Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Konfederacja. W.i N.

kupując polskie produkty zbierasz na emerytury i inne świadczenia, natomiast kupując zachodnie i wypierając polskie spowodujesz, że

Polecane posty

że braknie kasy na świadczenia socjalne, oraz kiedy zachodnie produkty zostaną same na polskim rynku to, nie będziesz mieć wcale emerytury i żadnego świadczenia socjalnego -powtarzam, żadnego świadczenia socjalnego i żadnej dopłąty do żadnego żłobka, żadnego przejazdu koleją i żadnej zniżki na ciuszki itp  itd itd itd itp itp itd itd itp.

POLSKIE PRODUKTY MAJĄ INDEKS PRZY KODZIE KRESKOWYM ZACZYNAJĄCYM SIĘ OD CYFR: 590

POTEM ZACHODNIE KONCERNY PODWYŻSZĄ CENY PRODUKTÓW DO CO NAJMNIEJ TAKICH POZIOMÓW, JAKIE TERRAZ MAJĄ POLSKIE PRODUKTY.  nATOMIAST ZACHODNIE KONCERNY TRUJĄ TĄ ŻYWNOŚĆ, KTÓRĄ TERAZ SPRZEDAJĄ.  

CZY TY POLKO I POLAKU MYŚLISZ CO ROBISZ ?

Gość Boluś

Nie kupuje polskich produktów

Przed chwilą, Gość Boluś napisał:

Nie kupuje polskich produktów

Nie kupujesz swojej wolności do której jesteś zobowiązany CHRZTEM ŚWIĘTYM.

16 minut temu, Gość Konfederacja. W.i N. napisał:

[...] CZY TY POLKO I POLAKU MYŚLISZ CO ROBISZ ?

Trudno mieć pretensję do większości ludzi, że np. potrzebują jeść, pensje są niskie, a polskie produkty zazwyczaj droższe od sprowadzanych... Patriotyzm ekonomiczny jest możliwy przy odpowiednich uwarunkowaniach, i przede wszystkim powinien go wspierać sam rząd.

Gość Gość

Kupuje wyłącznie (oczywiście poza cytrusami) Polskie produkty i jestem zbulwersowana  gdy w sklepie widzę sprowadzane z zachodu warzywa a co my nie mamy własnych ziemniaków czy kapusty.

Jestem za wspieraniem polskich producentów i polskich sprzedawców ale często spotykam się z kantowaniem rodzimych przedsiębiorców na podatkach i cenach. Niestety wiele osób ciągle zasila szarą strefę

Gość NeoLite

To miałoby sens, gdyby w Polsce funkcjonowała umowa społeczna podobna do tej, która kiedyś była w RFN (Niemcy Zachodnie): pracodawcy zobowiązali się wspierać swoich pracowników dobrymi pensjami, a ci w zamian mieli pracować z maksymalną wydajnością (Deutsche arbeit, deutsche tempo - słynne kiedyś powiedzenie) kupować tylko niemieckie produkty. I to działało znakomicie. W Polsce by nie zadziałało z racji tego, że polscy pracodawcy są pazerni i woleliby sobie kupić dziesiąty samochód, aniżeli podnieść płace, czy wypłacić pracownikom nagrody za wydajną pracę. Zapytam więc - dlaczego miałbym kupować polskie produkty ? Dlaczego miałbym dawać zarobić polskiemu przedsiębiorcy, skoro on nie pozwoli zarobić mnie ?

kupuję po prostu produkty dobrej jakości i żeby nie przepłacić, większość z nich faktycznie jest rodzimego pochodzenia, pozdrawiam współkonfederatę, choć jestem wolnosćiowcem gospodarczym

Gość Boluś
3 godziny temu, Gość Konfederacja. W.i N. napisał:

Nie jestem do niczego zobowiązany robie co chce

Gość Ana

Jestem jak najbardziej ZA ... tylko dlaczego to co polskie jest droższe ?! Tego nie rozumiem!!!  😉

11 godzin temu, Gość Boluś napisał:

Nie jestem do niczego zobowiązany robie co chce

Niemcy też nie byli do niczego zobowiązani kiedy zabijali polaków i żydów. W boga nie wierzyli, więc sobie zabijali polaków i żydów, tak to byli niemcy - fantastyczni mordercy niemieccy naziści - sprawcy mordów na żydach.

Gość gość
5 godzin temu, Gość Konfederacja. W.i N. napisał:

sprawcy mordów na żydach.

Pokaż mi tak,ą nację co nie ma dość zydów.Niestety,sami w dużym stopniu. sobie na takie traktowanie zapracowali i dalej pracują!

Zresztą,oni nie lepiej traktują arabów niż ich adi!

Gość Dr Kimberly Young

Kinder child dziecko bambino natus barn.
WOŚP i pajacyk!
Szlachetna paczka i podziel się posiłkiem z biednymi oraz głodnymi dziećmi! Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy!

Kampania społeczna dla chorych dzieci i na leczenie ich z najcięższych chorób!

IBAN PL 11 1160 2202 0000 0003 0160 6101

IBAN PL 45 1160 2202 0000 0003 0160 6168

IBAN PL 07 1160 2202 0000 0003 0160 6173

IBAN PL 17 1160 2202 0000 0003 0160 6187

Każda zlotówka się liczy! Biedne i chore oraz wrażliwe dzieci potrzebują Waszej pomocy!

Donacja dotacja donate donation dotation dotate! Uleczy my dzieci chore na raka! Pląsawicę und ADHD and autyzm i porażenie mózgowę oraz schizofrenie dziecięce będziemy leczyć! Tylko altruizm i filantropia oraz wolontariat non-profit! Zbieramy także na nowe wózki inwalidzkie i najnowsze leki! Podłączymy kroplówki komu tylko trzeba!

Gość gośc
Dnia 20.12.2019 o 12:39, Gość Konfederacja. W.i N. napisał:

A co ma piernik do wiatraka? 🙂

Gość gośc
Dnia 20.12.2019 o 13:26, Gość NeoLite napisał:

To miałoby sens, gdyby w Polsce funkcjonowała umowa społeczna podobna do tej, która kiedyś była w RFN (Niemcy Zachodnie): pracodawcy zobowiązali się wspierać swoich pracowników dobrymi pensjami, a ci w zamian mieli pracować z maksymalną wydajnością (Deutsche arbeit, deutsche tempo - słynne kiedyś powiedzenie) kupować tylko niemieckie produkty. I to działało znakomicie. W Polsce by nie zadziałało z racji tego, że polscy pracodawcy są pazerni i woleliby sobie kupić dziesiąty samochód, aniżeli podnieść płace, czy wypłacić pracownikom nagrody za wydajną pracę. Zapytam więc - dlaczego miałbym kupować polskie produkty ? Dlaczego miałbym dawać zarobić polskiemu przedsiębiorcy, skoro on nie pozwoli zarobić mnie ?

dokladnie

2 minuty temu, Gość gośc napisał:

A co ma piernik do wiatraka? 🙂

Po co zadajesz guopie pytanie ?

Zapodam ci prawidłową odpowiedz:  jak masz wiatrak zrobiony z piernika to masz piernik wiatrakowy !. Ot co.

Gość Gość
7 godzin temu, Gość gość napisał:

Pokaż mi tak,ą nację co nie ma dość zydów.Niestety,sami w dużym stopniu. sobie na takie traktowanie zapracowali i dalej pracują!

Zresztą,oni nie lepiej traktują arabów niż ich adi!

Tyle tylko to wśród Arabów są terroryści.