Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Do kiedy powinienem się z nimi spotykać ?

Polecane posty

Gość Blondie

Czy ty w ogóle wiesz, co lubią twoje córki? Mam wrażenie, że ich ani trochę nie znasz. 

Już pominę twoje słowa o islamie. Może w sumie lepiej, żebyś nie mącił córkom w głowach. 

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Blondie napisał:

Czy ty w ogóle wiesz, co lubią twoje córki? Mam wrażenie, że ich ani trochę nie znasz. 

Już pominę twoje słowa o islamie. Może w sumie lepiej, żebyś nie mącił córkom w głowach. 

No to tak jak już mniej więcej pisałem, interesują się tym czym zazwyczaj interesują się dziewczyny, a to ciuchami, a to kosmetykami, a to paznokciami, itp. 

Gość Blondie
7 godzin temu, Gość Gość napisał:

No to tak jak już mniej więcej pisałem, interesują się tym czym zazwyczaj interesują się dziewczyny, a to ciuchami, a to kosmetykami, a to paznokciami, itp. 

To są zainteresowania, ale mało która dziewczyna skupia się tylko i wyłącznie na tym i to rozwija, to bardziej dodatek. Każdy ma coś, co lubi. Tym bardziej 15latka. 

Gość gość
14 godzin temu, Gość Gość napisał:

Oczywiście, że płeć definiuje zainteresowania, tylko dzisiejsza propaganda od lgbt+ chce nam wmówić coś innego. Mózg kobiety i mężczyzny jest inaczej zbudowany, inne części są rozwinięte, są inne połączenia między półkulami. Pewnie jesteś zwolenniczką Pana Biedronia, albo kogoś z lewicy, oni się właśnie tą metodologią posługują, że różnic nie ma. Oczywiście, że są i nic z tym nie zrobimy. Ja się z tymi poglądami, które Ty wyznajesz nie zgadzam. Mam prawo nie lubić chodzic na koncerty, tak samo jak dziewczyny mają prawo nie lubić żużlu czy piłki nożnej. Ich to nie interesuje.

Ale z ciebie pierd/olony szowinista. Co mają zainteresowania do poglądów politycznych? Co ze mnie jeszcze zrobisz debi/lu? Płeć nie definiuje zainteresowań! Gdzie ci płeć definiuje co? W którym miejscu, jakim cudem? To TY jako rodzic zamykasz dziecku, lub mu otwierasz świat zainteresowań. Ty i tylko ty. Jakim cudem dziecko ma wiedzieć, czy interesuje się silnikiem spalinowym, skoro go do flaków w aucie nie dopuścisz, tylko bredzisz o męskich zainteresowaniach i babskich? To jest logiczne, że jak powiesz córce zostaw, to dla facetów, zajmij się kieckami, to nie przyjdzie, tata pokaż mi bebechy w naszym aucie. Tak samo z piłką nożna, no jak ma się zainteresować, skoro na pytanie dlaczego ten piłkarz wykopuje piłkę z rogu, odpowiesz, no widzisz dziecko, kobieta te nigdy nie pojmie. Mózg oprócz tego, że dzieli się na tzw babski i męski (co nie ma nic wspólnego z zainteresowaniami, a emocjonalnością skierowaną ku małemu potomstwu), dzieli się jeszcze na ścisły i humanistyczny. Zdolności artystyczne też nie wybierają płci. Prawda jest taka, że ty nie wiesz, czym tak naprawdę interesują się twoje dzieci. Ubrać, to się właściwie każdy lubi, facet też. Znam takich co mają większe kosmetyczki od swoich żon. Kosmetyki do brody, kosmetyki do włosów, do podrażnionej skóry, taki kremik, taki kremik. W życiu byś nie powiedział, że on tak o siebie dba. 

12 godzin temu, Gość Gość napisał:

Oczywiście, że lubię z nimi przebywać, tylko mogą mnie nie interesować i przynudzać rzeczy, które one uwielbiają, np nigdy nie zainteresuje się ciuchami, kosmetykami, paznokciami czy jakimiś koncertami. 

Nie lubisz spędzać z nimi czasu. Gdyby tak było, to byś nie założył tego wątku.

12 godzin temu, Gość Gość napisał:

Zauważ, że np w innych religiach np w Islamie bardzo dbają o swoją kulturę skutek tego taki, że podbijają Europę bez żadnej broni. 

Wszystko i na temat. Islam, gdzie kobieta jest gorszym stworzeniem od psa. Gratuluję szowinisto.

Gość gość
3 godziny temu, Gość Blondie napisał:

To są zainteresowania, ale mało która dziewczyna skupia się tylko i wyłącznie na tym i to rozwija, to bardziej dodatek. Każdy ma coś, co lubi. Tym bardziej 15latka. 

Dokładnie. Tak jak mało która dziewczyna skupia się tylko na tym, to dokładnie taki sam odsetek interesowania się ...mi można zauważyć wśród facetów. Zobaczysz, z takim podejściem, to jego córki go za parę lat znienawidzą. Wystarczy, że okaże się, że one nie są puste, jak autor sugeruje i powie im, że baba do garów.

Gość Gość

Ale czemu uwazasz, ze one moga tych spotkan nie chcieć? Kurcze, moze wlasnie teraz w tym trudnym wieku potrzebuja Cie bardziej, niz Ci sie wydaje. Serio uwazasz, ze tylko kino i pizza? A jak Wy w kinie rozmawiacie? Widujecie sie raz na dwa tyg, to bardzo malo czasu macie dla siebie. Wez je na spacer do parku, do lasu i poprostu rozmawiajcie. Co u nich, jak w szkole, dowiedz sie co lubia, co je interesuje. Opowiadaj tez o sobie. Ja bardzo milo wspominam jak tata zabietal mnie do lasu na grzyby, jak siadalismy sobie na polance i wcinalismy kanapki 🙂 to taki wiek, ze Twoja uwaga i zainteresowanie jest bardzo potrzebne. A dlaczego nie zapraszadz ich do swojego domu? Wybacz, jesli byla juz odpowoedz na to pytanie, nie czytalam calego watku.

Gość Gość
10 godzin temu, Gość Blondie napisał:

No właśnie one mają takie zainteresowania.

Gość Gość
7 godzin temu, Gość gość napisał:

Ale z ciebie pierd/olony szowinista. Co mają zainteresowania do poglądów politycznych? Co ze mnie jeszcze zrobisz debi/lu? Płeć nie definiuje zainteresowań! Gdzie ci płeć definiuje co? W którym miejscu, jakim cudem? To TY jako rodzic zamykasz dziecku, lub mu otwierasz świat zainteresowań. Ty i tylko ty. Jakim cudem dziecko ma wiedzieć, czy interesuje się silnikiem spalinowym, skoro go do flaków w aucie nie dopuścisz, tylko bredzisz o męskich zainteresowaniach i babskich? To jest logiczne, że jak powiesz córce zostaw, to dla facetów, zajmij się kieckami, to nie przyjdzie, tata pokaż mi bebechy w naszym aucie. Tak samo z piłką nożna, no jak ma się zainteresować, skoro na pytanie dlaczego ten piłkarz wykopuje piłkę z rogu, odpowiesz, no widzisz dziecko, kobieta te nigdy nie pojmie. Mózg oprócz tego, że dzieli się na tzw babski i męski (co nie ma nic wspólnego z zainteresowaniami, a emocjonalnością skierowaną ku małemu potomstwu), dzieli się jeszcze na ścisły i humanistyczny. Zdolności artystyczne też nie wybierają płci. Prawda jest taka, że ty nie wiesz, czym tak naprawdę interesują się twoje dzieci. Ubrać, to się właściwie każdy lubi, facet też. Znam takich co mają większe kosmetyczki od swoich żon. Kosmetyki do brody, kosmetyki do włosów, do podrażnionej skóry, taki kremik, taki kremik. W życiu byś nie powiedział, że on tak o siebie dba. 

19 godzin temu, Gość Gość napisał:

Po prostu lewica z Biedroniem na czele właśnie próbuje wmówić społeczeństwu, że wszyscy są równi, źe kobieta i mężczyzna to jest to samo, a ja powołując się na oczywiste badania mówię, że tak nie jest, mamy mózgi zupełnie inaczej zbudowane, np kobiety mają więcej połączeń między prawą i lewą półkulą, faceci mają więcej połączeń między przednią, a tylną półkulą, ten fakt sprawia, że jesteśmy zupełnie inni,  ciało modzelowate i hipokamp, odpowiadający za pamięć epizodyczną i emocje, mają u kobiet większą objętość. Mężczyźni natomiast, mają większe ciało migdałowate, decydujące o reakcji emocjonalnej organizmu, w szczególności w sytuacji zagrażającej. Miliony lat ewolucji tak nas wykształciło, że jesteśmy zupełnie inni, oznacza to, ze będziemy mieć również inne zainteresowania. Może Pani głośno krzyczeć, że jest inaczej, ale niestety prawdy Pani nie przekrzyczy, a to, że zna Pani kogoś kto ma inne cechy nijak nie mówi, że taki jest przypadek ogólny. Ja znam dwie osoby, które hodują skunksy, ale czy to daje mi przyzwolenie, żeby mówić, ze wszyscy hodują skunksy ?

7 godzin temu, Gość gość napisał:

Wszystko i na temat. Islam, gdzie kobieta jest gorszym stworzeniem od psa. Gratuluję szowinisto.

Ja jestem ateistą i nie wyznaje żadnej religii, a to, że coś chwalę co należy do kultury X nie oznacza, że całkowicie popieram kulturę X. Założę się, że Pani nigdy nie przeczytała nawet jednego zdania w Koranie, otóż myli się Pani, że Koran aż tak poniża kobiety, wręcz przeciwnie w Koranie można spokojnie znaleźć fragmenty, gdzie kobiety są mocno wywyższone.

Gość Gość
7 godzin temu, Gość Gość napisał:

Ale czemu uwazasz, ze one moga tych spotkan nie chcieć? Kurcze, moze wlasnie teraz w tym trudnym wieku potrzebuja Cie bardziej, niz Ci sie wydaje. Serio uwazasz, ze tylko kino i pizza? A jak Wy w kinie rozmawiacie? Widujecie sie raz na dwa tyg, to bardzo malo czasu macie dla siebie. Wez je na spacer do parku, do lasu i poprostu rozmawiajcie. Co u nich, jak w szkole, dowiedz sie co lubia, co je interesuje. Opowiadaj tez o sobie. Ja bardzo milo wspominam jak tata zabietal mnie do lasu na grzyby, jak siadalismy sobie na polance i wcinalismy kanapki 🙂 to taki wiek, ze Twoja uwaga i zainteresowanie jest bardzo potrzebne. A dlaczego nie zapraszadz ich do swojego domu? Wybacz, jesli byla juz odpowoedz na to pytanie, nie czytalam calego watku.

Po prostu wiem, że 15 lat to jest ten wiek, gdzie dzieci dojrzewają i raczej dziewczyny powoli oglądają się za chłopakami, a chłopaki za dziewczynami. Zresztą ja mieszkam mniej niż 1km od ich szkoły, więc mogą do mnie przychodzić kiedy chcą zwykłym spacerkiem, sam zauważyłem, ze wizyty są coraz rzadsze. 

Gość Blondie
21 minut temu, Gość Gość napisał:

No właśnie one mają takie zainteresowania.

Albo ich wcale nie znasz i masz w dupie, albo beznadziejnie je wychowałeś. No chyba że robią mega artystyczne paznokcie, rozwijają się w kierunku makijażu lub są influencerkami. 

I proszę cię, nie każdy nastolatek jest taki sam, nie możesz generalizować, tym bardziej w przypadku własnych dzieci.

Gość Gość
10 minut temu, Gość Blondie napisał:

Albo ich wcale nie znasz i masz w dupie, albo beznadziejnie je wychowałeś. No chyba że robią mega artystyczne paznokcie, rozwijają się w kierunku makijażu lub są influencerkami. 

I proszę cię, nie każdy nastolatek jest taki sam, nie możesz generalizować, tym bardziej w przypadku własnych dzieci.

Po prostu jak pytasz o zainteresowania to ja rozumiem to w jaki sposób spędzają wolny czas, no to właśnie w taki. Po za tym ja niczego nie generalizuje, jak każda dziewczyna nienawidzi np matematyki, mówię serio dla nich rozwiązać równanie 2+2 to jak rozwiązać całkę, no ale nadrabiają to innymi umiejętnościami. 

Gość Blondie

Dobra, już mi się trochę znudziło brnięcie w to prowo.