Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxx

Mężczyźni pazerni na kasę

Polecane posty

Gość xxx

Czy też spotykacie takich osobników, którzy żądają, żeby za nich płacić?? Pierwszy raz był szokiem. Zaproszenie na kolację i żądanie "ty płać, bo ja nas podwiozłem". Oczywiście odmówiłam i zapłaciłam tylko za siebie. Innym razem wyciąganie kasy na prezent dla mamusi, który nie miał być wspólnie wręczany (po prostu "zabrakło" mu kasy i nie chciało mu się podejść do bankomatu). Szczytem było ostatnie zaproszenie do kina, w którym koleś wysłał link do filmu z prośbą, żebym kupiła bilety (sobie i jemu), jeśli film mi się podoba. Czy tylko ja tak trafiam? Co z męską dumą, która nakazywałaby chociaż za siebie zapłacić? Dodam, że przywołane przykłady nie dotyczyły niezamożnych facetów.

Gość nowoczesne

Teraz kobiety zarabiają to powinny płacić, nie widze w tym nic złego. Same tak chciałyście a teraz wielki szok. Dlaczego niby facet ma ciągle płacić?

Gość do autorki

jesteś typowa księżniczka, a tu rok 2019 skarbie, pracujesz to płać, zafundować wyjście też możesz, nic ci się nie stanie

Gość xxx

Ok, zgadzam się, że w takim układzie każdy powinien płacić za siebie. Dlaczego kobieta ma płacić za faceta, który radzi sobie finansowo w życiu?

Gość Gość

Jak tak robię ale tylko wtedy jak mnie w...ia jakaś laska lub za bardzo feminizuje.

Gość petru
6 minut temu, Gość xxx napisał:

Ok, zgadzam się, że w takim układzie każdy powinien płacić za siebie. Dlaczego kobieta ma płacić za faceta, który radzi sobie finansowo w życiu?

A czemu FACET ma płacić za kobiete która pracuje i radzi sobie finansowo w życiu? Podwójne standarty? Gdzie ta wasza babska równość co?

Gość grub
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Jak tak robię ale tylko wtedy jak mnie w...ia jakaś laska lub za bardzo feminizuje.

czyli teraz to coraz częściej spotykane

Gość xxx

A wystarczyłoby powiedzieć "nie pasujesz mi, niech każdy zapłaci za siebie, więcej się nie spotkamy". Wymuszanie sponsoringu jest słabe i kojarzy się wiadomo z kim.

Gość Gość
Przed chwilą, Gość grub napisał:

czyli teraz to coraz częściej spotykane

O tak.  Odkąd znowu zacząłem tankować, po 11 latach przerwy, to mogę stwierdzić że kobiety zrobiły sobie źle a nam raj na ziemi.  O Noe to że chce Ci pojechać.  Ale dzisiaj nie dość że same pchają się do łóżka to jeszcze płacą za siebie. Żyć nie umierać.  Jedynie jak chcesz z kimś założyć rodzinę to będzie problem że znalezieniem odpowiedniej kobiety. 

Gość xxx
3 minuty temu, Gość petru napisał:

A czemu FACET ma płacić za kobiete która pracuje i radzi sobie finansowo w życiu? Podwójne standarty? Gdzie ta wasza babska równość co?

A gdzie jest napisane, że facet ma płacić za kobietę? Każdy za siebie niech płaci.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość xxx napisał:

A wystarczyłoby powiedzieć "nie pasujesz mi, niech każdy zapłaci za siebie, więcej się nie spotkamy". Wymuszanie sponsoringu jest słabe i kojarzy się wiadomo z kim.

Jak koszty są dzielone po połowie to gdzie tu sponsoring. Jeden płaci za taksówkę drugi za obiad itp.

Gość xxx
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Jak koszty są dzielone po połowie to gdzie tu sponsoring. Jeden płaci za taksówkę drugi za obiad itp.

W opisywanych sytuacjach koszty nie były dzielone po połowie. O to chodzi. Nie było płatności za taksówkę.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość xxx napisał:

Jest różnica między nie pasujesz mi, chociaż jesteś w porządku ale nie w moim guście, od "w...iasz mnie".

Gość Gość

W opisywanych sytuacjach koszty nie były dzielone po połowie. O to chodzi. Nie było płatności za taksówkę.

Ale Cię powiódł więc też poniósł koszty.  Poza tym tak jak ktoś napisał wyżej, widocznie średnio mu na Tobie zależało.  Albo naprawdę jakieś feministyczne teksty walilas co wkurzam 90% facetów.

Gość xxx
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Jest różnica między nie pasujesz mi, chociaż jesteś w porządku ale nie w moim guście, od "w...iasz mnie".

Można powiedzieć i tak, jeśli poziom kultury własnej na to pozwala. Lepsza kawa na ławę, niż podchody i wymuszanie darmowego obiadu.

Gość xxx
7 minut temu, Gość Gość napisał:

Ale Cię powiódł więc też poniósł koszty.  Poza tym tak jak ktoś napisał wyżej, widocznie średnio mu na Tobie zależało.  Albo naprawdę jakieś feministyczne teksty walilas co wkurzam 90% facetów.

Też tak bym pomyślała, gdyby nie to, że spotykanie się w ten sposób trwało przez kilka miesięcy i facet mówił o ślubie. Tylko w kwestii płacenia zawsze były starcia, więc to najwyraźniej problem z płaceniem za siebie miał ten człowiek. Zastanawiam się czy to powszechne zjawisko.

Gość Gość
Przed chwilą, Gość xxx napisał:

Też tak bym pomyślała, gdyby nie to, że spotykanie się w ten sposób trwało przez kilka miesięcy i facet mówił o ślubie. Tylko w kwestii płacenia zawsze były starcia, więc to najwyraźniej problem z płaceniem za siebie miał ten człowiek. Zastanawiam się czy to powszechne zjawisko.

😂😂😂😂😂  pomyśl logicznie. Czy ktoś kto traktowalby Cię poważnie mówiłby po kilku miesiącach o ślubie? No chyba raczej nie. Pomyślał sobie że wszystko lykniesz a za obietnice ślubu zrobisz wszystko i to wykorzystywał.  Na pewno masz ok 30 lub po. 

Gość Gość

Nie spotkałam takich, ale takich jest coraz więcej. Dusigrosze i skąpce, bez kultury.

Gość kluczowy okres
15 minut temu, Gość xxx napisał:

Teraz takie czasy że fajnych facetów brak, więc kobieta jak chce zaimponować to płaci za faceta na randkach, a nawet to może nie pomóc i inna go odbije. Takie czasy. Musisz do tego przywyknąć albo zostaniesz sama.

Gość xxx
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

😂😂😂😂😂  pomyśl logicznie. Czy ktoś kto traktowalby Cię poważnie mówiłby po kilku miesiącach o ślubie? No chyba raczej nie. Pomyślał sobie że wszystko lykniesz a za obietnice ślubu zrobisz wszystko i to wykorzystywał.  Na pewno masz ok 30 lub po. 

Znaliśmy się wcześniej kilka lat, ale lepiej dopowiedzieć sobie historię 😄

Gość men 2019
20 minut temu, Gość xxx napisał:

A gdzie jest napisane, że facet ma płacić za kobietę? Każdy za siebie niech płaci.

Rok 2019, role się odwróciły i kobiety mają płacić za facetów, szczególnie że często więcej zarabiają. Dlaczego facet ma płacić za kobiete czy nawet za siebie gdy to kobieta ma większe ciśnienie aby mieć faceta? Jak kobieta zafunduje kilka pierwszych randek to można powiedzieć że inwestuje w ten związek i jest na poważnie. Inaczej chce się tylko taka zabawić, więc strata czasu z taką.

Gość kent
19 minut temu, Gość Gość napisał:

Baby tylko wyliczają co do grosza gdy ONE muszą płacić, zgroza. 

Gość xxx
6 minut temu, Gość kluczowy okres napisał:

Teraz takie czasy że fajnych facetów brak, więc kobieta jak chce zaimponować to płaci za faceta na randkach, a nawet to może nie pomóc i inna go odbije. Takie czasy. Musisz do tego przywyknąć albo zostaniesz sama.

Fajny facet nigdy nie zgodzi się na bycie sponsorowanym podnóżkiem.

Gość obecne czasy
16 minut temu, Gość xxx napisał:

Można powiedzieć i tak, jeśli poziom kultury własnej na to pozwala. Lepsza kawa na ławę, niż podchody i wymuszanie darmowego obiadu.

O kobietach dokładnie to samo można powiedzieć, a tak było do obecnych czasów. Teraz koniec z tym przestarzałym modelem.

Gość Gurghjn

Zalezy od faceta. Są faceci ktorzy chetnie kupuja cos babce i nie robia z tego problemu a sa tacy ktorzy grosza nie wydadzą na dziewczyne wiec dziewczyno zostanow sie z ktorym chcesz byc . Facet dba o mnie a ja o niego. Proste 

Gość Gość

Lepiej bym tego nie ujął. 

Gość dron
14 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie spotkałam takich, ale takich jest coraz więcej. Dusigrosze i skąpce, bez kultury.

To kobiety są dusigrosze, bo gdyby facet płacił za siebie i za nie to by nie marudziły, a tak obraza majestatu, no bo jak to żeby ona za niego musiała płacić. Autorko, takie teraz czasy że kobiety płacą za facetów, inaczej inna to zrobi i zostaniesz albo sama albo z jakimś dziwakiem. Albo idziesz z duchem czasu albo inna cie wyręczy. Jak panna nie zapłaci po prostu nie będzie drugiej randki bo tak się wyplewi pasożyta. Dzisiejsza kobieta sukcesu płaci za swojego faceta bo go kocha i nie wylicza grosików. Po prostu jesteś SKNERĄ !!!!

Gość Gość

Ej laski na kafeterii same sknery wiec pisza w taki sposob , szkoda czasu na takich. 

Gość Gość

Najlepiej użyć ich broni (Co dodatkowo je w...i).  Otóż drogie Panie

"Ja nic nie muszę, co najwyżej mogę "

Gość kopin
6 minut temu, Gość xxx napisał:

Bzdury, widać że żyjesz w innej epoce, to nie 1919 tylko 2019, dorośnij i dopiero randkuj. Oraz przestań wyliczać bo to odrzuca facetów.