Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Julka252

Co może czuć nieśmiały chłopak gdy podoba mu się dziewczyna

Polecane posty

Mam problem z kolegą ze szkoly. Znamy się już kilka lat i często ze sobą piszemy. Zazwyczaj to on pisze pierwszy i pyta o sprawy, które mam wrażenie, że są tylko pretekstem do tego żeby napisać. Często widzę, że patrzy się na mnie a kiedy rozmawiamy ze sobą jest bardzo zdenerwowany, ale ciągle się uśmiecha. Pomimo że od 3 lat często piszemy ze sobą to w szkole udajemy, że nie mamy ze sobą większego kontaktu. Jeszcze jakiś rok temu bardziej staraliśmy się ze sobą porozmawiać na żywo, ale obydwoje jesteśmy raczej nieśmiałymi osobami i ciężko nam było się dogadać. Kiedy zapytałam czy coś jest między nami powiedział, że musi to przemyśleć. Teraz kiedy się widzimy w szkole ciągle na mnie zerka i mam wrażenie, że jest jeszcze bardziej zdenerwowany. Czy jest to możliwe że coś do mnie czuje ale boi się przyznać?

Gość burza w mieście

dlaczego sama nie zadasz mu pytania czy podobasz mu się? no chyba że on tobie nie a pytasz tutaj bo chcesz sobie poprawić samoocenę. Nieśmiały to czuje bezsilność że pomimo jego zaczepek "pod pretekstem" ty dalej utrzymujesz relację na tym samym poziomie, macie po 17 lat?

Zapytałam o to, ale on nie wiedział co mi odpowiedzieć. Nie piszę tutaj po to żeby poprawić sobie samoocenę. Poprostu męczy mnie ta sytuacja bo pomimo tego, że staram się nawiązać bliższy kontakt czuję, że on boi się tego i nie wiem czy sobie odpuścić czy znaleźć jakiś inny sposób, żeby poradzić sobie z tą sytuacją. 

Kiedyś zamiast mówić siadało się obok dziewczyny i dotykało jej ręki. Jeśli nie uciekała, tylko spojrzała w oczy, wiadomo było, ze to coś więcej. Ile razy siedzieliśmy na ławce trzymając się za ręce...
Pamiętam, że rozmowa faktycznie się nie kleiła... Wiele razy powiedziało się coś głupiego, bo tak to jest w młodości, nie ma sensu zwracać uwagi na wszystko co dzieciak mówi. Fajnie jest się zakochać.

Gość vvv

Chciałby wyznać swoje uczucia, ale boi się odrzucenia, bo uważa, że nie ma szans. Prawdopodobnie już był wielokrotnie odrzucany przez dziewczyny.

Gość Gość
19 godzin temu, Julka252 napisał:

Co może czuć nieśmiały chłopak gdy podoba mu się dziewczyna

Prawdopodobnie czuje że mu jajca rozerwie.

Gość docent
16 godzin temu, Jack445 napisał:

Kiedyś zamiast mówić siadało się obok dziewczyny i dotykało jej ręki. Jeśli nie uciekała, tylko spojrzała w oczy, wiadomo było, ze to coś więcej. Ile razy siedzieliśmy na ławce trzymając się za ręce...
Pamiętam, że rozmowa faktycznie się nie kleiła... Wiele razy powiedziało się coś głupiego, bo tak to jest w młodości, nie ma sensu zwracać uwagi na wszystko co dzieciak mówi. Fajnie jest się zakochać.

Kurczę, przecież to takie łatwe. Gdybym kiedyś chwycił za rękę pewną dziewczynę, tak jak to opisał Jack 445, zostalibyśmy parą. Ona była taka śliczna. Czekała na taki właśnie gest z mojej strony. Szczęście było bardzo blisko. Niestety nie byłem w stanie zdobyć się na odwagę aby wykonać taki prosty gest. Nie zostaliśmy parą. Ona wkrótce poznała innego , a ja jeszcze przez lata szukałem swojej połowicy. 

Gość 🐈 Twój kotek

🐁🐁🐁🐁🐁🐁🐁

4 godziny temu, Gość vvv napisał:

Chciałby wyznać swoje uczucia, ale boi się odrzucenia, bo uważa, że nie ma szans. Prawdopodobnie już był wielokrotnie odrzucany przez dziewczyny.

Myślisz, że lepiej się teraz wycofać czy jakoś spróbować jakos go ośmielić?

Gość gość

dobre pytanie, jak osmielic chlopaka i dac mu zielone światło nie wychodząc jednocześnie na desperatke

Gość Xxx

Docencie znalazłeś w końcu drugą połowę? 

Gość vvv
3 godziny temu, Julka252 napisał:

Myślisz, że lepiej się teraz wycofać czy jakoś spróbować jakos go ośmielić?

Spróbuj go ośmielić.

Gość docent
2 minuty temu, Gość Xxx napisał:

Docencie znalazłeś w końcu drugą połowę? 

Znalazłem .Jest ok.