Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorrkkaaa

Sprzedac samochod i czy znow naprawiac pytanie do znajacych temat

Polecane posty

Gość autorrkkaaa

Od 1, 5 roku jestem w posiadaniu swojego 1 samochodu marki peugeot 307.Na poczatlu wymienilam kilkka rzeczy,  min. klocki,akumulator nowym swiece.poduszka silnika i nowe opony.Po ok. 2 miesacach od zakupu zaczely sie problemy a dokladnie wyskakiwal blad check - antypoluution fault.Byl problem z wypadaniem zaplonu , cewka byla uszkodzona ale 1 miechanik wmawial mi ze tak mozna jezdzic.Wmieniona klima.Potem padl katalizator ktory zostal wymieniony" na chinski szajs ktory wlasnie nie dawno znow padl.Nie dokonca bylam zadowolona z 1 mechanika wiec zmienilam.Dopiero 2 jakos udalo mu sie pomalu ogarnac auto.Dopero on powiedzial ze cewka musi byc wymieniona.Zrobil.Potem padla pompa paliwa- plywak oszukiwal wskazywal ok 15 l mniej.Byl spokoj od pazdziernika.2 tyg. temu wracajac do domu z weekendowego wyjazdu zapalil sie check i ten sam komunikat antrypolutiona fault.Odrazu w poniedzialek podjechalam do mecha podpial pod kompa blad, sonda lambda i cos z katalizatorem.Okazalo sie ze sondy byly pozamieniane tylnia na przodzie a przednia na tyle.Ok.przez kilka dni bylo ok. i znow check.Kolejny raz mech podpial i wyrzuca blad kata.Zobaczyl co sie dzieje i stwierdzil ze jest do wymiany.Koszt samego kata to ok 1200zł + robocizna.Do tego wyszlo jeszcze lewe powietrze.Prawdobodobnie problem z przeplywomierzem(jak dobrze zrozumialam) ze lapie za duzo powietrza.Sprawdzam ze jest dobry tylko trzeba go uszczelnic.Wydalam bardzo duzo kasy na naprawy.Szczerze mam dosc.Nic nie moge kupic d domu, bo ciagle wydatki za autem.Juz niewiem co mam robic.Sprzedac czy naprawiac.BLacharsko stan idelany, zadnej rdzy czy zonak korozji.Doardzie mi co mam robic?

Gość dfagsdfsdfa

Moim zdaniem, skoro tyle już zrobiłaś, masz nowe opony to ja bym naprawił i jeździł. To nie jest już nowy samochód i musisz się liczyć, że kolejne podzespoły trzeba będzie wymieniać. Przy zakupie nowego też masz ryzyko, nikt nie sprzedaje idealnego samochodu;) Sprawdzone i dobre auta idą po rodzinie i znajomych.

Gość Autorkaaaaa

Z tym że sprawdziłam i kat. Był wymieniony pod koniec kwietnia 2019.chiński badziew za 320 zł.i obecny mechanik sprawdził że niestety do wymiany. Jakie są objawy lewego powietrza.znow że 2000zl poleci.

Gość autorrkkaaa

woj, pomorskie. no coty wywal lata.Przeciez teraz non stop sa kontrole odnosnie emisji spalin.

Gość autorrkkaaa

A czy mozna jakos sprawdzic w jakiej kondycji jest silnik.Czy to nie ma zadnego znaczenia?

Gość autorrkkaaa

sprawdzilam faktury az za glowe sie zkapalam. przed 17 miesiecy posiadasnia auta na naprawy + nowe opny wydalam juz 8000zł.