Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu jakiś ksiądz? Mam pytanie, czy jeśli człowiek modli się o śmierć to jest grzech?

Polecane posty

Gość gość

Mam jakieś wątpliwości w sobie. Dziś, w emocjach głośno wypowiedziałam: "Boże zabierz mnie z tego świata, już nie chcę żyć". Teraz żałuję tych słów, ale czy ciężko zgrzeszyłam?

Gość gość

Nawet prorocy modlili się o śmierć. 

Spokojnie, takich ludzi Bóg wzmacnia szczególną swą Łaską. 

Gość gość

grzech

tylko jaki, nie wiem... czy świadomy i dobrowolny w rzeczy ważnej? życie, to rzecz ważna 

tak modlić się nie wolno, zła modlitwa

Gość gość

Eliasz się modlił o śmierć, Sara z księgi Tobiasza również, poczytaj sobie 

Gość ministrant
50 minut temu, Gość gość napisał:

Mam jakieś wątpliwości w sobie. Dziś, w emocjach głośno wypowiedziałam: "Boże zabierz mnie z tego świata, już nie chcę żyć". Teraz żałuję tych słów, ale czy ciężko zgrzeszyłam?

tak, teraz w pokucie 12 dni pod rząd w konfesjonale masz pałke księdzu zrobić

Gość gość
4 minuty temu, Gość ministrant napisał:

twój wpis świadczy o tym, że to ty trwasz w grzechu ciężkim

Słuchajcie, jest na to wszystko sposób. Trzeba modlić się "o rozwiązanie problemu". W tym zawiera się wszystko. Religijny małżonek chcący zawrzeć nowy związek z nową osobą, może spokojnie modlić się w ten bezgrzeszny sposób o śmierć partnera.

Gość gość
10 minut temu, Gość ministrant napisał:

😄 😄 😄 

Gość gość
Przed chwilą, Onkosfera napisał:

Słuchajcie, jest na to wszystko sposób. Trzeba modlić się "o rozwiązanie problemu". W tym zawiera się wszystko. Religijny małżonek chcący zawrzeć nowy związek z nową osobą, może spokojnie modlić się w ten bezgrzeszny sposób o śmierć partnera.

nie wolno się modlić o niczyją śmierć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to grzech ciężki! 

Jak można? 

Ja życzę każdemu życia, pokoju i miłości Bożej. Bo Bóg jest Bogiem życia!

Gość Gość

Zamiast liczyć na Boga i zwalac na niego odpowiedzialność można po prostu się zabić. Po to jest wolna wola. Grzechy nie istnieją. Istnieje jedynie przyczyna i skutek. Ludzie którzy muszą się czegoś bać żeby istnieć lykaja jak pelikany zakazy i nakazy pod groźbą kary Bożej. Patrz Sylwia s. i jej psychozy. Życzę rozumu. 

Gość gość

Nie zabijaj! to V przykazanie Boga! 

Nie wolno również zabijać siebie!

4 minuty temu, Gość gość napisał:

nie wolno się modlić o niczyją śmierć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to grzech ciężki! 

Jak można? 

Ja życzę każdemu życia, pokoju i miłości Bożej. Bo Bóg jest Bogiem życia!

Właśnie o to chodzi, żeby modlić się o "rozwiązanie problemu". Może i niemoralne, ale sprawdzone w środowiskach kościelnych.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Nie zabijaj! to V przykazanie Boga! 

Nie wolno również zabijać siebie!

Zabić można także myślą a ty zabijasz się codziennie na kafeterii. To także grzech. Ponadto unosisz się pychą stawiając się na równi ze święta Faustyna bo wydaje ci się że masz objawienia z płynącym krzyżem w tle. Jesteś niepokorna i dajesz sobie prawo by innym mówić jak mają postępować. Obrzydliwa hipokryzja katolika który wierzy jak świnia w grzmot w każdej słowo które interpretuje 1 do 1. Żenujące.

Gość gość

o kim ty piszesz? 

Gość Rambo

Jak szczerze żałujesz to z tego co wiem Bóg wybacza. Poza tym módlilas się o swoją śmierć a nie kogoś więc spoko. 

Gość Rambo
4 minuty temu, Onkosfera napisał:

Też jestem bardzo ciekawa... sytuacja się zagęszcza...

Kobieto ty od rana do później nocy siedzisz na tym forum. Czym to jest spowodowane? Płacą Ci za to czy nie nasz nic innego do roboty? 

Gość Beks
1 minutę temu, Gość Rambo napisał:

Kobieto ty od rana do później nocy siedzisz na tym forum. Czym to jest spowodowane? Płacą Ci za to czy nie nasz nic innego do roboty? 

Odezwał się ten który tu nie siedzi. 

14 minut temu, Gość Rambo napisał:

Owszem siedzę. Cieszę się, że zauważyłaś/eś moją obecność i odnotowujesz od kiedy do kiedy.

Gość gość

6 godzin temu, Onkosfera napisał:

Kompletna bzdura. Nie wolno modlić sie o śmierć innej osoby. Bóg cię za to solidnie ukarze. 

Gość niestety
7 godzin temu, Gość gość napisał:

Prosta zasada, Spróbuj się modlić o coś pozytywnego. Nigdy nie wolno modlić się o rzeczy negatywne bo wtedy na pewno Bóg Cię nie usłyszy. Co gorsza możesz stać się dodatkowo obiektem ataku sił negatywnych...

Gość gość
7 minut temu, Gość niestety napisał:

Prosta zasada, Spróbuj się modlić o coś pozytywnego. Nigdy nie wolno modlić się o rzeczy negatywne bo wtedy na pewno Bóg Cię nie usłyszy. Co gorsza możesz stać się dodatkowo obiektem ataku sił negatywnych...

Jak to nie usłyszy, przecież Bóg wszystko słyszy i wszystko wie. Jak się modlimy o rzeczy negatywne, to Bóg chetniej spenia modlitwy niż jak prosimy o coś dobrego, bo Bóg karmi się cierpieniem bezbronnych ludzi. 

Gość niestety
4 minuty temu, Gość gość napisał:

Jak to nie usłyszy, przecież Bóg wszystko słyszy i wszystko wie. Jak się modlimy o rzeczy negatywne, to Bóg chetniej spenia modlitwy niż jak prosimy o coś dobrego, bo Bóg karmi się cierpieniem bezbronnych ludzi. 

Chyba jednak modlisz się nie do tego Boga co trzeba.

Gość gość
9 godzin temu, Onkosfera napisał:

Religijny małżonek chcący zawrzeć nowy związek z nową osobą, może spokojnie modlić się w ten bezgrzeszny sposób o śmierć partnera.

Każdy kto się modli o czyjąś smierć, stawia się na równi z mordercą i za karę zostanie zabrany z tego swiata, a ta druga osoba będzie dalej żył/a szczęśliwie. 

Wyjątkiem jest modlitwa o śmierć jakiegoś zbrodniarza, masowego mordercy, tyrana, zwyrodnialca itd. Modliłabym się o śmierć śmierć Hitlera czy Stalina, gdybym żyła w ich czasach. 

Gość Neftes

Z modlitwą jest jak z życzeniem, więc nie życz drugiemu co Tobie nie miłe.

Gość szaarŕriikkkkk

Przećpane pokolenie w tunelu gdzie światło bije z boku...

Sik!

7 godzin temu, Gość gość napisał:

Kompletna bzdura. Nie wolno modlić sie o śmierć innej osoby. Bóg cię za to solidnie ukarze. 

Mam nadzieję, że mnie jednak nie ukarze, bo ja tego nie robiłam. Pisałam o tym, co robiła znana mi osoba, bardzo religijna i zaangażowana w życie kościoła, która chciała pozbyć się współmałżonka. Całe kołko różańcowe oraz zakony na intencjach modliły się "o rozwiązanie problemu".

Gość Marta
17 godzin temu, Gość gość napisał:

Czemu szukasz księdza na forum? Idź do konfesjonału i tam powiedz o swojej wątpliwości i o swojej skrusze. Tu nikt Ci nie pomoże, ale kapłan w sakramencie pokuty na pewno. Odwagi 🙂

Gość gosc
3 minuty temu, Gość Marta napisał:

Czemu szukasz księdza na forum? Idź do konfesjonału i tam powiedz o swojej wątpliwości i o swojej skrusze. Tu nikt Ci nie pomoże, ale kapłan w sakramencie pokuty na pewno. Odwagi 🙂

Oj różnie to bywa 

Gość Marta
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

Oj różnie to bywa 

Ja na szczęście mam z sakramentem pokuty same dobre wspomnienia. Nawet jeśli było trudno coś wyznać - Pan Jezus jest w tym sakramencie zawsze obecny. Dobry rachunek sumienia przed spowiedzią, akt żalu i postanowienie poprawy wraz z modlitwą w intencji swojej i spowiednika to ważne sprawy, naprawdę pomagają. Pamiętam jedną taką moją spowiedź. Było mi okropnie ciężko, to co miałam wyznać zawstydzało mnie samą, miałam też trochę pytań i ufając Cheysrusowi miałam jakoś jednak z tyłu głowy obawy, że ksiądz nie zrozumie, że będzie mną gardził itd... A jednak spotkałam się z taką dawką spokoju i miłością, że lęk gdzieś wyparował. Bóg działa, tylko trzeba Mu na to pozwolić i podejść do wszystkiego z pokorą i ufnością 😊