Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ava123123

In vitro 2020

Polecane posty

25 minut temu, kiteras napisał:

Hej zrobiłam dziś betę 8 dpt., wynik 113 🙂 wyglada na to ze się udało 😃

Super!!!! 😍

30 minut temu, kiteras napisał:

Gratulacje !!!!

44 minuty temu, kiteras napisał:

Super! Gratulacje 🙂

6 godzin temu, Martuska napisał:

Wszystkie jesteście po transferze czy może któraś z Was ma na dniach stymulacje ? 

Zawsze to raźniej nie być samą 😉

Hej ja właśnie się zastanawiam.. Tzn mam zacząć teraz stymulacje od drugiego dnia cyklu,ale nie jestem pewna czy mam dzisiaj pierwszy dzień - boli mnie brzuch i to bardzo jak w pierwszy dzień zawsze, ale mam tylko lekkie brązowe plamienie, świeża krew jest ale tylko w ubikacji jak się wycieram... I nie wiem czy z racji braku typowego krwawienia nie liczyć jako pierwszy dzień czy jednak liczyć...? Co myślicie? 

1 godzinę temu, kiteras napisał:

Super gratuluje 🙂

jak się czujesz ?

ilu dniowy zarodek miałaś podany ?

ja 26.10 miałam transfer i w piątek mam zrobić betę, ale sikaniec dzisiaj negatywny.

13 minut temu, Angelin napisał:

Hej ja właśnie się zastanawiam.. Tzn mam zacząć teraz stymulacje od drugiego dnia cyklu,ale nie jestem pewna czy mam dzisiaj pierwszy dzień - boli mnie brzuch i to bardzo jak w pierwszy dzień zawsze, ale mam tylko lekkie brązowe plamienie, świeża krew jest ale tylko w ubikacji jak się wycieram... I nie wiem czy z racji braku typowego krwawienia nie liczyć jako pierwszy dzień czy jednak liczyć...? Co myślicie? 

Hej 🙂

Ja bym liczyła jako pierwszy dzień. 

16 minut temu, Angelin napisał:

Cześć, moj lekarz mówił , ze jak dostanę krwawienia /plamienia po godzinie 17 to mam liczyć tak pierwszy dzień cyklu to kolejny dzień. Jak masz jakieś wątpliwości zadzwoń jutro do kliniki, ja tak robiłam jak nie byłam pewna 😊🤦‍♂️ 

10 minut temu, NiskieAmH napisał:

Super gratuluje 🙂

jak się czujesz ?

ilu dniowy zarodek miałaś podany ?

ja 26.10 miałam transfer i w piątek mam zrobić betę, ale sikaniec dzisiaj negatywny.

Miałam 5 dniową blastkę, a Ty ilu dniowy? Sikaniec może jeszcze nie wyjść  także spokojnie 🙂 wiem, ze trudno wytrzymać. Trzymam kciuki 🍀

6 minut temu, kiteras napisał:

Miałam 5 dniową blastkę, a Ty ilu dniowy? Sikaniec może jeszcze nie wyjść  także spokojnie 🙂 wiem, ze trudno wytrzymać. Trzymam kciuki 🍀

Miałaś świeży transfer czy krio ? Ja jestem po krio z napięciem przedmiesiączkowym od dnia transferu, jutro testuje ..

3 dniowy. 
ale już zaczęłam się nakręcać gdzie wszedzie ta betę pozytywna widze 😂

3 minuty temu, Haaniaa01 napisał:

Miałaś świeży transfer czy krio ? Ja jestem po krio z napięciem przedmiesiączkowym od dnia transferu, jutro testuje ..

Ja miałam świeży transfer i już właściwie od dnia transferu miałam lekkie bóle brzucha, trochę jak przed okresem a dziś w nocy obudził mnie mocny ból okresowy. Trzymam kciuki ☘️A który jutro masz dzien po transferze ? 

Ja miałam świeży transfer i już właściwie od dnia transferu miałam lekkie bóle brzucha, trochę jak przed okresem a dziś w nocy obudził mnie mocny ból okresowy. Trzymam kciuki ☘️A który jutro masz dzien po transferze ? 

7 dzień i tez blastka 

42 minuty temu, Angelin napisał:

Hej. Ja tak miałam kiedy zaczynałam stymulację. Zadzwoniłam do lekarza i powiedział mi dosłownie "mam nadzieję,że nie liczy Pani tego jako pierwszy dzień, pierwszy dzień uznaje się wtedy kiedy wystąpi prawidłowe pełne krwawienie a nie plamienie "  Tylko nie chce Ci tu doradzać , zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj tak będzie najpewniej.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi ☺️ wiem, że powinno się tak liczyć od prawidłowego krwawienia i chyba faktycznie nie będę tego dzisiejszego dnia liczyć. Także zaczynam zastrzyki od piątku i w piątek akupunktura na dobry początek 😉

Kiteras gratulacje🎉🎉🤗

2 godziny temu, kiteras napisał:

Gratulacje!!!! 🥰

3 godziny temu, Martuska napisał:

Kiedy spodziewasz się wyniku ? 

Jesteśmy z Tobą 😘

Liczę, że jutro już będzie(tak mówili w punkcie) i w tedy będziemy podejmować decyzję co dalej. 

1 godzinę temu, Angelin napisał:

Dzięki za wszystkie odpowiedzi ☺️ wiem, że powinno się tak liczyć od prawidłowego krwawienia i chyba faktycznie nie będę tego dzisiejszego dnia liczyć. Także zaczynam zastrzyki od piątku i w piątek akupunktura na dobry początek 😉

Kiteras gratulacje🎉🎉🤗

Jakich zastrzykow będziesz używać? 

1 godzinę temu, Martuska napisał:

Jakich zastrzykow będziesz używać? 

Menopur 150, gonal 150 i do tego przez pierwsze dni 3x lamette, a Ty? 

17 minut temu, Angelin napisał:

Menopur 150, gonal 150 i do tego przez pierwsze dni 3x lamette, a Ty? 

Od soboty 7.11 do 12.11 rekovelle.

12 i 13.11 cetriotyde i w piątek na kontrolę. 

Czy któreś z Was leczących się w Krakowie miały w ostatnim czasie podawany intralipid w kroplówce? jeśli tak to odezwijscie się w której klinice  robia takie cuda.dzieki 

8 godzin temu, Goralka napisał:

Czy któreś z Was leczących się w Krakowie miały w ostatnim czasie podawany intralipid w kroplówce? jeśli tak to odezwijscie się w której klinice  robia takie cuda.dzieki 

Wiem, ze moje znajoma miała. Zapytam jej i dam znać 🙂 

16 minut temu, kiteras napisał:

Wiem, ze moje znajoma miała. Zapytam jej i dam znać 🙂 

Dzięki sliczne 😉

1 godzinę temu, Goralka napisał:

Dzięki sliczne 😉

Mam już info. Euromedica al. Kijowska. 300 zł za 100 ml, 460 zł za 200 ml 🙂

Dnia 3.11.2020 o 15:47, AsiaWin napisał:

Wiosenko trzymaj się, przetrwasz ten czas. Wiem, że już po jednym dniu złego samopoczucia pewnie czujesz się okropnie i nie wyobrażasz sobie tych 5 tygodni, które są przed Tobą, ale ciesz się z tego że się udało. W końcu to tylko parę tygodni, więc jakoś to przeżyjesz 😉 Może herbatka z imbirem Ci pomoże? Pozwól sobie na złe samopoczucie, odpoczywaj i może będzie Ci łatwiej to przetrwać!

a

Dnia 3.11.2020 o 16:34, DoMi napisał:

Nie wiem czy Cię pocieszę ale u mnie też zaczęło się to wszystko w 6 tygodniu i niestety trwa do dziś (11 tydzień). U mnie najważniejsze jest nie dopuścić do momentu głodu, trzeba jeść nawet bardzo małe porcje ale bardzo często. Spróbuj jeść też przed samym snem, przynajmniej jest szansa że nie obudzisz się w nocy z mdłościami. I jedz to na co masz ochotę. Nie ma sensu wmuszać w siebie czegoś bo jest zdrowe a potem kleczec w łazience 😞 jak to wszystko się uspokoi to nadrobimy zdrowym jedzonkiem. A jak już będzie bardzo źle to poproś lekarza o tabletki przeciw mdłościom a w ostateczności czopki. Mi tabletki przez 2 tygodnie ratowały życie. Na zgagę podobno działają migdały ale za to na mnie lody (i to te z Maka z polewą karmelową hehe).

Niestety nie dla wszystkich kobiet początek ciąży jest łaskawy i wygląda jak w filmach 😞 ale z drugiej strony podobno jeśli kobieta tak źle się czuję w ciąży to znaczy że z maleństwem wszystko ok 🙂

Dzięki dziewczyny, staram się jeść jak najzdrowiej, bo niezdrowe jedzenie na sam widok mnie cofa, ale mięso już odpada całkowicie, wiec wcinam warzywka głównie i kasze i ryż i jajka😄 

Myśl o tym, że mdłosci, bolące niemiłosiernie piersi , zawroty głowy i uczucie zmęczenia to znak, że dzieciaczki rosną - jest bardzo pocieszająca 😄 

Musiałam sobie trochę pomarudzić, bo akurat miałam gorszy dzień.  Dziś jest trochę lepiej, ale dzień się jeszcze nie skończył 😄 

15 godzin temu, kiteras napisał:

GRATULACJE !!!! ❤️ 

Czesc dziewczyny dla równowagi po wspaniałych wieściach u mnie 💩 beta 0. 

Czulam od dnia transferu ze nic z tego, w sumie nie wiem dlaczego odrazu miałam ten okresowy dyskomfort. 
za wszystkie przed testowaniem trzymam kciuki ✊🏻

15 minut temu, Wiosenka napisał:

GRATULACJE !!!! ❤️ 

Dziekuje 🙂 wiosenka ja dobrze widzę że u Ciebie są bliźniaki ? Jaką miałaś betę ? Ja miałam transferowany jeden zarodek ale zastanawiam się czy coś nie wysoka ta moja beta 🙈

7 minut temu, Haaniaa01 napisał:

Czesc dziewczyny dla równowagi po wspaniałych wieściach u mnie 💩 beta 0. 

Czulam od dnia transferu ze nic z tego, w sumie nie wiem dlaczego odrazu miałam ten okresowy dyskomfort. 
za wszystkie przed testowaniem trzymam kciuki ✊🏻

Przykro mi mój pierwszy transfer dwóch zarodków też się nie udał też tak czułam jak ty. Ale przy drugim zrobili mi badanie na kurczliwość macicy i okazało się że to był ten problem. Zrobili mi wlew przed transferem i załapało ale zarodek był uszkodzony i znów lipa była. Teraz jest 3 raz i jestem w 6tc mimo krwiaka jest na razie wszystko dobrze także wieże że tobie też się uda kolejny raz. Głowa do góry wiem co przezywasz. 🥰🥰

1 minutę temu, Mariolka# napisał:

Przykro mi mój pierwszy transfer dwóch zarodków też się nie udał też tak czułam jak ty. Ale przy drugim zrobili mi badanie na kurczliwość macicy i okazało się że to był ten problem. Zrobili mi wlew przed transferem i załapało ale zarodek był uszkodzony i znów lipa była. Teraz jest 3 raz i jestem w 6tc mimo krwiaka jest na razie wszystko dobrze także wieże że tobie też się uda kolejny raz. Głowa do góry wiem co przezywasz. 🥰🥰

DZieki 😘 została mi jeszcze jedna blastusia. Do 3 razy sztuka 💪🏼

2 minuty temu, Haaniaa01 napisał:

DZieki 😘 została mi jeszcze jedna blastusia. Do 3 razy sztuka 💪🏼

Trzymam mocno kciuki za ten 3 raz 🍀