość gośćiu
8 godzin temu, Gość gość napisał:

Niestety!Z przykrością stwierdzam,że właściciel lokalu nie może sam,bez wyroku sądowego usunąć niepłacącego czynszu lokatora.Jeżeli lokator nie opłaca czynszu,to właściciel mieszkania musi rozwiązać umowę,później wystąpić do sądu o nakaz eksmisji i o zapłatę czynszu,potem udaje się do komornika,który dokona eksmisji z zajmowanego lokalu(tylko komornik ma uprawnienia do usunięcia niechcianego lokatora).Sam właściciel mieszkania nic więcej nie może zrobić,bo może zostać oskarżony przez wynajmującego o naruszenie miru domowego lub uporczywe nękanie.Sąd może przyznać osobie z dziećmi prawo do lokalu socjalnego.Moja osobista rada:Lepiej by było dla pani,wyprowadzić się bez angażowania w sprawę sądu i komornika,bo zaległy czynsz i tak trzeba będzie zapłacić,tak samo jak i za eksmisję(tu również właściciel może żądać zwrotu kosztów eksmisji)no i do tego będą rosły odsetki za zwłokę.Jeżeli się pani wyprowadzi,to nie będzie już dalej generować długu.Dziwię się i jestem zbulwersowana,że matka dwojga dzieci może postępować w ten sposób.Czy naprawdę chce pani dobrze wychować swoje dzieci?Czy pokazywanie dzieciom,że można żyć na cudzy koszt jest właściwe?Jeżeli ma pani kłopoty finansowe,to trzeba było zwrócić się do MOPS lub Caritasu(działa niemal przy każdej parafii)z prośbą o pomoc rzeczową i żywnościową.Do urzędu miasta lub gminy,można było się zwrócić o dopłatę do czynszu.Tak naprawdę,to bardzo współczuję właścicielowi mieszkania takiej lokatorki,a dzieciom,nieodpowiedzialnej matki

Sad nie moze przyznac prawa do lokalu socialnego,bo nim nie dyspouje,  wiec cala twoja wypowiedz zostaje poddana wątpliwości. 

Gość gość

O boże, przecież w takiej sytuacji już dawno powinien właściciel takiego pasożyta wywalić. Człowiek miał dobre serce, dawał szansę wcześniej, a ta kombinuje jak go okradać dalej w świetle prawa. I ze prawo w tym kraju chroni takich złodziei 😕

Gość gość

denne prowo,

serio już skończcie z tym ośmieszaniem matek i rodzicielstwa, bo wszystko do pewnego czasu można strawić, uwierzyć w to czy nawt się pośmiać ale ostatni czas już się zwyczajnie ośmieszacie z tym kręceniem hejtu i osiągacie efekt odwrotny. jeszcze napisz, że na słodziaki potrzebowałaś dla dzieci.