Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kucharz

Czemu polskie żarcie jest takie nieapetyczne?

Polecane posty

Gość Kucharz

Jak się patrzy na dania np. kuchni tureckiej, włoskiej, azjatyckiej, czy nawet amerykańskie fast foody to od razu chce się to jeść

Natomiast polskie dania są jakieś takie nieciekawe i rozmemłane

Walory smakowe również pozostawiają wiele do życzenia. Wszystko mdłe, tłuste i jakieś takie bez wyrazu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

Wszystko co cudze lepsze. Typowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kebabman

Dobrze zrobiony kebab smakuje lepiej niż jakiekolwiek danie kuchni polskiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość

Bo twoja staranie umie gotować bo Polacy to snoby jak powyzej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja uwazam , ze polskie jedzenie jest wlasnie smaczne , a stoly przewaznie ladnie przyozdobione. To amerykanskie fastfoody sa niezjadliwe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

Gdybyście jedli w Austrii czy w Niemczech ci to mają paskudne żarcie Czechy i Słowacja też gorsze od naszego ale trzeba przyznać że Litwini Ukraińcy i Łotysze mają jedzenie smaczne 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mi akurat czeska kuchnia niezbyt przypadla do gustu. Za duzo ciastowatych potraw. Za knedlami nie przepadam. Zreszta obecnie w Pradze dominuje to co wszedzie. Nie ma juz typowego czeskiego trendu w gastronomii. Za to woda tam ba bardzo dobry smak.

Kuchnia niemiecka czy austriacka jest w sumie dosc zblizona do tej z zachodniej Polski. Mi smakuje. Ale co kto lubi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

Nie ma czegoś takiego jak polska kuchnia.wszystko co jemy jest skopiowane mniej lub bardziej nieudolnie z zagranicy. Polacy nie mają nic swojego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość
10 minut temu, Gość Gość napisał:

Gdybyście jedli w Austrii czy w Niemczech ci to mają paskudne żarcie Czechy i Słowacja też gorsze od naszego ale trzeba przyznać że Litwini Ukraińcy i Łotysze mają jedzenie smaczne 

Ktoś ci zamienił głowę na duupę !!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość danie dnia

Każdy kraj ma swoje rarytasy, reszta zależy od kucharza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie ma czegoś takiego jak polska kuchnia.wszystko co jemy jest skopiowane mniej lub bardziej nieudolnie z zagranicy. Polacy nie mają nic swojego.

Nie przesadzaj. Jesli juz tak bardzo sie czepiasz to dokladnie to samo mozna powiedziec o kazdej innej kuchni. Kazda kopiowala cos z innych krajow , powielala wzorce , modyfikowala wedlug wlasnych potrzeb i mozliwosci. To tak samo jak z jezykiem. Zmienia sie pod wplywem tych , ktorzy go uzywaja.

Akurat z tego co ja wiem to ci , ktorzy odwiedzaja Polske czesto chwala polskie dania. Ze smaczne , ze pachnace , ze ladnie podane. Oczywiscie znajda sie i tacy , ktorym polskie danie nie przypadna do smaku ale tacy znajda sie w kazdym kraju i w kazdej kuchni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Indor

Żarcie z kuchni arabskich, azjatyckich i indyjskiej > każde inne żarcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

To prawda ale Litwa Łotwa i Ukraina ma sporo wspólnego z kuchnią Polską i jest naprawdę smaczna

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

"Cudze chwalicie , swego nie znacie"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6 minut temu, Gość Gość napisał:

To prawda ale Litwa Łotwa i Ukraina ma sporo wspólnego z kuchnią Polską i jest naprawdę smaczna

 

W końcu połowa terytorium tych krajów to była kiedyś rzeczpospolita i tradycje kuchni się przenikały. Jak komuś nasze pierogi nie smakują to nikt mu nie każe ich jeść, droga do tureckiego kebsa z starej baraniny stoi otworem, smacznego. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tango
49 minut temu, Gość Kucharz napisał:

Jak się patrzy na dania np. kuchni tureckiej, włoskiej, azjatyckiej, czy nawet amerykańskie fast foody to od razu chce się to jeść

Natomiast polskie dania są jakieś takie nieciekawe i rozmemłane

Walory smakowe również pozostawiają wiele do życzenia. Wszystko mdłe, tłuste i jakieś takie bez wyrazu

Jesteś typowym upierdliwym, narzekającym Polakiem. Powody do gderania nigdy Ci się nie kończą, prawda ? 
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Pierogi akurat wcale nie sa polskie. Tak naprawde pochodza z polnocnych Chin i Mongolii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość
1 minutę temu, DANIEL napisał:

W końcu połowa terytorium tych krajów to była kiedyś rzeczpospolita i tradycje kuchni się przenikały. Jak komuś nasze pierogi nie smakują to nikt mu nie każe ich jeść, droga do tureckiego kebsa z starej baraniny stoi otworem, smacznego. 

Dokładnie,  również naleśniki z twarogiem  jedzą w tych krajach dodam że uwielbiam je.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Dokładnie,  również naleśniki z twarogiem  jedzą w tych krajach dodam że uwielbiam je.

Ja tez. A jeszcze bardziej te z dzemem jablkowym albo jagodowym i smietana.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Dokładnie,  również naleśniki z twarogiem  jedzą w tych krajach dodam że uwielbiam je.

Połowa miłośników kebabsa by go nigdy nie zjadła znając wielką tajemnice jego początków. Plemiona żyjące na terenach ubogich w wodę mogły sobie pozwolić na ubijanie tylko starych lub schorowanych sztuk bydła. A ta masa przypraw miała za zadanie tylko zabić smród starego capa. To w sumie z konieczności podobnie jak nasz karp wylądował na stole wigilijnym tylko dlatego że był najbardziej dostępną rybą dla biedoty. 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość
1 minutę temu, ZUZANNA napisał:

Ja tez. A jeszcze bardziej te z dzemem jablkowym albo jagodowym i smietana.

Oj,  jutro zrobię takie naleśniki na obiad 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie tylko. Cala masa ostrych przypraw w krajach poludniowych ma takze na celu zabicie parazytow i czesci bakterii. Zlosliwi twierdza , ze jedzacego tez.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Oj,  jutro zrobię takie naleśniki na obiad 

Ja chyba tez

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
9 minut temu, ZUZANNA napisał:

Pierogi akurat wcale nie sa polskie. Tak naprawde pochodza z polnocnych Chin i Mongolii.

Cofajac się aż tak daleko wstecz możemy powiedzieć że polskie są podpłomyki i kasza jęczmienna z słoniną. Przed pojawieniem się ziemniaka i przypraw, prawie cała europa stołowała się podobnie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nawet nazwa herbata nie jest polska. Pochodzi od lacinskiego "herba" - ziele i oznaczala napary z mieszanek ziolowych /najczesciej mieta i kwiat lipy/ z dodatkiem miodu. Nie miala nic wspolnego z prawdziwa herbata.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Iza

na Polskie to nie trzeba patrzeć tylko jeść 🙂

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, Gość Iza napisał:

na Polskie to nie trzeba patrzeć tylko jeść 🙂

Niektórym bardziej smakują papierowe burgery z maka, lub szczekajacy kurczak w pięciu smakach od chińczyka i nic na to nie poradzisz. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tom
16 minut temu, DANIEL napisał:

Połowa miłośników kebabsa by go nigdy nie zjadła znając wielką tajemnice jego początków. Plemiona żyjące na terenach ubogich w wodę mogły sobie pozwolić na ubijanie tylko starych lub schorowanych sztuk bydła. A ta masa przypraw miała za zadanie tylko zabić smród starego capa. To w sumie z konieczności podobnie jak nasz karp wylądował na stole wigilijnym tylko dlatego że był najbardziej dostępną rybą dla biedoty. 

 

A co kogo obchodzą początki? Ważne że teraz jest pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sooo

Taki z ciebie kucharz jak ze mnie zakonnica

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×