Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ninak

Jak słownie zakończyć rozmowe telefoniczną która męczy

Polecane posty

Jak byście zakończyły rozmowe telefoniczną. Przyjaciółka dzwoni codziennie rano i opowiada o całym swoim poprzednim dniu, co robiła z kim i o czym gadała. Jak powiedzieć krótko, że przekracza granice żeby zrozumiała.

To przylezie 😄 Uczę się asertywności dopiero, dlatego pytam, jaki tekst był by tu skuteczny.

"Nie interesuje mnie to wszystko" to dość niegrzeczne. Jak byście powiedziały żeby nie urazić? Czy się przejmować w ogóle?

Powiedz otwarcie że nie interesują Cię jego opowieści,tym bardziej codzienne.Ja bym tak zrobił,zreszta jak to przyjaciel to powinien zrozumieć.Możesz oczywiście ubrać to w jakieś bardziej subtelne słówka.

Ja w sumie miałam taką upierdliwą starszą sąsiadke. Miała obsesje na punkcie swoich zmarszczek i non stop mnie męczyła żebym robiła jej sesje zdjęciowe i fotoszopy żeby eks zobaczył co stracił 😄  Jak nie odbierałam telefonu to dobijała się do drzwii. Oczywiście nie otwierałam. A potem mówiłam że spałam albo nie było mnie w domu i nie mogłam odebrać. Wszystko się skończyło jak się wyprowadziła.