Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauczyciel namawia uczniów do ateizmu

Polecane posty

Gość gość
15 minut temu, Gość Gość napisał:

ateizm nie jest wiarą, bo w tym przypadku brak wiary we wróżny io horoskop to również byłby rodzaj wiary 😉

Dokładnie.

Gość Homo sentimentals
15 minut temu, Gość Gość napisał:

ateizm nie jest wiarą, bo w tym przypadku brak wiary we wróżny io horoskop to również byłby rodzaj wiary 😉

Ateizm jest wiarą, ale nie jest religią. 😉 Brak wiary w horoskopy, to również wiara.

Gość gość
12 minut temu, Gość gość napisał:

Moi drodzy powinniście wiedzieć że judo, karate, sumo to wschodnie sztuki walki i uczące je osoby są albo ateistami albo mają w rodzinach buddystów czyli konkurencję KK, chcą przez te lekcje zachęcić do ich wiary. Katolik nie powinien w tym uczestniczyć. Podobnie ma się to do jogi. Zresztą nie tylko trener tego chłopaka porusza takie tematy,jakaś kobieta też przecież pisze że trener z nimi rozmawiał na takie tematy.

no właśnie. 

Po co mamusia dała synka na takie zajęcia? I w końcu, jakim prawem trener zachęca do ateizmu skoro podobno tylko uczy walczyć. Katolicy tutaj, w królestwie diabła rady nie dadzą. Proponuję odwrót i modlitwę za te osoby. Ja stąd idę. Mam dość przepychanki i pyskówki ateistów, dla mnie jest to najbardziej nienawistna i niebezpieczna grupa w społeczeństwie. 

Gość gość
11 minut temu, Gość Homo sentimentals napisał:

Ateizm jest wiarą, ale nie jest religią. 😉 Brak wiary w horoskopy, to również wiara.

Bzdura

Gość gość
9 minut temu, Gość gość napisał:

no właśnie. 

Po co mamusia dała synka na takie zajęcia? I w końcu, jakim prawem trener zachęca do ateizmu skoro podobno tylko uczy walczyć. Katolicy tutaj, w królestwie diabła rady nie dadzą. Proponuję odwrót i modlitwę za te osoby. Ja stąd idę. Mam dość przepychanki i pyskówki ateistów, dla mnie jest to najbardziej nienawistna i niebezpieczna grupa w społeczeństwie. 

ateisci nie prowadzili wypraw krzyzowych i nie palili na stosach....

Gość Gość
16 minut temu, Gość Homo sentimentals napisał:

jak bardzo naciągniesz definicje do tego stopnia, że będzie ona przeciwna słownikowi to owszem, ale to głupota stworzona na potrzeby durnego argumentu 🙂

Gość Prawitscheck_85
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Ale zabili miliony w łagrach. A wojny krzyżowe wzięły się stąd, że Papiestwo jest Antychrystem zapowiedzianym w proroctwach. Poza tym, te późniejsze krucjaty, miały w dużym stopniu podłoże ekonomiczne,nie religijne

Gość gość
11 minut temu, Gość Prawitscheck_85 napisał:

Ale zabili miliony w łagrach. A wojny krzyżowe wzięły się stąd, że Papiestwo jest Antychrystem zapowiedzianym w proroctwach. Poza tym, te późniejsze krucjaty, miały w dużym stopniu podłoże ekonomiczne,nie religijne

usprawiedliwione ....Targowica tez usprawiedliwiona :classic_dry:

Gość Gość

wszystkie religijne zbrodnie miały podloże ekonomiczne bo przecież na tym wszystkie duże religie siedzą. myślisz, że papieżom w watykanie, gdzie sobie nawet bu.rdel założyli, zależało na duszach ludzi?

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

wszystkie religijne zbrodnie miały podloże ekonomiczne bo przecież na tym wszystkie duże religie siedzą. myślisz, że papieżom w watykanie, gdzie sobie nawet bu.rdel założyli, zależało na duszach ludzi?

wiem o tym, ale odnosze sie do tej wypowiedzi:

32 minuty temu, Gość gość napisał:

Mam dość przepychanki i pyskówki ateistów, dla mnie jest to najbardziej nienawistna i niebezpieczna grupa w społeczeństwie. 

Gość gość
22 minuty temu, Gość gość napisał:

nie będę twojej pyskatej gębie odpowiadała za ludzi tamtych czasów, ja ich nie kształtowałam ani nie wychowywałam!!!

Gość Gość
1 minutę temu, Gość gość napisał:

nie będę twojej pyskatej gębie odpowiadała za ludzi tamtych czasów, ja ich nie kształtowałam ani nie wychowywałam!!!

ale ich bronisz i popierasz

Gość gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

ale ich bronisz i popierasz

bzdura nad bzdurami, nie kimś takim jak ty nie warto dyskutować

Gość Gość
Przed chwilą, Gość gość napisał:

bzdura nad bzdurami, nie kimś takim jak ty nie warto dyskutować

mor.dowali ludzi żeby "szerzyć wiarę w krzyż" i, podobnie jak ty, nie pozwalali tego kwestionować. Wszystko co poddawało w wątpliwość chrześcijańskie wierzenia kończylo się z zasady śmiercią tego kto o tym mówił

Gość gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

Byłas dzis w kościele? 😎

Gość gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

mor.dowali ludzi żeby "szerzyć wiarę w krzyż" i, podobnie jak ty, nie pozwalali tego kwestionować. Wszystko co poddawało w wątpliwość chrześcijańskie wierzenia kończylo się z zasady śmiercią tego kto o tym mówił

lecz się nienawistna istoto, ja koło ciebie nawet nie chcę stać!

Gość gość

Byłas dzis w kościele? 😎

a ty byłaś chociaż koło kościoła?

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

niezła projekcja 🙂 300 lat temu byłabyś pierwsza zeby palić czarwonice, teraz jedyne co możesz robić to radzić rodzicom żeby ich dzieci nie chodziły na judo 😄

Gość gość

Byłas dzis w kościele? 😎

10/10 Nawet nie zrozumiała wpisu.:classic_smile:

Gość gość

a ty byłaś chociaż koło kościoła?

Czytac może umiesz, ale z zrozumieniem juz nie:classic_biggrin:

Gość Homo sentimentals
34 minuty temu, Gość Gość napisał:

jak bardzo naciągniesz definicje do tego stopnia, że będzie ona przeciwna słownikowi to owszem, ale to głupota stworzona na potrzeby durnego argumentu 🙂

Nigdy nie będzie przeciwna słownikowi, bo słowo "wiara" ma więcej niż jedno znaczenie. My tu mówimy o wierze w kontekście religijnym, dlatego sprytnie to rozegrałam. Nie ma co gadać o semantyce, "porozmawiajmy o Jezusie". 😉 

Gość gość

Jesteście chorzy z nienawiści ateiści, najbardziej nienawistna, ubliżająca kasta w społeczeństwie! Dla mnie niczym nie różnisz się hieno od Nerona, pewnie jeszcze dziś byś mnie podpaliła. Tyle w temacie 

Skończ tą ubogą dyskusję. 

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Homo sentimentals napisał:

Nigdy nie będzie przeciwna słownikowi, bo słowo "wiara" ma więcej niż jedno znaczenie. My tu mówimy o wierze w kontekście religijnym, dlatego sprytnie to rozegrałam. Nie ma co gadać o semantyce, "porozmawiajmy o Jezusie". 😉 

niestety nie, ale zauważyłam po innych twoich wpisach, że bardzo ci zależy na sprytnym rozegraniu językowym kiepskim argumentow. Pierwszy rok studiowania polskiego?

Gość gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

Czytac może umiesz, ale z zrozumieniem juz nie:classic_biggrin:

potrafię na wylot zrozumieć twoje intencje, dla mnie jesteś uboga intelektualnie

Gość gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

niestety nie, ale zauważyłam po innych twoich wpisach, że bardzo ci zależy na sprytnym rozegraniu językowym kiepskim argumentow. Pierwszy rok studiowania polskiego?

jedyna pała nienawiścią do wierzących

Gość gość

Jesteście chorzy z nienawiści ateiści, najbardziej nienawistna, ubliżająca kasta w społeczeństwie! Dla mnie niczym nie różnisz się hieno od Nerona, pewnie jeszcze dziś byś mnie podpaliła. Tyle w temacie 

no to skończ😎

Gość Gość

viva 666 🙂 zabawna jesteś

Gość gość

potrafię na wylot zrozumieć twoje intencje, dla mnie jesteś uboga intelektualnie

Znów piszesz o sobie.:classic_smile:

Gość liia
31 minut temu, Gość gość napisał:

Akt miłosierdzia?;))

Gość stop✊

Czy nastanie kiedyś taki czas, że wszystkie różne poglądowo osoby będą umiały ze sobą spokojnie podyskutować ?