Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość Gość

Wczoraj na randce dziewczyna młodsza ode mnie zwróciła mi uwagę, że powinienem rzucić palenie i schudnąć! Bezczelność jak tak można!!!!

Polecane posty

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Gość Gość napisał:

Nie zna mnie dobrze, a już zostałem tak sklasyfikowany.

A jeśli chodzi o wygląd, to przecież ona ma dobrze wyglądać, nie ja. U faceta liczy się wnętrze, a to kobiety niech się stroją i przebierają.

Gruby palacz to dyskwalifikacja na starcie.

2 godziny temu, Gość Gość Gość napisał:

Wczoraj na randce dziewczyna młodsza ode mnie zwróciła mi uwagę, że powinienem rzucić palenie i schudnąć!

Zgadzam się, że postąpiła bez kultury, szczególnie, że nie należy do rodziny, ani nie jest bliską znajomą. Obcym ludziom nie zwraca się uwagi i nie wytyka wyglądu i wyborów życiowych, każdy ma prawo do podejmowania własnych decyzji. A jeśli nie pasuje, jako potencjalny partner, to należy się zwyczajnie pożegnać. Niestety, wielu młodych o tym zapomina. Skutek manipulacji i propagandy zmian wszystkich i wszystkiego pod własne egoistyczne wymagania (narzucone odgórnie) oraz upadku kultury i dobrych obyczajów.

46 minut temu, Gość gość napisał:

Zewnętrze dużo mówi o wnętrzu, [...]

Dużo, niewiele, bądź nic. Zależy.

[...] a jak ktoś jest otyły to jak może mieć piękne wnętrze skoro widać, że jest leniwy i że mu nie zależy na niczym oprócz własnej wygody. [...]

Ponieważ, oczywiście, nadwaga zawsze świadczy wyłącznie o 'lenistwie'. W żadnym wypadku o genetyce, chorobach, stresie, braku czasu, braku wiedzy, a już na pewno nie o prawie do wolnego wyboru i samostanowienia. Osoba otyła w żadnym wypadku nie może być wartościowa wnętrzem, ot co!

[...] nie mówiąc o tym, że patrzenie na czyiś wystający bebzon powoduje o każdego dyskomfort. [...]

Nie wypada wpatrywać się w czyjeś ''wystające bebzony'', wtedy też nie będzie 'dyskomfortu'. Poza tym, jestem pewna, że kiedy się bardzo chce, zawsze można znaleźć coś w drugiej osobie, co powoduje niemiłe wrażenia. Kwestia indywidualnego poczucia estetyki, smaku i gustu.

[...] Jednocześnie takie masz wymagania, że hoho..  Z takim podejściem to zapomnij,  że będziesz kogoś miał. [...]

Każdy ma prawo do własnych preferencji. Niekoniecznie trzeba się zmieniać i dostosowywać, by odnaleźć kochającą osobę. To jest zależne od wielu wielu czynników, świadomych oraz podświadomych.

Gość gosc
1 minutę temu, Nenesh napisał:

Niekoniecznie trzeba się zmieniać

tak, wmawiaj dalej zaniedbanym mezczyznom, ktorych i tak w kraju na peczki, ze mają prawo zapuszczeni chodzić i mieć wybujałe wymagania

4 minuty temu, Gość gosc napisał:

tak, wmawiaj dalej zaniedbanym mezczyznom, ktorych i tak w kraju na peczki, ze mają prawo zapuszczeni chodzić i mieć wybujałe wymagania

Nikomu niczego nie wmawiam, ale stwierdzam fakt - nikt nie musi się do nikogo dostosowywać i spełniać oczekiwań wszystkich wokół. Nikt nie jest na tyle nieświadomy, ani nie żyje w oddzieleniu od mediów, by nie zdawać sobie sprawy z pewnych kwestii. Jeśli nic z nimi nie robi, jego prawo, a wymagania może mieć, jakie chce. Można uświadamiać neutralnie ogólnie, zasugerować ewentualnie, ale wytykanie komuś wprost osobistych decyzji nie będąc pytanym jest zbędne i zwyczajnie niekulturalne.

Gość lol
4 minuty temu, Nenesh napisał:

nie będąc pytanym

przeciże pyta na forum, no tak dla panów specjalnej troski są inne zasady 😄

Przed chwilą, Gość lol napisał:

przeciże pyta na forum, no tak dla panów specjalnej troski są inne zasady 😄

Nie zauważyłam, by pytał. Raczej się bulwersuje i żali. Zaś odnośnie tej ''specjalnej troski'' i czytania ze zrozumieniem... cóż, nie warto nikogo obrażać ;p

Gość gosc
19 minut temu, Nenesh napisał:

Każdy ma prawo do własnych preferencji.

Zatem jak ktos nie chce grubego palacza, tez ma prawo o tym powiedziec. Ale to on, wspanialy 40, przyszedl oburzony na forum, nie ona

Gość Gość

A jeśli chodzi o wygląd, to przecież ona ma dobrze wyglądać, nie ja. U faceta liczy się wnętrze, a to kobiety niech się stroją i przebierają.

Hahahaha u faceta liczy się wnętrze ale portfela jeśli jesteś bazylem

Gość Gość

Ma rację dziewczyna , nikt się nie będzie za darmo z ulancem spotykał 

Przed chwilą, Gość gosc napisał:
21 minut temu, Nenesh napisał:

Każdy ma prawo do własnych preferencji.

Zatem jak ktos nie chce grubego palacza, tez ma prawo o tym powiedziec. [...]

Ma. Ale w kontekście opisanej sytuacji nie wypadało powiedzieć i komentarze były zbędne. Jeśli ktoś nie spełnia oczekiwań i nie stanowi kandydata na partnera, to kultura wymaga podziękować i się pożegnać, a nie wylewać swoje żale, dlaczego ktoś jest 'taki, a taki', zamiast się dostosować do czyjegoś 'widzi mi się'.

3 minuty temu, Gość gosc napisał:

Ale to on, wspanialy 40, przyszedl oburzony na forum, nie ona

Widzę zasadność tego oburzenia... jak już napisałam.

Gość gość
56 minut temu, Nenesh napisał:

Zgadzam się, że postąpiła bez kultury, szczególnie, że nie należy do rodziny, ani nie jest bliską znajomą. Obcym ludziom nie zwraca się uwagi i nie wytyka wyglądu i wyborów życiowych, każdy ma prawo do podejmowania własnych decyzji. A jeśli nie pasuje, jako potencjalny partner, to należy się zwyczajnie pożegnać. Niestety, wielu młodych o tym zapomina. Skutek manipulacji i propagandy zmian wszystkich i wszystkiego pod własne egoistyczne wymagania (narzucone odgórnie) oraz upadku kultury i dobrych obyczajów.

Nie wiesz, jak wyglądała rozmowa, czy on sam o to nie zapytał. Możliwe, że dziewczyna na widok jego wyglądu i palonego przez niego papierosa odwróciła się na pięcie albo zakończyła randkę po pięciu minutach, a on chciał wiedzieć, dlaczego. Nie masz prawie żadnych konkretnych danych, a diagnozujesz problem z dużą pewnością. Krańcowo nieprofesjonalne. PRLowskie nawyki pouczania ex katedra. Plus wypisywanie długich elaboratów na forum dyskusyjnym. Porażka. 

Gość Brzydki ale inteligentny

Niestety wiele kobiet tego nie chce lub nie może zrozumieć.

Gość z przekąsem
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie wiesz, jak wyglądała rozmowa, czy on sam o to nie zapytał. Możliwe, że dziewczyna na widok jego wyglądu i palonego przez niego papierosa odwróciła się na pięcie albo zakończyła randkę po pięciu minutach, a on chciał wiedzieć, dlaczego. Nie masz prawie żadnych konkretnych danych, a diagnozujesz problem z dużą pewnością. Krańcowo nieprofesjonalne. PRLowskie nawyki pouczania ex katedra. Plus wypisywanie długich elaboratów na forum dyskusyjnym. Porażka. 

i styl emerytowanej redaktorki działu porad w Pani Domu

zejdź z koturnów, jesteś niestrawna w tym wydaniu

Gość z przekąsem
56 minut temu, Nenesh napisał:

Nikomu niczego nie wmawiam, ale stwierdzam fakt - nikt nie musi się do nikogo dostosowywać i spełniać oczekiwań wszystkich wokół. Nikt nie jest na tyle nieświadomy, ani nie żyje w oddzieleniu od mediów, by nie zdawać sobie sprawy z pewnych kwestii. Jeśli nic z nimi nie robi, jego prawo, a wymagania może mieć, jakie chce. Można uświadamiać neutralnie ogólnie, zasugerować ewentualnie, ale wytykanie komuś wprost osobistych decyzji nie będąc pytanym jest zbędne i zwyczajnie niekulturalne.

Wmawiasz. I to sztucznym, napompowanym językiem, który niczego nie wnosi, amęczy. Popraw jakość przekazu, albo nie zaśmiecaj forum.

Gość gość
46 minut temu, Gość gosc napisał:

Zatem jak ktos nie chce grubego palacza, tez ma prawo o tym powiedziec. Ale to on, wspanialy 40, przyszedl oburzony na forum, nie ona

To oczywiste, ale starsze panie tego nie ogarniają, zatrzymały się na etapie studium nauczycielskiego i się w ten sposób na siłę realizują w necie.

Gość gość
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

Nie mają i dlatego manager jest sam, bo ma wybujałe oczekiwania, a sam nie spełnia podstawowych standardów.

Gość gość
12 minut temu, Gość Brzydki ale inteligentny napisał:

Niestety, wielu mężczyzn tego nie chce lub nie może zrozumieć. Dlatego latami płaczą na podrzędnym kobiecym forum, zamiast wziąć się za siebie, schudnąć i rzucić nałóg.

Gość Gość

Bardzo dobrze że powiedziała co myśli, brzydki facet mający się za adonisa to DNO

Gość gość
3 godziny temu, Gość Gość Gość napisał:

Ja po 40, ona 29. Bezczelna smarkula.

Po co umawiasz się ze smarkulami? Twój target to 40+. Bezczelny staruch.

Gość gość

Wybieraj otyłe 35+, taka nie zwróci ci uwagi, bo wygląda dokładnie tak samo, jak ty. Tylko jest młodsza. 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Niestety, wielu mężczyzn tego nie chce lub nie może zrozumieć. Dlatego latami płaczą na podrzędnym kobiecym forum, zamiast wziąć się za siebie, schudnąć i rzucić nałóg.

To jest właśnie wypowiedź w punkt, faceci nie rozumieją albo nie chce rozumieć, że jak są brzydcy to sobie nikogo nie znajdą, chyba że są obrzydliwie bogaci, stary brzydki koleś bez kasy myśli że młoda piękna go będzie chciała xD ciekaw jakby młody facet zareagował gdyby podrywala stara brzydka gruba palaczka z wymaganiami xD

Gość Gość

Cześć mam na imię bruhnilda,mam 40 lat jestem gruba i kopce jak smok , dlaczego mnie nie chcesz smarkaczu???

Gość Gość

Przecież ta młoda powinna go po nogach całować że ja uraczyl smrodem z kiepów i widokiem opasłego gardziela

Gość Gość
3 godziny temu, Gość Gość Gość napisał:

Ja po 40, ona 29. Bezczelna smarkula.

Bezczelny to jestes ty kazac komuś wacha smroda z fajki i oglądać obiwisły bebzon jak u wieprza 😄

Gość gość
12 minut temu, Gość Brzydki ale inteligentny napisał:

Gość Gość

Chciałeś pobzykac młode ciałko i do tego to za młoda nie była ale jak Ci powiedziała prawdę to smarkula  😄

Gość gość

Pewnie to prowokacja, ale w sumie ...ów ni brakuje, wiec odpisze.

Mądrość nie zawsze zalezy od wieku, także to, że jesteś straszy nie znaczy, że masz automatycznie mniej wad, może byc wrecz przeciwnie.

Są ludzie, którzy maja nawet 90 lat i sie nadal głupi, a zdarzają się mądre zyciowo i nad wiek dojrzałe nawet i nastolatki.

Gość Gość Gość
8 minut temu, Gość gość napisał:

Pewnie to prowokacja

Powtarzam, to nie prowokacja wam się wydaje, że takie rzeczy na świecie się nie zdarzają, wszyscy piękni i szczupli tu, akurat.

Mam wystarczająco pieniędzy i dobre serce, moje przyzwyczajenia i wygląd nie są istotne. Za 30 lat przecież każda 20-latka będzie gruba i brzydka.

Gość Gość

Nenesh to psycholog z boży łaski. Ale w jej tonie odpowiadając to tak On ma prawo nie spełniać jej wymagań(no bo nie musi) a ona ma prawo go za to kopnąć w tyłek. Tyle