Gość Gość Napisano Październik 23, 2019 Chciałbym dać córce na imię Ewa. Mi się bardzo podoba i będzie pasować do nazwiska. Zastanawiam się czy ktoś jeszcze nadaje to imię bo dookoła same imiona typu Julia, Emilia itd chciałbym żeby moja córka nie miała imienia jak wszystkie dziewczynki ale też żeby nie było jakieś dziwne. Co sądzicie o tym imieniu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Październik 23, 2019 Jedno z moich ulubionych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Październik 23, 2019 Moje ulubione. Piękne, kobiece. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosc Napisano Październik 23, 2019 Dla mnie jedno z najbrzydszych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćcc Napisano Październik 23, 2019 Piękne imię.Mam wnusię 5 mieś i ma na imię Ewa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosc Napisano Październik 23, 2019 Twarde i takie jakby uciete imie, nieskonczone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mmmm Napisano Październik 23, 2019 Sama nadalabym Takie imie Corce, gdyby moja podla tesciowa nie miala tak na imie, przypominaloby mi ta wredotd na co dzien. Ladne imie, naprawde. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gosc Napisano Październik 23, 2019 Piękne, klasyczne i uniwersalne imię. Osobiście bardziej podoba mi się pisownia przez v, ale jeśli mieszka się w Polsce i ma polskie nazwisko, to przez w Też jest ładnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Październik 23, 2019 37 minut temu, Gość gosc napisał: Twarde i takie jakby uciete imie, nieskonczone. Haha, skończone i nieuciete imiona zdrabniacie. Gdzie logika? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gosc Napisano Październik 23, 2019 Piękne imię, kobiece i nie jest bardzo popularne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosc Napisano Październik 23, 2019 4 godziny temu, Gość Gość napisał: Haha, skończone i nieuciete imiona zdrabniacie. Gdzie logika? Logika jest w plastycznosci jezyka. Pelne imie mozna sobie zdrabniac na rozne sposoby, a uciete imie to brzmi jak bekniecie i koniec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 23, 2019 Jedno z najładniejszych imion, ponadczasowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Październik 24, 2019 Ładne i coraz bardziej popularne. U córki w przedszkolu są 3 Ewy, dla porównania również 3 Julie a Emilii nie ma. Także nie liczyłabym na to że jak będzie Ewa będzie jedną jedyną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gosc Napisano Październik 24, 2019 Tragedia, juz bym wolala ja nazwac Rysiu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aga Napisano Październik 24, 2019 15 godzin temu, Gość Gość napisał: Chciałbym dać córce na imię Ewa. Mi się bardzo podoba i będzie pasować do nazwiska. Zastanawiam się czy ktoś jeszcze nadaje to imię bo dookoła same imiona typu Julia, Emilia itd chciałbym żeby moja córka nie miała imienia jak wszystkie dziewczynki ale też żeby nie było jakieś dziwne. Co sądzicie o tym imieniu? Szczerze. Moim zdaniem imię idealne na dzisiejsze czasy. Krótkie i łatwowymawialne za granicą. Piękne do tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 24, 2019 12 godzin temu, Gość Gosc napisał: Tragedia, juz bym wolala ja nazwac Rysiu Zgadzam sie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 24, 2019 Ja mam na imie Ewa i nigdy mi sie nie podobało.. Dla mnie jest zbyt krótkie, zbyt twarde i niestety ciotkowate. Mam 31 lat i najwięcej Ew jest w pokoleniu moich rodziców, a nie w moim... Nie lubię swojego imienia do tego stopnia, że zastanawiałam się nad uzywaniem drugiego- Anna bo tez jest proste, ale o wiele bardziej mi się podoba. Choc wielu ludzi mówi, że jest niby ładne, ale jak dla mnie nie za bardzo, nie widzę w nim nic szczególnego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 24, 2019 Choć w sumie mogło byc gorzej. Znam pracy kobietę, całkiem zreszta atrakcyjnyjna jak na swój wiek, która ma okło 50 lat i na imię Wiesława. To dopiero przerąbane.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Laura20 0 Napisano Marzec 1, 2021 Ewa mi się nie podoba ale Ela już tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serduszko7 92 Napisano Marzec 2, 2021 Dnia 23.10.2019 o 21:16, Gość Gość napisał: Haha, skończone i nieuciete imiona zdrabniacie. Gdzie logika? Dokładnie. Głupcom się nie dogodzi. Ja jestem Ewa i lubię swoje imię. Mam tylko to jedno, nie mam drugiego imienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madalene1711 18 Napisano Marzec 3, 2021 18 godzin temu, Dobrosułka napisał: Fakt. Ja znam Toska w wieku 40 lat- to dopiero przerabane. 18 godzin temu, Dobrosułka napisał: Ah i jeszcze Jaska pod czterdziestkie podchodzacego- nie wiem co rodzicom przyszlo do glowy- reszta rodzenstwa miala normalne imiona. A zawsze się wykłócasz, że przez imię nie można mieć przerabane i krytykuje osoby, które wyśmiewane jakieś imię. A sama co robisz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Annn2020 245 Napisano Marzec 3, 2021 Jak dla mnie ok, ani brzydkie ani ladne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Marzec 3, 2021 Moje najulubieńsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxii 67 Napisano Marzec 4, 2021 trzeba sie zastanowic jak benda wołac i czy glupio zdabniac np ewcia ewa to ładne imie ale niektórzy nie umia uszanowac ono brzmi dosc tak twardo ale i majestatycznje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach